Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

179 αστυνομικούς χρειάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και προκηρύσσονται μόνο 6 θέσεις!

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχει επωμισθεί ένα μεγάλο όγκο εργασιών και αρμοδιοτήτων, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται κατά πολύ αστυνομικών όλων των βαθμών της ιεραρχίας. Εκτός από τις τοπικές ανάγκες που λόγω της αύξησης της μικροεγκληματικότητας έχουν ενταθεί σημαντικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτούργησαν το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου και η Υπηρεσία Τροχαίας Βόρειου Ανατολικού Οδικού Άξονα, οι οποίες στελεχώθηκαν κατά κύριο λόγο από προσωπικό της εν λόγω Διεύθυνσης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κρήτη:''Ο γιατρός μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και αναγκάστηκα να τον δαγκώσω''!

Άγρια συμπλοκή στα επείγοντα του Βενιζέλειου νοσοκομείου - Αλληλομηνύθηκαν οι εμπλεκόμενοι για... δαγκώματα και κεφαλοκλειδώματα! 

Σε πραγματικό ρινγκ φέρεται να μετατράπηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου μία νύχτα του περασμένου Οκτωβρίου με βάση τα όσα περιγράφονται στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για το πρωτοφανές επεισόδιο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Βοηθήστε μας να καλύψουμε τις οφειλές»

logo
Image via Wikipedia
Την βοήθεια όσων αγαπούν τον ΟΦΗ και μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε ο σύλλογος να καλύψει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου τις οφειλές του προς 23 ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγή ζητώντας τα χρήματά τους, ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ της ομάδας της Κρήτης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μιχελογιαννάκης: Να καταργηθεί ο "κεφαλικός φόρος" στη κρουαζιέρα

Προσθήκη λεζάντας
Επιστολή στον Υφυπουργό Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με το τέλος επιβίβασης ανά επιβάτη που καλούνται να πληρώσουν εταιρείες υπό μη κοινοτική σημαία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
"Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας είναι ο τουρισμός και κατ’ επέκταση ο τουρισμός κρουαζιέρας. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για την πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας στην χώρα μας, εν τούτοις υπάρχουν «αδιευκρίνιστα» σημεία, όπως αυτό του «κεφαλικού φόρου», το τέλος επιβίβασης ανά επιβάτη, που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρίες με πλοία υπό μη κοινοτική σημαία.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή γνωρίζω καλά την δυναμική του τουρισμού, τόσο σε οικονομικά μεγέθη όσο και σε θέσεις εργασίας, σας ζητώ να διευκρινιστεί εάν θα παραμείνει ο «κεφαλικός φόρος» ή θα καταργηθεί όπως ισχύει σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στα ανταγωνιστικά λιμάνια".

Προσχηματική η μετατροπή του «γραφείου συναντήσεων» του ENISA στην Αθήνα, σε επιχειρησιακό γραφείο

European Network and Information Security Agency
Image via Wikipedia
Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το 2003, η Ελλάδα εξασφάλισε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς αναγνωρίστηκε ο πρωτοποριακός ρόλος του ΙΤΕ του πανεπιστημίου Κρήτης, στην έρευνα και την τεχνολογία αιχμής. Η σημασία του ENISA για την Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως σημαντική, εξαιτίας της αυξανόμενης σημασίας της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά Κράτη Μέλη, εκμεταλλευόμενα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, επιχειρούν να απομακρύνουν τον Οργανισμό από την έδρα του. Με αβάσιμα επιχειρήματα που προσβάλλουν τόσο τη Κρήτη, όσο και τη χώρα μας, επιχειρηματολογούν περί ακαταλληλότητας της έδρας του ENISA, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες λειτουργίας του Οργανισμού έχουν αρμοδίως αναγνωριστεί και το κόστος λειτουργίας είναι το χαμηλότερο κατά μέσο όρο, χάρη στη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελληνικής Πολιτείας. Επιπλέον, από το 2007, η Ελλάδα καλύπτει τις δαπάνες στέγασης του Οργανισμού, με την ταυτόχρονη ολοκλήρωση του νέου κτιρίου που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και από το 2009 καλύπτεται, πέρα των συμβατικών υποχρεώσεων, και το κόστος του ενοικίου «γραφείου συναντήσεων» (bureau de passage) του Οργανισμού στην Αθήνα. Τέλος, βάσει της Συμφωνίας Έδρας του Οργανισμού, λειτουργεί στο Ηράκλειο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας που προσφέρει στα παιδιά των εργαζομένων του Οργανισμού την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Η αναιτιολόγητη επιχειρηματολογία περί ακαταλληλότητας της έδρας του Οργανισμού επανέρχεται εκ νέου με την προσχηματική, απαίτηση της μετατροπής του προσφερθέντος από την Ελλάδα «γραφείου συναντήσεων» (bureau de passage) στην Αθήνα σε επιχειρησιακό γραφείο (branch office), με απώτερο στόχο την απαξίωση και ολοκληρωτική απομάκρυνση του ENISA από το Ηράκλειο, αφού παρουσιάζεται ως ήδη συμφωνημένη η μετακίνηση του 60% - 80% του προσωπικού, στην Αθήνα.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να υπάρξει διαφορετική διαχείριση, στις διαπραγματεύσεις του θέματος του branch office του ENISA στην Αθήνα, καθώς αυτό το καθεστώς είναι αντικειμενικά δύσκολο να διατυπωθεί με σαφήνεια στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του ENISA, αφήνοντας πολλά περιθώρια για περαιτέρω «τεχνικές μεθοδεύσεις» που θα έχουν συνέπειες αντίθετες με τις πάγιες Ελληνικές θέσεις.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του ENISA, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό, ότι το θέμα της «απόστασης» του Οργανισμού από τη κεντρική Ευρώπη, ως επιχείρημα, αποτελεί ξεκάθαρη αντίφαση με τη Κοινοτική πολική για τη Περιφερειακή Ανάπτυξη και τη διάδοση της ευρωπαϊκής ιδέας και ταυτότητας, βάσει της οποίας οι περισσότεροι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί εδρεύουν σε περιφερειακές περιοχές.
Enhanced by Zemanta

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Μακροχρόνια Ανέργων

Τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης αποτυπώνονται σε αδυσώπητους αριθμούς. Οι άνεργοι αγγίζουν πλέον το 1.000.000, οι αυτοκτονίες πληθαίνουν και οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να εξεταστεί το θέμα που έχει προκύψει με τους μακροχρόνια άνεργους, που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων και μένουν ανασφάλιστοι, τόσο αυτοί, όσο και οι οικογένειές τους.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι οι ολοένα και αυξανόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν πλέον βρεθεί σε απόγνωση, καθώς στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...