Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» στην Κρήτη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζει  για τη θερινή θεατρική περίοδο 2011-2012, την παραγωγή «το Μεγάλο μας Τσίρκο», τoυ Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική & διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής Σταύρου Ξαρχάκου. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου. 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί:

Πέμπτη 23 Αυγούστου- ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ, Θέατρο "Ερωφίλη" (Φορτέτζα)

Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Αυγούστου- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης"

Κυριακή 26 & Δευτέρα 27 Αυγούστου- ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,Θέατρο Ανατολικής Τάφρου


«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.  Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας:  η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.
«Το Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ευγένιος Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. Πρωταγωνιστές της παράστασης η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος και ο Τίμος Περλέγκας. Ερμηνευτής των τραγουδιών ο Νίκος Ξυλούρης. Η μαζική προσέλευση και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο ανέβασμα του έργου ενόχλησε το δικτατορικό καθεστώς, που επέβαλε τη διακοπή των παραστάσεων. Μετά την πτώση της δικτατορίας η παράσταση ανέβηκε εκ νέου στο Θέατρο Ακροπόλ.
Τριανταεννέα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση το έργο ανεβαίνει ξανά από το ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον κορυφαίο συνθέτη που οι μουσικές του χαρακτήρισαν εκείνη τη πρώτη παράσταση του ΄73, να είναι ο ίδιος παρών στη σκηνή διευθύνοντας την 9μελή του ορχήστρα ενώ το κοινό θα παρακολουθεί τους τωρινούς πρωταγωνιστές: τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Ζαχαρία Καρούνη στο τραγούδι.
Σκέψεις για το έργο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή & Σκηνοθέτη της παράστασης
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» είναι μια μαρτυρία για τη διαχρονία της Εθνικής μας περιπέτειας. Ένα λαϊκό έπος στο οποίο διαγράφονται ανάγλυφα οι αρετές αλλά και οι παθογένειες της φυλής, οι ανατάσεις και οι πτώσεις, οι αγώνες και οι αγωνίες ενός λαού, που φορτωμένος τη βαριά του ιστορία, δοκιμάζει τον βηματισμό του προς τον χρησμό ενός αμφίσημου μέλλοντος. Μια καταβύθιση του Πατριάρχη της μεταπολεμικής δραματουργίας στη «θεία κωμωδία» του ανελέητου ελληνικού αφηγήματος.
                                                                                                                                               Σωτήρης Χατζάκης
Η πρεμιέρα του έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα  ακολουθήσει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο θα παρουσιαστεί στο  Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα, στις 11 &12 Σεπτεμβρίου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
ΣκηνοθεσίαΣωτήρης Χατζάκης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Σκηνικά-κοστούμια: Έρση Δρίνη
ΧορογραφίαΔημήτρης Σωτηρίου
ΦωτισμοίΑντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Χατζηιωάννου
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγουΑναστασία Χαρμούση, Εβελίνα Κοτρίδου
Οργάνωση παραγωγής (ΚΘΒΕ): Ροδή Στεφανίδου
Οργάνωση παραγωγής (ΘEATΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ): Τόνια Αρβανίτη
Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Μαρίνα Ασλάνογλου (Ρωμιάκι, Πυθία), Τάσος Νούσιας  (Ρωμιός, Καπετάνιος, Κλέφτης), Κική Μπάκα  (Πιερότος, Κολλητήρι), Δημήτρης Μορφακίδης   (Α΄ Μακεδόνας, Γραμματέας, Νεόκλητος, Τρελός, Βοηθός πωλητή), Γιάννης Καραμφίλης  (Β΄ Μακεδόνας, Όθωνας, Καπετάνιος, Αριστοκράτης, Χωρικός, Σταύρακας), Αλέξανδρος Τσακίρης   (Ιερέας, Άγγλος Πρέσβης, Αυλικός, Χωρικός, Χατζηαβάτης, Ζωγράφος), Χρήστος Νίνης  (Αρχιερέας, Ρώσος Πρέσβης, Καπετάνιος, Χωρικός, Βεληγκέκας),  Γιώργος Αρμένης (Ζητιάνος, Κολοκοτρώνης, Καραγκιόζης, Βενιζέλος), Μιχάλης Γούναρης (Μοναχός, Α΄ Καπετάνιος, Χωρικός, Μπαρμπα-Γιώργος, Πλανόδιος Πωλητής), Νίκος Καπέλιος  (Μοναχός, Γάλλος Πρέσβης, Αυλικός, Ανδρίκος, Απεσταλμένος, Ράφτης), Γιάννης Χαρίσης (Μοναχός, Αυστριακός Πρέσβης, Αυλικός, Λέων, Απεσταλμένος), Νίκος Μαγδαληνός (Μοναχός, Βαυαρός, Πρόεδρος, Ασημάκης), Marlene Kaminsky  (Ιέρεια, Αριστοκράτισσα, Ερατώ, Χωρική), Χρύσα Ζαφειριάδου (Ιέρεια, Αριστοκράτισσα, Αριάδνη, Χωρική, Μοδίστρα, Γυναίκα Ερυθρού Σταυρού), Ευανθία Σωφρονίδου (Αριστοκράτισσα, Χωρική, Παιδί, Νιόνιος),  Αμαλία-Ελευθερία Ταταρέα  (Αριστοκράτισσα, Χωρική, Μορφονιός), Λίλιαν Παλάντζα (Χωρική, Αριστοκράτισσα, Αγλαΐα, Γυναίκα Ερυθρού Σταυρού), Πολυξένη Σπυροπούλου  (Μοναχός, Χωρική, Αριστοκράτισσα, Φρόσω), Στέλλα  Ράπτη (Μοναχός, Χωρική, Αριστοκράτισσα, Καπελού, Γυναίκα Ερυθρού Σταυρού).
Λαός: ο θίασος
Τραγουδιστής: Ζαχαρίας Καρούνης
Χορευτές: Παναγιώτα Αλεξίου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Κώστας Καφαντάρης, Αλέξης Τσιάμογλου
Στην ορχήστρα, την οποία διευθύνει επί σκηνής ο Σταύρος Ξαρχάκος, συμμετέχουν οι μουσικοί:
 Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Νίνο Κιτάνι (φλάουτο, κλαρίνο, φλογέρα), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο), Διαμαντής Σιδερίδης (τζουράς, μπουζούκι), Νίκος Σαμπαζιώτης (κιθάρα), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο),  Γιάννης Χατζής (κρουστά).
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: €20
Φοιτητικό: €15,  Α.Μ.Ε.Α.:  €15, Με επίδειξη κάρτας ανεργίας:  €10

Παραπληροφόρηση " επιτηδείων", η περί πιέσεων της τρόικας, για πλειστηριασμούς ακινήτων.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, "περί πιέσεων της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων, από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια", ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, επί του θέματος, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στις 13 | 08 | 2012 όπου αναφέρει ..." ότι ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα".

Επειδή αυτή η παραπληροφόρηση δημιουργεί φόβο, τρόμο, και σύγχυση στα μέλη της ΄Ενωσης, που έχουν προσφύγει στο Ν.3869/2010 "Ρύθμιση χρεών φυσικών προσώπων κ.λ.π" και οι επαφές τους είναι καθημερινές, θέτοντας της το αγωνιώδες ερώτημα, " Θα μας πάρουν τα σπίτια μας;΄" η ΄Ενωση θεωρεί χρέος της ,αφενός να προσφέρει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αφετέρου δε, να καλέσει άμεσα τις πηγές παραπληροφόρησης και να τους ζητήσει ,να αλλάξουν την πολιτική διαχείρισης "παίζοντας" με την αγωνία των καταναλωτών ,"πουλώντας" ελπίδα με διάφορες μεθοδεύσεις αλλά και τον τελευταίο καιρό "αδιέξοδο" με την παραπληροφόρηση.

΄Επειτα από τα παραπάνω και επειδή οι καταναλωτές -δανειολήπτες ,συνεχώς τον τελευταίο καιρό "βάλλονται" ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φθάνουν στα άκρα, " αυτοκτονίες", η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει παρούσα , για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών, ανακοινώνοντας ότι οι καταναλωτές δεν είναι μόνοι τους , κάθε εκβιαστική εναντίωση και προσέγγιση , με οποιονδήποτε μέσο και τρόπο θα πρέπει να καταγγέλλεται στην ΄Ενωση, με στοιχεία είτε προσωπικά είτε στα τηλ. 2821092666 -2842020140 και :FAX 2821092306 Email: epkxan@gmail.com


Η ΄Πρόεδρος της Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη

Π.Παναγιωτόπουλος από την Κρήτη :"Αξίζει δημόσιος έπαινος στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων"

Για τις δραστικές περικοπές που έχουν υπάρξει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της... επίσκεψης του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων επίσης πως πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στα εισοδήματα των ανδρών και των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε παράλληλα ότι οι που έχουν υπάρξει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έγιναν υπό την προϋπόθεση και με δεδομένο:

" ότι δεν έχει θιγεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, και η επιχειρησιακή ετοιμότητα τους".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε παράλληλα ότι η κοινή γνώμη έχει ενημερωθεί πως οι μισθοί και οι συντάξεις των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων έχουν μειωθεί κατά 37%.

Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι αξίζει δημόσιος έπαινος σε όσους υπηρετούν στις Ε.Δ που κάτω υπό συνθήκες εθνικής κρίσεως κρατούν ψηλά το εθνικό φρόνημα, και "έχουμε μια Ελλάδα ασφαλή και ισχυρή.

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευαν στην επίσκεψη του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής, ο αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης.

Χειροπέδες για οφειλές 110 χιλιάδων ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 35χρονος επιχειρηματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 110.486,30 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Κυκλοφορούσε γυμνός μέρα-μεσημέρι στη Χερσόνησο

Προκλητικός και έτοιμος για όλα φαίνεται πως ήταν ένας νεαρός Ιρλανδός. Ο 19χρονος... σάτυρος στη θέα ενός αγοριού τεσσάρων ετών έβγαλε τα ρούχα του επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Αμέσως μετά συνέχισε ακάθεκτος τη βόλτα του στη Χερσόνησο ξεχνώντας να φορέσει ξανά το εσώρουχο του. Η θέα του γυμνού Ιρλανδού προκάλεσε την αντίδραση καταστηματαρχών και ντόπιων.

Ευτυχώς η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και η σύλληψη του τον γλύτωσε από βέβαιο λιντσάρισμα.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Μετέφεραν λαθρομετανάστες με μίνι-μπας!

8 αλλοδαποί, ηλικίας από 14 έως 31 ετών συνελήφθησαν τα ξημερώματα, στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.


Αναζητούνται οι τρεις διακινητές που διευκόλυναν την είσοδο των μεταναστών στη χώρα, μεταφέροντάς τους με το μίνι λεωφορείο!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν το μίνι - μπας κάνοντας σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Ο οδηγός για να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο σε σημείο που οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν άμεσα να πλησιάσουν.
Ο οδηγός και ακόμη δύο άτομα – διακινητές κατάφεραν να ξεφύγουν.

Στο μίνι - μπας ήταν οι οχτώ μετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα από τη θάλασσα, χωρίς να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τώρα, οι αστυνομικοί ψάχνουν τους διακινητές...

Γερμανός πιλότος: «Καλωσήλθατε στην Ελλάδα, τη μαύρη τρύπα που πετάμε τα λεφτά μας»

Άφωνοι έμειναν οι λιγοστοί Κρητικοί επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με Γερμανούς από μεγάλη πόλη της Γερμανίας στο Ηράκλειο, με γνωστή αεροπορική εταιρεία, όταν ο πιλότος αποκάλεσε από μικροφώνου την Ελλάδα «Μαύρη Τρύπα στην οποία ρίχνουν τα ευρώ τους».

Σύμφωνα με το kriti-nea.blogspot.gr, ο Γερμανός πιλότος φέρεται να είπε στο επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελείτο κυρίως από Γερμανούς τουρίστες: «Καλως ήρθατε στην Ελλάδα, τη χώρα "Μαύρη Τρύπα" στην οποία δίνουμε τα χρήματά μας».

Η πτήση, ερχόταν απευθείας από τη Γερμανία με προορισμό το Ηράκλειο. Ο πιλότος όμως χωρίς να γνωρίζει ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και Κρητικοί, είπε να... πρωτοτυπήσει. Έτσι, αντί να ακολουθήσει το πρωτόκολλο και να αναφερθεί στον καιρό, τα μίλια, τη θερμοκρασία και όλα τα σχετικά, είπε να κάνει καλαμπούρια...

Χανιά: “ Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ”


Από τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Τέχνη στην πρώτη σελίδα" που διοργάνωσαν το Μουσείο Τυπογραφίας των "Χανιώτικων Νέων" και η εφημερίδα  ΑΤΗΕΝS VOICE στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων - Νεώριο Μόρο στο ενετικό λιμάνι
Την έκθεση "Η Τέχνη στην πρώτη σελίδα- 62 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα εξώφυλλα της A.V." εγκαινίασε στις 8 Αυγούστου, η  αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, κα Ειρήνη Γερουλάνου, μια έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα και η free press εφημερίδα  ATHENS VOICE, στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Η ATHENS VOICE τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζε τα πρωτότυπα έργα, που φιλοτεχνούσαν γνωστοί δημιουργοί για το εξώφυλλο της εφημερίδας, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας «A.V.» και συνδιαμορφωτές της εικόνας της.

Πλήθος κόσμου από τον χώρο της Τέχνης, της Πολιτικής και γενικότερα του πολιτισμού  έδωσε το "παρών" στα εγκαίνια της έκθεσης, που έγινε στο κατάμεστο Νεώριο του Μόρο (Ι.Ο.Χ) όπως: ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Αιμίλιος Χειλάκης,ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο χαράκτης Γήσης Παπαγεωργίου, ο σκιτσογράφος της "Καθημερινής" Ανδρέας Πετρουλάκης, οι βουλευτές Χανίων Γιώργος Σταθάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης, ο δημοσιογράφος Ευτύχης Παλήκαρης, ακαδημαικοί, εικαστικοί, Χανιώτες ζωγράφοι και ποιητές. Επίσης ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος που συμμετείχει στην έκθεση με ένα έργο, ο σχεδιαστής Γρηγόρης Τριανταφύλλου από τους Deux Hommes, οι ζωγράφοι Χάρης Λάμπερτ και Γιάννης Αδαμάκης που ήρθαν ειδικά για την βραδιά των εγκαινίων στα Χανιά  κ.α

Έργα της έκθεσης που θα παρουσιάζονται για 20 μέρες περίπου στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
« " Η Τέχνη στην πρώτη σελίδα είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία και χαίρομα ιδιαίτερα που αυτή η έκθεση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα Χανιά.
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τις προσπάθειες του για την προώθηση του πολιτισμού και στόχος μας είναι - παρα τα σοβαρά προβλήματα- να μην συρρικνωθεί το εκθεσιακό μας πρόγραμμα,  αλλά να συνεχίσουμε να έχουμε μια δυναμική παρουσία. Διότι πιστέυω ότι μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όχι με το να μένουμε ταμπουρωμένοι πίσως από αυτές» ανέφερε μιλώντας στα «Χ.Ν.» η  αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, κα Ειρήνη Γερουλάνου .
Ο ρόλος ενός Μουσείου είναι εκτός των άλλων να επιδιώκει την ανανέωση μέσα από ενδιαφέρουσες συνεργασίες, τόνισε η κ. Γερουλάνου, διότι όπως είπε " αν δεν συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, ο καθένας από μόνος του δεν τα καταφέρνει. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ « Χ.Ν»
«Από τους μουσειακούς χώρους, στους χώρους της σύγχρονης Τέχνης, του Πολιτισμού. Αυτή είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινούν οι αναζητήσεις και οι δράσεις που κατά καιρούς διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας "Χανιώτικα νέα" » τόνισε η υπεύθυνη του Μουσείου Τυπογραφίας των "Χ.Ν." κ. Έλια Κουμή, και πρόσθεσε πως "Η Τέχνη είναι το στίγμα του ανθρώπου πάνω στη γη" και με την ανακάλυψη της τυπογραφίας το στίγμα αυτό έγινε πιο ισχυρό, πιο διαρκές, πιο ουσιαστικό, καθώς η τέχνη αυτή άλλαξε όχι μόνο την καταγραφή αλλά και την ίδια τη ροή της ιστορίας.
«Στις μέρες μας, με τις σύγχρονες μεθόδους εκτύπωσης και τα υπεραυτόματα μηχανήματα, λίγοι γνωρίζουν και λίγοι θυμούνται ότι η τυπογραφία είναι τέχνη και όχι απλά τεχνική. Και ότι πάντα το ανθρώπινο χέρι είναι είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας που θα απογειώσει ή θα ισοπεδώσει αυτό που βλέπουμε τυπωμένο στο χαρτί» ανέφερε η υπεύθυνη του Μουσείου Τυπογραφίας. 
Από την επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας. Ο ιδρυτής του Γιάννης Γαρεδάκης ξεναγεί στους χώρους του Μουσείου την Ειρήνη Γερουλάνου του Μουσείου Μπενάκη και τον καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” ταξιδεύει στα Χανιά με έργα που έχουν ήδη εκτεθεί στην Αθήνα αλλά και πολύ σημαντικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά από τους δημιουργούς τους.

Οι 62 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι :

Αδαμάκης Γιάννης , Αϊδίνης Διαμαντής  , Αρβανίτης Δημήτρης , Αρμενιάκος Σπύρος , Αυγέρος Γιώργος  , Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος , Βασμουλάκης Αλέξανδρος , Beetroot, Βρεττός Τάσος , Γεωργιοπούλου Βίκυ , Γούσης Γιώργος , Γούτσιας Γιάννης , Γρυπάρης  Billy , Γωνιωτάκης Γιάννης , Δάρρα Χριστίνα , Ζήκος Λάζαρος , Ιωάννου Γιάννης , Κάια Ντέμη , Κακανιάς Κωνσταντίνος , Κεχαγιόγλου Χρήστος , Κλιντ Νικήτας , Κουρούδης Γιάννης , Κουρούδης Μενέλαος , Κούτσικος Πάρις , Κυριακούλης  Αντώνης , Λαγός Νίκος , Λαζόπουλος Λάκης , Λάμπερτ Χάρης , ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης), Μανουσάκης Μιχάλης , Moby, McLaren Malcolm , Μπαργιώτας Θοδωρής , Νταγαδάκης Αντώνης  , Παπαδάτος Αλέκος , Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα , Παπανικολάου Ηλίας , Παρλιάρος Στέλιος , Παυλόπουλος Τάσος , Poka-Yio, Περάκης Νίκος , Περρής Βαγγέλης , Πετρουλάκης  Ανδρέας , Ραζής Αχιλλέας , Ρόκος Στέφανος, Sonke (Αλέξανδρος Σκουταριώτης), Σκάμη Εύα , Σπαθάρης Ευγένιος , Σπανάκης Κώστας , Σταθόπουλος Γιώργος , Σταματόπουλος Νεκτάριος , Στεφανάκις Γιάννης  , Τρανός Νίκος, Τσέβης Άκης, Τσουκάτου Καλλιόπη , Φιλοπούλου Μαρία , Φωτιάδης Φίλιππος , Χαμπίδης Πάβλος , Χάρος Μανόλης , Χριστούλιας Πέτρος , Jejek Mojmir , Walker Paul

Στέλιος Παρλιάρος, Γρηγόρης Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο ζωγράφος Κώστας Σπανάκης
 Το Μουσείο Τυπογραφίας και η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα καλωσορίζουν την ATHENS VOICE και την έκθεση εξωφύλλων της στα Χανιά και υποδέχονται το κοινό σ' ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από 62 καλλιτεχνικά εξώφυλλα -έργα Τέχνης που ζωγράφισαν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία free press εφημερίδα ΑΤΗΕΝS VOICE, και που στα 8 χρόνια της έκδοσης έχουν σχεδιάσει εξώφυλλα της πάνω από 400 καλλιτέχνες.

Παράλληλα μέσα από τα βίντεο που παρουσιάζονται στην οθόνη ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα", του μοναδικού Μουσείου στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στην τέχνης της γραφής και της τυπογραφίας, το οποίο βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο, στην περιοχή της Σούδας.

Η έκθεση που θα συνεχιστεί μέχρι τις 27 Αυγούστου στους τοίχους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων δεν είναι ακριβώς μια εικαστική έκθεση με τη στενή έννοια του όρου.
Είναι η ιστορία μιας εφημερίδας, της ATHENS VOICE αλλά και η ιστορία της γραφής, του Τύπου όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τα σπάνια εκθέματα του Μουσείου Τυπογραφίας της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα", ενώ ένα μικρό πιεστήριο τύπου Boston βρίσκεται στη διάθεση όσων επιθυμούν δημιουργήσουν τη δική τους εκτύπωση και να λερώσουν τα χέρια τους με τυπογραφικό μελάνι.
Είναι μια δράση τέχνης όπου ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας!

Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.


Πρόγραμμα λειτουργίας  έκθεσης

Δευτέρα – Κυριακή 10.00-22.00


Αποσπάσματα από το ρεπορτάζ μαζί με το φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκαν ευγενικά από την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και την δημοσιογράφο κα ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ.

Στον...αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του Μάλαγα - Παναθηναϊκός

English: Athens Olympic Stadium prior to the G...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η ΕΡΤ ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση της, υπό δικαστική διερεύνηση, σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και μέχρι την Τρίτη 21 Αυγούστου (μία ημέρα πριν τον αγώνα Μάλαγα-Παναθηναϊκός) όταν και θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ, θα είναι άγνωστο αν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει από την Team την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από περίπου 8 μήνες και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα τα πάντα είναι ανοιχτά όσον αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Βγήκαμε Ολυμπιονίκες στην Αστρονομία !

Το πρώτο της ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Γεγονός που μας κάνει εθνικά υπερήφανους, μετά την απογοήτευση που γεύτηκε η χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι μαθητές Κρινιώ Μαρούδα (Λεχαινά Ηλείας), Μάνος Βουρλιώτης (Αθήνα), Πάρης Τζιτζιμπάσης (Δράμα), Θέμης Πράπας (Λάρισα) και Ιωάννα Κούρκουλου (Γλυκά Νερά Αττικής). Οι πέντε μαθητές και μαθήτριες επελέγησαν μετά από εξετάσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Το 2013, μάλιστα, η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στο Βόλο, στις 27 Ιουλίου.

Η ομάδα έκανε συστηματική προετοιμασία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την προετοιμασία τους είχαν αναλάβει καθηγητές από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα θέματα του θεωρητικού σκέλους στα οποία διαγωνίστηκαν οι έφηβοι στο Ρίο χαρακτηρίστηκαν μάλλον δύσκολα ενώ ακολούθησε η εξέταση των μαθητών στον έναστρο ουρανό, ή παρατηρησιακή εξέταση, όπως λέγεται.

«Το θέαμα ήταν πραγματικά μαγευτικό. Είδαμε αρκετούς νέους αστερισμούς που δεν είναι ορατοί από την Ελλάδα και κυρίως είδαμε πολλές λεπτομέρειές τους, γιατί παρόλο που βρισκόμασταν μέσα στην πόλη, η φωτορύπανση είναι αρκετά μικρή» αναφέρει ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, στην Καθημερινή.

Αλλά Ολυμπιονίκες αναδείχτηκαν και άλλο νέοι μέσα στον Ιούλιο. Η Ελλάδα μέτρησε 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στη Βουλγαρία και 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 3 χάλκινα και μια εύφημο μνεία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Αργεντινή.

Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν από το υπουργείο Παιδείας με χορηγό τον ΟΠΑΠ, ενώ την προετοιμασία ενίσχυσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ιδρυμα Λάτση.

Στη φάκα ο ληστής των ψιλικατζίδικών των Χανίων

Μια του κλεφτή, δύο του κλέφτη που λέει και ο λαός μας...  Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών των Χανίων που ενήργησαν άμεσα έπεσε χθες το πρωί τελικά ο ληστής που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ψιλικατζίδικων των Χανίων καθώς τις τελευταίες ημέρες τρείς ληστείες κάποιες από αυτές και μέρα μεσημέρι.

Ο λόγος για ένα 34χρονο έλληνα που συνελήφθη ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 09-08-2012 έως και σήμερα 13-08-2012 στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων τις ακόλουθες ληστείες:

•Το βράδυ της 09-08-2012, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στα Κουνουπιδιανά Χανίων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων ογδόντα (880) ευρώ.

•Το μεσημέρι της 12-08-2012, ο ίδιος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών, στη πόλη των Χανίων, και με την απειλή όπλου, ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ.

•Σήμερα (13-08-2012) τα ξημερώματα, ο 34χρονος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα «Μίνι Μάρκετ» και με την απειλή όπλου εξανάγκασε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων ογδόντα (880) ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-Μία κυνηγετική καραμπίνα διαμετρήματος, cal 12, με έξι (6) φυσίγγια, την οποία χρησιμοποιούσε στις ληστείες ,

-Μία απομίμηση πιστολιού (Replica) και

-Ένα κράνος δικυκλιστή το οποίο χρησιμοποιούσε, επίσης στις παραπάνω ληστείες.

Επιπλέον, ο 34χρονος χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έχοντας παραποιήσει τις κρατικές πινακίδες αυτού.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Περιπέτεια στο φαράγγι του Ρίχτη για Γαλλίδα τουρίστρια

"Ξινή" βγήκε για μία Γαλλίδα τουρίστρια η βόλτα που θέλησε να κάνει στο φαράγγι του Ρίχτη στην Σητεία. Η 54χρονη γυναίκα κάποια στιγμή παραπάτησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι .

Η γυναίκα ήταν αυτή που ενημέρωσε τις αρχές για τον τραυματισμό της. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , ενώ ένας πυροσβέστης, εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν κοντά έσπευσε να την βοηθήσει να βγει από το Φαράγγι.

Η Γαλλίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας


cretalive.gr

Κόβουν τις εφημερίες στα νοσοκομεία!

Ριζικές και «βίαιες» αλλαγές στο σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ δρομολόγησε το «ψαλίδισμα» των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας στα κονδύλια των εφημεριών.

Οι μειωμένες -από 15% έως και 40% ανάλογα με το νοσοκομείο- πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών του τρέχοντος έτους οδήγησαν τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε εξαίρεση Εργαστηρίων και ειδικοτήτων από τα σχετικά προγράμματα, και συνεπώς από τις συνολικές δαπάνες. Σημειωτέον ότι το συνολικό ετήσιο ποσό για τις εφημερίες στο ΕΣΥ εφέτος έχει συρρικνωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το περασμένο έτος, φτάνοντας τα 300 εκατ. ευρώ. Το συμπληρωματικό κονδύλι ήταν 25, 6 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Αθήνας, όπου με απόφαση της Διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας, «βγήκαν» εκτός εφημερίας για οικονομικούς λόγους δύο Εργαστήρια, το Κυτταρολογικό και το Παθολογοανατομικό, καθώς και το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Ιπποκράτειου, κ. Γιώργο Μπάνη, «καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια να προσαρμοστούν στις διαθέσιμες πιστώσεις οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου, ιδίως οι εφημερίες. Δόθηκε προτεραιότητα στους γιατρούς που είχαν κάνει πραγματικές εφημερίες και όχι εφημερίες ετοιμότητας».

«Αξιολογούνται» εκ νέου οι ιατρικές ειδικότητες του ΕΣΥ

Οι αλλαγές στο σύστημα εφημερίας επέρχονται για τον βασικό πυλώνα του, δηλαδή τους γιατρούς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, οι γιατροί του ΕΣΥ πλέον ιεραρχούνται με κριτήρια αφενός τη φύση της ειδικότητάς τους, αφετέρου τις ανάγκες που καλύπτει στην εφημερία του κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Έτσι, για παράδειγμα, παθολόγοι, χειρουργοί, καρδιολόγοι θεωρούνται βασικές ειδικότητες αναγκαίες σε κάθε εφημερία, με τη σχετική λίστα να εμπλουτίζεται με αναισθησιολόγους, ακτινολόγους κα, ενώ εξαιρούνται από τις εφημερίες οδοντίατροι, παθολογοανατόμοι, δερματολόγοι κα.

Ο εξορθολογισμός, όπως χαρακτηρίζονται από στελέχη του υπουργείου οι αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών του ΕΣΥ, κρίνεται επιβεβλημένος – παράλληλα βέβαια είναι μονόδρομος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να επιτευχθεί άμεσα περαιτέρω μείωση των δαπανών στον χώρο της υγείας.

Αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί υπογραμμίζουν πως τα προγράμματα εφημέρευσης δεν «βγαίνουν» πλέον με βάση τις ανάγκες περίθαλψης αλλά προσαρμόζονται στα μειωμένα κονδύλια.

Η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ ) με επιστολή της προς τον διοικητή του Ιπποκρατείου τονίζει πως πρόκειται για μια απόφαση που πλήττει το νοσοκομείο, ενώ παράλληλα στρέφεται κατά της ποιότητας υγείας των ασθενών. «Προχωρήσατε αυθαίρετα και πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία στην απαγόρευση εφημέρευσης τμημάτων του νοσοκομείου σας όπως παθολογοανατομικού, κυτταρολογικού, ενδοσκοπικού, αλλά και στην υποβάθμιση της ανάγκης για εφημεριακό έργο και σε άλλες ειδικότητες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Στάθης Τσούκαλος.

Σε αντίστοιχη επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) διερωτάται πώς θα πραγματοποιηθεί η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς εφημερίες καίριων και βασικών τμημάτων, όπως του Παθολογοανατομικού και της Κλινικής Κυτταρολογίας και εφιστά την προσοχή στη διοίκηση του νοσοκομείου «προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας των ιατρών, αλλά και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών».

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά... άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους»τονίζεται στην επιστολή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ επιθυμεί να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων αιθουσών της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου... όπως είχε γράψει το Cretalive ανακοίνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αναπληρωτής υπουργός και το Μουσείο. Στις αίθουσες αυτές παρουσιάζεται η Συλλογή των Γλυπτών

Η νέα μόνιμη έκθεση της Συλλογής Γλυπτών, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, ανοίγει για το κοινό σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα, με σταθερή τιμή εισιτηρίου (4 ευρώ).

Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη- Σάββατο 8 πμ- 8 μμ. Τις Δευτέρες, τις Κυριακές και τις αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, από τις 16 Αυγούστου 2012 και για όλες τις Πέμπτες και Παρασκευές του μήνα, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Έκθεση Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.
cretalive.gr

ΣΟΚ στην Κρήτη - Εκλιπαρούν για δουλειά με αντάλλαγμα φαγητό

Του Σωτήρη Μεταξά
Ανέχεια, απογοήτευση και φόβος για το αύριο, συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας σε ολόκληρη την Κρήτη. Στη δίνη της ανεργίας, περιστατικά ανθρώπων που...
ζητούν δουλειά, στην κυριολεξία, για "ένα κομμάτι ψωμί" πληθαίνουν και αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για έναν τόπο που πριν από δύο χρόνια χαρακτηριζόταν "εργασιακός παράδεισος". Το φαινόμενο είναι έντονο τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην Κρητική ύπαιθρο. Άνθρωποι, οικογενειάρχες, που παραμένουν χωρίς δουλειά για μήνες, εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο ζητώντας σαν αντάλλαγμα ... φαγητό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι μου χτυπούν την πόρτα για εργασία και δεν φεύγουν αν δεν εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Πρόκειται κυρίως για τεχνίτες που η κατάρρευση της οικοδομής τους έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην έχουν να ... ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η κατάσταση είναι τραγική. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς τα μεροκάματα έχουν εκλείψει επισημαίνει ο κ.Βαρδάκης. Σε εργοστάσια, βιοτεχνίες ακόμη και σε χωράφια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν δουλειά με αντάλαγμα φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επιχείρηση Νο3 για τον εντοπισμό χασισοφυτειών στο Ρέθυμνο

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η τρίτη, μέσα σε λίγα 24ωρα, αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό χασισοφυτειών. 

Οι έρευνες εστιάστηκαν και πάλι στην... ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, με δεκάδες αστυνομικούς να "χτενίζουν" κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο.

Στο Κρυονέρι εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη από 97 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ ακόμη 50 δενδρύλλια εντοπίστηκαν στο Φαράτσι.
cretalive.gr

Σεισμός δυτικά της Κρήτης

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11:23 το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Χανίων. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν  σε απόσταση 43 χιλιομέτρων δυτικά της Παλαιόχωρας ή 86 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.


flashnews.gr

Σύλληψη κτηνοτρόφου για οπλοκατοχή στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγιάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου 49χρονος κάτοικος, για οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου από ανωτέρω αστυνομικούς παρουσία Δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία ξιφολόγχη, συνολικού μήκους 32 cm και

Έξι πλήρη φυσίγγια των 9 mm,

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα και στο ποιμνιοστάσιο του 49χρονου σε περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παναγιάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, είκοσι πλήρη φυσίγγια των 9 mm και πενήντα τρία κενά φυσίγγια.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Βρήκε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο... και το άδειασε!

Είδε φως και μπήκε, ή αλλιώς βρήκε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και το ξάφρισε! Ο λόγος για έναν 29χρονος Αλγερινό, ο οποίος μαζί με ένα ακόμη άτομο έκλεψε... από το αυτοκίνητο ενός 38χρονου, το πορτοφόλι του με 550 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Ο 38χρονος αντιλήφθηκε την πράξη του 29χρονου και ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν και συνέλαβαν τον Αλγερινό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το πορτοφόλι με τα χρήματα, τα οποία επέστρεψαν στα χέρια του 38χρονου.

Ο δεύτερος δράστης αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive.gr

Σουβλάκι γίγας στην Αγία Γαλήνη στο Ηράκλειο

Το μεγαλύτερο σουβλάκι του κόσμου, μήκους 180 μέτρων, ψήνεται αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο τουριστικός εξωραϊστικός σύλλογος Δαίδαλος - Ίκαρος και ο σύλλογος Αγιογαληνιωτών Αθήνας διοργανώνουν παράλληλα γλέντι που θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ.

Πηγή: cretalive.gr

Φωτιά σε εξοχικό στον Άγιο Νικόλαο

Στις φλόγες τυλίχτηκε τη νύχτα μία αγροικία στην περιοχή Κεφάλια Βρυσών του δήμου Αγίου Νικολάου. 

Η φωτιά ξέσπασε στις.. 22.30, χθες το βράδυ. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις άνδρες, που έσβησαν τη φωτιά στις 02.10 τα ξημερώματα.

Οι φλόγες κατέστρεψαν είδη του σπιτιού, έπιπλα και οικοσυσκευή.

cretalive.gr

"Μαζί τα φάγαμε"...τώρα και σε βιβλίο από το Θ. Πάγκαλο!

- Τι γράφει για την φράση “μαζί τα φάγαμε”
- “Όλοι μαζί οι Έλληνες συμμετείχαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές”
- Κατηγορίες σε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες
- Κατηγορεί ακόμη τους βουλευτές της Αριστεράς που ποτέ δεν αντιδρούσαν σε προσλήψεις στο δημόσιο και στα επιδόματα

Σε 175 ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησε σήμερα το ηλεκτρονικό βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε».

Ο πρώην υπουργός υπερασπίζεται με ρεαλισμό τη διαβόητη φράση του, δίνει στοιχεία για τα λεγόμενά του, τεκμηριώνει με αναλυτικά σχήματα τους αριθμούς και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί.

«Η φράση «τα φάγαμε όλοι μαζί» σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα από εμάς -τον ελληνικό λαό- συμμετείχαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές, στην πορεία του χρόνου, σε σχέση με τις δαπάνες και τα έσοδα του κράτους. Αυτό που λέμε «δημοσιονομική κρίση» είναι και δικό μας δημιούργημα... Οι πολίτες είτε με πράξεις, είτε με την εκπορευόμενη από την ενοχή απραξία τους, είτε απλά εκλέγοντας ακατάλληλα πολιτικά πρόσωπα για να διαχειριστούν τα κοινά, συμμετέχουν με συλλογικό τρόπο στη δημοκρατία και έχουν την ευθύνη των επιλογών τους...Φυσικά δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, η ευθύνη ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι μετανάστες ξεσπούν: "Δεχόμαστε οργανωμένες επιθέσεις"

"Πογκρόμ κατά των μεταναστών" καταγγέλλουν μετανάστες που ζουν στο Ηράκλειο, με αφορμή και την επίθεση που δέχτηκε, τα ξημερώματα ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικό στην αυλή του σπιτιού του.

"Δεχόμαστε οργανωμένες επιθέσεις" λένε οι ίδιοι, εκτιμώντας ότι αρκεί να είναι κάποιος ... μελαμψός για να εισπράξει την οργή ορισμένων.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι το κλίμα "γύρισε" εναντίον τους, και μάλιστα, πολύ έντονα, μετά τις εκλογές και κάνουν λόγο για οργανωμένη προσπάθεια εναντίον τους, εκ μέρους ατόμων με συγκεκριμένο προσανατολισμό και υποτυπώδη οργάνωση που με αφετηρία την περιοχή της "Καινούριας Πόρτας" τους επιτίθενται, κατά διαστήματα.

Οι μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το γραφείο της Εισαγγελέως, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ η Εισαγγελέας τους έδωσε ραντεβού για αύριο το πρωί, στις 09.30.

Για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος των αλλοδαπών ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω του εκπροσώπου της, Απ.Καλογερόπουλου. Ο κ.Καλογερόπουλος, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Β.Λαμπρινό εξέφρασε τη στήριξη των δικηγόρων προς τους αλλοδαπούς - θύματα βίας και τόνισε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για νομικά ζητήματα.
cretalive.gr

Πέραμα Μυλοποτάμου: Στον εισσαγελέα για ανύπαρκτες συναλλαγές και πλαστά τιμολόγια

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγείται σήμερα επιχειρηματίας από το Πέραμα Μυλοποτάμου, ο οποίος κατηγορείται ότι εμφάνιζε ανύπαρκτες συναλλαγές... πλαστά τιμολόγια και πειραγμένα φορολογικά στοιχεία.
Διαχειριστικός και φοροτεχνικός έλεγχος αποκάλυψε πως ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης το 2009 εξέδωσε τιμολόγια ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ για ανύπαρκτες συναλλαγές.

Μετά από εντολή του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας συνελήφθη για να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας με φυσικό τρόπο, ανέξοδα και χωρίς κόπο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 3 κουταλιές βρώμη και 2 κουταλιές της σούπας μέλι.

Ανακατέψτε τα δύο υλικά πολύ καλά. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας εφαρμόστε τη και αφήστε τη για περίπου 30 λεπτά.

Ξεβγάλετε την καλά με χλιαρό νερό και αμέσως μετά εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Εφαρμόστε την παραπάνω μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα και σιγά σιγά τα μαύρα στίγματα θα εξαφανιστούν από το πρόσωπό σας.
myworld.gr

Σε χρήση το νέο γήπεδο μπάσκετ και η καινούργια παιδική χαρά στο Λουτράκι Μαλεβιζίου

Ολοκληρώθηκαν οι σημαντικές παρεμβάσεις στην πλατεία Λουτρακίου και παραδόθηκαν σε χρήση από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, το νέο γήπεδο μπάσκετ και η καινούργια παιδική χαρά στον πανέμορφο οικισμό.

Το νέο γήπεδο αποτελεί ήδη το αγαπημένο στέκι των παιδιών – και όχι μόνο – ενώ η παιδική χαρά προσφέρει διασκέδαση στους μικρούς κατοίκους του οικισμού. Πρόκειται για δυο έργα που υλοποιήθηκαν από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου, με την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή της νεολαίας του Λουτρακίου, ικανοποιώντας πολύχρονα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Το πρώτο σουτ έγινε από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, ενώ ακολούθησαν παιχνίδια μέχρι αργά το βράδυ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μακριδάκης, ο πρόεδρος του οικισμού Λ. Καλλέργης, ο πρόεδρος των Κορφών Κ. Φαραζάκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου Γ. Χαρωνιτάκης και κάτοικοι της περιοχής.

Ξεκινάει η διαδικασία για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Κορφών και του Λουτρακίου

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης ανακοίνωσε το ότι προτίθεται να φέρει στο αμέσως επόμενο Δ. Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., το θέμα της προκήρυξης του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης υλοποίησης του βιολογικού καθαρισμού Κορφών και Λουτρακίου. Στόχος του δημάρχου Μαλεβιζίου, είναι να προχωρήσει η διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορέσει να ενταχθεί το σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή έργο, σε ανάλογο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Παράλληλα, συμφώνησε με τους προέδρους των δυο οικισμών Κ. Φαραζάκη και Λ. Καλλέργη, να υποδείξουν οι ίδιοι τον κατάλληλο χώρο στην ενδιάμεση ρεματιά των δυο χωριών, χώρο στον οποίο θα μπορεί να κατασκευαστεί η μονάδα βιολογικού καθαρισμού των οικισμών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...