Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Στο ΕΣΠΑ δύο ακόμη έργα τού δήμου Μινώα Πεδιάδας


Στην ανάδειξη και την προβολή τού πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος τής περιοχής τού δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, στοχεύουν δύο νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, έπειτα από πρόταση της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για τα έργα «Προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα» και «Καταγραφή, αποτύπωση και προβολή Βυζαντινών εκκλησιών δήμου Μινώα Πεδιάδας», με συνολικό προϋπολογισμό 102.000 ευρώ, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η «Προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα», αφορά στη δημιουργία μίας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης παρουσίασης των πολιτιστικών μνημείων, αλλά και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο τους τρεις βασικούς οικιστικούς πυρήνες του Δήμου, δηλαδή Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Θραψανό, σε συνδυασμό με την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση του Δήμου και με τη χρήση των διαδραστικών χαρτών, καθώς οι επισκέπτες της πύλης θα έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, όπως video, εικόνες, κείμενα κ.λπ.

Επιπλέον, θα παραχθεί έντυπο υλικό που θα περιλαμβάνει και ειδικό φυλλάδιο σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) με σκοπό την προβολή της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Παράλληλα, το έργο «Καταγραφή, αποτύπωση και προβολή Βυζαντινών εκκλησιών Δήμου Μινώα Πεδιάδας» αφορά στην ανάδειξη των βυζαντινών εκκλησιών που υπάρχουν στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι βυζαντινές εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, χρονολογούνται μεταξύ 12ου - 15ου αιώνα και αποτελούν μνημεία πολιτισμού και ιστορίας. Στα πλαίσια της ίδιας δραστηριότητας, προβλέπεται ακόμη να καταγραφούν και φωτογραφηθούν οι τοιχογραφίες που υπάρχουν στους συγκεκριμένους ναούς και οι οποίες φθείρονται στο πέρασμα των ετών, να συλλεχθούν ιστορικές πληροφορίες, να αποτυπωθούν οι βυζαντινές εκκλησίες σε ειδικό χάρτη, να δημιουργηθεί επιστημονικό λεύκωμα, DVD αλλά και έκθεση παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Λ. Αυγενάκης: Απουσία Νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση επιχειρήσεων ιδιωτικής στάθμευσης μεγάλων οχημάτων


Παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη


Την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου για επιχειρηματίες που επιθυμούν να...δραστηριοποιηθούν στην ιδιωτική στάθμευση μεγάλων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Οι απαιτούμενες άδειες για την ίδρυση και λειτουργία των σταθμών αυτοκινήτων, καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, ορίζονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 455/76 (ΦΕΚ 169 Α/76), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει από το Π.Δ. 379/80 (ΦΕΚ 105 Α/80) και το Π.Δ.. 326/91 (ΦΕΚ 117 Α/91 και την ΚΥΑ 52424/8501/09-11-11 όπως ισχύει.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και σε αυτές επιτρέπεται η στάθμευση και η φύλαξη επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «διαπιστώνεται απουσία νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στην ίδρυση επιχείρησης με αντικείμενο την ιδιωτική στάθμευση μεγάλων οχημάτων, τριαξονικών, φορτηγών και λεωφορείων. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν υπάρχει κάποιος σύννομος τρόπος αδειοδότησης και λειτουργίας».

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ειδικά στις τουριστικές περιοχές συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο φορτηγά και λεωφορεία να σταθμεύουν στο δρόμο, επάνω σε πεζοδρόμια, στα λιμάνια και αφενός να παρακωλύουν την ομαλότητα της κυκλοφορίας που επιβαρύνεται κατά την τουριστική περίοδο και αφετέρου να είναι απροστάτευτα σε κλοπές καυσίμων, διαρρήξεις κλπ, ενώ συχνά γίνονται και αιτία ατυχημάτων.

Για το λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζει στην παρέμβασή του ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «είναι απαραίτητη η νομοθετική πλαισίωση της εν λόγω δραστηριότητας, η οποία υπάρχει και λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης για μεγάλα οχήματα».

Φόβοι για λειψυδρία στην Κρήτη


Γιατί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί
Προβλήματα ανομβρίας φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει η Κρήτη. 


Αρμόδιοι για το θέμα μιλούν στο Flashnews.gr και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενόψει λειψυδρίας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι για την Κρήτη οι πλέον κρίσιμοι μήνες κατά τους οποίους οι βροχοπτώσεις «ποτίζουν» την γη και «γεμίζουν» τους υπόγειους υδροφορείς, καθώς από τον Μάιο μέχρι και το φθινόπωρο σταματούν οι βροχές.

Όμως τον φετινό χειμώνα, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο υπήρξαν σημαντικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, ακολούθησε διακοπή των βροχοπτώσεων και επιπλέον οι ισχυροί νοτιάδες έλιωσαν πρόωρα τα χιόνια.

Οι επιπτώσεις έχουν γίνει φανερές στην ύπαιθρο, όπου έχει ήδη ανθίσει και ξεραίνεται η βλάστηση, ενώ σε ορισμένες περιοχές ξεκίνησε η άνθηση ακόμη και στα ελαιόδενδρα.

«Ήδη εμφανίζεται σημαντική μείωση των ποσοτήτων νερών από τις πηγές» δήλωσε o διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΔΥΚ, Μάρκος Πατρελάκης, επισημαίνοντας πως «αυτή την περίοδο οι ποσότητες χιονιού στα όρη εκτιμώνται στο 1/10 των ποσοτήτων που υπήρχαν πέρυσι. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία οι γεωτρήσεις, ενώ ίσως να χρειαστούν και κάποιες καινούργιες».

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στα Χανιά αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιμετώπισης λειψυδρίας που είχε συσταθεί παλαιότερα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης νέων γεωτρήσεων.

Η λειψυδρία θα είναι πολύ πιο έντονη στα κεντρικά και νότια της Κρήτης καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του νησιού, οι συνολικές βροχοπτώσεις των σταθμών από το Σεπτέμβριο 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013 εμφανίζουν:

-Στη βόρεια Κρήτη αύξηση από 12% έως 35%, με τα μέγιστα να καταγράφονται στην περιοχή των Χανίων και της Σητείας, με εξαίρεση την περιοχή ανατολικά του Ρεθύμνου που εμφανίζει μείωση κατά 15%.

-Στη ζώνη της κεντρικής Κρήτης μείωση από 10% έως 20%.

-Στη νότια Κρήτη μείωση από 15% μέχρι 30% και με τη μέγιστη μείωση να καταγράφεται στη περιοχή της Μεσσαράς.

Νεώτερα στοιχεία θα εκδοθούν τον Μάιο, αλλά η ανομβρία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου δείχνει πως αυτά θα είναι κατά πολύ χειρότερα.

Σε ότι αφορά στα φράγματα, όπως είπε ο κ.Πατρελάκης, μόνο το φράγμα Ποταμών Αμαρίου βρίσκεται στο συν, καθώς είναι πλήρες υδάτων.

Το φράγμα Αποσελέμη εκτιμάται πως έχει περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού από τα 27 που είναι η συνολική του χωρητικότητα, ενώ το φράγμα Βαλσαμιώτη θα «κλείσει» φέτος το καλοκαίρι προκειμένου να γεμίσει με νερό στην επόμενη χειμερινή περίοδο.

Εφόσον λοιπόν συνεχιστεί η ανομβρία και τον Απρίλιο που έρχεται σε λίγες ημέρες, τότε το φετινό καλοκαίρι ο εφιάλτης της λειψυδρίας θα αποτελέσει μια δραματική πραγματικότητα πρωτίστως για τον αγροτικό τομέα , αλλά και όχι μόνο.

Συλλαλητήριο στη Κρήτη για τη νομιμοποίηση των μεταναστών το Σάββατο


Σε συλλαλητήριο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Eνάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το προσεχές Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην Κρήτη, στα Γιάννενα, στην Αλεξανδρούπολη και στη Χαλκίδα.

Σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης στη Θεσσαλονίκη τόνισαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και χαρακτήρισαν "αντιφασιστική στροφή" την απόφαση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια και την απάντηση του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος.

Τούρκικα "φτερά" στην Κρήτη - Συνδέουν Ηράκλειο και Κων/πολη


Προσπάθεια να έρθει πιο κοντά η Κωνσταντινούπολη με την Κρήτη κάνουν οι Τούρκοι! Συγκεκριμένα η διευθύντρια της Turkish airlines έχει επαφές στην Περιφέρεια Κρήτης, με την παρουσία τουριστικών πρακτόρων, με σκοπό να υπάρξουν πτήσεις που θα συνδέουν το Ηράκλειο με την Κων/πολη.

 Στα σχέδια της εταιρίας είναι να υπάρξουν πτήσεις 3-4 φορές την εβδομάδα.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επίσπευση των διακρατικών συμφωνιών για το θέμα.


neakriti.gr

Enhanced by Zemanta

Θα αποκλείσουν το ταμείο του νοσοκομείου Ιεράπετρας


Στη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας αφού αναγνωρίστηκε η τεράστια σημασία των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς και των μαζικών Ανοιχτών Συνελεύσεων που αποφασίζουν και οργανώνουν τον αγώνα, διαπιστώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης μας σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις και προώθησης του αιτήματος για την αυτοδιοίκηση του νοσοκομείου μας και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα:
Όσον αφορά στη διατήρηση του ΤΕΙ μας, το οποίο σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα του υπουργείου κλείνει τις πόρτες του σε νέους εισακτέους, φαίνεται να υπάρχει μια σύγχυση ως προς το αν έχει διασφαλιστεί η έστω και προσωρινή παραμονή του ως το 2018. Προωθείται, επίσης, η λανθασμένη εντύπωση ότι ο Άγιος Νικόλαος βγαίνει κερδισμένος από τις τελευταίες αλλαγές στο «Αθηνά», ενώ χρειάζεται να αναδειχτεί ότι αυτό το σχέδιο οδηγεί ουσιαστικά στη δραστική συρρίκνωση και κατάργηση της Τριτοβάθμιας Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας.
Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η υποβάθμιση και διάλυσή του συνεχίζεται ταχύτατα, ενώ δεν έχει προχωρήσει η σύνταξη του φακέλου στήριξης του αιτήματος αυτοδιοίκησής του με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό που απαιτείται για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της περιοχής μας. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να κινδυνεύει να μείνει ανεκμετάλλευτη και τελικά να χαθεί η γραπτή δέσμευση προώθησης του αιτήματός μας στο επόμενο ΚΕΣΥΠΕ που αποσπάσαμε -με την τριήμερη κατάληψή μας- από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κο Γρηγοράκη.
Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε:
·      Να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης - συζήτησης με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης.
·      Να προχωρήσουμε στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου την επόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
·      Νέα Ανοιχτή Συνέλευση για να εκτιμήσουμε την κατάσταση την επόμενη Τετάρτη 3/4.
Ο αγώνας που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα είναι τεράστιος και έχει δημιουργήσει μεγάλες πιέσεις. Δεν είναι τυχαίες ούτε η δεσμεύσεις του κου Γρηγοράκη, ούτε οι ελιγμοί του υπουργού παιδείας. Έχουν ήδη ξεκινήσει τις γνωστές προσπάθειες να μας διαιρέσουν, να μας απογοητεύσουν, να μας φοβίσουν, να συκοφαντήσουν και να μειώσουν τον αγώνα μας. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις και τα σχέδια τους και να προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.
Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα από τα αιτήματά μας. Αγωνιζόμαστε για το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ και τις υπηρεσίες μας. Παλεύουμε για τη ζωή και τον τόπο μας.

neakriti.gr

Κλίμα αβεβαιότητας στους επαγγελματοβιοτέχνες Ηρακλείου

H έλλειψη ρευστότητας και αναπτυξιακών δράσεων, η υψηλή φορολογία και το υψηλό κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η παραοικονομία σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία της αγοράς, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους του νομού Ηρακλείου, όπως προκύπτει από έρευνα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΝΗ) και του δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάσθηκε σήμερα, το 54% των επιχειρηματιών πιστεύει πως η επιχείρησή τους θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας, μόλις το 11% των επιχειρηματιών αισιοδοξεί για την πορεία της και λίγο πιο πάνω από το 1/3 προβλέπει ότι θα παραμείνει στην ίδια οικονομική κατάσταση.

Η έρευνα διεξήχθη κατά το διάστημα μεταξύ 3 Δεκεμβρίου 2012 ως τις 18 Ιανουαρίου 2013 και τα ερωτηματολόγια συμπλήρωσαν 181 επιχειρήσεις. Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν κατά το έτος 2012, οι περισσότερες επιχειρήσεις διατήρησαν σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων τους. Ο κλάδος της Μεταποίησης σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση, ενώ στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη. Επίσης, η πλειονότητα των επιχειρήσεων και στους τρεις κλάδους, αποτελείται είτε από αυτοαπασχολούμενους ή έχουν μόνο έναν εργαζόμενο και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που έχει παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός του προσωπικού τους.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων του δείγματος, μόλις το 7,7% έλαβε κάποιου είδους χρηματοδότηση μέσα στο 2012 και από το ποσοστό αυτό, οι περισσότεροι (71,4%) επιδοτήθηκαν από προγράμματα, κυρίως του ΟΑΕΔ αλλά και του ΕΤΕΑΝ.

Από τους επιχειρηματίες που ρωτήθηκαν, σχεδόν το 50% μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των βασικών αναγκών της επιχείρησης. Από αυτό το ποσοστό, εκείνοι που μπορούν να ανταπεξέλθουν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ξεπερνούν οριακά εκείνους που καλύπτουν τα έξοδα της επιχείρησης με κάποια καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των επιχειρηματιών μεριμνούν πρωτίστως για την εξόφληση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης και στη συνεχεία για την καταβολή των μισθών των υπαλλήλων. Παρόλα αυτά, πολλοί επιχειρηματίες έχουν ως τελευταία προτεραιότητα την καταβολή της μισθοδοσίας, είτε γιατί επωφελούνται από προγράμματα χρηματοδότησης είτε επειδή δεν έχουν πλέον καθόλου προσωπικό.

Αντίθετα η εξυπηρέτηση των δανείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Ακολουθεί η πληρωμή της εφορίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τα έξοδα για τον λογιστή συγκαταλέγονται στις τελευταίες προτεραιότητές τους.

Οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, όπως διαπιστώνεται, είναι η έλλειψη ρευστότητας, η υψηλή φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με την έρευνα, η παράνομη δραστηριότητα- παρεμπόριο αποτελεί μεγάλο πλήγμα και για τους τρεις κλάδους των επιχειρήσεων (Εμπόριο, Μεταποίηση, Υπηρεσίες), με τον κλάδο των Υπηρεσιών να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της παρούσας επιχειρηματικής κατάστασης στην αγορά του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, 9 στις 10 επιχειρήσεις και των τριών κλάδων έχουν καταγράψει σημαντική μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών τους. Ένα μικρό ποσοστό στον κλάδο του Εμπορίου και ένα ακόμη μικρότερο στον κλάδο της Μεταποίησης σημείωσε αύξηση των εσόδων, ενώ στον κλάδο των Υπηρεσιών δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση.

Από τις επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος παρέμεινε αμετάβλητος, το μεγαλύτερο ποσοστό σημείωσε ο κλάδος των Υπηρεσιών.

Η μείωση των μισθών αποτελεί το κυριότερο αίτιο για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στην αγορά με ποσοστό 15,8%, ενώ το υπόλοιπο εκτιμά ότι συμβάλλουν εξίσου τόσο η έλλειψη ρευστότητας όσο και η άσχημη ψυχολογική διάθεση των καταναλωτών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,2%) εκτιμά ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων θα βαθύνει την ύφεση, το 5% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ το 3,9% αναμένει θετικά αποτελέσματα από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Το υπόλοιπο 4,9% των επιχειρηματιών δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της οικονομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα σημαντικότερες ενέργειες για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας θεωρούνται η μείωση του ΦΠΑ και των συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο και η γραφειοκρατία αποτελεί άλλο ένα αξιοσημείωτο εμπόδιο για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Περισσότεροι από το 50% των επιχειρηματιών πιστεύουν ότι η δημιουργία ευνοϊκότερων όρων, τόσο στα επιχειρηματικά δάνεια όσο και στα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ θα διευκόλυναν σε σημαντικό βαθμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνέβαλλε θετικά στην ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας εφόσον, όμως, υπάρξει παράλληλα μία γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας. Ακόμη, ο συμψηφισμός και η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις κρίνεται πολύ ωφέλιμη.

Ε.Π.Κ.Κρήτης :"Ανάσα", η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων , σε χιλιάδες χρεωμένους δημόσιους υπαλλήλους

 Μεγάλη ανακούφιση έδωσε, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, (στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων), σε δημοτική υπάλληλο, στα πλαίσια του νόμου 3869/2010 όπως ισχύει,( για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ν.Κατσέλη)  ,αλλά και τέλος έβαλε , στην ετσιθελική πρακτική του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,που συνεχίζει να διεκδικεί τις δόσεις των δανείων  των δημοσίων  υπαλλήλων ,ακριβώς όπως είχαν καθοριστεί πριν την σημαντική  μείωση των  εισοδημάτων τους.

  Επί της ουσίας της υπόθεσης και βάσει της ανακοίνωσης που  εξέδωσε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς την δημοσιότητα:

¨Με δάκρυα χαράς και με αγκαλιές, προσήλθε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δανειολήπτρια δημοτική υπάλληλος, μέλος της ΄Ενωσης, για να την ευχαριστήσει, για την συνδρομή και καθοδήγησή της, μα προπάντων για την ανέλπιστη γι αυτή  δικαίωσή , από το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου ο δικαστής, βλέποντας, τις μειωμένες αποδοχές της υπαλλήλου ,και την μεγάλη παρακράτηση του χρέους της, από τις τρεις πιστώτριες Τράπεζες και ένα Πιστωτικό Ταμείο,  σε βαθμό να βρίσκεται σε κίνδυνο η επιβίωσή της, ιδιαίτερα την μεγίστη παρακράτηση, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που άγγιζε σχεδόν το μισθό της υπαλλήλου, είχε εκχωρήσει το ποσό των 369,87  στο Ταμείο  από  τα 707,21 Ευρώ του μισθού της. συν τα άλλα της χρέη  προς τρεις άλλες Τράπεζες .Το Δικαστήριο βλέποντας την τεράστια  δόση προς το Ταμείο Παρακαταθηκων΄και Ταμείων και την μη αλληλέγγυα πολιτική του, απαγόρευσε στο Ταμείο να παρακρατεί περισσότερα από 100 Ευρώ/ μήνα.
  Η εν λόγω δανειολήπτρια  ,   η οποία δεν διαθέτει εκτός του κουτσουρεμένου μισθού της και μίας παλαιάς οικίας, κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο και τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα, καθώς ζει μόνη ,χωρίς βοήθεια από πουθενά.Επανειλημμένα στράφηκε προς την ΄Ενωση  , καταθέτοντας  την απόγνωση της ,τα στελέχη της οποίας (νομικοί -οικονομολόγοι) απλόχερα πρόσφεραν την ψυχολογική τους στήριξη ,και συμπαράσταση καθώς η αιτούσα βρισκόταν σε δεινή ψυχολογική κατάπτωση ,με την καθοδήγηση της Ένωσης ,είχε υποβάλλει αίτηση  (άρση εντολής εκχώρησης) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το οποίο είχε δανειοδοτηθεί το κοινοποίησε δε και τόσο στο νομικό τμήμα του εργασιακού της Φορέα,το πρώτο την αγνόησε το δε δεύτερο την αποθάρρυνε.
  Η συγκεκριμένη δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.Κατσέλη (ν.3869/2010) για ρύθμιση του χρέους της, αλλά στην εξωδικαστική προσπάθεια οι υποβληθείσες προτάσεις της απερρίφθησαν , με αποτέλεσμα να ακολουθήσει την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, με την συμπαράσταση του συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση δικηγόρου των Χανίων  κ.Γρηγόρη  Τζανάκη, όπου με την ταχύτατη διαδικασία της « Προσωρινής Διαταγής » και εντός λίγων ημερών εξεδόθη η απόφαση που ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΕ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να προβαίνει σε παρακράτηση ποσού της οφειλή περισσότερα από 100 Ευρώ.¨εξασφάλιση την διατήρηση της περιουσίας της οφειλέτριας μέχρι την  εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση οριστικής απόφασης για ρύθμιση των οφειλών προς ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών της.
   Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , εμφανώς δικαιωμένη και ευχαριστημένη με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων , η οποία έπεσε ως "βάλσαμο" στην ταλαιπωρημένη οικοκονομικά και ψυχικά, δημόσιο υπάλληλο,όχι απλώς την χαιρετίζει, αλλά  ευχαριστεί το δικαστήριο γιαυήν,, και καλεί κάθε πολίτη που ζει κάτω από τον βραχνά της υπερχρέωσης, να εμπιστευτεί τις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη, μα προ πάντων τους δικαστές της Χώρας μας ,οι οποίοι  συμπάσχουν μαζί μας , αποφασίζοντας   σύμφωνα με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κάθε δοκιμαζόμενου στις μέρες μας πολίτη της Χώρας μας.-
                             
Μεγάλη ανακούφιση έδωσε, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, (στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων), σε δημοτική υπάλληλο, στα πλαίσια του νόμου 3869/2010 όπως ισχύει,( για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ν.Κατσέλη)  ,αλλά και τέλος έβαλε , στην ετσιθελική πρακτική του
                       Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                           Ιωάννα Μελάκη

Στην αγκαλιά του «Ιπποκράτη» 4.800 παιδιά στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η δράση προληπτικής ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής εξετάζοντας 4.800 παιδιά.

«Αποτελεί μεγάλη χαρά η ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στο νησί της Κρήτης όπου εξετάστηκαν 4.800 παιδιά, σε 20 δήμους της Περιφέρειας του νησιού. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της και υποστήριξη την εταιρεία Johnson & Johnson (που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για το 2013), την ΑΝΕΚ Lines, την Hertz, τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω καθώς και όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους ιδιώτες, τις εταιρίες αλλά και τους συλλόγους που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Με στόχο να εξετάσουμε 18.000 παιδιά μέσα στο 2013 συνεχίζεται το ταξίδι του «Ιπποκράτη» με επόμενους σταθμούς την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Κύθηρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει Προληπτική Ιατρική από το 2002, σήμερα όμως σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, η Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τα δεκάδες αιτήματα που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Η ΑΝΕΚ Lines μετά την ίδρυσή της χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης, διατηρώντας το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει με τα υπερσύγχρονα πλοία της. Στο πλαίσιο της ΕΚΕ με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, συμμετέχει στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής». Επισήμανε επίσης ότι: «η συμμετοχή όλων σε αυτή τη ξεχωριστή ενέργεια είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία να φέρουμε το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές όλων των παιδιών. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Τέλος πρόσθεσε ότι: «Η ΑΝΕΚ Lines ταξιδεύει αλληλέγγυα αυτό το πλατύ χαμόγελο, το χαμόγελο των παιδιών και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή» είπε ο ο σύμβουλος Διοίκησης της ΑΝΕΚ Χαράλαμπος Σαλβαράκης.

Το παρόν, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έδωσαν και όλοι οι εθελοντές και οι γιατροί που εξέτασαν τα παιδιά, εκπρόσωποι των Σαμαριτών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο ταξίδι του Ιπποκράτη.

Από την 1η Απριλίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκονται στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...