Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σεισμός 95χλμ. βόρεια του Ρεθύμνου

Σεισμός στο Αιγαίο

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:08 στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύλου και Κρήτης.

Το ακριβές επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 95χλμ. βόρεια του Ρεθύμνου ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 10χλμ.

Αγγούρι βάρους 6 κιλών στην Κρήτη!

Ένα αγγούρι-γίγας φύτρωσε σε μποστάνι στο Παλαίκαστρο Σητείας, με το μέγεθος του να εντυπωσιάζει.

Το αγγούρι, που είναι βιολογικής καλλιέργειας, έχει μήκος 70 εκατοστά και βάρος περίπου 6 κιλά. Αναμφισβήτητα οι σαλάτες που θα φτιαχτούν με αυτό θα είναι πολλές...

Πηγή: cretalive.gr

Βρετανίδα στην Χερσόνησο καταγγέλλει πως βιάστηκε και την βιντεοσκόπησαν

Θύμα βιασμού υποστηρίζει πως έπεσε μία Βρετανίδα στην Χερσόνησο της Κρήτης όπου και είχε πάει για διακοπές, ενώ στην καταγγελία της υποστηρίζει πως οι φερόμενοι ως βιαστές της την βιντεοσκοπούσαν.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μία ακριβώς ημέρα μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης κοπέλας από τέσσερις άντρες στο Ρέθυμνο. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, η 18χρονη Βρετανίδα, είπε πως ένας συμπατριώτης της ήταν αυτός που την ανάγκασε να συνευρεθεί μαζί του χωρίς την θέλησή της σε σημείο που ήταν ορατό από περαστικούς, ενώ άγνωστοι βιντεοσκόπησαν τον βιασμό.

Χανιά:Αμαξίδια θαλάσσης για ΑμεΑ

Στην τοποθέτηση αμαξιδίων θαλάσσης για ΑμεΑ, σε παραλίες του δήμου Χανίων, προχώρησε η δημοτική αρχή, επιλέγοντας - σε πρώτη φάση - τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και του Μαραθίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, φιλοξενείται δήλωση του δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη, στην οποία αναφέρει πως «η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε πως τα αμαξίδια, που προμηθευτήκαμε ως Δήμος, θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να χαρούν το κολύμπι και τις παραλίες, προσεγγίζοντας δίχως δυσκολία τη θάλασσα».

Ήδη, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο προς το Σύλλογο Ξενοδόχων, προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες με αναπηρία για τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του εν λόγω εξοπλισμού.

Η φωτογραφία είναι από το flashnews.gr

Γάζι Ηρακλείου: Απειλούσε να σκοτώσει το γαμπρό του, επειδή παραμελεί την κόρη του!

Αντιμέτωποι με μια απίστευτη υπόθεση ήρθαν σήμερα οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα οικογενειακό επεισόδιο.

Ένας 90χρονος άνδρας από το Γάζι Ηρακλείου δεν δίστασε σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, να απειλήσει με κυνηγετική καραμπίνα το γαμπρό του, επειδή θεωρεί ότι παραμελεί την κόρη του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειάς του!

Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ (09-07-2012) όταν οι δύο άνδρες λογομάχησαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάνω στον καυγά ο ηλικιωμένος άρπαξε μια καραμπίνα και απείλησε τον γαμπρό του ο οποίος στη θέα του όπλου πάγωσε. Ο 90χρονος ευτυχώς συγκρατήθηκε και το σοβαρό επεισόδιο σταμάτησε εκεί...

Νωρίς το πρωί όμως ο γαμπρός δεν συγκρατήθηκε. Πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν στα... αυτιά τους. Λίγο αργότερα, ο ηλικιωμένος συνελήφθη, η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκε ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον 90χρονο να κάθεται κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Ηράκλειο: Ζευγάρι ζει σε σπηλιά

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως...είναι πραγματικότητα, εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου, ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχει φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντα που διαθέτει.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας αυτήν την εικόνα, ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία, με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωση του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση του ΕΚΗ, που βρέθηκε χθες στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες, το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.


prismanews.gr

Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της ανήλικης νύφης της για να βγάλει λεφτά!

Έψαχνε για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει, αλλά της έστησε παγίδα η ίδια της η πεθερά η οποία για να βγάλει χρήματα οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της από τέσσερις άνδρες.

Ο λόγος γα μια 17χρονη άτυχη Βουλγάρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», η κοπέλα συζούσε με τον Βούλγαρο φίλο της στο Ρέθυμνο. Το προηγούμενο σαββατόβραδο, η πεθερά της της είπε ότι της βρήκε δουλειά σε μια ταβέρνα ενός χωριού στο Ρέθυμνο. Της ζήτησε να ετοιμαστεί, για να περάσει με τον άντρα της να την πάρουν.

Έτσι κι έγινε, μόνο που η πεθερά-προαγωγός αντί για ταβέρνα οδήγησε την 17χρονη σε μια στάνη έξω από το χωριό όπου την περίμεναν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί. Εκεί η πεθερά άφησε την 17χρονη στα χέρια των ανδρών, οι οποίοι την βίασαν ομαδικά.

Όταν τελείωσαν, η βουλγάρα πεθερά επέστρεψε για να πάρει τη νύφη της στο σπίτι σαν να μην συνέβη τίποτα. Της έδωσε μάλιστα 50 ευρώ για να της κλείσει το στόμα. Όμως, η 17χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της στην αστυνομία η οποία συνέλαβε έξι άτομα, και φυσικά την πεθερά.

9 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ... στον Πλατανιά

Η νέα παρωδία Μυστηρίου, της Έφης Μεράβογλου , έρχεται και στην Κρήτη στις 21 & 22 Ιουλίου στην ΑΡΟΚΑΡΙΑ στον Πλατανιά, με 9 γυναίκες να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλες έχουν ένα κίνητρο να σκοτώσουν τον Στάνλεϊ Πίντερ, τον μοναδικό άντρα του έργου! Ένα πολύ διασκεδαστικό έργο μυστηρίου, που έρχεται να προσφέρει άφθονο γέλιο, από φρέσκους ανθρώπους.
 
Το έργο αυτό είναι διασκευή του “8 Γυναίκες κατηγορούν εσένα” που ανέβηκε στο Excalibur Bar το 2011 στα πλαίσια του 1ου Acting in a bar seminar.
 
Το έργο έκανε όλες τις παραστάσεις του στο Excalibur bar, sold out, γι’ αυτό και θα συνεχιστεί στην Αθήνα από την ερχόμενη σεζόν.

ΠΑΊΖΟΥΝ:
Στέλιος Μπεμπλιδάκης, Alisa Alickolli, Σοφία Ντουμάνη, Ιωάννα Οριό, Στέλλα Πηλιούνη, Χρύσα Κοκκίνου, Έλενα Δίου, Ιωάννα Λαπέα, Σοφία Τζιράρκα, Ιωάννης Λάτσης

Κείμενο- Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια:
Μεράβογλου Έφη
Αφίσα / Δημόσιες σχέσεις: Γιώργος Κάλτσας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Αναστασίου
Χώρος: ΑΡΟΚΑΡΙΑ
Είσοδος: 10 ευρώ με ένα ποτό.
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουλίου.
Ώρα έναρξης: 9:30μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τηλ.για πληροφορίες & κρατήσεις: 6982933797

Βόνη Ηρακλείου: Εντοπίστηκε χασίς ανάμεσα σε μνήματα!

Κάτοικοι της Βόνης Ηρακλείου εντόπισαν στο νεκροταφείο της περιοχής ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης και ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές, οι οποίες έχουν επιληφθεί του περιστατικού και έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των «κηπουρών».

Η λειτουργία της αγοράς υπέρ του καταναλωτή πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης

Την με κάθε τρόπο ομαλή λειτουργία της αγοράς και με πρωταρχικό στόχο την προστασία του καταναλωτή σ’ επίπεδο τιμών και ποιότητας, προωθεί και προασπίζει... η Περιφέρεια Κρήτης, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε για τη λειτουργία της αγοράς.

«Εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσει όσο πιο ομαλά γίνεται η αγορά γι’ αυτό και το θέμα (της συνάντησης) είναι η λειτουργία της αγοράς και το παραεμπόριο και όχι των λαϊκών αγορών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα συνολικότερο πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς και εμείς κάνουμε ότι περνά από τα χέρι μας για να λειτουργεί ομαλά η αγορά, να έχουν οι καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα, καλές και ελεγχόμενες τιμές .»

Ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το έργο των Τριμελών Επιτροπών, που εκδίδουν τις άδειες για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιτροπές τείνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους (έχει προχωρήσει κατά 70%), ενώ μόνο ως θετικό μπορεί αν χαρακτηριστεί το γεγονός της συνάντησής τους με τις δικαστικές αρχές, σε θέματα που αυτές εμπλέκονται, προκειμένου να επιδεικνύουν ευαισθησία και ευελιξία.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστείδης Μπολάκης και εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ, της Δημοτικής Αστυνομίας, των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΕΝΗ, της ΟΑΣΝΗ, των λαϊκών αγορών, των βενζινοπωλών και της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη για το αντικείμενο και την αρμοδιότητά τους, στη κατεύθυνση της βελτιστοποίησης μιας κατάστασης, που θα ωφελεί τους καταναλωτές, θα προστατεύει τους επιχειρηματίες- έμπορους και θα διαμορφώνει μια αγορά που θα διέπεται από συγκεκριμένες κανόνες, οι οποίοι θα εφαρμόζονται και θα είναι σεβαστοί από το σύνολο των παραγόντων της αγοράς.

"Βγήκαν" τα μαχαίρια σε καφετέρια στο κέντρο του Ηρακλείου


"Άναψαν" τα αίματα το μεσημέρι στο Ηράκλειο ύστερα από καβγά μεταξύ δύο αντρών, οι οποίοι δεν δίστασαν μάλιστα να... τραβήξουν και μαχαίρι μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων καφετέριας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οι "πρωταγωνιστές" του επεισοδίου απολάμβαναν τον καφέ τους σε καφετέρια στην πλατεία Λιονταρίων όταν χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος άρχισαν να λογομαχούν έντονα.

Ο καβγάς γρήγορα "φούντωσε" με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να τραβήξουν μαχαίρια. Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση ψυχραιμότερων και το συμβάν σταμάτησε εκεί χωρίς να λάβει σοβαρότερες διαστάσεις.
flashnews.gr

Ένα 5χρονο κορίτσι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ΙΧ

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο χωριό των Αγιών Παρασκιών, όταν ένα κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κορίτσι, μάλλον ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, με αποτέλεσμα να πεταχτεί στο δρόμο και να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, πριν προλάβει να κάνει κάτι ο οδηγός!

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ενώ ο οδηγός του ΙΧ κρατείται προσωρινά.
creteplus.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...