Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κατάληψη στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Μ. Στρατάκη

Κατάληψη στο γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Στρατάκη πραγματοποίησαν σήμερα Αγανακτισμένοι πολίτες που νωρίτερα βρίσκονταν στην πλατεία Ελευθερίας...

Ο βουλευτής δεν ήξερε τίποτε για την κινητοποίηση κι ενημερώθηκε μέσω του Cretalive!

Οι Αγανακτισμένοι κατέβασαν πολλές από τις φωτογραφίες του βουλευτή ενώ έγραψαν συνθήματα μέσα κι έξω από το γραφείο. Αυτή την ώρα, περιφέρουν την ταμπέλα που νωρίτερα ξήλωσαν από τον εξωτερικό χώρο του πολιτικού γραφείου!

Πάντως, φαίνεται ότι το Κίνημα των Αγανακτισμένων έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε άλλες συμβολικές καταλήψεις γραφείων βουλευτών και τις επόμενες ημέρες...

Κυκλοφορούσαν με ακατέργαστη κάνναβη

Δύο άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών το μεσημέρι του Σαββάτου στις Μοίρες του δήμου Φαιστού.

Σε αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 33χρονης γυναίκας , στο οποίο επέβαιναν επίσης ένας 31χρονος και ένας 19χρονος, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μέσα σε νάιλον συσκευασία συνολικού μικτού βάρους 9,2 γραμμαρίων


kritinea.gr

Μαζί με την πτώχευση της Οικονομίας της Ελλάδας πτωχεύει και η πολιτική…

Του Λευτέρη Αυγενάκη,
Βουλευτή Ηρακλείου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών κατέδειξαν ότι η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά βαθιά πολιτική. Η χώρα μας βλέπει εκτός από τα Ταμεία της να πτωχεύει και η πολιτική του τόπου, να αποτυγχάνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα όπως διαμορφώθηκε μεταπολιτευτικά.

Πληθώρα δημοσιευμάτων του ξένου τύπου επιβεβαιώνουν ορθά ότι η κρίση στην χώρα μας είναι κυρίως πολιτική, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Κάνουν λόγο για την αστοχία των πολιτικών να διαχειριστούν μια συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση. Υπονοούν άμεσα την αδυναμία και την ανικανότητα αυτών που κρατούν στα χέρια τους την τύχη της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η πρόταξη του κομματικού έναντι του εθνικού οφέλους αποτελεί το πιο εμφανές παράδειγμα της πολιτικής πτώχευσης του τόπου.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Μπακογιάννη-Δανέλης-Χριστοδουλάκης σε παρουσίαση βιβλίου στα Χανιά

Σε πολιτικοοικονομικό γεγονός αναμένεται να αναδειχθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη "Προχωρώντας και... αναθεωρώντας" , η οποία θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8 μμ, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ένα βιωματικό και πολιτικό βιβλίο γραμμένο με λογοτεχνική αφήγηση.
«Η πολιτική, έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι, απαιτεί τόλμη και ρίσκο. Και δεν χρειάζεται να είσαι πάντα με τον νικητή και με τους πολλούς», γράφει ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, στο βιβλίο του «Προχωρώντας και αναθεωρώντας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις.

Στις 690 σελίδες του ο συγγραφέας αφηγείται την πορεία του από την κομμουνιστική αριστερά, ως φοιτητής στον αντιδικτατορικό αγώνα, μέχρι την σημερινή αποστασιοποίηση από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί ότι ξέφυγε από τις θέσεις του Κώστα Σημίτη, τις οποίες ενθέρμως υπηρέτησε, εγκαταλείποντας τον Συνασπισμό.

Είναι ένα βιωματικό και πολιτικό βιβλίο γραμμένο με λογοτεχνική αφήγηση, κάτι που συναρπάζει τον αναγνώστη, ακόμη και αυτόν που μπορεί να μην ασπάζεται την οπτική του συγγραφέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ιστορίες του, στην περίοδο του φοιτητικού κινήματος-ιστορίες διανθισμένες με νεανική τρέλα και χιούμορ.
http://www.flashnews.gr

"Διέλυσε" αυτοκίνητο για να κλέψει ανταλλακτικά

Ένας 58χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απο αστυνομικούς του ΑΤ Χερσονήσου κατηγορούμενος για κλοπές εξαρτημάτων αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ένας 66χρονος Ηρακλειώτης κάτοικος Χερσονήσου, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστος το Σάββατο (18/6) έκλεψε απο ένα κτήμα του, δύο μεταλλικούς στύλους καθώς επίσης και απο το αγροτικό αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο εκεί, δύο πόρτες, το κάθισμα του οδηγού και διάφορα ακόμη εξαρτήματα.

Αυτά τα πρώτα εξαρτήματα, φαίνεται πως "άνοιξαν την όρεξη" του 58χρονου, ο οποίος ξαναπήγε τοπ μεσημέρι της Κυριακής (19/6) για να πάρει απο το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που είχαν μείνει εκεί, αλλά ο 66χρονος που ήταν στο κτήμα τον πήρε χαμπάρι και ειδοποίησε αμέσως τους αστυνομικούς που έσπευσαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό.
http://www.flashnews.gr

2950 θέσεις εργασίας

Χιλιάδες ευκαιρίες πεντάμηνης εργασίας δίνει το υπουργείο Εργασίας μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Στην Περιφέρεια Κρήτης θα έχουμε την άμεση ένταξη 2.950 ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, ύψους 9,2 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, οι θέσεις μοιράζονται ως εξής: στον νομό Ηρακλείου 1.435, στον νομό Ρεθύμνου 402, στον νομό Χανίων 738 και στον νομό Λασιθίου 375. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την ένταξη 2.000 ανέργων, ενώ στην Π.Ε. Ηπείρου ο αριθμός των ανέργων που θα επωφεληθούν ανέρχεται σε 2.950.

Οι άνεργοι θα εργαστούν για πέντε μήνες σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα με αμοιβή 625 ευρώ τον μήνα και πλήρη ασφαλιστική-συνταξιοδοτική κάλυψη μέσω του Αλληλόχρεου Λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από μακροχρόνια ανέργους, βραχυχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη, υποαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και ανέργους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.
http://heraklion1.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...