Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι του κόσμου είναι στην …Κρήτη!

Το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι στον κόσμο έφτιαξαν στα Ζωνιανά, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Όσοι θέλετε να δείτε και να απολαύσετε το κεφαλοτύρι γίγας, δεν έχετε παρά να παραστείτε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, στην 4η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά!

Πρόκειται να γίνει η παρουσίαση και η κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού στον κόσμο και …αμέσως θα πάρει μια θέση στο βιβλίο Guinness!

Οι κάτοικοι και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, είναι υπερήφανοι που κατάφεραν να φτιάξουν το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι! Άντε και εις ανώτερα!


star.gr
Enhanced by Zemanta

Χρυσές δουλειές στα ενεχυροδανειστήριο στο Ηράκλειο

Η κρίση «σπρώχνει» όλο και περισσότερους Κρητικούς στα ενεχυροδανειστήρια, τα οποία έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία.
Μόνο στο Ηράκλειο λειτουργούν 21 ενεχυροδανειστήρια, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με το 2008 και προγενέστερα.

Κάποια μάλιστα έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες, γεγονός που αποκαλύπτει και το μέγεθος του προβλήματος.

Η δυσχέρεια των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η ανεργία, τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες και στα δάνεια, το πάθος του τζόγου, σοβαρά προβλήματα υγείας, απλήρωτοι λογαριασμοί αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο
«σφυρί» ακόμα και αγαπημένα τους αντικείμενα γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.

«Η απελπισία γεννάει ενεχυροδανειστήρια» - σχολίασε αστυνομικός, θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος της κρίσης. Συνολικά στην Κρήτη λειτουργούν νομίμως 33 ενεχυροδανειστήρια. Ορισμένα ξεκίνησαν την λειτουργία τους το τελευταίο δεκαπενθήμερο ενώ στα «σκαριά» βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και νέων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...