Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο: Άγιο είχε οδηγός Ι.Χ. που κατέληξε σε χαράδρα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κακό Όρος Ηρακλείου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας, ηλικίας 40 ετών, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατέληξε σε χαράδρα, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Ο οδηγός του οχήματος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Πηγή: cretalive

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης


Συλλαλητήριο για την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα προετοιμάζουν αγρότες από την Κρήτη.

 Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζομένους να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της.

Τάφος του 9ου αιώνα π.Χ αποκαλύφθηκε στο Καβροχώρι

Ένας ακόμη αρχαίος τάφος, που χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα π.Χ και περιείχε περισσότερα από δέκα αγγεία, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού Καβροχωρίου του δήμου Μαλεβιζίου.

Κατά τη διάνοιξη των τελευταίων τμημάτων των αγωγών για τα δίκτυα της μονάδας, οι εκσκαφείς αποκάλυψαν μικρών διαστάσεων κοιλότητα, η οποία όπως αποδείχτηκε αποτελούσε αρχαίο τάφο. Αμέσως, ο επιβλέπων αρχαιολόγος του έργου Α. Λυριντζής, σταμάτησε τους εκσκαφείς και ειδοποίησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η αναπληρώτρια διευθύντρια της οποίας Ι. Σερπετσιδάκη μετέβη επιτόπου, όπως επίσης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος ανήκει στη Γεωμετρική εποχή και χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα πΧ. Περιείχε περισσότερα από 10 αγγεία τα οποία είναι των συνήθων τύπων της εποχής. Ανήκει στην κατηγορία των ομαδικών ταφών και πολλά από τα αγγεία περιείχαν οστά νεκρών. Πιο σημαντικά αγγεία ήταν μια τεφροδόχος κάλπη και μια εξαιρετικής τέχνης οινοχόη.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο αρχαιολογικό εύρημα που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία του τόπου και πρόσθεσε ότι «με τόσα εργοτάξια στον δήμο Μαλεβιζίου, είναι σχεδόν αναμενόμενη η αποκάλυψη αρχαίων και γι΄ αυτό, σε κάθε μας έργο παρίστανται αρχαιολόγοι που επιβλέπουν τις εργασίες, όπως επιβάλει άλλωστε κι ο αρχαιολογικός νόμος».

Διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών φορέων στο Ηράκλειο

Oι αδικοχαμένοι φοιτητές στη Λάρισα, ήταν από τα Χανιά και τη Χαλκίδα
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηράκλειου, από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, εναντίον των μέτρων της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά και της ανέχειας με αποκορύφωμα, όπως ανέφεραν, τον θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με βασικό σύνθημα «Φτάνει πια» ζητώντας μεταξύ άλλων να μπει τέλος στα μέτρα που οδηγούν στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής.

«Οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου των παιδιών είναι οι γνωστοί, προβεβλημένοι «σωτήρες» της χώρας!» υποστήριξε μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου που ήταν και εκ των βασικών οργανωτών της διαμαρτυρίας.

Τέλος, συλλαλητήριο διοργάνωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο των φοιτητών, αλλά και εκφράζοντας πάγια αιτήματα, όπως η δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Ενεχυροδανειστήρια πουλούσαν κλεμμένα κοσμήματα

Δύο ενεχυροδανειστήρια στο Ρέθυμνο διέθεταν προς πώληση κλεμμένα χρυσά κοσμήματα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου για τη νόμιμη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων, εντόπισαν τις δύο συγκεκριμένες επιχειρήσεις αγοράς και πώλησης χρυσού, ιδιοκτησίας ενός 50χρονου και ενός 42χρονου, οι οποίοι είχαν αποδεχθεί κλεμμένα κοσμήματα και τα διέθεταν προς πώληση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το σπίτι μιας 45χρονης Ρεθεμνιώτισας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δύο επιχειρηματιών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Χανιά: Από την Κίσαμο ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις


Aπό την Κίσαμο ξεκινούν το Σάββατο 2 Μαρτίου οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Οι προετοιμασίες έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία και οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να δώσουν το «παρών».

Στην Κίσαμο, η καρναβαλική επιτροπή, σε συνεργασία με τον δήμο και τις ομάδες, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη παρέλαση 15 αρμάτων και ομάδων με 1.200 καρναβαλιστές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Μαρτίου, παιδικό κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί για τους μεγαλύτερους το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η έναρξη του καρναβαλιού με την παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων.

Τα κούλουμα θα γιορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην παραλία του γηπέδου Κισάμου.

Στην Παλαιόχωρα, η παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή 30 αρμάτων και περίπου 2.000 καρναβαλιστών το Σάββατο 16 Μαρτίου, ενώ την επομένη θα γίνει η βράβευση του καλύτερου άρματος καθώς και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην παραλία Γραμμένου

Σε αποκριάτικους ρυθμούς για τρεις ημέρες θα κινηθεί και η πόλη των Χανίων. Οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Δώσε Χρώμα στην Πόλη» θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, με πάρτι που θα πραγματοποιήσουν καταστηματάρχες της πόλης, ενώ ένα τρενάκι θα μεταφέρει τους μασκαράδες από κατάστημα σε κατάστημα όπου θα εξελίσσεται η γιορτή. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, την ίδια ώρα, το πάρτι θα μεταφερθεί στην παλιά πόλη με το τρενάκι να πραγματοποιεί αντίστοιχα δρομολόγια. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή του «Κάτωλα», με μια μεγάλη γιορτή που θα συμμετέχουν dj και καρναβαλικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε κοινωνικά Ιδρύματα των Χανίων.

Αυξάνεται ο αριθμός των «μαϊμού» συντάξεων


Η παρέμβαση  Αυγενάκη προς Βρούτση


Όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία που  προήλθαν από τη διαδικασία της απογραφής- καταγραφής των συνταξιούχων που  λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012, όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των αφανών συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που φαίνεται ότι εισπράττουν σύνταξη ως δικαιούχοι, αλλά όταν κλήθηκαν να απογραφούν ουδέποτε παρουσιάστηκαν.

Στην παρέμβαση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Ιωάννη Βρούτση επισημαίνει ότι: «τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι, εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη, τελικώς δεν απογράφηκαν 2.368 περιπτώσεις, για τους οποίους βέβαια σταμάτησε η πληρωμή».

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες  συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ, αλλά από την αναζήτηση  βρέθηκε μόνο το ποσό των 12.733.001 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό των 11.275.086 ευρώ γίνεται αναζήτηση από την Υπηρεσία περίπτωση προς περίπτωση.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό όφελος που  προκύπτει από τη διαδικασία της  καταγραφής είναι πολύ μεγάλο και ανέρχεται σε €700.000 το μήνα. Από τη καταγραφή διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά στοιχεία για τις "μαϊμού συντάξεις" που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 3 χρόνια και τα ποσά  που έχουν εισπραχθεί παράνομα και ζητά να επιστραφούν τα ποσά αυτά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιχελογιαννάκης: Χρειάζεται πολιτική πυγμή για να παταχθεί η φοροδιαφυγή


Μετά την επίσκεψη του σε Α΄ - Β’ Δ.Ο.Υ Ηρακλείου και στο ΣΔΟΕ ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Την ώρα που το κράτος θα έπρεπε να είναι πολιτικός εγγυητής της κοινωνικής συνοχής  ώστε να φροντίζει για το συμφέρον όλων των πολιτών, προσπαθεί συνεχώς να προωθήσει τα επιμέρους συμφέροντα. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, εκτός του ότι είναι μια πηγή πλουτισμού, εκλαμβάνεται από τους περισσότερους ως μια αντικοινωνική συμπεριφορά των πολιτών προς το κράτος, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι.  Δυστυχώς, είναι μια έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά δεδομένου ότι το συνολικό ποσό αυτής θα κληθεί τελικά να επωμισθεί, με πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα, το σύνολο των φορολογουμένων. Δυστυχώς οι κυβερνώντες με την πρακτική τους φροντίζουν για τα «επιμέρους συμφέροντα»  και τα «πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα». Αυτή είναι η διαπίστωση, για άλλη μια φορά, των επισκέψεων μου στην Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου, αλλά και στο ΣΔΟΕ.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δείχνουν απροθυμία να ικανοποιήσουν τα  αυτονόητα αιτήματα των υπευθύνων, ανά υπηρεσία, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή. Δυστυχώς,

  • το προσωπικό δεν επαρκεί,
  • υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας,
  • οι δεξιότητες των ελεγκτών είναι ανεπαρκείς, 
  • δεν υπάρχει αυτονομία στη φορολογική διοίκηση.
  • υπάρχουν  διοικητικοί  περιορισμοί,
  • υπάρχει  έλλειψη ελεγκτών,
  • δεν έχουν μπει σε  προτεραιότητα οι μεγάλοι οφειλέτες,
  • η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, εφορίας, ΣΔΟΕ και οικονομικής υπηρεσίας, για το οικονομικό έγκλημα δημιουργή προβλήματα.

Χρειάζεται πολιτική βούληση για όλα τα παραπάνω και δυστυχώς δεν την έχουν. Χρειάζεται πολιτική «πυγμή» για να καμφθεί η απροθυμία των τραπεζών να συνεργαστούν και να δώσουν στοιχεία και δυστυχώς δεν την έχουν.

Πάνω από όλα όμως, πρέπει να υπάρξει πολιτική εγρήγορση από όλους μας για να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί να την πληρώνει πάντα ο εύκολος δότης.»      

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...