Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ηράκλειο: Επίθεση της Αλ. Παπαρήγα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

English: Aleka Papariga (KKE) at the six party...
 (Photo credit: Wikipedia)
Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η επίθεσή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αν βρεθεί σε θέση να κυβερνήσει θα υπογράψει και νέο μνημόνιο, και απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας του κόμματός της με την Κουμουνδούρου.
Μάλιστα, η γ.γ. του ΚΚΕ επανάλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και καμία πιθανότητα μετεκλογικής σύμπραξης σε αριστερή κυβέρνηση», λέγοντας ότι κανένας δεν κάνει πίσω από τις θεμελιακές γραμμές του προγράμματός του.
Ασκώντας κριτική προς τα αλλά κόμματα η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν είναι το θέμα οι μνημονιακές ή οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά να βρούμε φιλολαϊκές οδούς και φιλολαϊκούς τρόπους να βγούμε απ την κρίση.
Τόνισε επίσης πως οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου σε κανένα, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας. Η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε από το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί, όπως είπε, στους εκφοβισμούς, και να αντιδράσει ώστε η νέα Βουλή να είναι αδύναμη να πάρει νέα μέτρα.
Η κ. Παπαρήγα ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να το ενισχύσουν στις εκλογές της 17 Ιουνίου.
Enhanced by Zemanta

Θερμό επεισόδιο με Χρυσαυγίτες και Αριστερούς στο Ρέθυμνο

ΦΩΤΟ από το prismanews.gr

Μέλη της αριστερής κίνησης ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλουν το περιστατικό, το οποίο έγινε χτες βράδυ σε κεντρική πλατεία του Ρεθύμνου.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει το prismaNews, οπαδοί του κόμματος της Χρυσής Αυγής φέρονται να επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ όταν οι τελευταίοι σήκωσαν πανό με συνθήματα κατά του φασισμού ενόψει της σημερινής διαδήλωσης.

Οι νεαροί ζήτησαν το λόγο για το πανό ενώ επικράτησε ένταση όταν επιχείρησαν να το κατεβάσουν που στην συνέχεια εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων...

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ρεθύμνου αναφέρεται:

"Γύρω στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας κινήθηκαν με πολύ απειλητικές διαθέσεις ενάντια σε μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εκλογικό περίπτερο της οργάνωσης στην πλατεία Μικρασιατών.

Συγκεκριμένα, πρώτα επιτέθηκαν φραστικά σε συντρόφισσα που εκείνη τη στιγμή ετοίμαζε πανό για την αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής, ζητώντας της να απολογηθεί επειδή «γράφει για τη Χρυσή Αυγή» και αρπάζοντάς της στη συνέχεια το πανό...
Enhanced by Zemanta

Καταδικάστηκε στη Βουλγαρία, ζούσε στην Κρήτη

Έναν Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, συνέλαβε η αστυνομία στην Κρήτη.


Ο άνδρας είχε δικαστεί ερήμην στη χώρα του και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για επίθεση και ζημιές σε δημόσια περιουσία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό ζούσε στο Τυμπάκι της Φαιστού.

Ο Βούλγαρος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελεία Εφετών και θα κινηθούν οι διαδικασίες για την απέλαση του.


Πηγή: cretalive.gr

XANIA: Χρέωσαν μιά βάφλα 10 Ευρώ!

Έπειτα από καταγγελία καταναλώτριας, επιχείρηση που δραστηριοποιείται εντός του Δημοτικού Κήπου  των  Χανίων, χρέωσε την  μία βάφλα  στην τιμή των 10 Ευρώ, χρεώνοντας ξεχωριστά την βάση  της βάφλας ,από 5 Ευρώ και κάθε μπάλα παγωτού από 2.50 Ευρώ. Σημειωτέον ότι η σκέτη βάφλα, δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο, αφού σκέτη δεν σερβίρεται.

Η καταγγελία ακόμα αναφέρεται ότι η απόδειξη χορηγήθηκε κατόπιν απαιτήσεως της καταναλώτριας, και όχι αυτόματα, ως υποχρέωση είχε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με την απόδειξη πληρωμής, που η ΄Ενωση έχει στα χέρια της, δύο άτομα ,για δύο βάφλες, δύο τοστ, δύο ροφήματα πλήρωσαν το ποσό των 29,40 Ευρώ, τιμή που θεωρείται  " εξωφρενική" για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα γενικότερα, για χώρο που συνήθως απευθύνεται  σε άτομα τρίτης ηλικίας και παιδιά!!

 Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει δημόσια την δυσαρέσκεια της, διότι  ναι μεν μπορεί οι τιμές να διαμορφώνονται ελεύθερα, (αρκεί να αναγράφονται στον τιμοκατάλογο), αλλά κάποιες "πρακτικές" όπως αυτή που αποτυπώνεται στην καταγγελία ,είναι ανεπίτρεπτες, διότι εδώ ο καταναλωτής νοιώθει, ότι κάποιοι αισχροκερδούν, κερδοσκοπούν , το παραπλανούν  και ζητά την προστασία του ,και  η ΄Ενωση ως αρμόδιος Φορέας ,συστήνει σε κάθε καταναλωτή όταν νοιώθει ότι παραβιάζονται τα διακιώματά  του να τα καταγγέλλει στην ΄Ενωση στα τηλ.282109266 και 2821092306 η οποία με την σειρά της θα προβεί στα δέοντα .-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Αποσύρθηκε η μήνυση στον Spiegel μετά τη συγγνώμη του δημοσιογράφου

Der Spiegel
Der Spiegel (Photo credit: Wikipedia)
Με ένα συγνώμη του Γερμανού δημοσιογράφου του περιοδικού Der Spiegel, που κάθισε χθες στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για το δημοσίευμα του 2010, στο οποίο γινόταν λόγος για τη διαφθορά στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες αναφορές σε κτηνοτρόφους της Κρήτης, που με πλάγιους τρόπους εξασφαλίζουν παράνομες επιδοτήσεις, έληξε η δικαστική περιπέτεια που είχε.

Με αφορμή το δημοσίευμα, μήνυση στο δημοσιογράφο, κατέθεσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ηρακλείου. Στο δικαστήριο παραβρέθηκε ο Γερμανός δημοσιογράφος, ενώ ο δικηγόρος του υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η παρουσία του Συλλόγου στο δικαστήριο, καθώς μήνυση μπορούν να υποβάλλουν μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι σύλλογοι.

Τελικά ο δημοσιογράφος πήρε το λόγο και ζήτησε συγγνώμη καθώς, όπως είπε, δεν περίμενε ότι με το ρεπορτάζ του θα προκαλούσε τέτοια αναστάτωση. Αυτό προκάλεσε την απόσυρση της μήνυσης και σήμερα ο δημοσιογράφος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συλλόγου για να συζητήσουν το θέμα και τα προβλήματα του κλάδου στην Κρήτη.


Enhanced by Zemanta

Αυνανιζόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα!

Δεν είχε και πολύ... επαφή με την πραγματικότητα ο 19χρονος που αποφάσισε να ... αυτοικανοποιηθεί 


Ξημερώματα στη Χερσόνησο ούτε οι αστυνομικοί που έχουν συνηθίσει απ' τα ... υπέροχα που κάνουν οι νεαροί τουρίστες κάθε χρόνο δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ακριβώς μπροστά το αστυνομικό τμήμα, όπως περιγράφει το prismanews είδαν τον 19χρονο Ολλανδό τουρίστα να αυνανίζεται.

Ο νεαρός ήταν σε κατάσταση μέθης και προφανώς δεν είχε καμία συναίσθηση του τι έκανε και που και μάλλον αναρωτιόταν όταν συνήλθε πως και γιατί βρέθηκε στο κρατητήριο.

Ηράκλειο: Χτυπούσε το κεφάλι του, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα!

Το "έλα να δεις" έγινε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα έναν 23χρονο...


ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ (07-06-2012) για οπλοκατοχή. Ένα αυτοσχέδιο γκλοπ και μια ξύλινη μαγκούρα "κουβαλούσε" στο φορτηγό αυτοκίνητό του ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ενώ αρχικά βρέθηκε "πάνω του" ένας σουγιάς.

Αστυνομικοί της ΟΕΑ Κρήτης και του ΤΑΕ Ηρακλείου σταμάτησαν τον 23χρονο στις Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου για έλεγχο, κι αφού βρήκαν "πάνω του" ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά, συνέχισαν την έρευνα στο αυτοκίνητό του, όπου εντόπισαν το γκλοπ και τη μαγκούρα.

Κατά την προσαγωγή του στα Δικαστήρια, ωστόσο, ο νεαρός άνδρας ήταν εκτός εαυτού! Φώναζε αδιάκοπα εναντίον των αστυνομικών, που δεν μπορούσαν να τον ηρεμήσουν! Ο 23χρονος, μάλιστα, φώναζε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με κουκούλες, χωρίς να σεβαστούν πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον καθίσουν στις καρέκλες, έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, εκείνος όμως αντέδρασε, ακόμη και χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο, ενώ επίσης αντέδρασαν ο πατέρας και ο αδερφός του, που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο. Μάταια προσπαθούσε και ο δικηγόρος του να τον ηρεμήσει, ο 23χρονος συνέχιζε να φωνάζει, εκτός εαυτού!

Ακόμη και οι εισαγγελείς βγήκαν από τα γραφεία για να δουν τί συμβαίνει και προσέφεραν νερό στον 23χρονο, ο οποίος φώναζε ότι τον συνέλαβαν για μια βέργα που είχε ως βοσκός που είναι. Φώναζε επίσης ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και θέλει τα φάρμακά του, αλλά και πως ... θα αυτοκτονήσει μέσα στο Δικαστήριο!

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός» θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε επτά μεγάλες πόλεις. 


Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια
στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια
στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο
στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία
στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας» και «με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπoυς που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους».

Κρήτη:''Έλα που μου το παίζεις και δύσκολη-Βλέπεις, κρατάω καραμπίνα''!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

"Ή θα ενδώσεις ή ... " είπε ο 86χρονος, στην 56χρονη γυναίκα που είχε προσλάβει για να φροντίζει την ηλικιωμένη σύζυγό του, και της έδειξε, με νόημα, μια καραμπίνα! 


Ένα ιδιότυπο τρόπο για να φλερτάρει επινόησε ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος δε δίστασε να δείξει την καραμπίνα του, στο... "αντικείμενο" του πόθου του! Ο λόγος για έναν 86χρονο άνδρα από τη Χερσόνησο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ζει στο σπίτι με την ηλικιωμένη σύζυγό του, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μια 56χρονη γυναίκα από τη Βέροια την οποία ο άνδρας έχει προσλάβει για να φροντίζει τη σύζυγό του.

Όμως, φαίνεται πως στο μυαλό του 86χρονου ... μπήκαν άλλες ιδέες, με αποτέλεσμα η 56χρονη να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου καταγγέλλοντας ότι ο εργοδότης της της έκανε άσεμνες προτάσεις, μη διστάζοντας, μάλιστα, ακόμη και να την απειλήσει, εμμέσως!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, ο 86χρονος την προσέγγισε με έκδηλη ερωτική διάθεση, τολμώντας μάλιστα να τη θωπεύσει, ενώ διακρίνοντας απροθυμία εκ μέρους της 56χρονης, της έδειξε ... με απειλητικό τρόπο μία καραμπίνα που ο ηλικιωμένος είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του και για την οποία δεν είχε άδεια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 86χρονο, συνέλαβαν όμως και την 56χρονη σε βάρος της οποίας ο ηλικιωμένος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...