Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στην υποδοχή Ρώσων επισκεπτών ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και την ασφάλεια του σχετικού προορισμού, κατέδειξε η παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, στην εκδήλωση υποδοχής των Ρώσων επισκεπτών, που έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με πτήση της Κρητικής εταιρίας Blue Bird Airways.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του νησιού, στην ασφαλή και όμορφη Κρήτη.

«Την ήσυχη και την ασφαλή Κρήτη, που με αισθήματα αγάπης σας υποδέχεται. Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται ένα φίλο λαό. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και ευελπιστούμε ότι θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας.» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε στην αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προς την Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στην εταιρία, που έχει ξεκινήσει τις πτήσεις της σε Ρωσία και Ισραήλ από και προς το Ηράκλειο.

Η αμιγώς ελληνική αεροπορική εταιρία, που ασχολείται με προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις, πέρασε σε νέα δυναμική το 2010, ως μέλος της versus Group, του επιχειρηματικού ομίλου, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, με δυναμική παρουσία και τεχνογνωσία στους κλάδους του τουρισμού και των μεταφορών κυρίως στις αποκαλούμενες νέες αγορές.

Η εκδήλωση υποδοχής στο χώρο στάθμευσης "L" του αεροδρομίου Ηρακλείου, είχε Κρητικό παραδοσιακό χαρακτήρα με τη συμμετοχή χορευτικού συγκροτήματος και με το απαραίτητο τοπικό κέρασμα της ρακής και εδεσμάτων.

Στην υποδοχή εκτός του Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων της εταιρίας, συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας κ. α.

Η Περιφέρεια Κρήτης-ενότητα Ηρακλείου στηρίζει το δεκαήμερο προσφορών του εμπορικού συλλόγου της πόλης

Το δεκαήμερο αγοραστικών ευκαιριών-προσφορών- που ξεκινά ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου για την στήριξη και την τόνωση της αγοράς, στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Το δεκαήμερο των προσφορών όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινάει την Τετάρτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου με όλες μας τις δυνάμεις. Θεωρούμε ότι σε μια περίοδο έκτακτη, λαμβάνονται και έκτακτες αποφάσεις, και αυτή η απόφαση αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα για τους καταναλωτές που έχουν τα στοιχειώδη για να ανταποκριθούν σε αυτή, και να στηριχθεί η τοπική αγορά. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, που είναι μεγάλη, βαθιά, και εντείνεται λόγω και των σημερινών καταστάσεων, αυτή η πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου δίνει μια δυνατότητα-ευκαιρία στον καταναλωτή να προσεγγίσει την αγορά».

Ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση τόνισε ότι «τους τελευταίους μήνες η οικονομία και τα νοικοκυριά βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές, και στην κατεύθυνση αυτή ο εμπορικός σύλλογος καλεί τους καταναλωτές να κατέβουν στην αγορά όπου για ένα δεκαήμερο θα υπάρχουν προσφορές σε όλες της επιχειρήσεις του εμπορίου. Πρόκειται για ένα κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να ψωνίσουν σε χαμηλές τιμές». Ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου επεσήμανε ότι τα δεκαήμερα των προσφορών πρόκειται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί ο Γερμανός υφυπουργός και εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες.

Ο Γερμανός αξιωματούχος έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΡΟ» κάτω από άκρα μυστικότητα και διακριτική φρούρηση από την αστυνομία, με σκοπό να δει όσο περισσότερο γίνεται εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ έχει ήδη συναντηθεί με στελέχη του Επιμελητηρίου, του εμπορικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, ενώ αναμένεται να δει και τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόθεση της Γερμανίας να στηρίξει την Ελλάδα επανέλαβε ο Γερμανός υφυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα του πως σε κεντρικό επίπεδο, μεταξύ των υπουργών Ελλάδας και Γερμανίας, θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Πηγή: cretalive.gr

Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Κεραμουτσίου

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας του Κεραμουτσίου, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα αναπλάσεων των πλατειών των οικισμών του δήμου, που υλοποιεί η δημοτική αρχή. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων κάθε οικισμού, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμοι και λειτουργικοί από ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Στο Κεραμούτσι, ειδικότερα, προβλέπεται η πλακόστρωση τμήματος της πλατείας, η τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού ανάπαυσης, η διαμόρφωση νέας στάσης λεωφορείου κ.λπ.. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ, η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται σε διάστημα 4 μηνών και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τονίζει τη βούληση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει τις αναπλάσεις αυτές σε ολόκληρο τον δήμο, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας των οικισμών. «Η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων όλων των οικισμών μας αποτελεί βασικό μας μέλημα» τονίζει ο Κ. Μαμουλάκης. «Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας, βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο και αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη όλων των υπηρεσιών του δήμου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν!» προσθέτει.

Συνταξιούχος οικοδόμος τίναξε τα μυαλά του στον αέρα!

Ο αυτόχειρας λίγα λεπτά νωρίτερα, μιλούσε από το μπαλκόνι με την κουνιάδα του... 


Τέλος στη ζωή του έβαλε χθες το βράδυ (27-05-2012) ένας 66χρονος συνταξιούχος οικοδόμος, μέσα στο σπίτι του στον Κρουσώνα. Ο άνδρας, λίγα λεπτά νωρίτερα, μιλούσε από το μπαλκόνι με την κουνιάδα του, όταν ξαφνικά μπήκε μέσα στο σπίτι. Οι γείτονες άκουσαν τον πυροβολισμό κι αμέσως υποπτεύθηκαν τί είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 66χρονος έβαλε την κυνηγετική του καραμπίνα στο στόμα και αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο του θάνατο. Αμέσως κλήθηκε ο γιος του ο οποίος έσπευσε και τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος αντιμετώπιζε χρόνια κατάθλιψη, κάτι το οποίο γνώριζε η οικογένεια και το περιβάλλον του, που προσπαθούσαν να είναι κοντά στον άνδρα και να τον στηρίζουν για να το ξεπεράσει.

Ηράκλειο: "'Όχι σε άλλες μειώσεις μισθών"

Έκκληση να διατηρήσουν τους μισθούς των εργαζομένων στα ίδια επίπεδα, απηύθυναν στους επιχειρηματίες του Ηρακλείου, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και μέλη του ΕΚΗ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Για νόμους που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδακης.

Στόχος όπως τονίστηκε από το "φρένο" στο ψαλίδισμα των μισθών, είναι να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη στην ζήτηση της αγοράς και κατ επέκταση στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Βέλγοι δημοσιογράφοι στον 'Αγιο Νικόλαο

Βέλγοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής με στόχο να ενδυναμώσουν την τουριστική κίνηση και να συμβάλλουν στην βελτίωση της αρνητικής εικόνας της χώρας μας, που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Φιλοξενήθηκαν 5 ημέρες στο Elounda Mare και ξεναγήθηκαν από το Δήμο Αγίου Νικολάου την Παρασκευή και το Σάββατο στην Παναγία Κερά, στην Κριτσά και στην Σπιναλόγκα.

Η ομάδα των δημοσιογράφων συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και εκτός από την τουριστική προβολή της περιοχής, συζήτησαν και γύρω από την πολιτική – οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Οι εντυπώσεις των δημοσιογράφων ήταν θετικές και ενθουσιάστηκαν με τη φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων που συνάντησαν κατά τη διαμονή τους, διαβεβαιώνοντας ότι το μήνυμα που θα δώσουν στη χώρα τους για την Ελλάδα είναι απόλυτα θετικό μια κι έχουν εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική ομορφιά του τόπου μας και την ζεστασιά των κατοίκων.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι προέρχονται από έντυπα ευρείας κυκλοφορίας: Glam, Loving You, AktiefWonen, Deco Idees, Grande, Ultimo και Glow.


 neakriti.gr

Μυλοπόταμος: Έχασε... το μέτρημα στην κτηνοτροφική του δήλωση!

Έναν 39χρονο άνδρα συνέλαβαν, Παρασκεύη πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας Γεροποτάμου και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου στο Χώνο του δήμου Μυλοποτάμου για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών στο ποίμνιο του 39χρονου καταμετρήθηκαν συνολικά 330 αιγοπρόβατα, ενώ στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011 είχε δηλώσει ψευδώς, ότι κατείχε 758, δηλαδή 428 λιγότερα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα καταμετρηθέντα ζώα, δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση (ενώτια).

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: O Βενιζέλος επικεφαλής της λίστας - με σειρά ψήφων οι άλλοι

Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η λίστα των υποψηφίων βουλευτών στο νομό Ηρακλείου, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ αναμένεται η σειρά να διαμορφωθεί αναλογα με τις ψήφους που έλαβε ο καθένας στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Υπάλληλος του λιμενικού στο Ηράκλειο βρέθηκε σε... χαράδρα ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία

Σε χαράδρα βάθους πέντε μέτρων βρέθηκε ένας 32χρονος στέλεχος των λιμενικών αρχών στο Ηράκλειο ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου...
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και ενώ ο 32χρονος κινούνταν με το υπηρεσιακό όχημα, στην περιοχή από Καλούς Λιμένες προς ΛΕΝΤΑ - ΛΟΥΤΡΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο δεξιός έμπροσθεν επιστρωτήρας του οχήματος έσκασε με συνέπεια ο 32χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνων του οχήματος να χάσει τον έλεγχο και εν συνεχεία να ανατραπεί σε χαράδρα βάθους πέντε μέτρων
Ο 32χρονος διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με ελαφρά τραύματα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα εξήλθε του Νοσοκομείου.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν πρόκειται να διενεργηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή.

flashnews.gr

Στα δίχτυα των αρχών 29χρονος διακινητής ναρκωτικών στον Αγιο Νικόλαο

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών  Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, 1 ημεδαπός, ηλικίας 29 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους επτακοσίων δέκα έξι (716) γραμμαρίων και
- Μία (1) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων δέκα πέντε (215) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τέσσερα (4) βιβλιάρια καταθέσεων, ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσα διακίνησης.

Δράστης με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. 
flashnews.gr

Στο σκαμνί οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης για την "απόβαση" στον Πειραιά

Ξανά στον Πειραιά θα βρεθούν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης στις 6 Ιουνίου αυτή τη φορά ωστόσο για να καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για την κρητική ¨απόβαση¨ και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φλεβάρη του 2009.

Στο εδώλιο του β' μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά θα καθίσουν κατηγορούμενοι ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.

Οι κατηγορίες

Οι έξι αγροτοσυνδικαλιστές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παρακώλησης συγκοινωνιών, παρεμπόδισης απόπλου πλοίων και κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ποιοι θα βρεθούν στο πλάι των αγροτών καθώς τον αγώνα τους τότε είχαν στηρίξει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς επίσης και ο τότε νομάρχης Πειραία Τ. Μίχας και άλλες πολιτικές προσωπικότητες.

Η «απόβαση»

Τρείς μέρες κράτησε η «πολιορκία» του λιμανιού του Πειραιά όταν τον Φεβρουάριο του 2008 οι αγρότες της Κρήτης πραγματοποίησαν πραγματική απόβαση με τρακτέρ και φορτηγά διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο τα αιτήματά τους.

Η σύρραξη δεν άργησε να γίνει όταν με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν το λιμάνι σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους αγρότες να μπουν στην Αθήνα. Το λιμάνι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ρίψεις δακρυγόνων και πάλες σώμα με σώμα μέχρι την αποχώρηση των αγροτών τρεις ημέρες μετά.

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εντατικοί έλεγχοι των αρχών στη Χερσόνησο, σε μπαρ και εστιατόρια της περιοχής, όπως γίνεται κάθε χρόνο κυρίως την τουριστική περίοδο.
Το βράδυ του Σαββάτου μάλιστα συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων καθώς κατελήφθησαν να τα λειτουργούν παράνομα.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 49χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου ο οποίος εντοπίστηκε να λειτουργεί το κατάστημά του στερούμενος αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας και έχοντας παραβιάσει τους όρους προσωρινής αποσφράγισης αυτού.

Τη "νύφη" πλήρωσε και ένας 28χρονος υπάλληλός του ο οποίος και συνελήφθη για άγρα πελατών, δηλαδή επειδή παρενοχλούσε διερχόμενους προκειμένου να δεχθούν υπηρεσίες από το εν λόγω κατάστημα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός 43χρονου ο οποίος με τον ίδιο τρόπο και αγνοώντας το νόμο, κατελήφθη να λειτουργεί το εστιατόριο του, στερούμενος αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας και έχοντας παραβιάσει τους όρους προσωρινής αποσφράγισης αυτού.

Οι δύο επιχειρηματίες και ο ένας υπάλληλος θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Πήγαν για "ψώνια" και κατέληξαν ... με χειροπέδες!

Μπήκαν στο μαγαζί παριστάνοντας τους πελάτες κι έφυγαν σαν κλέφτες ... με χειροπέδες! Ο λόγος για δύο Αλγερινούς, οι οποίοι μπήκαν σε ένα μαγαζί, τάχα ως πελάτες κι έκλεψαν ρούχα αξίας 175 ευρώ. Όταν επιχείρησαν να φύγουν με τα κλεμμένα ρούχα, έγιναν αντιληπτοί από την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία ακινητοποίησε στην πόρτα τον ένα από τους δύο, ηλικίας 30 ετών.

Ο 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κλοπή ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή κι αναζητείται.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...