Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο με... θεατρικό δρώμενο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου συνδιοργανώνουν συλλαλητήριο, αύριο, Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας, ώρα 19.30 το απόγευμα ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο της Ντροπής» που συζητείται στη Βουλή.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την μεταπολίτευση και έπειτα εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων της μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας , των απολύσεων, της διαθεσιμότητας - κινητικότητας φέρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στους Έλληνες.

Με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απαξίωση του κοινωφελούς έργου των εργαζομένων στους Δήμους, την κατάργηση τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κυκλοφορία των ονομαστικών "καταλόγων ντροπής" για όσους τίθενται σε διαθεσιμότητα, βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση βιαιότητας και βάρβαρης συμπεριφοράς που τρομοκρατώντας αποσκοπεί στην ισοπέδωση του Ελληνικού Λαού.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Το συλλαλητήριο στηρίζουν όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,τους άνεργους, τους συνταξιούχους, γονείς και μαθητές καθώς και όλη την κοινωνία να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ώρα 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με την παρουσίαση ενός συμβολικού θεατρικού δρώμενου από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου».

Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Kινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στο ΕΛΚΕΘΕ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν ένα ηχηρό παρόν μαζί με τους άλλους κλάδους που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα του μνημονίου

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν, συμμετέχουν:

«1. Στα συλλαλητήρια τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα στις 8:00 μ.μ. στο Σύνταγμα όπου θα περικυκλώσουμε τη Βουλή και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και προσφέρθηκαν να στηρίξουν την κινητοποίηση.

2. Στη Γενική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση, ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ. απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που συγκεκριμενοποιεί ειδικά στα άρθρα 90 και 91 (ενδεικτικά αναφέρουμε την κατάργηση Επαγγελματικών Λυκείων και 52 ειδικοτήτων καθώς και των σχολικών φυλάκων) τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα σταλούν στην ανεργία άλλοι 25.000 εφέτος και 130.000 μέχρι το 2015 εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (σύμφωνα με τον συγκεντρωτικό ετήσιο πίνακα προσλήψεων-αποχωρήσεων 2013-2016 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι (σελ. 5625) του νόμου 4093/12-11-12 για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ενισχύοντας έτσι περαιτέρω το στρατό του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

Είναι σαφές από την έως σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική οριζόντιων και απάνθρωπων μέτρων λόγω και της επικαλούμενης απόλυτης αδυναμίας αξιολόγησης τομέων και προσώπων (ο τρόπος που αντιμετώπισε η πολιτεία τις διοικήσεις της ΕΡΤ και όχι μόνο, για την κακή έως σκανδαλώδη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα, μετακυλίοντας τις ευθύνες και τις συνέπειες αποκλειστικά στους εργαζόμενους, είναι ενδεικτικός) δε θα ξεφύγουμε ούτε εμείς αν δεν αντιδράσουμε ανάλογα».

Πηγή: cretalive.gr

Πυροβόλησαν με καραμπίνα σκυλί στο Ηράκλειο


Κοντά στο σπίτι της Γεωργίας Στεφανάκη, πού ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση», η οποία δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, πυροβολήθηκε χθες το βράδυ το σκυλάκι, που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο Μπόγγος είναι ένας αδέσποτος, το οποίον έχει υπό την φροντίδα η κα Στεφανάκη.

Η ίδια τον βρήκε λίγο μετά τις 20:10 να χαροπαλεύει γαζωμένος από πυροβόλο όπλο (καραμπίνα με εννιάβολο φυσίγγι).

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Γιώργο Παρασύρη ο πυροβολισμός έγινε σχεδόν εξ επαφής και η κατάσταση του ζώου είναι πολύ σοβαρή. Το σκυλί δεν πυροβολήθηκε εντός της οικίας του σπιτιού της κυρίας Στεφανάκη, καθώς όπως η ίδια λέει πως συχνά πηδούσε την μάντρα και έβγαινε έξω από αυτή.

Το σκυλί ,ο σύζυγος της κας Στεφανάκη, το είδε να περιφέρεται υγιέστατο εκτός της περίφραξης του οικοπέδου τους λίγο πριν τις 20:00.

Τα γαυγίσματα των άλλων σκυλιών λίγα λεπτά αργότερα έκαναν την κα Στεφανάκη να βγει έξω από το σπίτι για να δει τι συμβαίνει και έτσι το βρήκε μέσα στα αίματα.

Το παράδοξο είναι ότι το ζώο σοβαρά τραυματισμένο κατάφερε να γυρίσει στο σπίτι του και εκεί το εντόπισε αιμόφυρτο.

zoosos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...