Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Την ζωή του κόντεψε να χάσει ένας 8χρονος στο Ρέθυμνο

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στα Ανώγεια του Ρεθύμνου Κρήτης, ύστερα από το φρικτό ατύχημα ενός 8χρονου αγοριού στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το παιδάκι διέφυγε της προσοχής των γονέων του, βρήκε το αεροβόλο όπλο του πατέρα του, που κατείχε παράνομα και στη συνέχεια βγήκε έξω από το σπίτι.

Καθώς καθόταν στην πλατεία και το περιεργαζόταν, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η μεταλλική βολίδα καρφώθηκε στον λαιμό του άτυχου αγοριού στην δεξιά τραχηλική χώρα, δίπλα ακριβώς από την καρωτίδα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κρήτη:Πήραν τις αποζημιώσεις αλλά αρνούνται να φύγουν από το Σφεντύλι

Αυστηρή προειδοποίηση για την άμεση απομάκρυνση από τον οικισμό Σφεντύλι, των κατοίκων του, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρ’ ότι έχουν αποζημιωθεί, προκειμένου να προχωρήσει η κατάκλιση υδάτων για το φράγμα Αποσελέμη απηύθυνε σήμερα ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.

Ο κ. Μαρκάκης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφθηκε τον οικισμό και ζήτησαν από τους λιγοστούς, ηλικιωμένους κατοίκους την εγκατάλειψή του για να προχωρήσει το έργο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η λειτουργία Β’ τμήματος στο Ι.Ε.Κ. Μοιρών για την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»

Στη Βουλή από το Λευτέρη Αυγενάκη

Το ζήτημα της λειτουργίας του Β’ Τμήματος στο ΙΕΚ Μοιρών για την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, μεταφέροντας μάλιστα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο υπενθυμίζει ότι «το τμήμα ιδρύθηκε από το αρμόδιο Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου, με στόχο να προάγει την αποκέντρωση της εκπαίδευσης και στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, αλλά και να καλύψει τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στην περιοχή».

Σημειώνει μάλιστα ότι «το Ι.Ε.Κ. συγκέντρωσε συνολικά 84 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευόμενων». Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει ότι «το Υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει μόλις ένα τμήμα 28 θέσεων, αφήνοντας εκτός συνολικά 56 υποψήφιους εκπαιδευόμενους». Ωστόσο, «η αθρόα συμμετοχή υποψηφίων στο Ι.Ε.Κ. των Μοιρών του Δήμου Φαιστού, αναδεικνύει την αναγκαιότητα για τόνωση της εκπαίδευσης σε επίπεδο Δήμου, αλλά και σε επίπεδο νότου, καθώς ο Δήμος Φαιστού έχει αναδειχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς».

Για το λόγο αυτό, ο κ. Αυγενάκης μεταφέρει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Δημάρχου Φαιστού για την «έγκριση για την ίδρυση και του Β’ τμήματος της Ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων» προκειμένου το Ι.Ε.Κ. Μοιρών να μπορέσει να απορροφήσει το σύνολο των ενδιαφερομένων, αλλά και την εξέταση για την ίδρυση πρόσθετων ειδικοτήτων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο Παιδείας στο Δήμο Φαιστού».

Λ.Αυγενάκης: Αποζημίωση στους παραγωγούς για τις συνέπειες της κρίσης με το βακτήριο e-Coli


Τη ανάγκη διεκδίκησης εκ μέρους του υπουργείου και καταβολής επιπλέον αποζημιώσεων στους... παραγωγούς της χώρας υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, επιζητώντας μάλιστα να τεθεί επισήμως το ζήτημα στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «μετά την έγκριση, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αποζημιώσεων των παραγωγών για τις συνέπειες από το σκάνδαλο με το βακτήριο e-Coli της τάξεως των 227 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκε στην Ελλάδα η αποζημίωση των μόλις 7.888.420 ευρώ». Μάλιστα, επισημαίνει ότι «μετά την έγκριση των ποσών, οι κεντρικές πανευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca πραγματοποίησαν ακριβή σύγκριση τιμών των προϊόντων το 2010 και το 2011, διαπιστώνοντας ότι η διαφορά των αποζημιώσεων με τις πραγματικές ζημιές είναι πολύ μεγάλη».

Και συνεχίζει «ως εκ τούτου και με δεδομένο τη συνέχιση των αρνητικών επιδράσεων στην αγορά από το E-coli, απαιτούν από το Γεωργικό Ταμείο, βάση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ), το ποσό των 600.000.000 ευρώ, άρα και μεγαλύτερο μερίδιο για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στις 13 Σεπτεμβρίου, διατύπωσαν ξεκάθαρα τη θέση τους για απαίτηση συμπληρωματικού ποσού αποζημίωσης για το E- Coli».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως «οι παραγωγοί της Κρήτης δικαιούνται επίσης συμπληρωματικές αποζημιώσεις για τις συνέπειες στην πώληση των κηπευτικών από το περίφημο σκάνδαλο με το βακτήριο, κάτι που οφείλει βεβαίως να τεθεί από την ηγεσία του Υπουργείου και στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. σήμερα, Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου». Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «η κρίση ξέσπασε τη στιγμή που η συγκομιδή των κηπευτικών (τομάτα αγγούρι κ.α) στην Κρήτη ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με το κλείσιμο κάποιων αγορών και το πάγωμα των συμφωνιών σε κάποιες άλλες χώρες, ώστε υπήρξε δραματική πτώση των τιμών». Τονίζει μάλιστα ότι «η τιμή πώλησης μετά την περίοδο EHEC ουδέποτε έφτασε στο επίπεδο του μέσου όρου του προηγούμενου έτους, καθώς ενδεικτικά, η μέση τιμή πώλησης για την τομάτα και το αγγούρι φέτος είναι ακριβώς το 50% του 2010».

Συμπληρωματικά αναφέρει ότι «υπάρχει αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ΟΑΣΝΗ, ενώ αναφέρεται ότι σε άλλες χώρες δόθηκαν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις, παρόλο που οι ζημιές μόνο για την Κρήτη είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από το συνολικό ποσό». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «η Ομοσπονδία ζητά να τεθεί ξανά το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση ΟΣΔΕ και να δοθούν οριζόντιες αποζημιώσεις σε όλους του παραγωγούς, είτε αυτοί είναι μεμονωμένοι, είτε ανήκουν σε Ο.Π περίπου 1900 ευρώ ανά στρέμμα σε συνεργασία με τους Υπουργούς των άλλων Κρατών Μελών».

Ως, εκ τούτου, ο κ. Αυγενάκης ζητά να τεθεί εκ μέρους της Ελλάδος «επισήμως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της αναγκαίας επιπλέον καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες της Κρήτης, αλλά και της χώρας γενικότερα, δεδομένου του μικρού μεριδίου που έλαβε η χώρα μας, αλλά των αναλύσεων και εισηγήσεων των κεντρικών πανευρωπαϊκών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca».

Επιπλέον, ερωτά «με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και συνεργασίες με άλλα κράτη μέλη προτίθεστε να διεκδικήσετε επιπλέον αποζημιώσεις για το βακτήριο E- Coli, δεδομένου το δίκαιου του αιτήματος των αγροτών μας». Ερωτά επίσης εάν θα θέσει η χώρα μας «επισήμως ζήτημα αναθεώρησης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς των κηπευτικών, προκειμένου να προβλέπονται μέτρα για προβολή, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, ενημέρωση, αποζημίωση και στους μη οργανωμένους σε Ο.Π. καλλιεργητές σε συνδυασμό με κίνητρα οργάνωσης τους, αλλά και αυστηροποίηση του συστήματος των τιμών εισόδου από τρίτες χώρες προκειμένου να μη υφίστανται τα Κοινοτικά προϊόντα τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Χωρίς αυτοκίνητα τα Χανιά την Πέμπτη

Από το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης – Ηλεκτροφωτισμού – Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα και διοργάνωσης ποδηλατοπορείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22-9-2011 από τις 15.00 έως τις 17.00 διακόπτεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:

Μουσούρων - Τσουδερών – Πλατεία Μαρκοπούλου, καθώς επίσης παρεμποδίζεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στην οδό Νικηφόρου Φωκά έως τη συμβολή της με την Πλατεία Μαρκοπούλου.

Παράλληλα, διακόπτεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων την ίδια ημέρα στην οδό Τζανακάκη από το ύψος του Δημοτικού Κήπου μέχρι τη Δημοτική Αγορά για τις ώρες 18.00 μέχρι 20.00.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους.
www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...