Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνη αναστολή λειτουργίας της κινητής μονάδας προ-νοσοκομειακής φροντίδας χρηστών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τη αναστολή  λειτουργίας της κινητής μονάδας προ-νοσοκομειακής φροντίδας χρηστών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Κύριε Υπουργέ,
 Όπως γνωρίζετε, ο Οργανισμός  Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ξεκίνησε  την λειτουργία του το 1995.  Σύμφωνα  με τον ιδρυτικό του νόμο, ο  ΟΚΑΝΑ έχει ως κύριους σκοπούς:
το σχεδιασμό, την προώθηση, το διυπουργικό συντονισμό και την εφαρμογή εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων.
τη μελέτη του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων σε εθνικό επίπεδο, την παροχή έγκυρων και εμπεριστατωμένων πληροφοριών και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
την ίδρυση και την αποτελεσματική λειτουργία κέντρων πρόληψης, θεραπευτικών μονάδων και κέντρων κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης.
Για τη χάραξη και το συντονισμό της  εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά, ο ΟΚΑΝΑ συνεργάζεται και με φορείς της χώρας (συναρμόδια υπουργεία, θεραπευτικά προγράμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά.).
Στο πλαίσιο  της συνεργασίας της με το ΕΚΑΒ, τον μοναδικό δημόσιο φορέα προ-νοσοκομειακής  φροντίδας και επείγουσας ιατρικής στην χώρα μας, λειτουργούσε στον χώρο του κέντρου της Αθήνας Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρούς και διασώστες του ΟΚΑΝΑ και διασώστες του ΕΚΑΒ. Η εξειδικευμένη αντιμετώπιση που παρείχε στους χρήστες, είχε τεράστια σημασία για την άμεση αντιμετώπιση τους.
Η αναστολή της λειτουργίας της θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και τραγικές συνέπειες για την άμεση αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό, πράγμα που για τους χρήστες ναρκωτικών θα αποβεί μοιραίο. Η Μονάδα ΟΚΑΝΑ αντιμετώπιζε περίπου 50 περιστατικά μηνιαίως σε κατάσταση overdose (υπερδοσολογία) και περίπου 450 περιστατικά ουσιοεξαρτήσεων μηνιαίως συνολικά. Η άμεση αντιμετώπιση τους είχε και ως αποτέλεσμα την μη επιβάρυνση των πλησιέστερων υγειονομικών σχηματισμών και της απασχόλησης του ΕΚΑΒ.


Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Σκοπεύει το Υπουργείο να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας ΟΚΑΝΑ με βάση τις ανάγκες σε επείγουσα και δωρεάν αντιμετώπιση των περιστατικών που έχουν ανάγκη.
Ποια η δυνατότητα να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, με βάση τις ανάγκες σε επείγουσα ασφαλή και δωρεάν αντιμετώπιση των περιστατικών που έχουν ανάγκη.
Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση της μονάδας με όλα τα αναγκαία μέσα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.»

Κυριακή: 3 δημοσκοπήσεις "σπρώχνουν" πιο κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ


Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο επιβεβαιώνουν την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μετά την οριστικοποίηση της αποφυγής της χρεοκοπίας, την οποία πιστώθηκε στη συνείδηση των πολιτών η κυβέρνηση Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της “Κάπα Research”για το “Βήμα της Κυριακής”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 1,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (22,9%-21,2%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.

Σε δημοσκόπη της “Alco” για το “Πρώτο Θέμα”, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 1,5% (24,9%-23,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή έχει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%.

Σε δημοσκόπηση της “MRB” για τη “Real News”, η Νέα Δημοκρατία έχει “αέρα” 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,1%-22%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Άπλετο φως στον τραυματισμό των δύο νεαρών ζητούν οι αστυνομικοί

Να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση με το ατύχημα στην παραλιακή του Ηρακλείου που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό δύο νεαρών ατόμων μετά από καταδίωξή τους ζητούν η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των τραυματισθέντων και εύχονται ταχεία ανάρρωση, ενώ δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους οποίους, όπως αναφέρουν, εμπιστεύονται.

Επίσης, καλούν οποιονδήποτε είδε ή αντιλήφθηκε κάτι, να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές συμβάλλοντας ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και να μην αρκείται, όπως τονίζουν, στις ραδιοφωνικές καταγγελίες και στις ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής δικαστική διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη ο συγκεκριμένος τραυματισμός «ούτως ώστε να προστατευτεί αφενός μεν το αγαθό της σωματικής υγείας και αφετέρου η τιμή και η υπόληψη των δύο συναδέλφων μας» όπως αναφέρουν.

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους η Παγκρήτια ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου προτρέπουν τους συναδέλφους τους, της ομάδας ΔΙΑΣ, « να συνεχίσουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους, χωρίς να καμφθεί το ηθικό τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αφού αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και να είναι σίγουροι ότι το έργο τους έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο της κοινωνίας»

Προκαταβολή σύνταξης στο 50% του βασικού μισθού για τους Δημοσίους Υπαλλήλους


Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση  την ερχόμενη Δευτέρα, θα περιλαμβάνεται η καθιέρωση της προκαταβολής σύνταξης από το Δημόσιο, που θα ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού. Μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταϊκούρα, θα δίδεται το συγκεκριμένο ποσό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απονομής της κανονικής σύνταξης.

Όπως δήλωσε ο Ηρακλειώτης Βουλευτής  κ. Λ. Αυγενάκης : «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, δίνει λύση σε χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από την καθιέρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέχρι την λήψη της σύνταξης, περίοδος, που μπορεί να φθάσει και τα δυόμισι χρόνια αναμονής ανάλογα από το Ταμείο και την ύπαρξη ή μη διαδοχικής ασφάλισης».

Κεφαλογιάννης: Οι παρακαταθήκες του Ελ. Βενιζέλου

Ο Γραμματέας της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την επίσκεψη του στους τάφους των Βενιζέλων και το Ίδρυμα Βενιζέλου στα Χανιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
• Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (με την πολιτική του) ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ που ΚΡΑΤΟΥΝ  ακόμα και σήμερα . 
• Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του : ήταν  Εθνική , ήταν Κοινωνική , ήταν Φιλελεύθερη  & Δημοκρατική
•Ηταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ  στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ : της Μαρξιστική , της Κομμουνιστικής , της Λενινιστικης Θεωρίας .

•Ηταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ενάντια , στα Άκρα και τις Ακρότητες .
•Μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ που ΣΗΜΕΡΑ μπορεί να ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ  μόνο ,
από  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ & κυρίως την Ν.Δ.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...