Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων εξασφάλισαν... τους μισθούς τους!


Απόφαση - σταθμός που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις κι από άλλες ομάδες εργαζομένων, αποτελεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Ηρακλείου που, προ ημερών, δικαίωσε... τους περίπου 200 εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου και τους περίπου 100 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Χερσονήσου που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας να μη μειωθούν οι μισθοί τους, με την εφαρμογή σχετικού νόμου για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι, μέσω της γνωστής και έμπειρης σε εργασιακά ζητήματα δικηγόρου Βιβής Δερμιτζάκη είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν, με βάση ένα νόμο για τους δημοσίους υπαλλήλους να ισχύσει και για εκείνους το πάγωμα της εφαρμογής μειώσεων στους μισθούς τους ως το 2016. Ο νόμος αυτός, ως τώρα, δεν είχε εφαρμοστεί στις ΔΕΚΟ και τους δήμους, ωστόσο εκτιμάται ότι μετά από αυτή την απόφαση, θα ακολουθήσουν οι διεκδικήσεις κι άλλων εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ αντέδρασαν με ασφαλιστικά μέτρα όταν η επιχείρηση θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών τους και τελικά, μέσω της δικαστικής οδού, δικαιώθηκαν, με την απόφαση να έχει, μάλιστα, αναδρομική ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου 2012. Έτσι οι περίπου 300 εργαζόμενοι εξασφαλίζουν το μισθό τους ... ακέραιο ως το 2016!
cretalive.gr

Εύλογη η αγωνία εκπαιδευτών και μαθητών Τεχνικής Εκπαίδευσης

Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη στον Υπουργό Παιδείας

Στην κατάργηση των οργανικών θέσεων της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναφέρεται σε ...
κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διαβιβάζοντας έγγραφο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.: «46 ειδικότητες εκπαιδευτικών καταργούνται, με σκοπό την κατάργηση οργανικών θέσεων, κλείνουν σχολεία, χιλιάδες μαθητές στερούνται τη δημόσια δωρεάν παιδεία και οδηγούνται βάναυσα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις εκπαίδευσης. Τώρα αποκαλύπτεται το σχέδιο του Υπουργείου, για τη διάλυση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Μέσα σ’ ένα βράδυ, 2472 εκπαιδευτικοί, διορισμένοι αξιοκρατικά, τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς να πλεονάζουν!».

Αφιέρωμα του BBC για την πιο... άγνωστη παραλία της Κρήτης

Μεταξύ των πέντε καλύτερων "άγνωστων" παραλιών της Ευρώπης κατατάσσει το BBC Travel και μία ελληνική.

Χανιά — Πρόκειται για το Ελαφονήσι στην Κρήτη που αποτελεί έναν τόπο σπάνιου φυσικού κάλλους με μεγάλη οικολογική σπουδαιότητα. ''Μπορείτε να περπατήσετε στα ρηχά διάφανα νερά για να φτάσετε στο μικρό νησάκι κοντά στην ακτή που βρίσκεται στην νοτιοανατολική άκρη της Κρήτης'', αναφέρει το δημοσίευμα. Είναι ασυνήθιστα ήσυχο και απαλλαγμένο από εμπορικές δραστηριότητες, τονίζει και ενημερώνει πως μπορεί κανείς να φτάσει εκεί και με λεωφορείο και με αυτοκίνητο.

Σε Σκωτία, Σαρδηνία, Γαλλία και Ισπανία, οι άλλες 4 καλύτερες ''άγνωστες παραλίες''

Τα υπόλοιπα τέσσερα "καλά φυλαγμένα μυστικά" της Ευρώπης είναι: η παραλία του Isle of Harris στις Εβρίδες της Σκωτίας, που διαθέτει άσπρη άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά, ενώ μοιάζει να έχει "δημιουργηθεί" για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σέρφερ.

Η Cote Sauvage στην δυτική ακτή της Γαλλίας, η οποία πλαισιώνεται από πλούσιο δάσος με πεύκα και βελανιδιές και άσπρη άμμο, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω "δύσκολης" πεζοπορίας. Η παραλία Bidderosa της Σαρδηνίας, επίσης περιοχή που προστατεύεται για τη μεγάλη της οικολογική αξία. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά μπλε νερά της περιοχής με την "εξωτική" άσπρη άμμο και βρίσκεται κοντά στην μεσαιωνική πόλη Οροσέι.

Η παραλία Cala Varques της Μαγιόρκα που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης και ενός μονοπατιού. Τα νερά της σύμφωνα με το BBC θυμίζουν πισίνα ενώ στο περιβάλλον της βρίσκεται ένα όμορφο πευκοδάσος. Στην παραλία δεν υπάρχει καμία τουριστική εγκατάσταση.
Enhanced by Zemanta

Στη Βουλή τα προβλήματα στην λειτουργία των ΤΕΙ από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των ΤΕΙ φέρνει με ερώτηση του προς  τον αρμόδιο  Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στη λειτουργία των ΤΕΙ

Σύμφωνα με επιστολή στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ ,  της τριμελούς γραμματείας της συνόδου πρυτάνεων και προέδρων των ΤΕΙ της Χώρας έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα εμπόδια για την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο.

Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στις περικοπές του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού και στην εφαρμογή των  πρόσφατων προεδρικών διαταγμάτων , με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη παροχή εκπαίδευσης στο 50% των φοιτητών με απόκτηση πτυχίων που απλώς θα φέρουν τον τίτλο της επιλεγείσης σχολής από τους φοιτητές κατά την έγγραφη τους στα ΤΕΙ

Ερωτασθε σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Πρώτο πανελλαδικά το Πολυτεχνείο Κρήτης σε ερευνητικές δημοσιεύσεις

 Νέα σημαντική τιμητική διάκριση για τις επιδόσεις του Πολυτεχνείου σε δημοσιεύσεις και απήχηση ερευνητικού έργου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης αναδεικνύεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των πανεπιστημίων της Ελλάδας στις ερευνητικές δημοσιεύσεις με τη μεγαλύτερη απήχηση και καταγράφει δείκτη που υπερβαίνει πολύ τον παγκόσμιο μέσο όρο!

Αυτό έδειξε μελέτη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με τίτλο «Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 1996-2010: Βιβλιομετρική Ανάλυση Ελληνικών Δημοσιεύσεων σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά - Scopus», η οποία βασίζεται σε στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus, με σκοπό τη δημιουργία αξιόπιστης βάσης παρουσίασης και παρακολούθησης της εξέλιξης των στοιχείων που προσδιορίζουν το ερευνητικό περιβάλλον της Ελλάδας, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.


Στη νέα αυτή μελέτη γίνεται ανάλυση της ελληνικής συγγραφικής δραστηριότητας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με αξιόπιστα στοιχεία και μεγάλο αριθμό καθιερωμένων δεικτών. Οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, το κυριότερο μέσο για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην επιστημονική κοινότητα, αποτελούν μια σημαντική πηγή για την καταγραφή και αποτίμηση του ερευνητικού έργου.

Όσον αφορά το Πολυτεχνείο Κρήτης, στη μελέτη αυτή αποτυπώνονται οι επιδόσεις και καταγράφεται η παραγωγή του επιστημονικού του δυναμικού σε δημοσιεύσεις και η απήχηση του ερευνητικού του έργου διεθνώς.

Πολυτεχνείο Κρήτης (1,26), Πανεπιστήμιο Κρήτης (1,17), Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (1,17), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1,12), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1,07), Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (1,04)

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (0,98), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (0,97), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (0,97), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (0,95), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (0,94), Πανεπιστήμιο Πατρών (0,93), Πανεπιστήμιο Πειραιώς (0,93) και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (0,91).

Ο σχετικός δείκτης απήχησης που έχουν συνολικά οι δημοσιεύσεις κάθε Πανεπιστημίου σε σχέση με το δείκτη απήχησης των δημοσιεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο απεικονίζεται στο παραπάνω διάγραμμα. Ο δείκτης έχει υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία (δημοσιεύσεις και αναφορές) της τελευταίας πενταετίας 2006-2010, μετά από «κανονικοποίηση» ανάλογα με την κατανομή των δημοσιεύσεων κάθε Πανεπιστημίου σε 329 εξειδικευμένες θεματικές περιοχές που διαθέτει η βάση Scopus.

Ηράκλειο: «Φυγάδευσαν» τον Βενιζέλο λόγω των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών

Είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όμως για λόγους ασφαλείας οι συναντήσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο 

Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη.

Σήμερα στις 17.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.

Το πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι - Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση - συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση - Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)

Υπο κατάληψη η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων

Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κατέλαβαν απο νωρίς το πρωί, εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη κατάργηση δεκάδων τομέων και  ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Μόνο στα Χανιά εκτιμάται πως θα καταργηθούν πέντε ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. με αποτέλεσμα περίπου 420 μαθητές και δεκάδες καθηγητές να βρεθούν - στην κυριολεξία - στον αέρα.

Παράλληλα, στις 8 το βράδυ η ΕΛΜΕ Χανίων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ενώ το Σάββατο 13/7 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.
flashnews.gr

Κοινό μέτωπο των δημάρχων της Κρήτης απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης


Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Ρέθυμνο το Δ.Σ της Π.Ε.Δ Κρήτης μετά από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Γιάννη Κουράκη για να συζητήσει... τις τελευταίες τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και ειδικότερα την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και άλλα Θεσμικά ζητήματα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη στη Δημοτική Αστυνομία απ όλη τη Κρήτη .

Μετά την ενημέρωση από τον Προέδρο της ΠΕΔ –Δήμάμεση απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου, γιατί πέραν των πολύ σοβαρών εργασιακών θεμάτων, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θεσμικά ζητήματα στο Πολυνομοσχέδιο που πλήττουν καίρια την τοπική αυτονομία και υποβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να την καθιστούν χωρίς λόγο ύπαρξης και να της αποστερούν το δικαίωμα της διοίκησης και άσκησης των τοπικών υποθέσεων.αρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη ακολούθησε διαλογική συζήτηση και εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Να ζητηθεί η άμεση απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου, γιατί πέραν των πολύ σοβαρών εργασιακών θεμάτων, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θεσμικά ζητήματα στο Πολυνομοσχέδιο που πλήττουν καίρια την τοπική αυτονομία και υποβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να την καθιστούν χωρίς λόγο ύπαρξης και να της αποστερούν το δικαίωμα της διοίκησης και άσκησης των τοπικών υποθέσεων.

2. Να μην υπάρξει καμία κατάργηση δομών και καμία απόλυση σε καμιά κατηγορία υπαλλήλων (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες).

3. Την κοινή παρουσία έξω από τη Βουλή, Δημάρχων και Εργαζομένων, για να δηλώσουν από κοινού την αντίθεσή τους την ημέρα συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου.
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...