Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Και τι δεν βρήκαν στο βυθό του Ενετικού λιμένα Χανίων!

Συνολικά 22 εθελοντές δύτες, μέλη της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης, βούτηξαν στα νερά του ενετικού λιμανιού των Χανίων ανασύροντας από τον βυθό του ογκώδη αντικείμενα και απορρίμματα. Στο έργο τους βοήθησε φιλότιμα και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων Χανίων κ. Καραναστάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη, τόσο μαζική και καλά οργανωμένα εθελοντική κατάδυση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και όπου αλλού υπάρξει πρόσκληση.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο πυθμένας του κατά τα άλλα στολιδιού της πόλης των Χανίων είναι τραγική και δεν τιμά κανέναν.

Δίχτυα, καρέκλες, κάδοι απορριμμάτων, μπουκάλια, λάστιχα αυτοκινήτων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, βρίσκεται στο βυθό του ενετικού λιμανιού. Ο βυθός είναι διάσπαρτος και από τοξικά αντικείμενα όπως μπαταρίες σκαφών, πυροσβεστήρες, λάστιχα...



neatv.gr

Δωρεάν αγροτικά προϊόντα σε άπορους στη Θεσσαλονίκη, από παραγωγούς της Κρήτης

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από εκατοντάδες άπορους και άνεργους δημότες της πόλης, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αγροτικά προϊόντα τα οποία διένειμαν δωρεάν παραγωγοί του Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ από την Ιεράπετρα Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο.

Συνολικά διανεμήθηκαν 25 τόνοι προϊόντων (μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες κ.ά.) σε συσκευασίες των 11 κιλών σε 2.100 οικογένειες, με οικονομικά προβλήματα όπως καταγράφηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε τη σπουδαιότητα της χειρονομίας και κάλεσε και άλλους να τη μιμηθούν.

«Αντί να σαπίζουν ας τα διαθέσουν σε Δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με συμπολίτες που έχουν πραγματικό πρόβλημα να αγοράσουν ακόμη και το ζαρζαβατικό τους» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Η διανομή θα επαναληφθεί και τις επόμενες εβδομάδες αυτή τη φορά με διαφορετικά προϊόντα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει η σκέψη να αναζητηθούν και από άλλους συνεταιρισμούς της χώρας προϊόντα (λαχανικά, λάδια, κ.ά.) είτε γιατί δεν πιάνουν τιμή, είτε δεν υπάρχει αγορά για τις πλεονάζουσες ποσότητες.

Εκτός λειτουργίας την Τρίτη η γραμμή «184» του ΕΟΠΥΥ

Εκτός λειτουργίας θα είναι την Τρίτη, ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της διοίκησης, το σύστημα διαχείρισης - ζήτησης υπηρεσιών υγείας (184), μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δεν θα λειτουργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Έκρυβαν ναρκωτικά στο στάδιο - VIDEO

Συνελήφθησαν το Σάββατο, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δυο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 20 ετών, μια 28χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 25χρονος Αλβανός είχε τοποθετήσει ποσότητες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 10 γρ. στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, χρησιμοποιώντας το ως χώρο προσωρινής αποθήκευσης ναρκωτικών. Οι ποσότητες είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί από αστυνομικούς.

Ο 25χρονος, μαζί με τον 20χρονο αδελφό του και την 28χρονη υπήκοο Ρουμανίας, από κοινού, διακινούσαν και πουλούσαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη & κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή.

Η 28χρονη αλλοδαπή προχθές το μεσημέρι, πώλησε στο 47χρονο ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους (3,8) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 80 ευρώ. Ο 47χρονος ακινητοποιήθηκε λίγο μετά από την αγορά των ναρκωτικών και συνελήφθη.
Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 25χρονου και της 28χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 6,4 γραμμαρίων
  •  τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων 
  •  το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και  
  •  τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Είκοσι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους  100,4 γραμμαρίων,
  •  μια  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  •  τρία κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  •  26 συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 120,6 γραμμαρίων
  •  3 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους  2,1 γραμμαρίων
  •  7 κινητά τηλέφωνα 
  •  το χρηματικό ποσό των 1.545 ευρώ και
  •  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης από την κατοχή των ανωτέρω κατηγορουμένων κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή:crete2day.gr

Πέραμα Μυλοποτάμου: 16χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από τέσσερις αλλοδαπούς

Κατήγγειλε το βιασμό της από τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες και η αστυνομία αποκάλυψε υπόθεση σωματεμπορίας στο Πέραμα Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την τραγική ιστορία μιας 16χρονης κοπέλας από την Βουλγαρία, την οποία η πεθερά της μαζί με τον Πακιστανό σύντροφο της, την παραπλάνησαν και την οδήγησαν σε κατοικία στην περιοχή Καλονύχτη εκτός Περάματος, όπου την «παρέδωσαν» στα σεξουαλικά ένστικτα δύο Ινδών και δύο Πακιστανών.

Η καταγγελία της 16χρονης, οδήγησαν στην άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας Περάματος, η οποία σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ρεθύμνου, εντόπισε του σωματέμπορούς και τους συνέλαβαν. Μαζί συνελήφθησαν και οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι βίασαν και κακοποίησαν την 16χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και ιατρικές εξετάσεις.

Όλοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ των οποίων σωματεμπορία και βιασμό ανήλικης, διαμένουν στο Ρέθυμνο παράνομα.

Σύμφωνα με την ανήλικη, η οποία μένει στο Πέραμα με τον σύντροφο της, η πεθερά της, της είχε υποσχεθεί εργασία σε ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής. Όμως, αντί της συγκεκριμένης εργασίας, τόσο η πεθερά όσο και ο Πακιστανός σύντροφός της αποφάσισαν να κερδίσουν χρήματα εμπορευόμενοι την «ηλικία της». Παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές που δέχτηκε η ανήλικη να μην αποκαλύψει τα όσα της συνέβησαν, εκείνη έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος όπου κατήγγειλε τον πολλαπλό βιασμό της.

Ηράκλειο: Βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες της... ορφανής ηρωίνης!

Δεν άργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δϊωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους "ιδιοκτήτες" της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Οι έρευνες τους οδήγησαν σε δύο αδέλφια Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 25 και 20 χρόνων, μία 28χρονη Ρουμάνα και έναν 47χρονο Έλληνα , ο οποίος συνελήφθη όταν θέλησε να αγοράσει ναρκωτικά από τους Αλβανούς.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 25χρονος Αλβανός είχε τοποθετήσει ποσότητες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 10 γρ. στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, χρησιμοποιώντας το ως χώρο προσωρινή αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζα).

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 25χρονος, μαζί με τον 20χρονο αδελφό του και την 28χρονη υπήκοο Ρουμανίας, από κοινού, διακινούσαν και πουλούσαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη & κοκαΐνη) στην ευρύτερη περιοχή.

 Η 28χρονη αλλοδαπή προχθές  το μεσημέρι, πώλησε στο 47χρονο ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους  3,8 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των ογδόντα 80 ευρώ. Ο 47χρονος ακινητοποιήθηκε λίγο μετά από την αγορά των ναρκωτικών και συνελήφθη.    

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν τα δυτικά και κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, κατά τόπους στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ηράκλειο: Έλληνας προσπάθησε να κλέψει Αλβανό και συνελήφθη

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 20χρονο σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, για απόπειρα κλοπής. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Έλληνας νεαρός προσπάθησε να κλέψει τη μοτοσικλέτα ενός 19χρονου Αλβανού μέσα από πάρκινγκ.

Ωστόσο, τον είδε ο ιδιοκτήτης της μηχανής, κάλεσε την αστυνομία και βρέθηκε με χειροπέδες.
Αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο "κόκκινο" η εγκληματικότητα στην Κρήτη - 922 άτομα συνελήφθησαν μόνο τον Ιούνιο!

Εξιχνιάστηκαν 166 υποθέσεις εγκληματικότητας ή παραβατικότητας...


Όπως διαβάζουμε στο FlashNews και σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, μεταξύ των 922 συλλήψεων είναι:

Μία για ανθρωποκτονία
75 για ναρκωτικά
4 για ληστείες
93 για κλοπές- διαρρήξεις
49 για απάτες - πλαστογραφίες
51 για όπλα
335 για παράνομους μετανάστες 
22 για αποσφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
12 για "καμάκι" πελατών

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είναι 35 για ναρκωτικά, δύο για δολοφονίες και 62 για κλοπές-διαρρήξεις.

Ηρακλειώτης μαθητής ολυμπιονίκης στα μαθηματικά

Μαθηματικός ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο απόφοιτος της Γ’ τάξης του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Σπύρος Φίλιππος! Ο Σπύρος διακρίθηκε στη 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από 25 έως 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 16 χωρών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των Βαλκανικών και Διεθνών Ολυμπιάδων, και οι έξι μαθητές που αποτελούσαν την ελληνική ομάδα πήραν μετάλλιο.
Ο Σπύρος έλαβε το χάλκινο μετάλλιο ενώ είχε πρωτεύσει και πέρσι στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Φέτος, επιλέχτηκε με σειρά δεύτερος στην Εθνική ομάδα των "μικρών" (μαθητές γυμνασίου), μέσα από την διαδικασία που ακολουθείται για την συγκεκριμένη επιλογή. Επιλέγονται έξι μαθητές γυμνασίου για τους μικρούς και έξι μαθητές Λυκείου για τους μεγάλους.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ, κ. Ανδρέας Βαρβεράκης, τονίζει πως «το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί σημαντική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο των θεμάτων που καλούνται να διαπραγματευτούν οι υποψήφιοι. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να συμμετάσχει και στην Εθνική ομάδα των μεγάλων καθώς η ενασχόληση του με τα μαθηματικά και το έμφυτο ταλέντο του, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες.» Προσθέτει, ακόμα, ότι «είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά με ταλέντο αλλά και διάθεση για δουλειά, που ασχολούνται με τα μαθηματικά μέσα από τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ και κάθε χρόνο κάποια από αυτά επιτυγχάνουν την συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες, κλπ).»
Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες, αναχωρεί για την Αργεντινή η Εθνική ομάδα των "μεγάλων" για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Δεν έχουμε συμμετοχή Ηρακλειώτη μαθητή, αλλά έφτασε πολύ κοντά σε αυτή ο μαθητής της τρίτης τάξης του 8ου Λυκείου Δημήτρης Βαρδάκης, καθώς είχε μπροστά του και τον στόχο των πανελληνίων, όπου αρίστευσε.
Τέλος, από την ερχόμενη Κυριακή 8 ως τις 14 Ιουλίου, πραγματοποιείται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το ετήσιο θερινό σχολείο Μαθηματικών της ΕΜΕ, όπου συμμετέχουν σχεδόν 200 μαθητές από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ασχοληθούν περισσότερο με θέματα που αφορούν τους μαθηματικούς διαγωνισμούς.

“Τα μαθηματικά ακονίζουν το μυαλό”

Ο Σπύρος Φίλιππος μίλησε στην «Π» για την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στην ολυμπιάδα, όπου, όπως είπε, πέρασε όμορφες στιγμές , δημιούργησε φιλίες και γνώρισε παιδιά από διάφορες χώρες.
Ο Σπύρος έχει καλές βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα, όμως, η αδυναμία του είναι τα μαθηματικά.
«Θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον να κάθεσαι να σκέφτεσαι μια άποψη, να κάνεις διάφορες σκέψεις στην αρχή, να μην πετυχαίνεις αλλά όταν καταλήξεις σε ένα αποτέλεσμα αισθάνεσαι ανταμοιβή για τον κόπο σου, δε βασίζεται τόσο σε γνώσεις όσο σε σκέψεις, στο μυαλό σου. Προσφέρει πνευματική ικανοποίηση», περιγράφει και εξηγεί γιατί του αρέσουν τόσο τα μαθηματικά. Ο πατέρας του είναι μαθηματικός και ο ίδιος σκέφτεται να σπουδάσει σε ανάλογο τμήμα, αν και δεν έχει ακόμα καταλήξει ποιες σχολές τον ενδιαφέρουν, εξετάζει και το ενδεχόμενο, σε τρία χρόνια από σήμερα, όταν θα συμπληρώνει το μηχανογραφικό του, να δηλώσει πολυτεχνικές σχολές. Θεωρεί ότι πέτυχε το στόχο του γιατί βλέπει τα μαθηματικά σα χόμπι και όχι σαν καταναγκαστική εργασία. Αφιέρωνε μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να διαβάσει και να λύσει ασκήσεις καθώς θεωρεί πως οι γνώσεις του σχολείου δεν καλύπτουν τις ανάγκες των διαγωνισμών.
Πατρίς via http://www.inout.gr

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονης στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια νεαρή η οποία έπεσε θύμα βίας από το φίλο της.

Το σκηνικό βίας «στήθηκε» στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου Κρήτης μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ένας 22χρονος άρχισε να χτυπά τη 19χρονη τραυματίζοντάς την μάλιστα σοβαρά.
Ο 22χρονος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου ενώ οι λόγοι της επίθεσης του νεαρού στην 19χρονη, προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι!



Πηγή: flashnews.gr

Ξηρόκαμπος Σητείας: Ανασύρθηκε νεκρός απο τα συντρίμια του ΙΧ

Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο καταγράφηκε απόψε στους δρόμους της Κρήτης, με θύμα αυτή την φορά ένα νεαρό άνδρα.
Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ, στην περιοχή του Ξηρόκαμπου Σητείας , όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας, κάτω από αδιευκρινιστες ακόμα συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την βοήθεια της οποίας απεγκλωβίστηκε από το όχημα και ανασύρθηκε ο άτυχος οδηγός. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον άνδρα, αφού ήταν ήδη νεκρός και απλά τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Σητείας για τα περαιτέρω.
cretalive.gr

Σημαντικές περιβαλλοντικές διακρίσεις για το Nana Beach

Η περιβαλλοντική ευαισθησία που διέπει τη φιλοσοφία αλλά και αποτελεί αναπόσπαστη πρακτική της καθημερινής λειτουργίας του Nana Beach επιβραβεύτηκε και φέτος με την απονομή των διεθνώς αναγνωρισμένων περιβαλλοντικών διακρίσεων «Blue Flag» και “Green Key”.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες » στην Ελλάδα απένειμε «Blue Flag» για το 2012 στη παραλία Δράπανος του Nana Beach . Η διάκριση αυτή απονέμεται για 16η συνεχή χρονιά στο Nana Beach πιστοποιώντας τις αυστηρές περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούνται στο resort και αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του καθαρισμού της ακτής, στην ποιότητα των νερών, στην ασφάλεια των λουόμενων, αλλά και στη φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, το Nana Beach βραβεύτηκε για 4η χρονιά με «Green Key Eco Label» στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που συντονίζεται από το διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Green Key ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας σε «πράσινη» και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό για την εθνική οικονομία χώρο της Βιομηχανίας του Τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει για την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με αυστηρά κριτήρια που εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείρισης της μονάδας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων και την μετατροπή ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου.

Οι περιβαλλοντικές αυτές διακρίσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Nana Beach, καθώς επιβραβεύουν την περιβαλλοντική πολιτική του resort και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της διοίκησης να αναδείξει το Nana Beach ως τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας που όχι μόνο σέβεται το περιβάλλον, αλλά το διατηρεί και το ενισχύει για τις επόμενες γενιές.

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος: Καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος παρουσιάζει το καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων στο Χουδέτσι. Για δέκατη χρονιά ένας μεγάλος αριθμός σπουδαίων μουσικών από όλον τον κόσμο θα έρθουν στο Λαβύρινθο να διδάξουν ρεπερτόριο, τεχνική, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση σε τροπικές και παραδοσιακές μουσικές. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 σεμινάρια.

Τα καινούρια σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνουν από μερικούς από τους πιο σημαντικούς και καινοτόμους μουσικούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: τον Erkan Oğur (άταστη κιθάρα & κοπούζ / Τουρκία) , τον Carlo Rizzo (Ταμπουρέλο / Ιταλία), τον Robbie Harris (Μπόντραν / Ιρλανδία), τον Amir Shahsar (Νέυ, Ιράν-Ισραήλ), τον Araz Salek (Ταρ, Ιραν-Καναδάς), τον Efren López (Ηχοληψία / Ισπανία), ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λαβύρινθου, Ross Daly, θα διδάξει φέτος ένα σεμινάριο τροπικής σύνθεσης. Ταυτόχρονα συνεχίζονται τα υπόλοιπα 23 σεμινάρια μερικά από τα οποία πραγματοποιούνται με επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια!

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει.

Επίσης από φέτος, μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο Λαβύρινθος εγκαινιάζει μια καμπάνια υποστήριξης και ανεύρεσης πόρων. Δείτε όλες τις πληροφορίες και πώς μπορείτε να βοηθήσετε στον ιστότοπο: supportlabyrinth.com

πληροφορίες-εγγραφές: www.labyrinthmusic.gr , info@labyrinthmusic.gr ΤΗΛ/ΦΑΞ 2810 741027

Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Σεμιναρίων 2012


Ιούλιος 9 - 14
Μπουζούκι από τον Γιώργο Μανωλάκη

Ιούλιος 16 - 21
Άταστη Κιθάρα & Κοπούζ από τον Erkan Oğur
Μακάμ & Ταμπούρ από τον Murat Aydemir
Πολίτικη Λύρα από τους Derya Turkan και Σωκράτη Σινόπουλο

Ιούλιος 23 - 28
Ραμπάπ & Αφγανική Μουσική από τον Daud Khan Sadozai
Ρυθμικός Αυτοσχεδιασμός στην Τροπική Μουσική από τον Χάρη Λαμπράκη
Βουλγάρικο Τραγούδι από τη Tsvetanka Varimezova
Βαλκανικοί Ρυθμοί & Ρεπερτόριο από τον Ivan Varimezov

Ιούλιος 30 - Αύγουστος 4
Νέυ από τους Ömer & Ali Erdoğdular
Οθωμανικό Τραγούδι από τον Ahmet Erdoğdular
Ταμπουρέλο & Ιταλικά Κρουστά από τον Carlo Rizzo

Αύγουστος 6 - 11
Κρουστά από τον Zohar Fresco
Καινούργιοι Δρόμοι για το Νέυ από τον Amir Shahsar
Μακάμ & Γυαλί Ταμπούρ από τον Ευγένιο Βούλγαρη

Αύγουστος 13 - 18
Τόμπακ και Ιρανικά Κρούστα από τον Pedram Khavarzamini
Ταρ και Ιρανικό Ραντίφ από τον Araz Salek
Ρυθμική αγωγή, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός από τον Zohar Fresco
Αύγουστος 20 - 25
Μπόντραν και Ιρλανδέζικα Κρουστά από τον Robbie Harris
Μουσική Ομάδα από τον Efren López
Σάζι από τον Cihan Türkoğlu

Αύγουστος 27 - Σεπτέμβριος 1
Ούτι από τον Yurdal Tokcan
Κανονάκι από τον Göksel Baktagir
Ηχοληψία από τον Efren López
Εισαγωγή στην Κρητική Μουσική από τον Στέλιο Πετράκη

Σεπτέμβριος 3 - 8
Τροπική Σύνθεση από τον Ross Daly
Κρητικό Λαούτο από τον Γιώργο Ξυλούρη
Κρητική Λύρα από τον Ζαχαρία Σπυριδάκη
Κρητικό Μαντολίνο από τον Μιχάλη Σταυρακάκη
Enhanced by Zemanta

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου για ταχύπλοο που έπλεε ακυβέρνητο

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου όταν η υπηρεσία ενημερώθηκε ότι ταχύπλοο σκάφος επονομαζόμενο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βρισκόταν ακυβέρνητο κοντά στο λιμάνι της πόλης. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου.

Το σκάφος, υπέστη μηχανική βλάβη και ο κυβερνήτης του ήταν αδύνατο να το δέσει στο λιμάνι. Ενημέρωσε τις αρχές, το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού προσέγγισε άμεσα το σκάφος και η επιχείρηση διάσωσης είχε επιτυχές αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα. Ο κυβερνήτης ήταν καλά στην υγεία του ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα του Ρεθύμνου.

Το δρομολόγιο τελείωσε πριν ...αρχίσει

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πρωί του Ε/Γ–Ο/Γ–Τ/Χ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» πριν την έναρξη του προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο για Θήρα με 620 επιβάτες.
Όπως ενημέρωσε ο Πλοίαρχος το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρουσιάστηκε στη δεξιά κύρια μηχανή ηλεκτρονικό πρόβλημα στις ενδείξεις της κεντρικής μηχανής και των υδροπροωθητήρων.

Το "Μεγα Τζετ" αποβίβασε στο λιμάνι του Ηρακλείου τους επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...