Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ρέθυμνο: Ζωοκλέφτης... ράμπο με οπλοπολυβόλο, χειροβομβίδα και 800 σφαίρες!

Έτοιμος για πόλεμο φαίνεται πως ήταν ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος στην κατοχή του είχε ένα μικρό "οπλοστάσιο". Ο 47χρονος έπεσε στα δίχτυα των αρχών για υπόθεση ζωοκλοπής, ωστόσο η έρευνα της τοπικής ΕΛΑΣ έβγαλε... λαβράκι.

H υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με τη ζωοκλοπή 170 προβάτων στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου....

Όπως γράφει το prismanews.gr από την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε στην Τοπική Κοινότητα Δαφνέδων του Δήμου Μυλοποτάμου, το 4x4 αγροτικό αυτοκίνητο του 46χρονου, το οποίο όπως προέκυψε χρησιμοποιήθηκε σε ζωοκλοπή.

Ακολούθησε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του 46χρονου όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

- Ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο μάρκας RPD type 56 Ρώσικης κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 7,62x39mm,

- Ένα πιστόλι μάρκας MAKAROV Ρώσικης κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 9x18mm, με έξι πλήρη φυσίγγια στη γεμιστήρα του,

- Μία πλήρη και εύχρηστη χειροβομβίδα Ρώσικης κατασκευής και προέλευσης,

- Ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) μάρκας BAIKAL, Ρώσικης κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος CAL 12, το οποίο κατείχε παράνομα και

- Οκτακόσια ογδόντα δύο (882) πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

"Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη - Στόχος να διοχετεύουμε ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη"


- Με προσεκτικά βήματα οριοθέτηση ΑΟΖ μετά τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ.
- Το πρόσωπο "κλειδί" πίσω από τη γεώτρηση της Κύπρου έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα
- Δηλώνει πως σε 5 χρόνια θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης


Μετά τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης που μάλιστα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, η κυβέρνηση στρέφεται στην οριοθέτηση και χάραξη ΑΟΖ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την προοπτική σταδιακής ανακύρηξης και οριοθέτησης ΑΟΖ ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στη βάση αξιολόγησης των γεωοπολιτικών συνθηκών κει μεταβολών στην περιοχή.

Ωστόσο, οι αναταράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα η κρίση στη Συρία δεν ευνοούν τα σχέδια της Αθήνας για χάραξη ΑΟΖ, αφού μία τέτοια απόφαση δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον διεθνή παράγοντα υπό το φόβο μεγαλύτερων εντάσεων και προβλημάτων. Σαφές είναι άλλωστε και το μήνυμα της Τουρκίας ότι τη δεδομένη στιγμή δεν συζητάει θέμα ΑΟΖ. Έτσι φαίνεται πως το Αιγαίο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι μέσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ΑΟΖ.

Συνεπώς, η Αθήνα βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των υπόλοιπων όμορων δια θαλάσσης κρατών. Στο πλαίσιο αυτό ο υπ. Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τη Λιβύη. Μάλιστα η ελληνική πλευρά επιθυμεί την εντατικοποιήση των διαπραγματεύσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τη νέα λιβυκή ηγεσία.

“Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη”

Ο διευθυντής Ενέργειας της Κύπρου και κεντρικό πρόσωπο της ενεργειακής διπλωματίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν το πρόσωπο "κλειδί" στις μυστικές διπραγματεύσεις της κυπρικαής κυβέρνησης μέχρι την υπογραφή συμφωνιών με πετρελαϊκούς κολοσσούς,  μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δηλώνει πως στην περίπτωση της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν συντομότεροι χρόνοι συγκριτικά με την Κύπρο μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο λέγοντας χαρακτηριστικά “Είμαι σίγουρος πως και με τη δική μας συνεργασία τα 5 χρόνια χρόνια που διήρηκε η γώτρηση στην Κύρπο μπορούμε να τα κάνουμε τρία στην Ελλάδα”. Δηλώνει επίσης “Υπάρχουν σκέψεις από την ελληνική πλευρά να γίνω Έλληνας υπήκκος και απάντησα θα γίνω αμέσως... Είμαι έτοιμος να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω νυχθημερόν. Είναι προσωπική κι εθνική ευθύνη”. Ο κ. Κασίνης επίσης τονίζει ότι“ Βρισκόμαστε σε επαφές από κοινού με την ελληνική πλευρά ώστε μέσω της Κρήτης να διοχετεύουμε σε πρώτη φάση ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη”. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουν τον τρόπο αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αποπληρωμή του χρέους αλλά με σωστή διαχείριση να δίνεται ένα μέρος για το σκοπό αυτό, ένα άλλο μέρος σε κοινωνικές παροχές και το υπόλοιπο να μείνει ώς απόθεμα για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά με την εκτίμηση της Deutsche Bank που κάνει λόγο για αποθέματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ ο κ. Κασίνης σημειώνει πως τη θεωρεί βεβιασμένη και πως ουσιαστικά τώρα γίνονται ουσιατικές σεισμικές έρευνες στην Ελλάδα. “Ας περιμένουμε. Δε θέλω να δείχνουμε πως δεν είμαστε σοβαροί σε μεγάλες εταιρίες που θα επιδιώξουν να έρθουν να εμπλακούν και να δαπανήσουν τεράτια ποσά.... Κάθε γεώτρηση κοστίζει περίπου 100 εκ.” τονίζει.

Enhanced by Zemanta

Η κακοκαιρία νίκησε τη... ΔΕΗ - Δύο χωριά χωρίς ρεύμα στο Ηράκλειο


Με την κακοκαιρία να δείχνει τα δόντια της σήμερα στην Κρήτη, οι κάτοικοι σε δύο χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου έχουν στην κυριολεξία "παγώσει", καθώς το δίκτυο της ΔΕΗ κατέρρευσε.

Όπως γράφει το prismanews.gr η πολύωρη διακοπή ρεύματος έχει φέρει στα όρια της νευρικής κρίσης τους κατοίκους σε Αρκαλοχώρι και Βιάννο που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση για ώρες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο της επιχείρησης και τα συνεργεία της ΔΕΗ τρέχουν και δεν φτάνουν. Οργισμένοι κάτοικοι αναζητούν τρόπους θέρμανσης, καθώς όσοι δεν διαθέτουν τζάκι ή ξυλόσομπα, βρίσκονται στο έλεος του χιονιά.

Η θερμοκρασία σε Αρκαλοχώρι και Βιάννο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου και όσο πέφτει η νύχτα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Και για τα συνεργεία της ΔΕΗ που δίνουν μάχη αλλά και για τους κατοίκους των χωριών αυτών...

Χανιά: Δωρεάν καυσόξυλα σε απόρους


Δωρεάν καυσόξυλα μοιράζει σε άπορους δημότες του, ο Δήμος Αποκορώνου, προσφέροντας ανακούφιση σε δεκάδες πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το flashnews.gr:

«Έπειτα από κλαδέματα που πραγματοποίησαν οι εργάτες του Δήμου συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός καυσόξυλων, τα οποία διανέμονται δωρεάν σε άπορους δημότες του Δήμου Αποκορώνου. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος θεωρούμε ότι η κίνηση αυ΄τη θα βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας που αυτό τον καιρό χρειάζονται αυτήν την ενίσχυση.

Η επιλογή των ατόμων έγινε σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Κατ’οίκον βοήθεια» το οποίο διαθέτει τους σχετικούς καταλόγους με τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο για τη συνέχιση και ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας χρειάζεται παραπάνω κόπος και εργασία. Ελπίζουμε ότι η προσφορά αυτή θα εκτιμηθεί από τους δημότες μας και θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους Δήμους».

Λασίθι: Τον έβγαλαν σώο από τα συντρίμμια!

Νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους της Κρήτης.

Οδηγός ΙΧ αγροτικού στάθηκε τυχερός στην ατυχία του καθώς άνδρες της πυροσβεστικής τον απεγκλώβισαν ζωντανό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Το τροχαίο σημειώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Σκοπής.

Σύμφωνα με το prismanews.gr κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου του, αυτό ακολούθησε μία τρελή πορεία και βγήκε εκτός δρόμου. Διερχόμενοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τον οδηγό αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σητείας

«Πλημμύρισαν» από Αϊ Βασίληδες τα Χανιά

Περισσότεροι από 1.500 Αϊ Βασίληδες με τεράστια χαμόγελα, κέφι και ρυθμό ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης. Μετέφεραν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας περισσότερα από 20.000 ευρώ για τα παιδιά της πόλης με προβλήματα υγείας. Πήραν μέρος στο santa run, τον λιγότερο ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου που έγινε ποτέ, αφού κανείς από τους συμμετέχοντες δεν ήθελε να τελειώσει....

Περισσότεροι από 1.500 Αϊ Βασίληδες έφεραν τα Χριστούγεννα στα Χανιά, τραγουδώντας, μοιράζοντας καραμέλες, πίνοντας μπύρες και χορεύοντας στο πάρτι που δόθηκε στον τερματισμό.

Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού οι Αϊ Βασίληδες τετραπλασιάστηκαν! Έγιναν όλοι μαζί μία μεγάλη, χαρούμενη, κόκκινη παρέα με απίστευτη δυναμική που κινητοποιεί όλη την πόλη. Τα Χανιά έχουν το δικό τους Αϊ Βασίλη. Και τον λένε Santa Run!!!

To 2o Santa Run Χανίων διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαζικού Αθλητισμού Chania Personal Training -ΚΟΤΙΝΟΣ, την αθλητική παρέα του Ορίζοντα και το Δίκτυο fm 91,5. Στο πάρτι που ακολούθησε τραγούδησαν τα «Σιγανά Ποτάμια» και οι «Vanila Swing». Το κόστος της διοργάνωσης καλύφθηκε από τους χορηγούς. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν εξ' ολοκλήρου στους συλλόγους ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ που στηρίζουν παιδιά της πόλης με προβλήματα υγείας.


Ρέθυμνο: Άγνωστοι έκλεψαν 170 πρόβατα


Εκατόν εβδομήντα πρόβατα έκλεψαν άγνωστοι από ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή του Ροδάκινου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως κατήγγειλε  στην αστυνομία 27χρονος Ρεθυμνιώτης κτηνοτρόφος, οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη και προφανώς φόρτωσαν τα πρόβατα σε όχημα, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αξία των προβάτων ανέρχεται, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, στα 15.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι μέχρι και αυτή την ώρα οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ανακρίσεις πραγματοποιεί η Ασφάλεια Ρεθύμνου.

ΚΑΕ Ρέθυμνο: Επίσκεψη στο κοινωνικό ιατρείο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο


Την έντονη κοινωνική δράση του συνέχισε το Ρέθυμνο, με διπλή επίσκεψη στο κοινωνικό ιατρείο της πόλης και το 9ο Δημοτικό Σχολείο, στα Μισίρια.

Η ΚΑΕ, απόλυτα συνεπής στο σχεδιασμό της με το κοινωνικό πρόγραμμα «Ρέθυμνο Assist», βρέθηκε στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Ρεθύμνου και, μέσω του γενικού διευθυντή Τάσου Τριαντάφυλλου, του βοηθού προπονητή Σταύρου Μυκονιάτη και της Φωτεινής Παπαδοπετράκη από τις δημόσιες σχέσεις, παρέδωσε εμβόλια και φάρμακα. Η ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, μάλιστα, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με φάρμακα και μηχανήματα.

Παράλληλα, ο Πάρις Χορν και ο Κλιφ Κόλιμον επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ρεθύμνου στα Μισίρια, συνοδευόμενοι από το μέλος της ΚΑΕ Ηρακλή Μανουκαράκη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Δημήτρη Τζέτζο. Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξαν τα παιδιά, τα οποία έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ πήραν αυτόγραφα και αναμνηστικά δώρα από το μεγάλο χορηγό του Ρεθύμνου «Avinoil».

Το πρόγραμμα «Ρέθυμνο Assist» συμφώνησε με το σύλλογο γονέων του σχολείου να ενισχύσει την αποπεράτωση της πρότυπης σχολικής βιβλιοθήκης που ήδη ετοιμάζεται, με την ΚΑΕ να εκδίδει ανακοίνωση και να αναφέρει σχετικά: «Το Ρέθυμνο Aegean συγχαίρει την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και θα προσπαθήσει να συμπαρασταθεί σε όλες τις παρόμοιες προσπάθειες αναβάθμισης των σχολικών υποδομών. Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του σχολείου κ. Κώστα Παπαδομανωλάκη, τους δασκάλους και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων Αίμη Μιχελιουδάκη, Γωγώ Ζαβιτσάνου και Χρυσούλα Καλλιτσουνάκη για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για την αγάπη τους στην ομάδα μας και εύχεται σε όλους καλές γιορτές και μια χαρούμενη χρονιά γεμάτη επιτυχίες!».

ΓΚΑΛΟΠ: Μικρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός Βουλής οι ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ


Σε μία ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, ενώ παράλληλα καταγράφεται και η δημοκοπική κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και τις επιθέσεις τους κατά του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 25,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, και το ΚΚΕ με 4,8%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το 3%. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν το 2,8%, ενώ οι πολίτες αποδίδουν την κατάρρευση του κόμματος του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις (37%), σε κέντρα που είχαν συμφέρον να διαλυθεί (28,7%), αλλά και στα λάθη του αρχηγού του (23,2%). Σχετικά με τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, το 83,6% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως δεν θα μακροημερεύσει.

Σε αντίθεση με την κατάρρευση του Πάνου Καμμένου, ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει θετικό πρόσημο δίπλα στο όνομά του. Ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει  47,7% θετικές γνώμες και 47,1% αρνητικές.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, το 38,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.

Τρεις συλλήψεις στη Κρήτη για οφειλές στο Δημόσιο

Για χρέη προς το δημόσιος που ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύργου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Πύργου, ένας 48χρονος και μία 32χρονη.

Το ύψος των οφειλών του 48χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 206.134,17 ευρώ ενώ της 32χρονης στο χρηματικό ποσό των 78.518,29 ευρώ.

Εξάλλου, συνελήφθη στην Ιεράπετρα Λασιθίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, ένας 57χρονος επίσης για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 155.236,35 ευρώ.

Ηράκλειο: 23χρονη πήγε να δώσει τέλος στη ζωή της με χάπια!

Σε αδιέξοδο, όπως φαίνεται, είχε οδηγηθεί μία 23χρονη κοπέλα στο Ηράκλειο και ως μόνη λύση θεώρησε την αυτοκτονία!

Βρέθηκε λοιπόν λιπόθυμη πριν από μερικές ώρες, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Για καλή της τύχη, όμως, η άμεση διακομιδή της στο Βενιζέλειο ήταν καταλυτική.

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παθολογική Κλινική.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της απόπειρας
 cretalive.gr

Ηράκλειο: 40χρονος νεκρός μέσα στο σπίτι του..

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν 40χρονο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός.

Επρόκειτο για μία υπόθεση θρίλερ καθώς ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Πόρου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , όμως όταν έφτασαν οι διασώστες ήταν ήδη αργά...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να κατανάλωσε ποσότητα χαπιών , ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο θάνατος του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...