Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Συνεχίζονται οι δράσεις προληπτικής ιατρικής στο Μαλεβίζι

Ο δήμος Μαλεβιζίου, το τοπικό συμβούλιο Σάρχου και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.) με το πρόγραμμα... «Βοήθεια στο Σπίτι Κρουσώνα», διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στις 17:30, στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Σάρχου, με θέμα την αναγκαιότητα του τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η μαία του Κ. Υ. Αγ. Βαρβάρας κ. Μαρίνα Κριτσωτάκη, η οποία θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα του τεστ Παπανικολάου και θα ενημερώσει τις γυναίκες για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος στη δημοτική ενότητα Κρουσώνα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες να κανονίσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν δωρεάν το τεστ ΠΑΠ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του υπ. Υγείας σε συνεργασία με το δήμο Μαλεβιζίου, τον Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. και το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού για τεστ ΠΑΠ στη δημοτική ενότητα Κρουσώνα, μπορούν οι ενδιαφερόμενες να καλούν στα τηλέφωνα του «Βοήθεια στο σπίτι», 2810711776 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:30.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παράλληλα, η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις από άπορες οικογένειες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαζίου, το οποίο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ι. Κονδυλάκη και κ. Παγωμένου στο Γάζι, με σκοπό οι οικονομικά αδύναμοι και ανασφάλιστοι δημότες Μαλεβιζίου, να μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας από δεκάδες ιατρούς, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της κοινωνικής υπηρεσίας Μαλεβιζίου 2813400684 και 2813400692, καθημερινά 7:30 έως 15:30 (υπεύθυνες οι κοινωνικοί λειτουργοί Μ. Τερζίδου και Γ. Γράψα).

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από τη Χερσόνησο

Από 10 έως 17 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται ο Δήμος Χερσονήσου, την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Η διαδρομή της φλόγας στα όρια του Δήμου Χερσονήσου θα ξεκινήσει από τα Μάλια στις 16.00 η ώρα. Σε αυτό το τμήμα τη φλόγα μεταφέρουν οι λαμπαδηδρόμοι Στέφανος Βενέρης, Εμμανουέλλα Χαμηλού και Βαγγέλης Στεφανάκης.

Στη Χερσόνησο η φλόγα θα φτάσει στις 16.47 όπου θα την παραλάβει ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης για να τη μεταφέρει στο βωμό που θα έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί τελετή αφής και πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου, στο οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Ακολούθως τη φλόγα παραλαμβάνουν οι Μανόλης Μαράκης και Βαγγέλης Στεφανάκης για να την οδηγήσουν στην έξοδο της πόλης απ’ όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της για το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα για να φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Μαΐου, όπου θα ολοκληρώσει το ταξίδι της σε 70 ημέρες!

Σας καλούμε να παραστείτε και να παρακολουθήσετε το γεγονός αυτό το οποίο αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος για να στηρίξουμε ενεργά τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από τη Χερσόνησο

Από 10 έως 17 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται ο Δήμος Χερσονήσου, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012.

Η διαδρομή της φλόγας στα όρια του Δήμου Χερσονήσου θα ξεκινήσει από τα Μάλια στις 16.00 η ώρα. Σε αυτό το τμήμα τη φλόγα μεταφέρουν οι λαμπαδηδρόμοι Στέφανος Βενέρης, Εμμανουέλλα Χαμηλού και Βαγγέλης Στεφανάκης.

Στη Χερσόνησο η φλόγα θα φτάσει στις 16.47 όπου θα την παραλάβει ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης για να τη μεταφέρει στο βωμό που θα έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί τελετή αφής και πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου, στο οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Ακολούθως τη φλόγα παραλαμβάνουν οι Μανόλης Μαράκης και Βαγγέλης Στεφανάκης για να την οδηγήσουν στην έξοδο της πόλης απ’ όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της για το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα για να φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Μαΐου, όπου θα ολοκληρώσει το ταξίδι της σε 70 ημέρες!

Σας καλούμε να παραστείτε και να παρακολουθήσετε το γεγονός αυτό το οποίο αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος για να στηρίξουμε ενεργά τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
flashnews.gr

Το εκλογικό θρίλερ με την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Το εκλογικό θρίλερ που εκτυλίχθητε στο Νομό Ηρακλείου αναφορικά με το πρόσωπο που θα καταλάβει την μια και μοναδική έδρα του κόμματος, φαίνεται να λαμβάνει τέλος.

Το θέμα είχε προκύψει απο τα μεσάνυχτα, λόγω της μια μόλις έδρας που έπαιρνε και στην Α' Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ, αφού ανάγκαζε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να καταλάβει την έδρα της συμπρωτεύουσας – όπως αρχικά είχε δεσμευθεί- αλλά να αφήσει παράλληλα εκτός Βουλής τον πρώτο του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Έτσι στο επιτελείου του Βασίλη Κεγκέρογλου επικρατούσε προβληματισμός, αφού δεν ήταν απίθανο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναδιπλωθεί και να αφήσει χωρίς βουλευτή το Ηράκλειο.

Όμως όπως φαίνεται και από την δήλωση Κεγκέρογλου, το θέμα κλείνει θετικά για τον ίδιο. 
Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κος Κεγκέρογλου σημειώνει.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας, που στήριξαν σε μια δύσκολη περίοδο, τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, παρά τη μεγάλη πίεση, οικονομική και κοινωνική που νιώθουν, λόγω των περιοριστικών μέτρων που αναγκαστικά ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω όμως και όλους εκείνους που συζήτησαν μαζί μας, αλλά δεν καταφέραμε να τους πείσουμε, ότι θα έπρεπε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να στηρίξουν ξανά το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας για το νέο πολιτικό σκηνικό και για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο πολιτικό πεδίο.

«Η προσωπική μου εκλογή, νομίζω ότι μου δίνει το δικαίωμα να μιλήσω για αυτή την επόμενη μέρα. Μια μέρα που δεν αλλάζει ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το βασικό ζητούμενο παραμένει η αντιμετώπιση της κρίσης».
flashnews.gr

Ηράκλειο: 3 στη ΝΔ,"ίσες" δυνάμεις σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,Καμμένο, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-ΔΗΜΑΡ
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο νεοεισερχόμενος Μάξιμος Σενετάκης, και ο "παλιός" Γιώργος Δεικτάκης απαρτίζουν την  "τριάδα" που εκλέγει η ΝΔ στο Ηράκλειο, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ στο άλλοτε "κάστρο" του με εκπροσώπηση από ένα βουλευτή. Με βάση το καταμετρημένο 99,62% των τμημάτων, και με τα τμήματα των ετεροδημοτών να εκκρεμούν, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ έλαβαν:

Μ.Κεφαλογιάννης : 9938

Μ.Σενετάκης4305Γ.Δεικτάκης: 4018

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγει το Μιχάλη Κριτσωτάκη με 9059 ψήφους, ενώ το κόμμα στο νομό εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 12,19, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Από το ΠΑΣΟΚ, που σε σχέση με τις εκλογές του 2009 έχασε 43,5% της εκλογικής του δύναμης, εκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 11550, ενώ "εκτός" μένουν οι Αντώνης Βγόντας και Φραγκίσκος Παρασύρης που "τερμάτισαν" δεύτερος και τρίτος με 9381 και 8959 αντίστοιχα.

Ο Νότης Μαριάς εκλέγεται από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" με 10351 ψήφους, ενώ έδρα στο Ηράκλειο "παίρνει" και το ΚΚΕ που εκλέγει το Μανώλη Συντυχάκη με 4114 ψήφους και με τη δύναμή του, σε σχέση με το 2009, ενισχυσμένη κατά 2,03%.
Τέλος έδρα στο Ηράκλειο παίρνει και η ΔΗΜΑΡ, με το Γιάννη Μιχελογιαννάκη που έλαβε 9101 ψήφους.
Η αποχή στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έφτασε το 27,64%.

ΛΑΣΗΘΙ: Τελικά αποτελέσματα


Σταθάκης, Βολουδάκης, Βιρβιδάκης, Γύπαρης στα Χανιά

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τις βουλευτικές εκλογές του 2012. 


Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκλέγει και βουλευτή. Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και στην πέμπτη θέση η Ν.Δ. που εκλέγει τρεις βουλευτές.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γιώργος Σταθάκης με 5169 ψήφους ενώ για τη Ν.Δ. οι Μανούσος Βολουδάκης (4428), Κυριάκος Βιρβιδάκης (2232) και Κωνσταντίνος Γύπαρης (1807).

Στο 34,8% κυμάνθηκε η αποχή.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Τελικά αποτελέσματα

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Ρέθυμνο: Όθωνας και Ξανθός μιλούν για το αποτέλεσμα

Ο Μανώλης Όθωνας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Οι πολίτες με την ψήφο τους μίλησαν κι όταν μιλάνε οι πολίτες παράγουν αποτελέσματα τα οποία είναι πάντα σεβαστά και αξιολογήσιμα. Το σημερινό μήνυμα περιέχει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες... Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινή αγωνία πολιτών και πολιτικού συστήματος για την επόμενη μέρα, για την πολιτική σταθερότητα την οποία έχει ανάγκη η χώρα και την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διασφαλίζει αλλά θέτει τις πολιτικές δυνάμεις όλες ενώπιον συγκεκριμένων ευθυνών».

Αν.Ξανθός: "Νέο μετεκλογικό τοπίο"

«Οι πολίτες της χώρας δημιούργησαν ένα νέο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο, αποδοκίμασαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που στήριξαν την αθλιότητα των μνημονιακών μέτρων και τη βαρβαρότητα που είχε εδραιωθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην πατρίδα μας» δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου επισημαίνοντας παράλληλα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει και την ευθύνη να δικαιώσει τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες προς την πολιτική του πρόταση... Θα προσπαθήσουμε να μην διαψεύσουμε αυτήν την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη που έδειξαν απέναντι στον πολιτικό μας χώρο».

ΧΑΝΙΑ: Τελικά Αποτελέσματα

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Βασ. Ζερβού: Η σχέση μας μόλις αρχίζει

Η Βασ. Ζερβού υποψήφια της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με ψηφίσατε στις εκλογές της 6 Μαίου.

Θα ήθελα να σφίξω το χέρι στον καθένα χωριστά από τους 1732 Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες και να σας κάνω γνωστό ότι η σχέση μας αυτή μόλις αρχίζει.

Θα σας υποσχεθώ, άσχετα από την μη είσοδο μου στη Βουλή, ότι θα βρίσκομαι κοντά σας ,θα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις που θα συμβαίνουν στον τόπο μας και η συμμετοχή μου θα παραμείνει ενεργή. Το βέβαιο είναι ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνυποψήφιους μου στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς των υπολοίπων κομμάτων.

Συγχαίρω τους όλους όσους εκλέχτηκαν στο Βουλευτικό αξίωμα και τους εύχομαι καλή πορεία στη δύσκολες αυτές συγκυρίες για τη χώρα μας.

Τέλος να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου Δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την συμμετοχή μου στα μέσα τους".

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Τελικά αποτελέσματα


Αυγενάκης: Χάθηκε μία μάχη όχι ο πόλεμος. Συνεχίζουμε!

«Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, Ελλάδα σήμερα μπαίνει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Λειτούργησε σε μεγαλύτερο βαθμό ο θυμός και όχι η λογική.

Ο στόχος εισόδου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή δεν επετεύχθη, ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω παρά να εκφράσω τον σεβασμό και την αγάπη μου στους χιλιάδες Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες που με τίμησαν με την δική τους ψήφο.

Η Κρήτη έχει δυνατότητες και αυτές πρέπει να ξεχωρίσουμε, να δυναμώσουμε και να προχωρήσουμε.

Χάθηκε μία μάχη όχι ο πόλεμος. Συνεχίζουμε!»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...