Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση στα Χανιά και άλλους 11 δήμους της χώρας προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ με σκοπό να ενισχύσει 12 δήμους της χώρας προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.


Πρόκειται τους δήμους Καρδίτσας, Άρτας, Λέσβου, Κοζάνης, Έδεσσας, Χανίων, Ερμούπολης, Θεσσαλονίκης, Σπάρτης, Φλώρινας, Δελφών και Καστοριάς.

Στην Super League ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς πανηγυρίζει την άνοδό του στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά τη νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ Καλλονής και την επικράτηση της Παναχαϊκής με 2-1 της Καλλιθέας μια αγωνιστική πριν το τέλος των play off της Football League

Για την άνοδο του Πλατανιά στην μεγάλη κατηγορία έπαιξε ρόλο το ματς της Πάτρας εκεί όπου η Παναχαϊκή νίκησε με 2-1 την Καλλιθέα.

Έτσι ακόμα και να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική ο Πλατανιάς από την Καλλιθέα στο "Ελ Πάσο" το Σάββατο και να κερδίσει η Παναχαϊκή στην Μυτιλήνη την ΑΕΛ Καλλονής, ο Πλατανιάς είναι αυτός που προβιβάζεται καθώς στην ισοβαθμία είναι καλύτερος (δύο νίκες) από την Παναχαϊκή.
Μετά λοιπόν τον Πανθρακικό και την Βέροια και ο Πλατανιάς τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Πλατανιάς-ΑΕΛ Καλλονής 3-0

(22' Δημήτρης, 47' αυτ. Μήτσης, 63' Μαρτσάκης)
Ο Πλατανιάς έχασε πέναλτι στο 21' με τον Ναζλίδη (έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι), ενώ είχε και δοκάρι στο 30' με τον Παληγεώργο.

Στο 20' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τραορέ της ΑΕΛ Καλλονής και στο 89' ο Παληγεώργος του Πλατανιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Παληγέωργος, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Δημήτρης, Μαραγκός, Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης (73' Χαϊκάλης), Μιρτσέτα (73' Μανουσάκης), Δράμι (62' Μαρτσάκης), Ναζλίδης.

ΑΕΛ Καλλονής: Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας (68' Βλαστέλλης), Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο (75' Βαλιός), Ντος Σάντος (46' Ταραχούλσκι), Μανουσάκης, Τραορέ, Μανούσος.

Βαθμολογία (Σε 5 αγώνες)
1. Πλατανιάς 11
-------------------------------------------
2. Παναχαϊκή 8
3. Καλλιθέα 7
4. ΑΕΛ Καλλονής 5
Επόμενη αγωνιστική (6η)
Σάββατο (30/6)
ΑΕΛ Καλλονής-Παναχαϊκή (19.00, OTE TV)
Καλλιθέα-Πλατανιάς (19.00, OTE TV)

H Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα πριν από τον... πρωθυπουργό!

Μήπως τελικά να βάλουμε αυτή τη διάσημη Ελληνίδα να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο Ομπάμα και την καγκελάριο Μέρκελ, αντί του Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών του; Απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά... 

 

 Δείτε τη διάσημη Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα ΕΔΩ

Στα ίχνη του 40χρονου "ποντικού" που ανοίγει σπίτια στο Ρέθυμνο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων πέντε σπιτιών . 


Οι διαρρήξεις έγιναν το χρονικό διάστημα από 03-06-2012 έως και 14-06-2012.

Μετά από την αξιολόγηση των στοιχείων και από την προανάκριση που έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις κλοπών έχουν γίνει από τον 40χρονο Έλληνα,  ο οποίος κατ΄ επάγγελμα και με την ίδια μέθοδο, έκανε δύο κλοπές σπιτιών από τις οποίες πήρε συνολικά το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα συνολικής αξίας επτά χιλιάδων ευρώ.

Επίσης ο 40χρονος με την ίδια μέθοδο, προσπάθησε να διαρρήξει τρία σπίτια, τον κατάλαβαν όμως οι ιδιοκτήτες και αναγκάστηκε να φύγει.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 40χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός κοσμημάτων, η κατοχή των οποίων ερευνάται...

Η Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αφού ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις στο Ρέθυμνο.

XANIA: Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ηλικιωμένους

Από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι θα λειτουργήσει για το 2012 κατασκηνωτικό πρόγραμμα Ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, στους ξενώνες Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, από 10-7  έως 20-7-2012.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2821344226 και 2821344227.

Σκηνές απείρου κάλους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίσσονται καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς οι συνθήκες και οι προδιαγραφές δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση σε χώρα που έχει τον τουρισμό ως "βαρύ χαρτί" της οικονομίας της.

Η μεγάλη, χρονικά, αναμονή για έλεγχο των διαβατηρίων και παραλαβή των αποσκευών είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, με εκατοντάδες τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει ο...Γολγοθάς.

Κάποια στιγμή όμως η υπομονή τους εξαντλείται, όπως πρόσφατα όταν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Προκειμένου να βρουν μια ώρα αρχύτερα τις αποσκευές τους, αρκετοί τουρίστες ανέβηκαν πάνω στους ιμάντες, με τους ελάχιστους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας απλά να παρακολουθούν.

Πηγή: prismanews.gr

XANIA: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 755 ατόμων

Ξεκίνησε σήμερα 27-6-2012 η υποβολή αιτήσεων στο Ε.Β.Ε. Χανίων για την πρόσληψη 755 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Νομό Χανίων, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013.

Όσοι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης στο παραπάνω πρόγραμμα έχουν απορίες ή ερωτήσεις σχετικά με τις θέσεις και τις ειδικότητες που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Χανίων : 28213 40100/101/102, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αρμόδια υπάλληλος : κα Στέλλα Σοφουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Ιουλίου 2012.

Δραματική αύξηση των αστέγων και στην Κρήτη , λέει η Κομισιον

Κατά 8,7% αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. To 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν, ενώ οι άστεγοι έφτασαν τους 20.000.

Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδό αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη-μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Κομισιόν την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Κομισιόν αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%

cretalive.gr

Βαρύ το κατηγορητήριο για τέσσερις για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στον Προφήτη Ηλία, με ποινικές διώξεις να ασκούνται σε βάρος τεσσάρων ατόμων, τελικά, και όχι μόνο σε βάρος του 52χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου.

 

Σύμφωνα με το CretaLive, η δικογραφία περιλαμβάνει πέραν της δολοφονίας του Πρίαμου Ξυδάκη και του θανάτου από εξοστρακισμό σφαίρας του Μανώλη Σταυρουλάκη,
το περιστατικού που προηγήθηκε με το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που φέρεται να πυροβολούσε άσκοπα ενώ σε εξέλιξη ήταν η γιορτή του Κλήδονα.

Ο 17χρονος, ωστόσο, δεν παραπέμπεται μόνο για τους άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Ο 52χρονος κρεοπώλης παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει, ακόμη και περιστατικό που ακολούθησε του διπλού μακελειού, με τα δύο αδέρφια του κρεοπώλη να καταδιώκουν τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη και να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν. Σε βάρος των δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη...

Στο μεταξύ αναταραχή εξακολουθεί να επικρατεί στον Προφήτη Ηλία με την πλευρά της οικογένειας Ξυδάκη να εμφανίζεται πρόθυμη να μην ανοίξει "κύκλο αίματος", με την προύπόθεση ... όλη η οικογένεια Κοκολογιάννη να φύγει από το χωριό

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 13 άτομα που έδιναν… πλαστά διπλώματα

Δεκατρία άτομα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, για την υπόθεση χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Από τους 13 που οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, οι οκτώ είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, οι τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης, ενώ ο τελευταίος είναι αυτός που παρουσιαζόταν και εξεταζόταν στα σήματα, στη θέση των υποψήφιων.

Και οι 13 αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απάτη κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Οι καταγγελίες για τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών έφτασαν πριν από λίγο καιρό στην Περιφέρεια Κρήτης και, προσωπικά, στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος είχε ζητήσει τη σε βάθος έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για την έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Πυρκαγιά στον καταυλισμό της Ν.Αλικαρνασσο

Για εκδήλωση πυρκαγιάς στον καταυλισμό των τσιγγάνων, στη Ν.Αλικαρνασσό, ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 14.00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά φέρεται να έχει εκδηλωθεί πίσω από τον καταυλισμό σε ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας, στην Αμμουδάρα

Φωτό από τη σημερινή διαδήλωση ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα
Με την κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας, στην περιοχή της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου προχώρησαν, σήμερα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην οποία κατέρχονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η οποία όμως χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή. Μάλιστα, η αδύναμη παρουσία του κλάδου έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τη διοίκηση. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μετά το συμβολικό αποκλεισμό στο ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, επιφυλάσσονται να επανέλθουν πιο δυναμικά αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προχωρούν, σήμερα, σε 24ωρη πανελλαφική απεργία διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς μείωση μισθών και με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιουλίου.
Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο.

"Συνδικαλιστική" κόντρα

Εν τω μεταξύ κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της γραμματείας επισιτιμού - τουρισμού του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, με το ΠΑΜΕ να κατηγορεί της Ένωση ότι αρκέστηκε ... στην αποστολή φαξ στους διευθυντές των ξενοδοχείων και γραπτά μηνύματα σε εργαζομένους, την ώρα που οι ξενοδόχοι ανενόχλητοι ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Σημερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ βρεθηκαν στην πύλη του Ξενοδοχείου ROYAL MARE αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο, καταγγέλλοντας τη στάση της εταιρείας που μονομερώς έχει προχωρήσει σε μειώσεις 15%, έχει προαναγγείλει οτι θα πληρώνει τους εργαζόμενους με προκαταβολές 20 και 30% και τους οφείλει ακόμα επιδόματα απο την περυσινή σεζόν.

 cretalive.gr

Χανιά: 766 χτυπήματα για την πάταξη του παραεμπορίου!

Τόσα ήταν τα τεμάχια που κατασχέθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν σε κομβικά σημεία της πόλης...

Εντατικοποιούνται από τη δημοτική αστυνομία στα Χανιά οι έλεγχοι στη παλιά πόλη και στις παραλίες του δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του παρεμπορίου. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι κυρίως στην παλιά πόλη, που αφορούν την παράνομη στάθμευση οχημάτων.

Τον τελευταίο μήνα, η δημοτική αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 2.700 τεμαχίων προερχόμενα από παρεμπόριο, η πώληση των οποίων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αφαιρεί σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του δήμου, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή».

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων από τη δημοτική αστυνομία το διάστημα από 13-21 Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με αυτά, η υπηρεσία προχώρησε σε κατασχέσεις 766 τεμαχίων παρεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στην πλατεία Μητροπόλεως, στην πλατεία Χορτατσών στις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Νικολάου Σκουλά, Καραολή Δημητρίου, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες.

Κατασχέθηκαν, ψηφιακοί δίσκοι (dvd, cd), ρολόγια, γυαλιά ηλίου και οράσεως, παιχνίδια, αρώματα, αξεσουάρ, τρόφιμα που είχαν στα καλάθια τους πλανόδιοι μικροπωλητές.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στην παλιά πόλη των Χανίων, το διάστημα από τις 11-24 Ιουνίου 2012, η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε μια σειρά παραβάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ σε 15 περιπτώσεις οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αγνόησαν τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Ηράκλειο:''Θα πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια αν γυρίσει ο δολοφόνος''!

Tρεις μέρες μετά το μακελειό με δύο νεκρούς στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου και οι απειλές των συγγενών των θυμάτων συνεχίζονται - Παραμένουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό...


Διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που φυλάσουν τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της οικογένειας Κοκολογιάννη και μια κοινωνία που... άργησε να ξυπνήσει από το λήθαργο της και βρέθηκε να ακουμπάει πάνω στα δύο φέρετρα των νεκρών της, συνθέτουν το σκηνικό στο όμορφο χωριό του πρώην Δήμου Τεμένους, τρεις μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Κεφαλοχώρι. Οι συγγενείς του δράστη του μακελειού φυγαδεύτηκαν κιόλας από το πρώτο βράδυ κακήν κακώς. Θα ξαναγυρίσουν πίσω και με ποιες συνθήκες;

"Να μην τολμήσουν να το κάνουν γιατί θα την πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια" λένε οι πιο θερμόαιμοι που στο πρόσωπο της συγκεκριμένης οικογένειας βλέπουν τους αίτιους για τα δεινά που βρήκαν το χωριό τους. "Κανείς τους δεν έχει θέση στο χωριό" λένε με νόημα συγγενείς των δύο μαυροφορεμένων οικογενειών. Άλλοι πάλι, οι πιο ψύχραιμοι, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και παίρνουν αποστάσεις:

"Δεν είναι εύκολο να φύγουν από το χωριό. Σίγουρα η οικογένεια του 52χρονου δράστη δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στον Προφήτη Ηλία, αλλά οι υπόλοιποι μετά από κάποιες μέρες θα γυρίσουν. Εξάλλου, έχουν μεγάλη περιουσία που δεν είναι διατεθειμένη να την αφήσουν να χαθεί" λέει στο cretalive.gr, παράγοντας του χωριού που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους. Πότε θα γίνει αυτό κανείς δεν ξέρει. Όπως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Άλλωστε τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον Προφήτη Ηλία μετά το φονικό.

Ένα κεφαλοχώρι που κάποτε φημιζόταν για τα σταφύλια και τις σταφίδες του, για τα γλέντια και τις παρέες του, για τους περήφανους και αγωνιστές στη δημοκρατία και τη ζωή ανθρώπους του, σήμερα ''πνίγεται'' από περισταστικά βίας και τραμπουκισμού, ένα "καπετανηλίκι" που πηγαίνει ασορτί με το περίστροφο στη ζώνη και τη μαγκούρα στο αμάξι. Μια υψηλή δόση βίας που επειδή είναι ανέλεγκτη, βρίσκει μονοπάτια να διαχυθεί και στα γειτονικά χωριά μα και στα στενά του Ηρακλείου. Δυστυχώς είναι κι αυτό ένα είδος που εξάγεται από το χωριό...

Σε Αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, "κουρεύτηκε" το χρέος του πάνω από 75%

Η δικαίωση ήρθε με την υπαρ. 127/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων για τον Αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, όπου "κουρεύτηκε " το χρέος του, πάνω από 75%, σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ο δανειολήπτης είναι άγαμος και χωρίς παιδιά, δημόσιος υπάλληλος εργαζόμενος στο Πολεμικό Ναυτικό ως μόνιμος στρατιωτικός με βαθμό αρχικελευστή, ήρθε σε αδυναμία πληρωμής των δανειακών του απαιτήσεων, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει ενημέρωση και οδηγίες για την ένταξη του στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.3869/2010.

Το μηνιαίο εισόδημα του Αρχικελευστή, από την εργασία του ανέρχεται στο ποσό των 1082 Ευρώ περίπου, χωρίς πλέον κανένα άλλο εισόδημα, δεν διαθέτει κατοικία στο όνομα του,Το συνολικό του χρέος του και στις τρεις Τράπεζες ανερχόταν στο ποσό των 52.531,58 Ευρώ. Με την σημαντική αυτή απόφαση καλείται από το Ειρηνοδικείο να πληρώσει επί τετραετία μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες Τράπεζες, αναλογικά με το χρέος του σε σύνολο 300 Ευρώ επί 48 μήνες ήτοι συνολικού ποσού 12.480 Ευρώ απαλλασσόμενος από το υπόλοιπο του ποσού των 40.052,06 Ευρώ, δηλαδή το χρέος του "κουρεύτηκε" κατά 75% περίπου. Για ακόμα μια φορά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που συνέδραμε τον δανειζόμενο τόσο εξωδικαστικά με το οικονομοτεχνικό της επιτελείο, αλλά και δικαστικά , από τον συνεργαζόμενο με αυτή δικηγόρο των Χανίων , κ.Γιώργο Βροντάκη,χαιρετίζει αυτη την απόφαση, την κρίνει σημαντική, καθώς θα δώσει μια θετική οικονομική νότα σε στρατιωτικό , που τα έσοδα του μειώθηκαν από τις αλλεπάλληλες μειώσεις της πολιτείας

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Α/Μ35 Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χανίων στο πλευρό της μικρής Ραφαέλας

Η συντονιστική επιτροπή των ΑΝ. ΕΛ. Χανίων κατά την χθεσινή της συνεδρίαση (25/6/2012) αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να συνδράμει οικονομικά στον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε η ΝΕΑ Τηλεόραση και η δημοσιογράφος του σταθμού κα. Κατερίνα Πολύζου, για την μικρή Ραφαέλα. 

Η μικρή Ραφαέλα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε σε ατύχημα.

Σκοπός του τηλεμαραθωνίου ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται ώστε να μεταβεί η μικρή Ραφαέλα σε κέντρο της Ελβετίας και να επιστρέψει από εκεί όρθια.

Μένοντας πιστοί στις Αρχές και τις Αξίες του κινήματος μας, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό να προσφέρουμε την όποια δυνατή βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.

Η Συντονιστική Επιτροπή Χανίων

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...