Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μεθυσμένοι οδηγοί στους κρητικούς δρόμους

Φαίνεται ότι οι έλεγχοι για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καλά κρατούν σε ολόκληρη την Κρήτη. 


Έτσι σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στο Ηράκλειο συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του ΚΟΚ ενώ έγιναν συνολικά έλεγχοι σε 460 οδηγούς και βεβαιώθηκαν 111 παραβάσεις!

Μάλιστα οι 24 από αυτές ήταν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, στοιχείο που δείχνει ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό παρά το γεγονός ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη είναι εξαιρετικά αυξημένα και τα τροχαία με τραυματισμούς δεν έχουν τέλος.

prismanews.gr

VIDEO - Διακοπές στην Κρήτη κάνουν Ρομάν Αμπράμοβιτς και Τζον Τέρι

Διακοπές στην χώρα μας απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, Τζον Τέρι.


Η πολυτελή θαλαμηγός του πάμπλουτου επιχειρηματία αναχώρησε από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης για άγνωστο προορισμό και δεν αποκλείεται και πάλι να είναι επί ελληνικού εδάφους. . Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, οι κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν την πολυτελή θαλαμηγό του 46χρονου μεγιστάνα, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν σε ποιον πλούσιο ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς όσο και ο διεθνής ποδοσφαιριστής παρέμειναν όλες αυτές τις ημέρες πάνω στη θαλαμηγό και αρκέστηκαν μόνο σε μικρές εξορμήσεις σε ερημικές παραλίες με το φουσκωτό που διαθέτει το πλωτό παλάτι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας και δη τη Κρήτη ο Ρώσος μεγιστάνας, αφού τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Κρήτη, όπου παραμένει για λίγες ημέρες και έπειτα βάζει πλώρη για άλλα ελληνικά νησιά.

Πιάστηκαν "καμάκια" στη Χερσόνησο

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 52χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου για Άγρα πελατών.


Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του ελέγχου ο 38χρονος βρίσκονταν έξω από το κατάστημα και επί του οδοστρώματος, καθ' υπόδειξη 52χρονου και με χειρονομίες – υποδείξεις προέτρεπε διερχόμενους, προκειμένου να δεχθούν υπηρεσίες εστίασης-αναψυχής από το εν λόγω κατάστημα.
prismanews.gr

Αγ. Νικόλαος: Τον επανέφεραν στη ζωή αλλά δεν άντεξε...

Σε ημιθανή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ένας τουρίστας, ο οποίος απολάμβανε το μπάνιο του... 


Οι προσπάθειες ανάνηψης απέδωσαν και ο Πολωνός επανήλθε στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε...

Από ανακοπή κατέληξε, τελικά, ο άτυχος 66χρονος Πολωνός τουρίστας ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πριν από δύο ημέρες.

Όπως αναφέρει το Cretalive ο άνδρας ενώ απολάμβανε το μπάνιο του στην πισίνα του ξενοδοχείου του στην περιοχή της Ελούντας, υπό άγνωστες συνθήκες αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε και τον παρέλαβε.

Οι επίμονες προσπάθειες των γιατρών αρχικά απέδωσαν και τελικά ο 66χρονος Πολωνός τουρίστας, που είχε φθάσει στο νοσοκομείο χωρίς καρδιοαναπνευστική λειτουργία, επανήλθε στη ζωή.

Δυστυχώς όμως όπως έγινε γνωστό, ο 66χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με την κατάστασή του, να κρίνεται ασταθής και κρίσιμη δεν τα κατάφερε και άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή..

Ηράκλειο: Έπεσε με τη "γουρούνα" στα βράχια και σκοτώθηκε

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές στην Κρήτη για μια 19χρονη αλλοδαπή. 


Όπως αναφέρει το flashnews.gr η 19χρονη κοπέλα οδηγούσε ένα όχημα τύπου "γουρούνα" όταν κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο και έπειτα από μια τρελή πορεία, έπεσε σε βράχια στην περιοχή της Σταλίδας στο Ηράκλειο.

Δυστυχώς η 19χρονη σκοτώθηκε ενώ σοβαρά τραυματίστηκε και άλλο ένα άτομo, πιθανότατα γαλλικής υπηκοότητας που επέβαινε στο τετράτροχο.

Την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν περιστατικό διενεργεί το τμήματα τροχαίας Ηρακλείου.

Χερσονήσος: Είχε "φρουτάκια" για τους τουρίστες!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Χερσόνησο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς... του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, 61χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφετέρια», ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, κατελήφθη ο 61χρονος να λειτουργεί το ανωτέρω κατάστημα, ως προσωρινά υπεύθυνος και να έχει εγκαταστήσει τυχερό παιγνιομηχάνημα, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής προς άμεση χρήση σε πελάτες-θαμώνες του καταστήματος.

Εντός του παιγνιομηχανήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το ποσό των 120 ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
prismanews.gr

Ηράκλειο: Αρνήθηκε να τους δώσει ελεημοσύνη και... την πήραν με το ζόρι!

Απίστευτο θράσος είχαν δύο νεαροί άνδρες που υποδύονταν τους επαίτες.

Όπως γράφει το flashnews.gr δράστες είναι ένας 18χρονος Έλληνας και ένας 17χρονος Αλβανός που λήστεψαν έναν 60χρονο χθες το απόγευμα στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Αρχικά, ζήτησαν από το θύμα ελεημοσύνη ωστόσο στη συνέχεια χωρίς να χάσουν λεπτό και με την άσκηση σωματικής βίας απαίτησαν από αυτόν να τους παραδώσει τα χρήματα που έφερε.

Όταν ο 60χρονος αρνήθηκε, ο 18χρονος τράβηξε βίαια τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στο λαιμό του και μαζί με το συνεργό του τράπηκαν σε φυγή

Αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον 17χρονο, ενώ ο 18χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που έφθασε άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σούδα: "Συναγερμός" από πυρκαγιά σε σκάφος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στη φορτηγίδα «ΘΑΛΑΣΣΙΑ Ι» η οποία βρισκόταν στον εμπορικό λιμένα Σούδας. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, κλιμάκιο της οποίας προχώρησε στην κατάσβεσή της.

Από την πυρκαγιά δεν προέκυψε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, καθώς επίσης δεν προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα σκάφη.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σούδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να διαπιστωθεί η αξιοπλοΐα της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
cretalive.gr

60χρονος αλλοδαπός πνίγηκε στα Χανιά

Νέος πνιγμός ηλικιωμένου αλλοδαπού σημειώθηκε σήμερα σε παραλία των Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή Γεράνι του δήμου Πλατανιά.  Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 60 ετών περίπου, εντοπίστηκε από λουόμενους χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στην παραλία. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο ναυαγοσώστης που υπήρχε στην παραλία, όσο και ο γιατρός ξενοδοχείου της περιοχής, αλλά και ο γιατρός του ασθενοφόρου που έσπευσε άμεσα στο σημείο, δεν είχαν δυστυχώς αποτέλεσμα.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων οπού διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Χανίων.

Η Κρήτη στην Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα στην πλατεία της Αρχαίας αγοράς, στο άγαλμα του Βενιζέλου, η 14η Παγκρήτια Έκθεση Προϊόντων Ποιότητας, που διοργανώνει ο δήμος Χανίων, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την αντιπεριφέρεια Χανίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια και ο μητροπολίτης Άνθιμος που έδωσε τις ευχές του στη διοργάνωση, αναφερόμενοι στο χαιρετισμό τους στην υψηλή διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας «κορυφής της μεσογειακής διατροφής», υπογράμμισαν μεταξύ άλλων τις κοινές παραδόσεις, τα έθιμα και γενικά τον ελληνικό δεσμό ενότητας των Κρητών και των Μακεδόνων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...