Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Aνακαλείται παρτίδα Coca Cola που παράγεται στο Ηράκλειο

Την προληπτική ανάκληση παρτίδας γυάλινης φιάλης ανθρακούχου αναψυκτικού «Coca Cola zero» 250 ml, με σκοπό τον επανέλεγχο του προϊόντος, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, διαπίστωσε σε κλειστή γυάλινη φιάλη την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος και απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.

Η παρτίδα έχει αριθμό 19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, ενώ παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο. Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενημερώνει από την πλευρά της ότι «από όλους τους μέχρι τώρα ελέγχους σε προϊόντα της συγκεκριμένης παρτίδας που υπάρχουν στις αποθήκες της καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής (Ηράκλειο) δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχετικό παράπονο από πελάτες ή καταναλωτές της». Η εταιρεία διαβεβαιώνει τέλος ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα

Μαρία Τσαγκαράκη: Mια Κρητικοπούλα πάει για «Μις Κόσμος»

Εστεμμένη παλαιότερης χρονιάς «επιστρατεύτηκε» να εκπροσωπήσει τη Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό «Μις Κόσμος» λόγω… οικονομικής κρίσης. 

Η μελαχρινή καλλονή Μαρία Τσαγκαράκη, αναπληρωματική «Σταρ Ελλάς» το 2010, δέχτηκε πρόταση και πέταξε το πρωί της Τετάρτης για την Κίνα, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές της με όνειρα και ελπίδες για μία διάκριση. 

«Με πήραν ξαφνικά τηλέφωνο και μου το ανακοίνωσαν. Μου φάνηκε απίστευτο διότι είναι από τους κορυφαίους διαγωνισμούς παγκοσμίως και θα είναι για μένα μια εμπειρία ζωής η παραμονή μου εκεί για ένα μήνα. Είναι πολύ σημαντικό να σου δίνεται μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο να μην την χάσεις, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την εκπροσώπηση της ίδιας μας της χώρας»!

Η 22χροη Μαρία με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης, έχει ύψος 1,76, πτυχίο Φιλολογίας και γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Ασχολείται με τους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και την κολύμβηση, ενώ έχει δηλώσει ένθερμη οπαδός του ΟΦΗ. Το 2011 πήρε τον τίτλο «Miss Globe Cosmopolitan» ενώ το 2009 είχε στεφθεί «Μις Κρήτη»! Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 18 Αυγούστου.
Enhanced by Zemanta

Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Κρήτη και "κλείνουν" συμφωνία!

Συνάντηση του "προπομπού" της Κινεζικής αντιπροσωπείας με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου
Άλλη μια επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Κίνα με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας - Επίσκεψη της αντιπροσωπείας και στην Ένωση Πεζών, κατά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης και κινεζικής εισαγωγικής εταιρείας

Στην Κρήτη έρχονται, για άλλη μια φορά, οι Κινέζοι προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους, με απώτερο σκοπό τη σύναψη συμφωνιών.

Συγκεκριμένα αύριο στην Κρήτη φθάνει 7μελής αντιπροσωπεία από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, με επικεφαλής τον αντικυβερνήτη Βέι Χονγκ, που θα συναντηθούν στις 13.00 με εκπροσώπους της Περιφέρειας, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία περιφέρειας και Σιτσουάν σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού κι επιχειρηματικότητας.

Νωρίτερα στις 10.00 το πρωί, το κλιμάκιο των Κινέζων αξιωματούχων συνοδευόμενο από  επιχειρηματίες της επαρχίας Σιτσουάν που ειδικεύονται στην εμπορία ελαιολάδου και άλλων προϊόντων,  και ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα μεταβούν στην Ένωση Πεζών, όπου θα υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση της οργάνωσης.

Σήμερα ένας από τους Κινέζους επιχειρηματίες, που είναι προπομπός της Κινεζικής αντιπροσωπείας, είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Socrates Ltd. Ζανγκ Λι, που δραστηριοποιείται στον χώρο του ελαιολάδου στην Κίνα, και συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον εμπορικό τομέα και κυρίως στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα μεταξύ Κρήτης και Κίνας.

Η εταιρεία του Ζανγκ Λι διαθέτει πληθώρα καταστημάτων που πωλούν Κρητικό ελαιόλαδο, στην επαρχία Σιτσουάν που αριθμεί 80 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες επαρχίες της Κίνας.

Ο Ζανγκ Λι, εκτός από το ελαιόλαδο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για άλλα παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Μάλιστα, όπως τόνισε, τα καλλυντικά που προέρχονται από βότανα και την φυτική παραγωγή βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών του.

Ακόμα ο Κινέζος επιχειρηματίας δήλωσε εντυπωσιασμένος για την ποιότητα του Κρητικού μελιού, του κρασιού και της τσικουδιάς, καθώς επίσης για την ποικιλομορφία των προϊόντων που παράγει η Κρητική γη.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας και λειτουργίας του «Κρητικού Μπακάλικου» στην Κίνα, και διαφάνηκε ζωηρό ενδιαφέρον και θετική διάθεση ώστε να ξεκινήσει την λειτουργία του εντός του 2012.

Η  αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη μετά την συνάντηση ανέφερε ότι «Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η επιχειρηματική αποστολή των Ρώσων στην αρχή της εβδομάδας, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε μια ακόμα επιχειρηματική αποστολή, αυτή την φορά από την Κίνα. Πρόκειται για μια αναδυόμενη αγορά με εκατομμύρια αγοραστές, στην οποία πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας στον τομέα των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα. Μόνο η επαρχία Σετσουάν, στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η εταιρεία του  κ. Ζανγκ Λι, έχει 80 εκατομμύρια εν δυνάμει καταναλωτές. Αυτό το νούμερο και μόνο είναι αρκετό για να γίνει κατανοητή η δυναμικότητα της συγκεκριμένης αγοράς».

Επίσκεψη στην Ένωση Πεζών

Ο αντί-κυβερνήτης της επαρχίας Sichuan κος Wei Hong πρόκειται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 10.00 το πρωί.  Ο κύριος Wei Hong επέλεξε να παρευρεθεί στην επίσημη υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ και κινέζικης εισαγωγικής εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης κου Αρναουτάκη.

Η αυριανή εκδήλωση επισφραγίζει τη συνέχιση της επιτυχούς τριετούς συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με την εν λόγω εταιρία στον τομέα του ελαιολάδου και την επέκταση της στον τομέα των κρασιών.

Η συνεργασία αυτή εκφράζει στα μέγιστα την εξωστρεφή στρατηγική πολιτική της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ η οποία αθόρυβα χτίζει το όνομα της στο εξωτερικό προωθώντας τα προϊόντα των παραγωγών της σε τρίτες χώρες.


 cretalive.gr

Κρητικός ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Τον κρητικό αντιναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Δημήτριο Μπαντιά επέλεξε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στη θέση αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη, ο οποίος αποστρατεύεται, όπως και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν τα συμβούλια κρίσεων του σώματος, προκειμένου να επιλέξουν την υπόλοιπη ιεραρχία.

Βιογραφικό του νέου αρχηγού

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης στις 23/3/1959. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων με «'Αριστα» και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών/ Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών.

Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ ως αρχηγός τάξης και αποφοίτησε το 1983. Υπηρέτησε για έξι χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1984, στο Κ.Λ. Λαυρίου ως υπολιμενάρχης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ευγενιδείου Ιδρύματος, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, όπου απέκτησε με "διάκριση", μεταπτυχιακό τίτλο (MSC) στο Ναυτικό Δίκαιο.

Με την επιστροφή του, τον Οκτώβριο του 1990, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Ποντοπλοΐας Ναυτιλιακών Σχέσεων/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ως εισηγητής μέχρι το τέλος του 1993.

Από τον Ιανουάριο του 1994 (ελληνική προεδρία) μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 αποσπάσθηκε με βαθμό πλωτάρχη ΛΣ στη ΜΕΑ, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ομάδα Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου.

Με την επάνοδό του τοποθετήθηκε επί σειρά ετών Τμηματάρχης Διεθνών Οργανισμών / Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως Πλοίαρχος, Διευθυντής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Προαγόμενος στο βαθμό του αρχιπλοιάρχου, το 2009, ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διοικητή 5ης ΠΕΔΙΛΣ με έδρα την Πάτρα.

Την 21/01/2011 προήχθη στο βαθμό του υποναυάρχου ΛΣ και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ.

Την 23/01/2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Επιτελάρχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Γνωρίζει την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα


 cretalive.gr

Χανιά: Καμένα σπίτια, καλλιέργειες και ζώα άφησε πίσω η φωτιά στην Κίσσαμο!

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, από το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18-07-2012) στην Κίσσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να καούν ζώα και μελίσσια, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαδιανά, όπου υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια, κυρίως αγροικίες και παλιές κατοικίες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές μικρές εστίες σε διάφορα σημεία, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που έφθανε τα 20 χιλιόμετρα.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που όμως, λόγω βλάβης λίγο πριν τις 10, κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο της Σούδας και επέστρεψε στις 12 το μεσημέρι στο μέτωπο της φωτιάς. Έως στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 1.500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης. Ωστόσο, ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.

Ηράκλειο: Τον έκανε τσακωτό, την ώρα που του έκλεβε το μηχανάκι!

Ο δράστης πίστευε ότι δεν τον έβλεπε κανείς - Η συνέχεια ήταν για τον ίδιο εφιαλτική...

Τον έπιασε στα "πράσα" να του κλέβει το μηχανάκι, τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην αστυνομία. Ο λόγος για έναν 27χρονο αλλοδαπό, που αργά το βράδυ της Τετάρτης (18-07-2012) είδε έναν νεαρό να επιχειρεί να του κλέψει το μηχανάκι.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν, τον κυνήγησε και τον ακινητοποίησε, ενώ στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε Ηρακλείου. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο επίχρυσα ρολόγια, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και των οποίων ο τρόπος κτήσης ερευνάται.

Κόλαση στη Κρήτη -Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί στο νομό Χανίων

Μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην περιοχή Κισσάμου στα Χανιά της Κρήτης με τη φωτιά να μαίνεται για δεύτερη συνεχή μέρα στην περιοχή, κατακαίγοντας αγροικίες και απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Όλη νύχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενω στην προσπάθεια συμμετέχουν και δύο ελικόπτερα.

Οι πυροσβέστες ελπίζουν οτι θα καταφέρουν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα μακριά απο τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο τους με αποτέλεσμα να καούν 7 αγροικίες και η φωτιά να στραφεί προς τα Παπαδιανά και το Αμυγδαλοκεφάλι, αναγκάζοντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε περίπου 22 χιλιόμετρα ενω οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ακόμα στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία συμμετέχουν προς το παρόν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με περισσότερους απο 40 πυροσβέστες, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων από το Ηράκλειο και απο τα Χανιά.

Κρήτη: Την καταπλάκωσε τρακτέρ

Από ένα θαύμα είναι ζωντανή η άτυχη γυναίκα απ' τις Αρχάνες

 Η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ που οδηγούσε χθες τη νύχτα με αποτέλεσμα το βαρύ μηχάνημα να ανατραπεί.

Η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καταπλακώθηκε, όμως ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, λίγο αργότερα ανασύρθηκε έχοντας μόνο ελαφρά τραύματα. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Πανελλαδικά θα «εκπέμπει» το κοινωνικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης κατά των μολύνσεων

  Συγχαρητήρια επιστολή έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει με την συμμετοχή παιδιών... κοινωνικό μήνυμα-σποτ για την αποφυγή λοιμώξεων από τα κουνούπια και την λήψη μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το συγχαρητήριο έγγραφο που υπογράφεται από την Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Τζ. Κουρέα-Κρεμαστινού αποστέλλεται στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη, και τον προϊστάμενο Δημόσιας Υγείας Κρήτης Νίκο Καμπάνη, από τους οποίους ζητείται περαιτέρω συνεργασία στα θέματα δημόσιας υγείας αλλά και την χρήση του συγκεκριμένου βίντεο-σποτ στο πλαίσιο της εποχιακής εκστρατείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε πανελλαδική κλίμακα.

Παράλληλα στο έγγραφο της η πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , αναφέρει ότι ήδη ο Οργανισμός στο οποίο προΐσταται έχει αναρτήσει στον ιστότοπο του το κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης, επισημαίνοντας ότι «Τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν επιβράβευσης αλλά και περαιτέρω διάδοσης σε ευρύτερη κλίμακα. Δεδομένου του επιτυχούς σχεδιασμού του τηλεοπτικού μηνύματος θα ήταν χαρά μας να δεχθείτε τη συνεργασία με τον Οργανισμό μας, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το βίντεο αυτό στο πλαίσιο της εποχιακής εκστρατείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης εξέφρασε την χαρά του για την αποδοχή του μηνύματος-σποτ από τους φορείς και την κοινωνία προσθέτοντας: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός της αποδοχής του σποτ από την κοινωνία και τους φορείς. Αυτή η πρωτοβουλία πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης έχει οικουμενικό χαρακτήρα σε επίπεδο χώρας και είναι ιδιαίτερα επίκαιρη . Απαντήσαμε θετικά σε όλους τους φορείς που ζητούν το δικαίωμα προβολής αυτού του σποτ ,αφού ο στόχος είναι κοινός».

Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της συγχαρητήριας επιστολής της Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Τζ. Κουρέα-Κρεμαστινού προς την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης έχει ως εξής:

«Αγαπητοί κύριοι,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την δημιουργία του τηλεοπτικού βίντεο που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης εδώ και καιρό σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας από τα τσιμπήματα κουνουπιών και την αποφυγή των λοιμώξεων που μεταδίδονται από διαβιβωαστέ και την συμβολή σας με τον τρόπο αυτό, στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν επιβράβευσης αλλά και περαιτέρω διάδοσης σε ευρύτερη κλίμακα. Για το λόγο αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη αναρτήσει τη σύνδεση (link) βίντεο στον επίσημο ιστότοπο του www.keelpno.gr.

Δεδομένου του επιτυχούς σχεδιασμού του τηλεοπτικού μηνύματος, θα ήταν χαρά μας να δεχθείτε τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Οργανισμό μας, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα (μετά από σχετική συντόμευση) να χρησιμοποιήσουμε το βίντεο αυτό στο πλαίσιο της εποχιακής εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Η συνεργασία αυτή θα αφορά στη χρηματοδότηση από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ της συντόμευσης του μηνύματος και της τηλεοπτικής προβολής του στα κανάλια εθνικής εμβέλειας με τη χρήση του κοινωνικού χρόνου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μας προβλέπεται η διατήρηση του λογότυπου σας στο τέλος του βίντεο και η προσθήκη του λογότυπου του ΚΕΕΛΠΝΟ και ΥΥΚΑ.

Σε περίπτωση θετικής σας απάντησης, το προσωπικό του γραφείου Προέδρου θα επικοινωνήσει μαζί σας για την μεταφορά των κατάλληλων αρχείων. Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις και ερωτήσεις».

Πνιγμός 59χρονου στην παραλία του Σταλού στα Χανιά


Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι οι πνιγμοί στις παραλίες της Κρήτης. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 5:55 το απόγευμα στα Χανιά στην παραλία του Σταλού όταν ένας άνδρας...
59 ετών ανασύρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις από τη θάλασσα.


Ο άτυχος άνδρας παρά τις προσπάθειες των γιατρών του ΕΚΑΒ που έφθασε άμεσα στο σημείο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων που απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 59χρονο διενεργούν οι υπηρεσίες του λιμεναρχείου Χανίων.
flashnews.gr

Ανακοινώθηκε από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών η Συντονιστική Γραμματεία Κρήτης

Από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών ανακοινώνεται η Συντονιστική Γραμματεία της Κρήτης, η οποία αποτελείται από τα κάτωθι στελέχη...
 
 Υπεύθυνος Περιφέρειας Κρήτης : Σιλιγάρδος Νικόλαος

Υπεύθυνος Νομού Χανίων : Σαματάς Ευάγγελος

Υπεύθυνος Νομού Ρεθύμνου : Ρετηνιώτης Διονύσιος

Υπεύθυνοι Νομού Ηρακλείου : Πετσαλάκης Ιωάννης

Μπαλούκος Νικόλαος

Τσαβλίδου Μάνια

Διευθυντής

Γιώργος Παπάζογλου

Νέα διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης

Διανομή προϊόντων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που συνεχίζει η αιρετή Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης...
Σταύρου Αρναουτάκη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώς Βρέντζου – Σκορδαλάκη.

Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιουλίου στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10:30 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ στο Ηράκλειο, και την Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Μοιρών (πάροδος ΔΕΗ Μοιρών).

Οι δικαιούχοι ήδη ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης. Για να παραλάβουν τα τρόφιμα οι δικαιούχοι, πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το σημαντικό αυτό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), καθώς και οι παρακάτω έμποροι – προμηθευτές – επιχειρηματίες τροφίμων:

- Γ. Σαβοϊδάκης Α.Ε.

-Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε.

-Καφές Δανδάλη.

-Σταυρακάκης Μύρων και ΣΙΑ Ο.Ε – Εμπόριο Τροφίμων.

-Κρέτα Φαρμ ΑΒΕΕ.

-Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης Α.Ε. – επιτραπέζιο νερό Ρούβα.

- Οι παραγωγοί και πωλητές οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου.

-Σούπερ Μάρκετ Καδιανάκη Αντρέα.

-Σούπερ Μάρκετ Μακρυγιαννάκη Αικατερίνη.

-Αναψυκτικά ΘΑΥΜΑ.

-Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Για 27η συνεχή χρονιά τα «Αικατερίνεια 2012»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν για 27η συνεχή χρονιά τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2012» στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρο, μουσική κλπ) από 22 έως 27 Ιουλίου που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, και έχουν στόχο την πολιτιστική- πνευματική- κοινωνική αλλά και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Την διοργάνωση έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.psaa.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων (22-27 Ιουλίου) και ώρες 6.30-9.00 μ.μ. από το υπόγειο της νέας εκκλησίας της Αγ. Αικατερίνης, θα παραλαμβάνονται τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πύρινος εφιάλτης στο Ελαφονήσι - Καίγονται σπίτια σε οικισμούς

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στο Ελαφονήσι της Κρήτης καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και ώρες συνεχίσει το καταστροφικό της έργο κάνοντας στάχτη σπίτια και καλλιέργειες.
Η τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει αναπτυχθεί στο Ελαφονήσι καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας η οποία εξαπλώνεται με αστραπιαία ταχύτητα λόγω των ανέμων εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή!

Οικισμοί και χωριά έχουν εκκενωθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Prismanews δέκα τουλάχιστον σπίτια έχουν μέχρι στιγμής καεί, ενώ απειλούνται ακόμα περισσότερα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής τραγική ...

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει ζώσει τα χωριά Αμυγδαλοκεφάλι και Σημαντηριανά, ενώ απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή την περιοχή. Το πύρινο μέτωπο περνάει στην κυριολεξία μέσα από τους οικισμούς, ενώ οι πυροσβέστες μαζί με κατοίκους δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 16 οχήματα της Π.Υ. Με 40 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με δέκα άνδρες το καθένα, ενώ δύο υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα έχουν διατεθεί από τους δήμους.

Ο φόβος των πυροσβεστών και των επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται στο Ελαφονήσι για το μέγεθος που μπορεί να πάρει η φωτιά είναι μεγάλος, ενώ ο απόλυτος εφιάλτης θα είναι η κατεύθυνση του πύρινου μετώπου προς την περιοχή Σφηνάρι, εκεί όπου νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο άλλη πυρκαγιά!
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...