Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Θρήνος από το θάνατο 51χρονου δικηγόρου

Τραγική κατάληξη είχαν οι αγροτικές εργασίες που έκανε ένας 51χρονος δικηγόρος σε χωράφι κοντά στο Βλάτος Κισάμου.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι, ο άτυχος άντρας ενώ είχε ανέβει σε μια ελιά για να την κλαδέψει έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι σε μιαν πέτρα με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρεί ακαριαίο θάνατο.

Ο 51χρονος - ο οποίος διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στα Κουνουπιδιανά Χανίων - διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, αλλά ήταν αργά.

Περιηγηθείτε ψηφιακά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Σε συνέχεια της προσπάθειας να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας δύο ακόμα προορισμοί πανοραμικής απεικόνισης 360 μοιρών έρχονται να προστεθούν μέσα από τη σελίδα www.greecevirtual.gr .

Αυτή τη φορά από τη Κρήτη. Μπορείτε είδε να περιηγηθείτε στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο πατώντας πάνω στις παρακάτω εικόνες:

Η Greecevirtual δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει μια πλήρη και περιμετρική άποψη του χώρου που παρατηρεί, μετακινώντας με το ποντίκι του τη φωτογραφία από όποια πλευρά θέλει – πάνω – κάτω – δεξιά - αριστερά. Με αυτό το διασκεδαστικό τρόπο ο επισκέπτης τής ιστοσελίδας διαβάζει κάθε πληροφορία του χώρου που ξεναγείται, σε κείμενο στα αγγλικά και ελληνικά, βλέπει και μετακινεί την πανοραμική φωτογραφία - υψηλής ανάλυσης - στην οθόνη του, ακούει τους φυσικούς ήχους του κάθε χώρου! και φυσικά παρατηρεί και το χάρτη της Google με το ραντάρ να δείχνει το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Έτσι λοιπόν πραγματοποιείται η πανοραμική ξενάγηση στις σημαντικότερες περιοχές.

Με απλά λόγια, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα από τον υπολογιστή του ή ακόμα και από το κινητό του σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Δείγμα της δουλειάς της Greece Virtual μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greecevirtual.gr , όπου θα δείτε αντίστοιχες δουλειές για την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, την Κω, τον Άγιο Ευστράτιο και πολλά άλλα μέρη.

Ηράκλειο: Βράβευση μαθητών

Τους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραματικών Δραστηριοτήτων Νομού Ηράκλειου - EUSO 2013, θα βραβεύσουν σε ειδική τελετή, το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ηρακλείου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 - 20:30.

 Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των μαθητών και γονέων για ενημέρωση γύρω από θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, καλούνται οι πρόεδροι των τμημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης να παρουσιάσουν τα τμήματά τους, αναδεικνύοντας την ποιότητα σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης τωναποφοίτων τους».

"Έφυγε" ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Χατζηκώστας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 40 ετών, ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Χατζηκώστας, πρώην συνεργάτης της εφημερίδας "Πατρίς". 

Ο εκλιπών, μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή, τελικά υπέκυψε, σκορπώντας τη θλίψη στους συγγενείς και τους οικείους του.

Η κηδεία του Δημήτρη Χατζηκώστα, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα, θα γίνει, αύριο στις 2 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αβδού.

Συνέρχονται οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν στην καταδίωξη από την ΔΙ.ΑΣ

Χαμόγελα αισιοδοξίας έρχονται από την Κρήτη, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του ΠΑΓΝΗ οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν σοβαρά στην καταδίωξη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Αναμένεται να βγουν από την καταστολή.

Σύμφωνα με το prismanews.gr ο 16χρονος όσο και ο 19χρονος εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος φέρει και σοβαρά τραύματα στο στήθος. Ωστόσο αν και οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες δίνουν ελπίδες, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι και περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός των παιδιών όταν αυτά βγουν από την καταστολή.

Την ίδια ώρα οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και δόθηκε εντολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...