Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζουν χέρια γνωστά ξενοδοχεία της Κρήτης

Αλλάζει ο ξενοδοχειακός χάρτης της Κρήτης καθώς γίνονται διαπραγματεύσεις ή έχουν ολοκληρωθεί αγοραπωλησίες ή συμφωνίες μίσθωσης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.


Στο παιχνίδι έχουν μπει και εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που μισθώνουν κρητικά ξενοδοχεία.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Πατρις αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις για τη μίσθωση του ξενοδοχείου Ακτή Ζευς στην Αμμουδάρα της οικογένειας Κεφαλογιάννη. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τον Γιώργο Θεοδωράκη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Creta Beach που βρίσκεται επίσης στην Αμμουδάρα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου Silva Beach του ομίλου Aquis του Γιάννη Κεντ και άλλων επενδυτών. Το ξενοδοχείο αγόρασε ο ξενοδόχος Τάκης Καλουτσάκης ενώ έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για την εξαγορά και του ξενοδοχείου Bella Beach που επίσης ανήκει στον όμιλο Aquis από τον ίδιο επιχειρηματία. Ωστόσο, συμφωνία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Χέρια άλλαξε και το ξενοδοχείο Faedra Beach στον Αγιο Νικόλαο το οποίο αγόρασε το τουριστικό γραφείο Delta Net. Μεγάλη εταιρεία που διακινεί Ρώσους τουρίστες προχώρησε στη μίσθωση για 5 χρόνια τριών ξενοδοχείων της οικογένειας Μαμιδάκη στον Αγιο Νικόλαο και επιπλέον ακόμη μονάδων στα Μάλια και την Ιεράπετρα.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Mirabelo, Ερμής, Corce, Μalia Beach στα Μάλια και Bene Star στην Ιεράπετρα. Η εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση και άλλων μονάδων στην Κρήτη.

Ηράκλειο χωρίς σύνορα για... τον πόνο του άλλου

Την εβδομάδα 1 έως 6 Οκτωβρίου οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» θα βρίσκονται στο Ηράκλειο με μια καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Για τον πόνο του άλλου». 


Οι γιατροί καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να μοιραστούν την εμπειρία της οργάνωσης από τα 42 χρόνια ανθρωπιστικών αποστολών εντός κι εκτός συνόρων και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μετατρέποντας έτσι το Ηράκλειο σε μια «Πόλη Χωρίς Σύνορα», δηλαδή σε μια πόλη που νοιάζεται για τον πόνο και τις ανάγκες των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων ανθρώπων όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

Μια συναυλία, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μια έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις, προβολές, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και πολλά άλλα «γίνονται αφορμή να έρθουμε πιο κοντά και να προσθέσουμε ακόμη μερικές λέξεις στη λίστα των πραγμάτων που δεν έχουν (και θέλουμε να παραμείνουν) χωρίς σύνορα!», όπως αναφέρουν.

Πηγή: prismanews.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Νόμο σε αγρότες δημιουργεί η υπαρ.87/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας

Αυτό μας έδωσε η υπαρ.87/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, σημαντικότατη για τους έχοντες θερμοκήπια στην Κρήτη...

Δικαίωση για τον αγρότη από την Σητεία , μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έφερε η υπαρ.87/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας,όπου ανοίγεται πλέον ο δρόμος για εκατοντάδες δανειολήπτες -εργάτες της γης, να χρησιμοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του γνωστού ως ν.Κατσέλη, οι οποίοι δανείστηκαν από συγκεκριμένη Τράπεζα , προκειμένου να στήσουν θερμοκήπια σε ενοικιαζόμενη γη, και σήμερα λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης,της μειωμένης διάθεσης των γεωργικών προϊόντων τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δανειακές υποχρεώσεις, έναντι των Τραπεζών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για αγρότη 38 ετών άγαμο, ο οποίος καλλιεργεί μισθωμένα κτήματα κυρίως κηπευτικά προϊόντα, αμπέλια και ελαιόδενδρα.Σε ένα από τα μισθωμένα αγροτεμάχια έχει εγκαταστήσει μεταλλικό θερμοκήπιο το κόστος για την κατασκευή του καλύφθηκε από την δανειοδότηση από μία Τράπεζα , συνολικού ύψος οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 37.965,06 Ευρώ. Μοναδική πηγή εισοδήματος γιαυτόν είναι η γεωργική επιδότηση ύψους 5.478,77 Ευρώ/έτος, η οποία παρακρατείται από την Συνεταιριστική ΄Ενωση Παραγωγών του Δήμου Σητείας για τη συμμετοχή του σ αυτήν.

Περιουσιακά στοιχεία ο δανειολήπτης δεν διαθέτει, εκτός του μεταλλικού θερμοκηπίου, το οποίο ορθώς το δικαστήριο έκρινε την μη εκποίησή του, καθώς αποτελεί το μέσο της κύριας εργασίας του, μένει δε σε μισθωμένη κατοικία στην οποία καταβάλλει ενοίκιο.

Το Δικαστήριο έκρινε και αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη τον ορισμό δόσεων 5ετίας δηλ. να πληρώσει 60 μηνιαίες δόσεις των 150 Ευρώ/μήνα = συνολικά θα πληρώσει μόνο 9.000 Ευρ'ω και το υπόλοιπο χρέος του 31.000 Ευρώ θα διαγραφεί Οριστικά δηλ. έχουμε " κούρεμα " του χρέους κατά 82%

Τέλος ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή κρίνεται ως μεγαλύτερης βαρύτητας δικαίωση , καθώς επιβεβαιώνεται το τεκμήριο της συμβουλευτικής της και του σκεπτικού της ότι , δεν ρευστοποιούνται θερμοκήπια στημένα από εργάτες γης, σε ενοικιαζόμενα στρέμματα γης , για εισοδήματα επιβίωσης ,ταυτιζόμενη , με το πνεύμα των Δικαστών Λασιθίου , δημιουργώντας πλέον νόμο , για όλους τους θερμοκηπιάδες, που μαστίζονται από το άγχος και την αγωνία, αλλά προπάντων από κάθε είδους εκβιασμό ότι θα χάσουν τα θερμοκήπια τουςΜε την απόφαση πιστοποιείται για μια ακόμα φορά, ότι οι Ειρηνοδίκες του νησιού ,εφαρμόζουν με επάρκεια τις νομοθετικές διατάξεις, βγάζοντας από την υπερχρέωση εκατοντάδες αγρότες. δίνοντας τους την ζητούμενη ευκαιρία, για ξεκίνημα μιας νέας κοινωνικής και οικονομικής ζωής.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Αναβλήθηκε η δίκη δασκάλων – χρυσαυγιτών στα Χανιά

Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι χρυσαυγίτες, φοβούμενοι προφανώς την κατακραυγή μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

         
Τον Μάρτιο του 2010 ακροδεξιοί και αριστεριστές είχαν συμπλακεί στο κέντρο της πόλης των Χανίων κατά τη διανομή υλικού για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες. Ενας χρυσαυγίτης απείλησε με μαχαίρι τα μέλη αριστερών οργανώσεων και ακολούθησε σύρραξη έξω από μπαρ της περιοχής.

Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες μήνυσαν δύο δασκάλους που αναγνώρισαν ανάμεσα στους αριστεριστές για επίθεση και εξύβριση.

Η δίκη, λόγω παρέλευσης ωραρίου, αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2014, ενώ στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας μηνυτής, προφανώς υπό τον φόβο της κατακραυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

Δωρεάν εξετάσεις για φλεβικές παθήσεις στα Χανιά

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο ΜΑΙΧΤο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο ΜΑΙΧ


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις του κοινού για τις Φλεβικές Παθήσεις και την Θρομβοεμβολική Νόσο θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι ιατροί, μέλη της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 από τις 13:00 μέχρι τις 15:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (MAIX), στo πλαίσιο του Συμποσίου της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στα Χανιά, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 36 45 629 και ώρες 09:30 έως 17:30 (αστική χρέωση) ή να στείλουν την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν στο link: http://issuu.com/alpha_public_relations/docs, στο fax: 210 3644 441 ή στο email:, info@apr.com.gr. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και γι' αυτό στις συμμετοχές του κοινού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ανωτέρω εξετάσεις προσφέρονται δωρεάν από τα μέλη της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο που αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας. Παράλληλα οι υπηρεσίες που προσφέρονται αποτελούν, έχοντας υπόψιν την επίκαιρη οικονομική συγκυρία, μια ανθρωπιστική προσφορά της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας προς την κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Apr, τηλ. 210 3645 629 κα Καίτη Αντωνοπούλου: k.antonopoulou@apr.com.gr ή κα Ρούλα Μητά: r.mita@apr.com.gr



prismanews.gr

Ανεξιχνίαστες παραμένουν υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του πως παραμένουν ανεξιχνίαστες πολλές επιθέσεις χρυσαυγιτών στα Χανιά, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και τον ξαφνικό ζήλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παρεμβατικότητα της Χρυσής Αυγής. 


«Στα Χανιά δεν είναι λίγες οι φορές που το ακραίο ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών έχει οπλίσει το χέρι των δολοφόνων χρυσαυγιτών. Δυστυχώς αν και σε κάποιες περιπτώσεις μετανάστες – θύματα αναγνώρισαν συγκεκριμένα άτομα που έχουν υποδείξει στην Αστυνομία, δεν έχει γίνει καμία δίωξη. 

Επίσης πέρυσι στις 9.4.2012 γνωστός χρυσαυγίτης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το Στέκι, έσπασε την πόρτα και έφυγε σαν… κύριος. Αν και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στην Αστυνομία, αν και έγινε μήνυση την ίδια μέρα, αν και βρέθηκε ποιος το έκανε, πάλι δεν έγινε τίποτα. Αυτή η ιδιότυπη ασυλία που επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στα ρατσιστικά χτυπήματα, έχει αποθρασύνει τους νεοναζί. Ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;».

Επίσης, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών τονίζει ότι «η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί αποτελεί την κορύφωση της ναζιστικής τρομοκρατίας. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει ότι αυτοί που μαχαιρώνουν μετανάστες γρήγορα θα μαχαιρώσουν ντόπιους αντιφασίστες, αλλά και στο μέλλον, όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του ή απλά διαφωνεί με τον φασισμό.

Σε μία περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί τους συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το παρακράτος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, παίρνει τα μαχαίρια και βγαίνει στους δρόμους». 

Με ενισχυμένη συμμετοχή οι ημέρες τουρισμού στο Ηράκλειο

26 με 29 Σεπτεμβρίου Ημέρες Τουρισμού 2013.2


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις "Ημέρες Τουρισμού 2013" μια γιορτή-θεσμό πλέον για την πόλη του Ηρακλείου. Ήδη στη πλατεία Ελευθερίας έχουν ξεκινήσει να στήνονται τα τουριστικά περίπτερα που φέτος θα ξεπεράσουν τα 400, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να στηθούν και στα υπόλοιπα σημεία στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα στην Πλατεία Ελευθερίας αναμένεται να τοποθετηθούν και τα διαδραστικά συστήματα του ΙΤΕ, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του Κρητικού πολιτισμού.

Οι "Ημέρες Τουρισμού 2013" θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως 29 Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα τους να περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Κρήτης, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και ειδών τεχνών λαϊκής τέχνης. Παράλληλα στο σημείο των εκδηλώσεων θα υπάρχει κέρασμα για τους επισκέπτες της πόλης, με τη συμμετοχή φορέων του τουρισμού.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου και ο ΕΟΤ, ενώ συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πολιτιστικοί σύλλογοι.

prismanews.gr

Συγκέντρωση τροφίμων για άπορους Ηρακλειώτες από τους ορειβάτες

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 ΣεπτεμβρίουΟι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου


Σε συγκέντρωση τροφίμων ώστε να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης σε άπορες οικογένειες, θα προχωρήσει ο ορειβατικός σύλλογος Ηρακλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει με τίτλο ΟΡΕΙΒΑΤΩΝΤΑΣ 2013 από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Βιτούρι στο Ηράκλειο. Για την νέα κοινωνική δράση-πρωτοβουλία αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους στην Περιφέρεια Κρήτης η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου και μέλη της διοίκησης του ορειβατικού συλλόγου Ηρακλείου.

Η αντιπεριφερειάρχης ευχαριστώντας τον σύλλογο ανέφερε ότι πρόκειται για άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία, γιατί η εποχή που διανύουμε είναι κοινωνικά και οικονομικά πάρα πολύ δύσκολη, και δυστυχώς αυξάνονται οι οικογένειες που έχουν ανάγκη την υποστήριξη μας και πρόσθεσε: Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τους φορείς, τους συλλόγους, που προσφέρουν και βοηθούν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά της το μέλος της διοίκησης του ορειβατικού συλλόγου Ηρακλείου Νανά Κουτσανδρέου κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας παράλληλα τρόφιμα για τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ με ένα καλωσόρισμα σε σας, τους φίλους και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους παλιούς ορειβάτες, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ θα ενημερωθούμε από τα μέλη του Παγκρήτιου Κινήματος κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τις καταστρεπτικές οικολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η εγκατάσταση των μεγάλων μονάδων ΒΑΠΕ στο νησί μας, στα όμορφα βουνά μας και γενικά στο οικοσύστημα μας.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ έχουμε την προβολή της ταινίας ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ, μια κινηματογράφηση της πρώτης Ελληνικής αποστολής στα Ιμαλάια. O Πάυλος Τσιαντός, ένας από τους Έλληνες που κατέκτησαν τη στέγη της γης και δημιουργός της ταινίας, θα μας ταξιδέψει στο απόλυτο όνειρο κάθε ορειβάτη.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ τη βραδιά μας θα ανοίξει η Παιδική Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια θα προβληθούν φωτογραφίες και βιντεάκια από τις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές μας, την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού με τους Αξέγνιους Περάτες.

Τέλος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τις εκδηλώσεις μας με πεζοπορική διαδρομή στις 8.30 πμ για όλους όσους αγαπούν τη φύση από τη Σταλίδα στο Μοχό και πίσω στα Μάλια περπατώντας το λεγόμενο Βουλγάρικο μονοπάτι.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

prismanews.gr

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα ζώα στο Ηράκλειο

Μια προσπάθεια αφενός για την εξάλειψη του φαινομένου της εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων και αφετέρου για την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων


Από τη σήμερα έως και την Πέμπτη 26/09 ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα της SAPT Hellas (ΜΚΟ - Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας) ξεκινούν μία εκστρατεία ενημέρωσης στους συνδημότες μας και κυρίως στους νέους και τα παιδιά για το πως θα πρέπει να είναι η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, ως στοιχείο και του πολιτισμού μας.

Με τα στελέχη αλλά και τους σκύλους θεραπευτές της Sapt Hellas θα επισκεφθούμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, τα Ιδρύματα Ζωοδόχος Πηγή, Άγιος Σπυρίδων και Δικαίωμα στη Ζωή και άλλα σχολεία της Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης, ώστε να γίνει προσπάθεια αφενός για την εξάλειψη του φαινομένου της εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων και αφετέρου για την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων. Μόνο μέσα από την σωστή ενημέρωση και την εμπεριστατωμένη προσπάθεια, με γνώμονα την παιδεία, θα υπάρξει προοπτική για το μέλλον.

Κορυφαία επίσης στιγμή για την εβδομαδιαίο καμπάνια ενημέρωσης είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Τετάρτη 25/9/2013 και ώρα 18:00, με ομιλητές τους:

1. Δρ. Χρήστο Κτενά , κτηνίατρος - αποκλειστικός Συνεργάτης της SAPT HELLAS

2. Γκιαγκιόζη Δημήτρη

3. κ.κ.: Σακελλάρη Μαρία, Δρ. Περιβαλλοντολόγος και Μιχάλη Προμπονά, Δρ. Φυσικός Περιβαλλοντολόγος -ΜΦΙΚ

4. κ. Ζαχαρία Σωμαρά, κτηνίατρος-Προιστάμενος της Δ/νσης Κτηνιατρικής

5. κ. Χριστίνα Οικονόμου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων SAPT HELLAS.

Στο φουαγιέ του Θεατρικού Σταθμού θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη και τρόφιμα μακράς λήξης για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, τόνισε ότι Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δείξει δείγματα γραφής για το πώς σεβόμαστε και θεωρούμε ως πραγματικά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία λαμβάνουν κάθε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του βραβευμένου κυνοκομείου που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου.

Όμως επειδή πιστεύουμε ότι πριν φτάσουμε στην ανάγκη φιλοξενίας των ζώων θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη του φαινομένου της ύπαρξης αδέσποτων σκυλιών, υλοποιούμε αυτή την καμπάνια ενημέρωσης που στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικά στις μέρες μας που δυστυχώς εμφανίζουν έξαρση τα φαινόμενα τόσο της εγκατάλειψης όσο ακόμα χειρότερα της κακοποίησης των ζώων. Ευχαριστούμε λοιπόν την Εθελοντική Ομάδα Sapt Hellas για τη συμβολή της σ' αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία.


prismanews.gr

Καινοτόμες περιβαλλοντικές τεχνολογίες σε συζήτηση στο Ηράκλειο

Η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων με την χρήση καινοτόμων περιβαλλοντικών τεχνολογιών είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνεται από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου WE-EEN (Wizard of the Environment, the Enterprise Europe Network-http://www.we-een.eu/). Το πρόγραμμα WE-EEN στοχεύει στο να ενημερώσει τις επιχειρήσεις για νέες περιβαλλοντικές τεχνολογίες και τον τρόπο με τον οποίο η χρήση τους μειώνει το κόστος λειτουργίας τους και την επίδραση τους στο περιβάλλον.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν καταγραφεί ως Σύμβουλοι Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών, Τεχνολογιών και Προϊόντων – μετά από απόκρισή τους σε παλαιότερη πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία ειδικού Μητρώου. Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν:
•    Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες
•    Εφαρμογές και καλές πρακτικές μείωσης κόστους ενέργειας  επιχειρήσεων
•    Διαχείριση αποβλήτων
•    Ενεργειακή επάρκεια
•    Οικολογικός Σχεδιασμός προϊόντων

Επίσης στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι ξένων Ερευνητικών κέντρων, Τεχνολογικών Ινστιτούτων, Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, Ενώσεων Επιχειρήσεων από Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβενία που θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές από τις χώρες τους.

Να σημειωθεί ότι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου λειτουργεί ήδη Ειδικό Μητρώο στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσες επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου παρέχουν περιβαλλοντικές υπηρεσίες, τεχνολογίες και προϊόντα. Για τη συμμετοχή αρκεί να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και να προσκομίσουν σύντομη περιγραφή της δραστηριότητας παροχής περιβαλλοντικών υπηρεσιών που ασκούν.

Κουβέλης - Λοβέρδος: Ανταμώνουν στην Κρήτη...


Αφού έδωσαν τα χέρια για να προετοιμάσουν μια γενικότερη μεταξύ τους συνεργασία και ενδεχομένως - αν και είναι πρόωρο ακόμα να μιλήσει κανείς για χειροπιαστή συμφωνία - μια κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, τώρα θα έχουν την ευκαιρία και να ανταμώσουν και στην Κρήτη!


Για τον πρόεδρο της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" Ανδρέα Λοβέρδο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη ο λόγος, οι οποίοι και θα συμπέσουν σε περιοδείες μέσα στην εβδομάδα στο νησί μας... Έστω βεβαίως κι αν τη μέρα που θα βρίσκονται και οι δύο εδώ, ο ένας θα βρίσκεται στα Χανιά και ο άλλος στο Ηράκλειο.

Αναλυτικότερα, κλιμάκιο του κόμματος "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", με επικεφαλής τον πρόεδρο Ανδρέα Λοβέρδο, θα περιοδεύσει στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων. Η περιοδεία δε θα είναι εξπρές. Ίσα-ίσα θα διαρκέσει σχεδόν όλη την εβδομάδα και θα μοιραστεί εξίσου σε ανατολική και δυτική Κρήτη. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο ο πρώην υπουργός Υγείας θα βρεθεί και θα έχει επαφές στο Ηράκλειο, ενώ το αμέσως επόμενο διήμερο, Τετάρτη και Πέμπτη, ο κ. Λοβέρδος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του θα βρίσκονται στα Χανιά.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της περιοδείας του κ. Λοβέρδου, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη εδώ γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση των θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. για το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στην αίθουσα "Πασιφάη" του ξενοδοχείου "Ατλαντίς" (Υγείας 2, Ηράκλειο), στις 8 το βράδυ, με θέμα "Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς".

rethymnoguide.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...