Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας στην αποθήκευση πυρομαχικών στις στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης;

Ενημέρωση ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τη ρητή δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη, ότι όσα πυρομαχικά υπάρχουν σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτες φυλάσσονται κατά τα προβλεπόμενα και είναι αποθηκευμένα με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα επανάληψης της τραγικής έκρηξης που συνέβη στην Ναυτική Βάση της Λεμεσού.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο, ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρει ότι «μετά από το τραγικό συμβάν στη Ναυτική Βάση «Ευ. Φλωράκης» στο Ζύγι της Κύπρου, που στοίχισε τη ζωή σε 12 συνανθρώπους μας και τραυμάτισε δεκάδες, επανέρχεται με τον πλέον αρνητικό τρόπο η συζήτηση κατά πόσο σε στρατιωτικές βάσεις ανά την Ελλάδα, υπάρχουν ξεχασμένα ή αφύλακτα πυρομαχικά που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν μια αντίστοιχη τραγωδία» και τονίζει ότι «σε μερίδα του τύπου αναφέρεται σχετικά ότι σήμερα φυλάσσονται σε τέσσερα σημεία κατασχεμένα πυρομαχικά αντίστοιχα με αυτά της Λεμεσού».

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο (βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του ΙΡΑΚ. Επιπρόσθετα, από το 2004, υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο».

Σε επίπεδο Κρήτης, αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικών παραγόντων, οι οποίες δημοσιεύονται και στο διαδίκτυο, υπάρχει επίσης επικινδυνότητα από την πλημμελή τήρηση των ελάχιστων κανόνων ασφαλείας στην αποθήκευση ξεχασμένων πυρομαχικών σε στρατόπεδο του Ηρακλείου, τα οποία μάλιστα έχουν λήξει από το 2008!».
Στο πλαίσιο αυτό, και υπογραμμίζοντας ότι «μια ενδεχόμενη εκπυρσοκρότηση πυρομαχικών σε Ελληνική μονάδα είναι πιθανόν να επιφέρει την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και σημαντικές υλικές καταστροφές», ο κ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας εάν «υπάρχουν πυρομαχικά σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχες καταστροφές, όπως αυτή στην Κύπρο». Επιπλέον, ζητά από τον κ. Μπεγλίτη να δεσμευτεί ότι «πληρούνται στο ακέραιο όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας αποθήκευσης πυρομαχικών που προβλέπονται και πρέπει να ισχύουν σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης και ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος εκπυρσοκρότησης τους». Τέλος, ζητά ενημέρωση σχετικά με τους χειρισμούς του Υπουργείου αναφορικά «με την καταστροφή ή και την ασφαλή αποθήκευση των ήδη κατασχεμένων πυρομαχικών που διαπιστωμένα βρίσκονται σε ελληνικές βάσεις».

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξανά για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κοινωνικοί φορείς της Ιεράπετρας την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι...
για μία ακόμα φορά για τα σχέδια υποβάθμισης του υπουργείου Υγείας.

Οι κοινωνικοί φορείς οργανώνουν μια μεγαλειώδη κινητοποίηση με προορισμό την εκλεγμένη περιφέρεια και την ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατοχυρώσουν με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η Δημοτική αρχή της Ιεράπετρας με επικεφαλής τον Σήφη Αναστασάκη αν και ενημερώθηκε από τους φορείς για τις προθέσεις τους, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκφράσει την θέση του για το θέμα.

Οι λεπτομέρειες για την κινητοποίηση των Ιεραπετριτών θα είναι γνωστές τις επόμενες ώρες καθώς έχουν μπει σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να γνωστοποιήσουν αλλά και να οργανώσουν την νέα «μάχη». Πληροφορίες λένε ότι για την μεταφορά των διαδηλωτών στην περιφέρεια Κρήτης, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και λεωφορεία.
http://www.flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Πέθανε από τσίμπημα σφήκας

Bee of Halictus genus, possible Halictus scabiosaeImage via WikipediaΈνας 40χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του από ένα... τσίμπημα!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί στην περιοχή μεταξύ της Αγίας Βαρβάρας και του Πανασού στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός εργάζονταν σε έργα οδοποιίας στην περιοχή και ο θάνατος του από το τσίμπημα του εντόμου ήταν ακαριαίος.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με flashnews, μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά.
Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με λεία 50.000 ευρώ!

Ένοπλοι δράστες εισέβαλαν χθες αργά τη νύχτα στο κατάστημα στην περιοχή Σκαλέτα.

Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν καλάσνικοφ. Αφού μπήκαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, αποχώρησαν πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.

Στη συνέχεια, μπήκαν σε αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα, το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν είχε κλαπεί από το Ηράκλειο.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ξεκίνησε η έρευνα για το εντοπισμό τους, ενώ αξιολογούνται όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που υπάρχουν για την ένοπλη ληστεία, από την ασφάλεια Ρεθύμνου.

Προβληματισμός στα Χανιά για τα τροχαία δυστυχήματα

Τη μορφή μάστιγας παίρνουν στα Χανιά τα τροχαία δυστυχήματα. Σήμερα το πρωί, ένας νεαρός Χανιώτης πρόσθεσε το όνομά του στον μακρύ κατάλογο των άδικων θανάτων στην άσφαλτο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την αρχή του χρόνου στους οκτώ, ενώ μόνο τον Ιούνιο αναφέρθηκαν 2 θάνατοι από τροχαία, 4 σοβαροί τραυματισμοί και 6 ελαφρότεροι.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα τις Αρχές, που βλέπουν ότι, παρά τους ελέγχους και τις συνεχείς προτροπές και εκκλήσεις, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά στους δρόμους και δεν τηρούν βασικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ζητεί από τους οδηγούς αλλά και τους επιβαίνοντες στα οχήματα να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι τα περισσότερα ατυχήματα σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, για να μειωθούν τα ατυχήματα, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί, σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Παντελής Μπουρτζανός, αναφέροντας πως «πέρυσι την ίδια περίοδο είχαμε περισσότερα θανατηφόρα με 15 νεκρούς, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος έχουμε 8 νεκρούς».

«Όταν οδηγούμε, πρέπει να έχουμε υπ' όψιν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας, το κράνος οι δικυκλιστές, και να μην τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα» υπενθυμίζει ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, Αντώνης Κουβαράκης, τονίζοντας πως «πιο πολύ μεγάλη σημασία έχει η αγωγή των πολιτών που ξεκινά μέσα από την οικογένεια».

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εν όψει της Τουριστικής περιόδου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), εφιστά την προσοχή των καταναλωτών που θα  επιλέξουν... για τις διακοπές τους, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα , παραθέτοντας τις συμβουλές της:

Α.- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
1)Προσέχουμε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, να έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο, το ειδικό σήμα του ΕΟΤ
πράγμα που μας παρέχει ασφάλεια
2)Όταν κάνουμε κράτηση μέσω ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, στο διαδίκτυο, προσέχουμε στο πλάνο που περιγράφονται οι παροχές, να αναφέρεται και η τιμή
χρέωσης ανά ημέρα παραμονής.
.3)Όταν κάνουμε την κράτησή μας, πρέπει να γνωρίζουμε, με λεπτομέρειες, ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται, στην τιμή, που μας ενημερώνει ,η
ξενοδοχειακή επιχείρηση. Θα πρέπει να επιβεβαιωνόμαστε εάν το πρωινό, η χρήση ίντερνετ και διάφορες άλλες υπηρεσίες, μας χρεώνονται, χωριστά, επιπλέον της

τιμής, που μας αναφέρει ο ξενοδόχος, διότι μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως!! Μπορεί κάποιες επιχειρήσεις να διαφημίζουν "προσφορά "
οικονομικά ελκυστική ,αλλά να διαθέτουν ξεχωριστά τις παροχές και έτσι ουσίας να μη υπάρχει καμία "προσφορά"
4)Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ημέρα της άφιξή μας χρεώνεται ολόκληρη ανεξάρτητα αν έχουμε φθάσει αργά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το NAVIGATOR of the SEAS με 3.500 επιβάτες στα Χανιά

Στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα Παρασκευή 15/07/2011 και ώρα 06:30 πμ. το κρουαζιερόπλοιο NAVIGATOR of the SEAS με... 3.469 επιβάτες και 1.207 άτομα πλήρωμα.
Στους επισκέπτες του πλοίου θα διανεμηθεί έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΟΤ Χανίων, από τα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης που θα λειτουργήσουν στο Λιμάνι της Σούδας, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην Παλιά Πόλη ( οδό Χάληδων)

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας έως τις 15:00 μ.μ, όπου θα αναχωρήσει για την Ιταλία

Επίσης το επόμενο δεκαπενθήμερο, έχουν προγραμματισθεί να αφιχθούν στο λιμάνι της Σούδας 5 ακόμη Κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας περίπου 16.000 επιβάτες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...