Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πόλο έλξης Ευρωπαίων και Αμερικανών τουριστών το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Πόλο έλξης Ευρωπαίων και Αμερικανών τουριστών θα αποτελέσει το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια, και για μια ακόμη χρονιά θα ανοίξει ουσιαστικά και την τουριστική σεζόν για το 2014 στη Μεγαλόνησο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη ο δήμος Ρεθύμνης συνεργάζεται με τους τουριστικούς φορείς του νομού, οι οποίοι προσφέρουν ιδιαίτερα δελεαστικά πακέτα για όλη την καρναβαλική περίοδο.


Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη, σε σημερινή εκδήλωση-παρουσίαση, στην Αθήνα, των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τριήμερα πακέτα εκκινούν από 150 ευρώ, περιλαμβάνοντας διήμερη διαμονή και μεταφορά μέσω θαλάσσης, ενώ για όσους επιλέξουν τις αερομεταφορές το κόστος του πακέτου εκκινεί από 250 ευρώ.

Η όπερα Rusalka στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Το επόμενο έργο από την Metropolitan Opera θα είναι η Rusalka του Antonin DvorakΤο επόμενο έργο από την Metropolitan Opera θα είναι η Rusalka του Antonin Dvorak

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν του βραβευμένου προγράμματος The Met: Live in HD, με τη νέα παραγωγή Eugene Onegin του Peter Ilyich Tchaikovsky. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει 6 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2013 - 2014, που θα μεταδοθούν από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Ρέθυμνο

Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η 5η διανομή προϊόντων από το Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου.


Η διανομή ξεκινά στις 10 το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 μ.μ. στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας, στο Ρέμα Συνατσάκη, στην Καλλιθέα.

Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.

Κλειστές οι εφορίες, έσπασαν οι αγρότες Ρεθύμνου

Συνεχίστηκε κανονικά για δεύτερη ημέρα το μπλόκο στις εφορίες όλου του νησιού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων...


Όσον αφορά το Ηράκλειο η ΔΥΟ στη λεωφόρο Κνωσσού σφραγίστηκε κυριολεκτικά από τους αγρότες, που για μία ακόμη ημέρα έδωσαν ηχηρό "παρών", με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, να τονίζει ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών.

Νέα παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την απόρριψη και καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, Δυτικά της Κρήτης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος- Κλιματικής Αλλαγής και Ναυτιλίας επεσήμανε για άλλη μια φορά μετά και την παρέμβαση  του στη Βουλή των Ελλήνων στις 09 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα των χημικών όπλων Συρίας που απασχολεί τον τελευταίο διάστημα τους κατοίκους της Κρήτης .


Τα συναρμόδια Υπουργεία διαβεβαίωσαν τον κ. Κεφαλογιάννη ότι το θέμα θα ξεκαθαριστεί στη Βουλή την Πέμπτη κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαίωση αγρότη δανειολήπτη, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης"

Ανακούφιση ,σε αγρότη δανειολήπτη από τις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης ήρθε να δώσει η από 9-01-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2020.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται για αγρότη 36 ετών έγγαμο, με δύο ανήλικα παιδιά , με σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη (τουριστική περίοδο) ως ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο μισθό 881,41. με μηνιαίο ο ίδιος έχει καθαρό εισόδημα γύρω στα 200 ευρώ, από μισθωμένα αγροτεμάχια αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...