Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκε ο δράστης που πυροβόλησε το γνωστό λυράρη

O 26χρονος δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού.

Ο δράστης της απόπειρας σε βάρος του λυράρη Νίκου Γωνιανάκη, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην Σκαλέτα Ρεθύμνου είναι γνωστός στην αρχές και μάλιστα διαθέτει πλούσιο "βιογραφικό". Συγκεκριμένα κατηγορείται:

-για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, πράξη για την οποία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης σε Δικαστικές Φυλακές της Κρήτης (2008)

-για ένοπλη συμπλοκή με τη συμμετοχή επτά (7) ατόμων έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, πράξη για την οποία του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφάλειας του τόπου κατοικίας του (2007)

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην ίδια υπόθεση ενός ακόμη 27χρονου.

«Synergassia» για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κρήτη

Από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το πρόγραμμα «Synergassia» για την ανάδειξη της επενδυτικής φυσιογνωμίας των Ελληνικών Περιφερειών, με την επίσκεψη 35 ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Κρήτη.
Η επίσκεψη διοργανώνεται από την Invest in Greece σε συνεργασία με τη νέα αιρετή Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).
Για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, προβλέπεται επίσημο δείπνο, το οποίο θα παραθέσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, για να καλωσορίσει τους επίσημους καλεσμένους, μαζί με τον Πρόεδρο της Invest in Greece, κ. Αριστομένη Μ. Συγγρό.
Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «επενδυτικό/επιχειρηματικό προφίλ Περιφέρειας Κρήτης».
Στην ημερίδα θα απευθύνουν εισηγήσεις και χαιρετισμούς προς τους διπλωμάτες των ξένων Πρεσβειών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece, κ. Χρήστος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), κ. Βασίλειος Λάζαρης.
Παράλληλα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης και επενδυτές θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.
Το πενθήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συναντήσεις των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων με επιχειρηματίες, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών. Προβλέπει, επίσης, και επισκέψεις σε πρότυπες βιοτεχνίες και βιομηχανίες στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.
NAFTEMPORIKI.GR

Εκβίαζαν 25χρονη με τη ζωή των παιδιών της για να την εκδίδουν

Με απειλές κατά της ζωής των τριών ανήλικων παιδιών της εξανάγκαζαν 25χρονη από τη Ρουμανία, συμπατριώτες της να εκδίδεται έναντι χρηματικής αμοιβής, στο Ηράκλειο.

Ευτυχώς όμως για την άτυχη κοπέλα το μαρτύριο της πήρε τέλος καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Δ. Ηρακλείου καταγγέλθηκε στην ομάδα Anti-Trafficking της Υ.Α Ηρακλείου ότι 44χρονος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή οικονομική κατάσταση νεαρής γυναίκας, την έπεισε να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να της βρει εργασία. Σύμφωνα με τη καταγγελία, η νεαρή γυναίκα με τον 44χρονο αναχώρησε από την Ρουμανία πριν από λίγες ημέρες και κατέληξε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τους ανέμεναν ο 31χρονος και η 33χρονη, οι οποίοι είχαν πληρώσει και όλα τα έξοδα μεταφοράς της στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα της πόλης (Ηράκλειο) υπό την επιτήρηση κυρίως της 33χρονης.

Με τη χρήση απειλών βίας κατά της ζωής της δικής της, καθώς και κατά των τριών ανήλικων παιδιών της, ο 31χρονος και η 33χρονη την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ της αφαίρεσαν το δελτίο ταυτότητάς της. Ο 44χρονος και 31χρονος μετέφεραν την παθούσα σε ξενοδοχεία, όπου συνευρισκόταν ερωτικά με άνδρες- πελάτες και της αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που λάμβανε από τους πελάτες ως αντίτιμο για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου (11.06.2011), κατά την έξοδο της νεαρής παθούσας από ξενοδοχείο, ξέφυγε της προσοχής του 44χρονου και κατάφερε να καταφύγει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, με βάση τη μαρτυρία της, σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκε ο 31χρονος, κοντά στο σπίτι που την παρακρατούσαν, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή. Καταδιώχτηκε και σε κοντινή απόσταση συνελήφθη μαζί τον 44χρονο, ο οποίος τον ανέμενε λίγα μέτρα πιο μακριά, ενώ έξω από το σπίτι εντοπίστηκε η 33χρονη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αναζητήθηκε και άλλο θύμα, μια 25χρονη αλλοδαπή, η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι μιας 30χρονης αλλοδαπής που την επιτηρούσε, στη πόλη του Ηρακλείου, υπό την καθοδήγηση της 33χρονης.

Η 25χρονη παθούσα, κατέθεσε στην Υ.Α. Ηρακλείου ότι ο 31χρονος και η 33χρονη με την υπόσχεση ανεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και στη συνέχεια με την χρήση απειλών κατά της ζωής της αλλά και των συγγενικών της προσώπων, αρχές του μηνός Μαΐου, έπεισαν αυτή να τους ακολουθήσει στο Ηράκλειο, πληρώνοντας της το αντίτιμο του εισιτηρίου της, το οποίο θα έπρεπε να τους εξοφλήσει για να μπορέσει να επιστρέψει στην Χώρα της. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο μεθόδου, της αφαίρεσαν το Δελτίο ταυτότητας και την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία της αφαιρούσαν πλήρως.

Οι αρχές τελικά προχώρησαν την Κυριακή στη σύλληψη δυο αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 44 ετών και δυο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 30 και 33 ετών, υπήκοοι Ρουμανίας, για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, ψευδορκία και εμπορία ανθρώπων.
flashnews.gr

Συνελήφθησαν δύο Ινδοί για τον βιασμό της Γερμανίδας στο Ρέθυμνο

Δύο Ινδοί που διαμένουν στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ως κατηγορούμενοι για τον βιασμό μιας 30χρονης Γερμανίδας.
Ο ένας απο τους δύο φέρεται ως ο δράστης του βιασμού και ο άλλος ως συνεργός.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου οδηγήθηκαν στην σύλληψη των δύο Ινδών μετά απο πολλές προσαγωγές κυρίως αλλοδαπών, σύμφωνα με τις περιγραφές της άτυχης γυναίκας, η οποία και αναγνώρισε τους βασανιστές της.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής (12/6) και ενώ 30χρονη Γερμανίδα, που εργάζεται ως ξεναγός στο Ρέθυμνο, έκανε τζόκιν σε παραλία της περιοχής, της επιτέθηκαν οι δύο άγνωστοι και με την άσκηση σωματικής βίας την οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο παρακείμενο κτίριο όπου την έδεσαν πισθάγκωνα και την βίασαν.

Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν στο σημείο και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.
Παρόλη την βαναυσότητα που έζησε η 30χρονη γερμανίδα, βρήκε το θάρρος και το ίδιο βράδυ κατήγγειλε το περιστατικό.

Πρώτα πήγε σε κοντινή ταβέρνα όπου και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Η αντίδραση ήταν άμεση. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο που τους υπέδειξε η νεαρή κοπέλα και άρχισαν να τον ελέγχουν εξονυχιστικά.

Η 30χρονη λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη στις προβλεπόμενες εξετάσεις από ιατροδικαστή και στη συνέχεια στο σπίτι της όπου προσπαθεί να συνέλθει από τον εφιάλτη.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...