Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εκδήλωση ενημέρωσης για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Aφουγκραζόμενη την οικονομική δυσχέρεια και την υψηλή ανεργία της χώρας μας και ιδιαίτερα της Κρήτης, η iCon International Training (www.icon.gr) αποφάσισε να πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο μια ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν είσοδο. Είναι ευκαιρία για κάθε νέο εργαζόμενο και μη, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναν ανταγωνιστικό τίτλο σπουδών με διεθνή αναγνώριση και παράλληλα ένα εισιτήριο για επαγγελματική σταδιοδρομία, να δηλώσει συμμετοχή άμεσα!

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένας σημαντικός και αυθεντικός τίτλος σπουδών επιπέδου προπτυχιακού, μεταπτυχιακού, διδακτορικού, είτε σε μορφή ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης, δηλαδή χωρίς να φύγετε από τον τόπο σας, χωρίς να αφήσετε τη δουλειά σας, χωρίς ταλαιπωρία και περιττά έξοδα, είτε στο εξωτερικό (εξεύρεση Πανεπιστημίου, διαδικασίες αιτήσεων, εγγραφή, διαμονή), δηλώστε συμμετοχή στην δωρεάν εκδήλωση συμβούλευσης και ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 16/5.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
18:00-19:00 εξατομικευμένη συμβούλευση από έμπειρα στελέχη μας
19:00-19:10 διάλλειμα για μπουφέ
19:10-19:40 αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών
19:40-21:00 συμπληρωματικός χρόνος για εξατομικευμένη συμβούλευση

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν προγράμματα για τις επόμενες ενάρξεις Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2012 των προγραμμάτων των Πανεπιστημίων διαφόρων χωρών, όπως του Leicester (Λέστερ), του Heriot Watt Εδιμβούργου, αλλά και των Πανεπιστημίων Salford, Bournemouth, HZeeland University και άλλων.

Για κράτηση θέσεων, λόγω περιορισμένου αριθμού, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 – 92 48 534, 210 – 92 48 065, και στα www.icon.gr και info@icon.gr

Μιχελογιαννάκης: «Πρόσκληση - πρόκληση στις Αριστερές Δυνάμεις»

Έφτασε η ώρα.
Τέλος τα ψέματα, οι μύθοι, οι κορώνες, οι εξτρεμισμοί.
Τέλος στο να είναι η αριστερά το νούμερο δύο. Τέλος στο να ζει η αριστερά με το φόβο και να αναλύει μόνο το παρελθόν της.
Οφείλει να κυβερνήσει.
Προς θεού, αν οι Αριστερές Δυνάμεις δεν κυβερνήσουν, θα χρεωθούμε έλλειψη ευθύνης και ότι δεν τιμούμε την ψήφο του Έλληνα.
Αμέσως κυβέρνηση Αριστερών Δυνάμεων, έτοιμη για:
1.       Να τροποποιήσει- επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο
2.       Να εφαρμόσει σχέδιο απάλυνσης του κοινωνικού πόνου
3.       Να Κυβερνήσει με στόχο ένα νέο εθνικό σχέδιο, που να διαπραγματεύεται πολιτικά την αναθεώρηση του Συντάγματος, με στόχο την επιστροφή της ηθικής στην πολιτική και οικονομικά, την κατανομή βαρών με δίκαιο τρόπο
4.       Να εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο
5.       Να αντιμετωπίσει άμεσα την ανεργία
6.       Να βάλει χειροπέδες σε αυτούς που έφταιξαν
Το 37% της αποχής, το 20% της ψήφου σε κόμματα εκτός Βουλής, η επικράτηση της αντι-Μνημονιακής ψήφου, η ανατροπή του δικομματισμού βγάζουν το εξής συμπέρασμα:
Θέλουμε Έλληνα ευρωπαίο πολίτη, με ευρώ στην τσέπη του, που να κυβερνηθεί από Αριστερές και μόνο Δυνάμεις και προς θεού, σε καμιά περίπτωση από αυτούς που έφταιξαν και που ηττήθηκαν.

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Νομού Ηρακλείου Κρήτης

Χωρίς βάρδια το ασθενοφόρο- ο γιατρός πήγε στον ασθενή με...μηχανή!

Σήμερα στις 12- 12:30 στον ορεινό όγκο της περιοχής Μυλοπόταμου έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό (σημειώση για λόγους δεοντολογίας και σεβασμού δεν περιγράφουμε ακριβώς τη συνέβη) κι έγινε κλήση στο πλησιέστερο Κέντρο υγείας της περιοχής άλλα δεν υπήρχε η δυνατότητα  προσέγγισης του περιστατικού από ασθενοφόρο της περιοχής μιας και ήταν ακάλυπτο το κέντρο υγείας από βάρδια λόγω ελλείψεως προσωπικού !]

Βέβαια δεν ειναι πρώτη φορα που συμβαίνει αυτό και για καλή τύχη του ασθενούς στην περιοχή βρίσκονταν ένας  νέος γιατρός με μηχανή οπου προσέγγισε το περιστατικό και έδωσε της πρώτες βοήθειες στον ασθενή !

Και μέχρι να έρθει βοήθεια απο το κεντρο υγείας με ιδιωτικά μεσα αφου σταθεροποιήθηκε το περιστατικό διακομισθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο στο Ηράκλειο .Ταυτόχρονα υπήρχε τροχαίο σε μια άλλη περιοχή και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο κέντρο υγειας με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο!

Η κατάσταση αυτη με την μη κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο αλλά και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό θέτει σε κίνδυνο τη  δημόσια υγεια της περιοχής ευθύνης του κέντρου υγείας !

Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι υπεύθυνοι διοικητές του νοσοκομείου Ρέθυμνου να επιβραβεύσουν την κατάσταση αυτή παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα εφημέρευσης του κέντρου υγείας μετατρέποντας ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας και περικόπτοντας τα δεδουλευμένα των γιατρών του κέντρου υγείας . Οι γιατροί παρόλα αυτά τιμούν τον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη . Αλλά οι κύριοι αυτοί είναι υπόλογοι στην τοπική κοινωνία


CRETALIVE

Εγκαινιάζεται η έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φωτογραφία @vmanias
Συνεχίζεται η ετήσια φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.), που διοργανώνεται και φέτος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την τέχνη και τον πολιτισμό στη πόλη του Ηρακλείου, η ΦΟΠΚ εξωτερικεύει την ματιά της και παρουσιάζει το έργο της. Έμψυχα ή άψυχα θέματα, εκφάνσεις της καθημερινότητας, αλλά και συναισθήματα, αποτυπώνονται για χάρη της φωτογραφικής τέχνης και των φίλων της.

Μέσω της τεχνικής του δίπτυχου, η ΦΟΠΚ παρουσιάζει τη δική της οπτική της καθημερινότητας. Τα μέλη της ομάδας αποτυπώνουν στο φωτογραφικό χαρτί ένα κομμάτι του εαυτού τους με τη δική τους αισθητική. Δύο καρέ, δένουν μεταξύ τους, αντιφάσκοντας, συμφωνώντας και αλληλεπιδρώντας με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Φωτογραφική ομάδα σας καλεί να παρασυρθείτε από τα κάδρα και σας προκαλεί να ανακαλύψετε το παιχνίδι που παίζουν απροκάλυπτα και μη, τα ζεύγη των φωτογραφιών

Η έκθεση φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη), στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ως τις 18 Μαΐου 2012 και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με την παρουσία επαγγελματιών φωτογράφων.

Ο φωτογράφος Χαράλαμπος Κυδωνάκης θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στις 10 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα.

Η φωτογράφος Μαριλένα Σταφυλίδου, στις 17 Μαΐου, θα οργανώσει workshop με θέμα "How to build a portfolio" στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στις 6.30 το απόγευμα ενώ την ίδια ώρα στις 18 Μαίου θα παρουσιάσει το φωτογραφικό της έργο και την ομάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης στην φωτογραφία ART/IF/ACT.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στον χώρο της έκθεσης.

Ηράκλειο: Η αστυνομία ζητάει βοήθεια για τον εντοπισμό ασυνείδητου οδηγού!

Ο ασυνείδητος οδηγός που "χτύπησε" κι εξαφανίστηκε... χθες το μεσημέρι (07-05-2012), αναζητείται από την Τροχαία Ηρακλείου. 


Το τροχαίο ατύχημα που ερευνούν οι αρχές, σημειώθηκε, στις 12.30 στη διασταύρωση των οδών Λάππα και Ατλαντίδος, στο Μασταμπά Ηρακλείου.

Άγνωστος οδηγός αυτοκινήτου, παραβίασε το σήμα STOP και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε 37χρονος άνδρας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός του αυτοκινήτου εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος, ενώ ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο δράστης αναζητείται. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2810274017-19.

Η πολιτική αστάθεια απωθεί τους τουρίστες - Στο "ψυγείο" οι κρατήσεις

Μακριά από την Ελλάδα "κρατάει" τους τουρίστες η πολιτική αστάθεια στη χώρα, όπως διαμορφώνεται μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Τα ξένα ΜΜΕ "μεταδίδουν" εικόνα αποσταθεροποίησης, και με βάση και τις εικόνες από τις βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις του παρελθόντος, οι τουρίστες τηρούν στάση αναμονής, "παγώνοντας" τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλαντάκη, υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων, που όμως προς το παρόν αποτελούν μεμονωμένα κρούσματα. "Το χειρότερο όμως είναι το πάγωμα των κρατήσεων" - λέει ο ίδιος, αναφέροντας ότι το κλίμα, ιδίως από χθες, δεν είναι καλό, παρά το ότι στην ουσία ... δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους τουρίστες.

"Από τη στιγμή που δεν έχουν ακυρωθεί τα τσάρτερ - που είναι περίπου όσα και πέρυσι -, ευελπιστούμε ότι θα γεμίσουν. Αν όμως δεν υπάρχει ζήτηση, θα ακυρωθούν και τότε θα μιλάμε για de facto συρρίκνωση του τουρισμού" - λέει ο κ.Βλαντάκης.

Αύριο ο Σύνδεσμος συγκαλεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ενώ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση και με τους ξενοδόχους, προκειμένου από κοινού να καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασης με κατεύθυνση το εξωτερικό.

cretalive.gr

Εισροή υδάτων στο σκάφος "Μπάλος" στη Σούδα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής της Σούδας, το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από την είδηση πως το επιβατηγό σκάφος «ΜΠΑΛΟΣ», το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Κάτω Σούδας, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Ακολούθησε ειδοποίηση του ιδιοκτήτη, με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προχωρούν στην απάντληση των υδάτων, την ίδια στιγμή που ένας δύτης σφράγισε το σημείο της εισροής.
Στο σκάφος δεν επέβαιναν επιβάτες ή πλήρωμα, ενώ από το περιστατικό δε δημιουργήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σούδας.

Αναβιώνει η Πλατωνική διαδρομή του Μίνωα

Την πρώτη επίσημη αναβίωση της περίφημης Πλατωνικής διαδρομής του Μίνωα, από την κρητική ενδοχώρα προς το Ιδαίο Άντρο μέσω του Κρουσώνα και της Ζωμίνθου, διοργανώνει  ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, την Κυριακή 13 Μαΐου.

Πρόκειται για την πορεία που σύμφωνα με τον Πλάτωνα πραγματοποιούσε ο Μίνωας κάθε εννέα χρόνια από την Κνωσό, για να επισκεφτεί τον πατέρα του τον Δία στην Ίδη και να τον συμβουλευτεί για θέματα νόμων και δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι Μαλεβιζίου και Ανωγείων έχουν συμφωνήσει από κοινού στην ανάδειξη του "Πλατωνικού δρόμου του Μίνωα", που πρώτος επισήμανε ο αείμνηστος καθηγητής Γιάννης Σακελλαράκης, στοχεύοντας στη καθιέρωση ενός νέου πολιτιστικού - φυσιολατρικού προορισμού, που θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους σπουδαίους τόπους, της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της κρητικής μυθολογίας, αλλά και να απολαύσει τη μοναδική φύση του Ψηλορείτη.

Η πρώτη αυτή αναβίωση ενός σημαντικού τμήματος της "ιεράς πορείας" των Μινωιτών, περιλαμβάνει 5ωρη περίπου πεζοπορία, η οποία έχει ως αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου και τελικό προορισμό τον Κρουσώνα.

Η διαδρομή ακολουθεί εξαιρετικής ομορφιάς φυσικά περάσματα και προαιώνια μονοπάτια που ξεκινούν από τον κάμπο της Ζωμίνθου, διατρέχουν τους καταπράσινους λαγκούς του Ψηλορείτη, διασχίζουν τον ανθισμένο οπωρώνα στο Λιβάδι του Κρουσώνα και μέσα από το εντυπωσιακό Κρουσανιώτικο Φαράγγι, καταλήγουν στο τέρμα της πορείας.

Στάσεις σε μοναδικής ομορφιάς δασωμένες κοιλάδες, φυσικές πηγές αλλά και σε εντυπωσιακά μιτάτα και ασβεστοκάμινα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ένα παραδοσιακό κέρασμα από τοπικά εδέσματα του γυναικείου συνεταιρισμού "Κρουσανιώτισσα" θα προσφερθεί από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Μαλεβιζίου, στο μέσον περίπου της διαδρομής, στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Λιβάδι.

Η μεταφορά των συμμετεχόντων, που θα πραγματοποιηθεί με τη φροντίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, θα γίνει με τουριστικά λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν από τη Χανιώπορτα και από την Πλατεία του Δημαρχείου στο Γάζι της Κυριακή 13 Μαΐου στις 8 το πρωί, και θα μεταφέρουν τους εκδρομείς μέσω Ανωγείων στη Ζώμινθο.

Τα ίδια λεωφορεία θα μεταβούν στον Κρουσώνα, για να παραλάβουν τους συμμετέχοντες μετά το πέρα της διαδρομής και να τους μεταφέρουν στο Ηράκλειο και στο Γάζι, αντίστοιχα.

Στους συμμετέχοντες πεζοπόρους δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσουν την πλήρη 6ωρη διαδρομή από Ζώμινθο έως Κρουσώνα ή, εναλλακτικά την ηπιότερη, 4ωρη διαδρομή από Ζώμινθο έως Λιβάδι, από όπου θα ξεκινούν επίσης λεωφορεία της επιστροφής.

Τη σημαντική αυτή εκδήλωση της αναβίωσης της πλατωνικής διαδρομής του Μίνωα στηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι κινήσεις Ενεργών Πολιτών «Malevistas» και «Minoistas».

Πληροφορίες:

Α) Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου (Σμύρνης 43, Ηράκλειο, τηλ. 2810344588)
ώρες: 20:00 - 22:00 μμ. και στην ιστοσελίδα www.pezoporikos.gr

Β) Δήμο Μαλεβιζίου, Πλατεία Κατσαμάνη Γάζι, τηλ. 2813400688, ώρες γραφείου
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...