Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Μιχελογιαννάκης: Καταψηφίζω τα νέα μέτρα

Την πρόθεση του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, ανεξαρτήτως αν τεθεί ή όχι κομματική πειθαρχία, δηλώνει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Βουλής, το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο κ. Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι πρώτα από όλα βάζει τη συνείδησή του, τη σωτηρία του ελληνικού κράτους, την σωτηρία των πολιτών, της δημοκρατίας και τέλος τη σωτηρία της δημοκρατικής παράταξης και δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Παρακαλεί επίσης το κόμμα του την ύστατη αυτή στιγμή να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του που πιστεύει -όπως λεει- να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

10 πρώην Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ λένε ΟΧΙ στα μέτρα και «βλέπουν» Κουβέλη

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και ενδεικτική της ρευστότητας που επικρατεί είναι η ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου , η οποία υπογράφεται από 10 πρώην Δημάρχους.
Οι συγκεκριμένοι που προέρχονται στην συντριπτική πλειονότητα τους από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ φέρονται να στηρίζουν πλέον την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Με την επιστολή τους ζητούν από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού να ψηφίσουν ΟΧΙ στα νέα μέτρα, ώστε να «μη συνεργήσουν στο έγκλημα που επιχειρείται»

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να φέρει το θέμα του ENISA στην ολομέλεια της Ευρωβουλής

European Network and Information Security Agency
Image via Wikipedia
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων (ENISA), ο μοναδικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ως έδρα την Ελλάδα και βρίσκεται από το 2003 στο Ηράκλειο, κινδυνεύει να απομακρυνθεί οριστικά από τη χώρα μας, εξαιτίας της ολιγωρίας και της έλλειψης αποφασιστικότητας του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη.

Η πρώτη πράξη παίχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τη μεταφορά του επιχειρησιακού τμήματος του ENISA, από την Κρήτη στην Αθήνα, αφήνοντας στο Ηράκλειο ουσιαστικά μόνο τη «σημαία» του Οργανισμού.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με πλείστες παρεμβάσεις της Προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ηρακλείου και Τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει ασκήσει πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να μην αποδυναμωθεί η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο και φυσικά να μην απομακρυνθεί εκτός Ελλάδος.

Σε αυτή τη προσπάθεια η Δημοκρατική Συμμαχία επιχειρεί να συστρατεύσει και την ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή. Ο κ. Σκυλακάκης επικοινώνησε με την υπεύθυνη του Κόμματος για το θέμα κ. Adina Ioana Valean, προκειμένου να κατατεθεί στην ολομέλεια του Σώματος τροπολογία υπέρ της παραμονής του ENISA στην Κρήτη, ενώ παράλληλα σε Ελλάδα και Βρυξέλλες θα ασκηθούν στοχευμένα πιέσεις προς ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι έλληνες ευρωβουλευτές που ανήκουν στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καλό θα ήταν να προσπαθούσαν να παρέμβουν έγκαιρα υπέρ του ENISA στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ένα κείμενο που φέρει μόνο 15 υπογραφές ελλήνων ευρωβουλευτών, από τους 22 που βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες, δυστυχώς δεν ενδυναμώνει την εθνική προσπάθεια, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι πράξεις αξίζουν πάντα περισσότερο από τα λόγια. Η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το συγκεκριμένο θέμα ήταν και παραμένει σταθερή.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...