Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τη δολοφονία στην Κρήτη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση, ανακριτή και εισαγγελέα, ο 24χρονος που φέρεται ως ένας από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του άτυχου 21χρoνου Γιάννη Ρουσάκη, μετά την μαραθώνια απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Ο ίδιος επανέλαβε αυτό που αρχικά είχε ισχυρισθεί κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα ότι μετείχε στα επεισόδια αλλά δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τον Ρουσάκη.

Ο 24χρoνος ισχυρίσθηκε επίσης ότι τραυμάτισε άλλο άτομο με μαχαίρι στο πόδι.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Μιχελογιαννάκης: Απλήρωτοι 9 μήνες οι εργαζόμενοι στη "Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε  στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με τα κοινωνικά προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριοι Υπουργοί,
Γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια από της σημαντικότερες προνοιακές δομές της χώρας η οποία συμβάλει με τρόπο ουσιαστικό στο κοινωνικό κράτος. Είναι γεγονός ότι εξυπηρετούνται από αυτό πάνω από 100.000 ανήμποροι συμπολίτες μας (ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μη αυτοεξυπηρετούμενοι κ.α) με υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον. Σύμφωνα δε με την ΚΕΔΚΕ μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι» υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση πόρων λόγω της μείωσης του κόστους λειτουργίας των ασφαλιστικών οργανισμών με την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας. 
Δεδομένου ότι  το «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα σε μόνιμη βάση και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.  
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,
  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή δεδουλευμένων.
  2. Ποια η πολιτική βούληση σχετικά με την δυνατότητα δημιουργίας μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και κοινωνικών υπηρεσιών στους οργανισμούς των δήμων.
  3. Ποια η δυνατότητα ένταξης των ίδιων εργαζομένων σε αυτές λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους.

"Έσκισαν" τα παιδιά του Μυλοποτάμου στις Πανελλαδικές

Επειδή έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να ακούμε κακές ειδήσεις για την περιοχή Μυλοποτάμου, να και μια είδηση που σίγουρα είναι άκρως θετική και αποδεικνύει ότι η εν λόγω περιοχή έχει πολλά νέα παιδιά που βάζουν στόχους και τα καταφέρνουν. 

Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση των επιτυχόντων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, το Ενιαίο Λύκειο του Περάματος Μυλοποτάμου καταφέρνει για μια ακόμη χρονιά μια σημαντική πρωτιά στο Ρέθυμνο. 

Το συγκεκριμένο λύκειο είναι το πρώτο σε αριθμό επιτυχόντων από όλα τα λύκεια της ενδοχώρας και το 4ο σε ολόκληρο το νομό, πίσω από τα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου, που έχουν διπλάσιους μαθητές. 
Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Υπουργός Εργασίας: Απολύτως δικαιολογημένο το κλείσιμο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Βιάννου

Γραπτή  ενημέρωση του  Υπουργού Εργασίας στο Λευτέρη Αυγενάκη 
Ως απολύτως δικαιολογημένο χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης, το κλείσιμο του Παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου, όπως επιβεβαιώνει σε γραπτή του ενημέρωση προς το Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη.  
Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός σημειώνει στο  απαντητικό του έγγραφο προς το Βουλευτή τα εξής:
«Για  το Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου, με την  υπ’ αριθμ. Υ20/316/29-62011 απόφαση του Διοικητή του Ιδρύματος αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του από 1/8/2011. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με συνεκτίμηση των προαναφερόμενων κριτηρίων. Ειδικότερα: 
  • Το Παράρτημα  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου έχει πολύ μικρά  ασφαλιστικά μεγέθη, τα οποία δεν  μπορούν να δικαιολογήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα μικρότερα ασφαλιστικά μεγέθη από κάθε άλλη μονάδα του Ιδρύματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ολόκληρο το έτος 2010 το εν λόγω Παράρτημα πραγματοποίησε συνολικά 39 συναλλαγές παροχών ασθένειας (3 περίπού το μήνα). 180 συναλλαγές στο Τμήμα Μητρώου (περίπου 15 συναλλαγές το μήνα), εξέδωσε 654 γραμμάτια είσπραξης (55 περίπου το μήνα), ενώ έχει εγγεγραμμένους συνολικά 431 δικαιούχους περίθαλψης (ενεργά ασφαλισμένους. συνταξιούχους και μέλη οικογένειας ασφαλισμένων και συνταξιούχων).
  • Το Παράρτημα  στελεχώνεται από τρεις (3) διοικητικούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος είναι  μεν οριακά αναγκαίος για τη λειτουργία μιας αυτοτελούς μονάδας ασφάλισης. προκειμένου να διασφαλίζεται η  νομιμότητα των διοικητικών πράξεων, πολύ μεγάλος δε για τα ασφαλιστικά μεγέθη του εν λόγω Παραρτήματος. Η σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σε, συνδυασμό με, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (αδυναμία προσλήψεων, αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδοτήσεων), καθιστούν απαγορευτική τη μη αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του συνόλου του προσωπικού του Ιδρύματος.
  • Η μετακίνηση των τριών (3) υπαλλήλων στο όμηρο  Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου, στο οποίο μεταβιβάζεται η ασφαλιστική περιοχή του Παραρτήματος Βιάννου ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά και του προσωπικού. εκτιμάται ότι Θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Στην περιοχή  του Δήμου Βιάννου λειτουργεί ΚΕΠ, μέσω του οποίου μπορούν να εκτελούνται  ορισμένες εργασίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως π.χ. παραλαβή δικαιολογητικών  και αποστολή τους στο Παράρτημα  Αρκαλοχωρίου.
Τέλος, τονίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας αφορά μόνο τη μονάδα ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δεν αναφέρεται σε κατάργηση οποιασδήποτε μονάδας υγείας που λειτουργεί σήμερα. Άλλωστε και σήμερα οι ασφαλισμένοι της περιοχής εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Βιάννου και από τη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ιδρύματος που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

ΧΑΝΙΑ: "Ποντικοί" πήραν χρηματοκιβώτιο του Δήμου με... 90 ευρώ!

Ένα ακόμα κρούσμα διάρρηξης σε δημοτικό κατάστημα στα Χανιά (το τρίτο σε ένα μήνα),απασχολεί τις αστυνομικές αρχές.

Αυτή τη φορά, άγνωστοι εισέβαλαν τη νύκτα σε κτίριο του δήμου Χανίων, στην οδό Γρηγορίου Ε΄, στο κέντρο της πόλης.

Οι υπάλληλοι, φθάνοντας το πρωί στην εργασία τους, αντίκρισαν σπασμένες τζαμαρίες και παραβιασμένες τις πόρτες όλων των γραφείων.

Το κτίριο φιλοξενεί την πολεοδομία Χανίων, τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

KΡHTH: Περιοριστικοί όροι για 10 από τους συλληφθεντες



Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 10 από τους συνολικά 14 συλληφθέντες για τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών στο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με έναν νεκρό.

Οι τρεις από τους δεκα είναι ανήλικοι.

Στους 7 ενήλικες επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό μέγαρο όταν θα αγωνίζονται στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρόδοτος.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι τρεις ανήλικοι.

24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, ενώ αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα σπουδών των παιδιών τους και ζητούν την κατανόηση των παραγωγών και του κοινού, αφού η απεργία τους γίνεται εν μέσω του τρύγου.

Η Ένωση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι αναμένει την εκταμίευση του δανείου που έχει συναφθεί με τράπεζα προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...