Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έκρηξη στο κέντρο του Ηρακλείου


ADR labels for dangerous goods, class 1 - Expl...Image via WikipediaΑναστατώθηκε ολόκληρο το κέντρο της πόλης από την έκρηξη στις 09:00 στην λ. Ικάρου απέναντι από την Παγκρήτια Τράπεζα

Σύμφωνα με το cretalive η έκρηξη έχει γίνει σε υπό κατασκευή super market. 

O ηλεκτρολόγος έφθασε στο κτίριο προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποια σύνδεση, όταν υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, σημειώθηκε έκρηξη.

Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άτυχο άνδρα.

Οι θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. για το Νομοσχέδιο του Παιδείας


Συνάντηση με τη νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησε ο Λ. Αυγενάκης

Συνάντηση με τη νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με τίτλο: «Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της Ποιότητας των Σπουδών και Διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» .

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρύτανης του Π. Κ κ. Ευριπίδης Στεφάνου και ο Αντιπρύτανης κ. Κώστας Τζανάκης, κατατέθηκαν οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το νέο Νομοσχέδιο, όπου αρχικά η ΔΗ.ΣΥ τάσσετε υπέρ της αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο όμως οι εκκρεμότητες που δημιουργούνται αλλά και η προχειρότητα του Σ/Ν σε πολλά από τα άρθρα του δεν μας επιτρέπει να το υπερψηφίσουμε στα επί των άρθρων.

Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Καταδικάστηκε η γιατρός με το φακελάκι


Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε την 65χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ για το φακελάκι 30 ευρώ, που κατηγορείται ότι πήρε για να εμβολιάσει 2χρονο κοριτσάκι.

Η ποινή είναι 18 μηνών φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για 12 μήνες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μιχελογιαννάκης: Αυθαίρετο ένα στα πέντε σπίτια



"Είναι διαπιστωμένο ότι στη χώρα μας ένα στα πέντε σπίτια είναι αυθαίρετο" αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχελογιαννάκης και επισημαίνει:


Το τεράστιο αυτό ζήτημα δημιουργεί προβλήματα:
  • Στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον 
  • Στο ευρύ κοινωνικό περιβάλλον 
  • Στην πολιτική προστασία (π.χ. θεομηνίες) 
  • Στην σχέση ομηρίας των αυθαιρετούχων με το πολιτικό σύστημα 
Η εσωτερική μετανάστευση μετά την απελευθέρωση των γερμανών, οι κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι ξεχωριστών εποχών, η μη επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως (π.χ. από 1958 μέχρι το 1983), δημιούργησαν το παραπάνω πρόβλημα.

Απαιτείται πλήρης και οριστική επίλυσή του.

Όσον αφορά για το τώρα:
  • Η μείωση προστίμων 
  • Ο συμψηφισμός με τα χρήματα που ήδη έχουν δώσει οι οικιστές 
  • Η εύρεση των πραγματικών νομέων 
  • Το ξεκαθάρισμα της σύγχυσης στα εξ αδιαιρέτου και τα κληροτεμάχια 
  • Η ενεργειακή και στατική στήριξη των κτισμάτων 
  • Η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων με το ίδιο παράβολο 
Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν από το νέο νόμο.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αυθαιρεσίας στην εποχή που ζούμε".

Ηράκλειο: Η ώρα της απολογίας για τον 43χρονο μανιακό


Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κατά του 43χρονου που το βράδυ της Τρίτης δολοφόνησε με μαχαίρι την σύζυγο του διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς και τραυμάτισε σοβαρά τον διοικητή και ακόμη μια γυναίκα

Ο 43χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο το πρωί, ενώ οδηγούμενος στον Εισαγγελέα προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς και ζητούσε να δει γιατρό. 

Αποθήκευση πυρομαχικών αντίστοιχα με αυτά της Κύπρου

Σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης!

Αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού Άμυνας στο Λευτέρη Αυγενάκη

Για την κατάσταση αποθήκευσης των πυρομαχικών στις στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης ενημερώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτης, το Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, απαντώντας εγγράφως σε σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση, διαβεβαιώνοντας ότι είναι ασφαλώς αποθηκευμένα, με τήρηση όλων των κανονισμών ασφαλείας, χωρίς όμως να αποκλείει 100% πιθανότητα έκρηξης.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός καταγράφει ανά Σώμα τα εξής:

ΓΕΣ

«Στις Μονάδες του Σ.Ξ. που εδρεύουν στην Κρήτη υπάρχει πληθώρα ειδών πυρομαχικών, παρόμοια με τα αντίστοιχα είδη πυρομαχικών που υπάρχουν στις περισσότερες E.Δ. στον κόσμο.

Για την ορθή εναποθήκευση των πυρομαχικών των Μονάδων του Σ.B. στην Κρήτη:

α. Χρησιμοποιούνται διαφόρων τύπων αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και εφαρμόζονται όλοι οι γενικοί και ειδικοί κανόνες εναποθήκεύσης.

β. Από το ΓΕΣ έχούν εκδοθεί σχετικά τεχνικά εγχειρίδια, η εφαρμογή των οποίων ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα με τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων και επιθεωρήσεων.

Για την εξάλειψη τον κινδύνού εκρήξεως των αποθηκευμένων πυρομαχικών στην Κρήτη, το ΓΕΣ έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, πλην όμως δεν δύναται να αποκλειστεί 100% το ενδεχόμενο αστοχίας του υλικού καθώς τα πυρομαχικά αποτελούνται από χημικές ενώσεις (εκρηκτικές και πυροτεχνικές ύλες) και από μηχανικά μέρη.

Οι συνθήκες φύλαξης των κατασχεμένων πυρομαχικών που υπάρχουν στη Μονάδα πυρομαχικών της Κρήτης δε διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πυρομαχικών της Μονάδας. Η καταστροφή των κατασχεμένων πυρομαχικών πραγματοποιείται, σύμφωνα με τα χρονικά όρια που ορίζονται από τα ΝΔ 2168/1993 και ΝΔ 2298/1995, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΓΕΝ

Το Π.Ν. σχεδιάζει όλες τις διαδικασίες ώστε σχολαστικά και απαρέγκλιτα να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας στους χώρους αποθήκευσης των πυρομαχικών ανά την επικράτεια, με συνεχή στόχο την αποτροπή των συνθηκών που είναι δυνατό να προκαλέσουν ατύχημα. Για τον λόγο αυτό δεν υφίστανται πυρομαχικά που να βρίσκονται αποθηκευμένα σε εμπορευματοκιβώτια (containers) ή εκτεθειμένα στην ύπαιθρο, που υπό ορισμένες συνθήκες όπως π.χ. υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε παρακείμενους χώρους, είναι δυνατόν να εκραγούν και να προκληθεί ατύχημα.

Όλοι οι χειρισμοί, η διακίνηση και η αποθήκευση των πυρομαχικών και των καυσίμων εντός τον Ναυστάθμου στη Σούδα, καθώς και των λοιπών Ναυτικών Υπηρεσιών στην Κρήτη, πραγματοποιούνται σύμφωνα με συγκεκριμένες διατάξεις ασφαλείας, που προβλέπουν τις διαδικασίες χειρισμού και διακίνησης των πυρομαχικών, καθώς και την προβλεπόμενη υποδομή φύλαξής τους σε πυριταποθήκες.

Οι χώροι αποθήκευσης επιθεωρούνται σε προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, βάσει των Νατοϊκών συμφωνιών και των αντίστοιχων κανονισμών του ΠΝ.

Στα πλαίσια προγραμματισμού της σταδιακής οικολογικής καταστροφής τους υφίσταται απόφαση ΣΑΓΕ σχετικά με την σταδιακή αποστρατικοποίηση και καταστροφή των αχρήστων πυρομαχικών στο σύνολο τους, διακλαδικά, και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας. Παράλληλα, έχουν αναληφθεί ενέργειες διερεύνησης για την δυνατότητα καταστροφής πυρομαχικών στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα (Φεβρουάριος 2011) κατεστράφησαν 40 κινητήρες Κ/Β EXOCET ΜΜ-38 στη Γερμανία.

ΓΕΑ

Τα πυρομαχικά /εκρηκτικές ύλες που είναι αποθηκευμένα σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) είναι ελεγχόμενα ως προς το είδος, τις ποσότητες και την ποιοτική τους κατάσταση, ενώ το σύνολο των χώρων αποθήκευσης και συντήρησης των πυρομαχικών /εκρηκτικών υλών όλων των τύπων φυλάσσεται από δυνάμεις άμυνας – φρούρησης της ΠΑ σε 24ωρη βάση.

Η Π.Α. διαχειρίζεται το σύνολο των πυρομαχικών /εκρηκτικών υλών που έχει στην κατοχή της εφαρμόζοντας διαδικασίες που αναφέρονται σε τεχνική βιβλιογραφία υλικών, καθώς και σε εθνικά και νατοϊκά θεσμικά κείμενα, διαθέτοντας κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο της αποθήκευσης και συντήρησης πυρομαχικών /εκρηκτικών υλών.

Η αποθήκευση πυρομαχικών διέπεται από αυστηρά κριτήρια όσον αφορά:

α. Τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα αποθηκευμένων εκρηκτικών υλών.

β. Το διαχωρισμό και την κατάλληλη συναποθήκευση των πυρομαχικών /εκρηκτικών υλών ανάλογα με το είδος και το βαθμό επικινδυνότητάς τους.

γ. Το συστηματικό έλεγχο και την εξασφάλιση σταθερών περιβαλλοντικών συνθηκών αποθήκευσης (θερμοκρασία, υγρασία).

δ. Την τήρηση προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

ε. Την ανάπτυξη και συντήρηση των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας (αναχώματα, επιχωματώσεις, μέτρα πυρασφάλειας).

Το σύνολο των πυρομαχικών, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εκτός ενέργειας, υπόκειται σε προγραμματισμένες περιοδικές επιθεωρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό για την εξασφάλιση της καλής φυσικής του κατάστασης. Σε περιπτώσεις εντοπισμού πυρομαχικών /εκρηκτικών υλών εκτός των προβλεπομένων ποιοτικών προδιαγραφών η ΠΑ επιλαμβάνεται με κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό για την αποφυγή επισφαλών καταστάσεων.

Η ΠΑ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες ώστε η αποθήκευση και συντήρηση των πυρομαχικών/εκρηκτικών υλών όλων των τύπων που διαθέτει να γίνεται σε κατάλληλα κατασκευασμένους χώρους διαφόρων ειδών (ανάλογα με το είδος του πυρομαχικού) οι οποίοι να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται για χώρους υψηλής επικινδυνότητας από τα υφιστάμενα εθνικά και νατοϊκά θεσμικά κείμενα και τα ισχύοντα σχέδια αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων. Τέλος, έχουν δοθεί οδηγίες στο σύνολο των Μονάδων της ΙΙΑ για την εκτέλεση εκτάκτων ελέγχων των μέτρων φυσικής ασφάλειας και πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε παρατήρηση τυχόν εντοπιστεί θα αποκατασταθεί άμεσα. Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί η επαγρύπνηση του προσωπικού για τη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στους χώρους υψηλής επικινδυνότητας.

Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα


Άλλος ένας τραγικός θάνατος συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Ένας 65χρονος άνδρας από την περιοχή Μοχού του δήμου Χερσονήσου αποφάσισε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό.

Έπεσε από ταράτσα και οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. 

Ηράκλειο:Θρήνος στην κηδεία της συζύγου του αστυνομικού




Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στους Κασσάνους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η άτυχη Ελένη Πανταγάκη, που βρήκε φρικτό θάνατο από το χέρι του 43χρονου ναυπηγού το βράδυ της Τρίτης, στην πολυκατοικία της λεωφόρου Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο.

O σύζυγος της, Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο όπως και η 35χρονη γυναίκα, που τραυματίστηκε επίσης από το μαχαίρι του 43χρονου.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...