Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολές γονέων και σχολές τρίτης ηλικίας στα Χανία

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, συνεχίζει απρόσκοπτα και φέτος το πρόγραμμα ''Σχολές Γονέων'' και '' Σχολές Τρίτης Ηλικίας ''. 


Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Χανίων, μίλησαν για το πρόγραμμα η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρύσα Χαριτάκη, και η Διευθύντρια του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη.

Η κα Χαριτάκη επεσήμανε ότι φέτος ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. διευρύνει τη λειτουργία του, αφού προστίθεται η λειτουργία Σχολής Γονέων και κατά τις πρωϊνές ώρες σε ατομικές συνεδρίες. Οι Σχολές Γονέων αποσκοπούν στην πρόληψη των προβλημάτων, την προστασία της ψυχικής υγείας της οικογένειας και εστιάζουν στην εκπαίδευση και συμβουλευτική των γονέων. Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να βοηθηθεί κάθε γονιός, προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει το δρόμο για την ευημερία των παιδιών του ανέφερε η κα Χαριτάκη.

Παράλληλα η σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής οδήγησε στην εμφάνιση μια ενδιάμεσης ενεργής γενιάς, της τρίτης ηλικίας. Αυτή η γενιά απαλλαγμένη από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη δυναμική, που συχνά εκφράζει την ανάγκη για ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφοριών. Για το λόγο αυτό κρίνεται χρήσιμο να λειτουργεί και "Σχολή της Τρίτης Ηλικίας", που σκοπό έχει την προώθηση της ευγηρίας τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, προσεγγίζοντας θέματα, που έχουν να κάνουν με τις δυσκολίες, που προκύπτουν μετά τη συνταξιοδότηση, αλλά και το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο άνθρωπος σε αυτή την φάση της ζωής του τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία, συμπλήρωσε η κα. Χαριτάκη.

Η κα. Κουνελάκη με τη σειρά της τόνισε ότι η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που αναζητούν ενημέρωση και πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων στο οικογενειακό περιβάλλον. Η Διευθύντρια του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. αναφέρθηκε επίσης στους βασικούς στόχους της Σχολής Γονέων που είναι η στήριξη του θεσμού της οικογένειας, η εκπαίδευση του γονέα σε μεθόδους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με το παιδί του και η διαφύλαξη και προστασία της ψυχικής υγείας και της θετικής εξέλιξης του παιδιού.

Αναφορικά με τη ''Σχολή της Τρίτης Ηλικίας'' η κα. Κουνελάκη τόνισε ότι αποτελεί ένα σημείο συνάντησης, όπου δίδεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερώνονται σε θέματα, που τους απασχολούν σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα:

"Σχολή Γονέων" στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Χανίων.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο.Τα μέλη της έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και έκφραση συναισθημάτων.

Οι ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν, είναι :

Ομάδα γονέων -παιδιών προσχολικής - σχολικής ηλικίας.

Ομάδα γονέων -παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία.

Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

Ομάδα γονέων παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες .

Αιτήσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28213-41628 με την υπεύθυνη του προγράμματος, ψυχολόγο – κα. Μαλανδράκη Κατερίνα για τις ομαδικές αλλά και ατομικές συναντήσεις .

"Σχολή Τρίτης Ηλικίας" στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων

''Η Σχολή Τρίτης Ηλικίας'' θα αναπτύσσεται σε πέντε δίωρες συναντήσεις με τη μορφή διαλέξεων και βιωματικών ασκήσεων και θα υλοποιείται από την κα. Μαλανδράκη Κατερίνα - Ψυχολόγο και την κα. Σεφερλή Κατερίνα-Κοινωνική Λειτουργό. Τα μέλη των Κ.ΑΠ.Η. θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα, που τoυς αφορούν. Σκοπός του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. είναι να μπορέσει να συνεχίσει και να διευρύνει τη «Σχολή Τρίτης Ηλικίας», μιας που πρόκειται για μια πρωτότυπη δράση, απ' την οποία μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Οι θεματικές ενότητες, που πρόκειται να αναπτυχθούν από τις συγκεκριμένες ομάδες, είναι :

Ψυχική υγεία και ευεξία στην Τρίτη ηλικία.

Ελεύθερος χρόνος και ψυχαγωγία.

Διατήρηση των σχέσεων των ηλικιωμένων με οικογένεια και φίλους.

Στάσεις της κοινωνίας και του κράτους απέναντι στην Τρίτη Ηλικία (αποδοχή/περιθωριοποίηση).

Άνοιες. Έκπτωση της μνήμης στην Τρίτη Ηλικία.

Φυσιολογική και παθολογική εκδήλωση του άγχους.

Θλίψη ή Κατάθλιψη;

Δημιουργία κοινωνικών σχέσεων στην Τρίτη Ηλικία.



prismanews.gr

Συναγερμός στα Χανιά: Επιχείρηση μεταφοράς τραυματία από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα επιχείρηση για τη μεταφορά ενός 20χρονου τραυματία από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο Χανίων, ένα περιστατικό που για μια ακόμη φορά αναδεικνύει το πρόβλημα με την ιατρική περίθαλψη που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφοριες ο νεαρός έχει σπάσει το χέρι του και καθώς το συμβάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο νησί, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης τα λιμεναρχεία Παλαιόχωρας και Χανίων τέθηκαν σε συναγερμό για την ασφαλή μεταφορά στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ωστόσο λόγω καιρικών φαινομένων ο ασθενής δεν μπορεί να μεταφερθεί με σκάφος του Λιμενικού και εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει απευθείας διακομιδή του με ελικόπτερο, από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το ΕΚΑΒ καθώς και το Νοσοκομείο βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός του νεαρού δεν είναι σοβαρός όμως με αφορμή αυτό το περιστατικό έρχεται για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα, το κενό στην ιατρική περίθαλψη με "θύματα" τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γαύδου.

Από τις 15 Αυγούστου ο ειδικευόμενος γιατρός που βρισκόταν στο νησί, μετά την ολοκλήρωση της απόσπασής του από το νοσοκομείο Χανίων, επέστρεψε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει, έχει ενημερωθεί ήδη εγγράφως η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχει προκηρυχτεί η θέση γιατρού, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψή της.
Πηγή: flashnews

Χανιά: Αποπειράθηκε να σφάξει το σκύλο του

Πρωτοφανές περιστατικό βαναυσότητας και κακοποίησης σκύλου από τον 50χρονο ιδιοκτήτη του


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Χανιά από ένα πρωτοφανές περιστατικό βαναυσότητας και κακοποίησης σκύλου από τον 50χρονο ιδιοκτήτη του.

Το ανθρωπόμορφο τέρας αποπειράθηκε να σφάξει στην κυριολεξία το σκύλο καταφέροντάς του τρεις μαχαιριές, μια στο λαιμό και δύο στο σώμα.

Το απίστευτης αγριότητας περιστατικό έγινε αντιληπτό από περίοικους στο Πασακάκι όπου διαμένει ο 50χρονος οι οποίοι, μετέφεραν αιμόφυρτο το τετράποδο στο Φιλοζωικό Σύλλογο "Μικρή Κιβωτός του Νώε" ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν τις αρχές.

Ο 50χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ενώ το άτυχο ζώο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Πηγή flashnews.gr

Κολύμπησαν από τη Ντία μέχρι το Ηράκλειο

Σε εξέλιξη ο μεγάλος μαραθώνιος κολύμβησης.


Του Γιώργου Παπαδάκη / prismanews.gr

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 8ος μαραθώνιος κολύμβησης από τη νήσο Ντία στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη παραλία του Καρτερού που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι απόστρατοι του Λιμενικού Σώματος. 

Οι συμμετοχές ήταν 19 με τις 4 από αυτές να είναι γυναίκες ενώ κολύμπησαν άνθρωποι από 14 έως 69 ετών σε μία προσπάθεια να διανύσουν την απόσταση των 11,5 χιλιομέτρων που μεσολαβεί ανάμεσα στο Ηράκλειο και την νήσο Ντία.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Πέμπτης με τους γονείς και τους φίλους των αθλητών να δίνουν δυναμικά το παρών προκειμένου να τους ενθαρρύνουν στην προσπάθεια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μαραθώνιο αυτόν κολύμπησε και ο 69χρονος πρώην λιμενάρχης Ηρακλείου, Ναύαρχος ε.α κ. Κυρδήμος ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ιδέας αυτής ενώ δυναμική είναι και η συμμετοχή των αθλητών από το σωματείο Δελφίνια Ηρακλείου από τους οποίους είναι και οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν.

Πρόκειται για τους Γιώργο Θαλασσινάκη, γιος της συναδέλφου Κατερίνας Μηναδάκη ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 16 ετών τερμάτισε πρώτος,  Γιώργο Στυλάκη, Μικαέλα Κανάκη και Νίκη Κυπραίου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μόνο μία γυναίκα εγκατέλειψε τη προσπάθεια της ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνοδεία ναυαγοσωστών, γιατρών και σκαφών προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους ατύχημα ενώ επί ποδός βρίσκεται και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αλλά και οι απόστρατοι του Λιμενικού.

Οι κολυμβητές ξεκίνησαν να κολυμπούν με αντίξοες καιρικές συνθήκες ωστόσο στην συνέχεια ο καιρός στάθηκε σύμμαχος τους και όλα εξελίχθηκαν ομαλά με τους τερματισμούς να ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση στην Ελλάδα.

Ημερίδα με θέμα την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται αύριο στο Ηράκλειο

Στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.Στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.

Ημερίδα για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται αύριο στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, η ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyberbullying», αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet. Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.

Τα θέματα που θα αναλυθούν άπτονται της καθημερινότητας και είναι τα εξής:
  • θετικά & παγίδες του διαδικτύου
  • facebook, msn, blogs, twitter, forums
  • προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λ.π.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα αναφερθούν στην σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.


prismanews.gr

Σύντομα νερό σε Ηράκλειο- Άγιο Νικόλαο από το φράγμα Αποσελέμη!

Ήδη έχει κατασκευαστεί το 92% του συνολικού μήκους των αγωγών- Απομένουν οι τελικές εργασίες για να φτάσει μέχρι τις 3 κεντρικές δεξαμενές του Ηρακλείου που θα παίρνουν το νερό από το φράγμα, ενώ ο αντίστοιχος αγωγός έχει ολοκληρωθεί και προς τον Άγιο Νικόλαο- Νερό από του χρόνου στις βρύσες κατευθείαν από το φράγμα.

Φαίνεται απίστευτο, αλλά μετά από τόσα χρόνια γίνεται πραγματικότητα! Ο αγωγός που θα φέρνει το νερό από το φράγμα του Αποσελέμη έφτασε στην πόλη του Ηρακλείου! Και απομένουν οι τελικές εργασίες για να φτάσει μέχρι τις 3 κεντρικές δεξαμενές του Ηρακλείου που θα παίρνουν το νερό από το φράγμα, ενώ ο αντίστοιχος αγωγός έχει ολοκληρωθεί και προς τον Άγιο Νικόλαο ! Κι εάν όλα πάνε καλά και καιρού επιτρέποντος από του χρόνου θα φτάνει νερό στις βρύσες από τον Αποσελέμη...

Ήδη έχει κατασκευαστεί το 92% του συνολικού μήκους των αγωγών: τα 7 χιλιόμετρα από τον ταμιευτήρα του Αποσελέμη προς τα διυλιστήρια , τα 23 χιλιόμετρα από τα διυλιστήρια στο Ηρακλειο και απομένουν άλλα 7-8 περίπου και σχεδόν το σύνολο των 36 χιλιομέτρων προς την πόλη του Αγίου Νικόλαου

 . Χθες μάλιστα έγινε σύσκεψη για το θέμα αυτό μεταξύ της ειδικής υπηρεσίας του φράγματος και των τεχνικών της ΔΕΥΑΗ ώστε να λυθούν τα όποια θέματα προκύπτουν. Αυτή την ώρα οι εργασίες γίνονται στην Αλικαρνασό στον κόμβο της Βιομηχανικής και από εκεί ο αγωγός θα κατευθυνθεί στην Παπα Π.Γαβαλά όπου είναι η μια δεξαμενή, στην Αλικαρναρό που είναι η άλλη και στη συνέχεια στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου που είναι η κεντρική δεξαμενή του Ηρακλείου, η Δ4. Είναι η δεξαμενή που με αντλιοστάσιο δίνει νερό στις κεντρικές περιοχές της πόλης, δυτικά κα.

«Ναι, είχαμε αυτή τη συνάντηση γιατί έχουμε μπει σε ένα δύσκολο κομμάτι, σε αστική περιοχή και καταλαβαίνετε ότι είναι ένα θέμα αυτό. Συμφωνήσαμε όμως πως θα κινηθούμε από εδώ και μετά» δήλωσε ο κ.Αγαπάκης προϊστάμενος της ΕΔΥΕ που τονίζει ότι «έκτος απροόπτου κι εάν δεν έχουμε την περισινή κακή από βρόχες χρονιά θα έρθει νερό στο Ηρακλειο από το φράγμα Αποσελέμη»!

Το έργο

Πρόκειται για ένα έργο- όραμα δεκαετιών για τις δύο πόλεις - ειδικά το Ηρακλειο που είχε παραδοσιακά πρόβλημα λειψυδρίας- το οποίο μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην υδροδότηση των βορείων παραλιων (στην αρχική του σύλληψη το έργο στόχευε να λύσει οριστικά το πρόβλημα, αλλά αυτό πλέον θεωρείται ανέφικτο).Θυμίζουμε ότι το φράγμα είναι υπερετήσιας εξίσωσης που σημαίνει ότι μαζεύει νερό για δύο έτη και δίνει τον χρόνο πάνω από 17 εκατομμύρια κυβικά νερού.

«Για μας Κάθε ποσότητα που μπαίνει στο σύστημα θα είναι σημαντική. Και το φράγμα Αποσελέμη θα βοηθήσει τα μέγιστα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.Στειακάκης.

Το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο αγωγός μέσω της σήραγγας που θα φέρνει το νερό από το Οροπέδιο δεν παίζει ρόλο, όχι πως δεν είναι σημαντικό έργο.

«Είναι το 50% για το φράγμα αυτό το έργο. Το νερό από το Οροπέδιο είναι σημαντικό. Αλλά έχουμε και τα νερά της λεκάνης που εάν έχουμε βρόχες μπορούν να δώσουν πολύ νερό στο φράγμα. Για παράδειγμα τη χρονιά που Πέρασε και τον αγωγό του Οροπεδίου να είχαμε δεν θα παίρναμε νερό. Δεν έβρεξε φέτος , ακόμη και στο Οροπέδιο είπαν το νερό νεράκι» επεσήμανε ο κ.Αγαπάκης.



Για τον προϊστάμενο της ΕΔΥΕ του χρόνου τέτοιο καιρό εάν δεν υπάρξει και πρόβλημα με τη χρηματοδότηση που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα (το έργο θυμίζουμε είχε ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής που έχει ολοκληρωθεί ως πρόγραμμα) και έχουμε φυσιολογικές βροχές θα έρθουν οι πρώτες ποσότητες στο Ηρακλειο.

«Έχουμε και τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια, που είναι ολοκληρωμένα και απομένουν τα ηλεκτρομηχανολογικά. Εκεί το νερό θα καθαρίζεται και θα έρχεται με φυσιολογική ροή προς το Ηρακλειο και τον άγιο Νικόλαο» λέει ο κ.Αγαπάκης.

«Δυστυχώς φέτος είχαμε την χειρότερη χρονιά της 30ετίας. Δεν έβρεξε και είχαμε μόνο 1,3 κυβικά εκατομμύρια στον ταμιευτήρα. Για να αρχίσει να δίνει χρειάζονται πάνω από 3-4 εκατομμύρια διότι δεν το δίνεις όλο το νερό» αναφέρει.
cretalive.gr

Ηράκλειο: Μαθητές έκλεισαν την Κνωσού για την υποβάθμιση του σχολείου τους

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Κνωσού προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές Γυμνασίων του Ηρακλείου προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αλλά και για να δείξουν ότι στέκονται στο πλευρό των καθηγητών τους.

Κρατώντας ένα μεγάλο πανό, μαθητές από το 7ο, 8ο και 13ο Γυμνάσιο Ηράκλειο, κάθισαν για αρκετή ώρα στο οδόστρωμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης όπως εσείς που κυβερνάτε τώρα, δείτε που έχει φτάσει η χώρα.

Η λεωφόρος Κνωσού είχε κυριολεκτικά πνιγεί στην κίνηση αφού η ουρά των ΙΧ αυτοκινήτων ήταν τεράστια με αρκετούς από τους οδηγούς να διαμαρτύρονται πως θα αργήσουν στη δουλειά τους. Οι μαθητές όμως ήταν αποφασιμένοι να μην αφήνουν κανένα όχημα να περάσει.

Αρκετοί από αυτούς μάλιστα μιλώντας στο prismanews.gr τόνισαν ότι θέλουν σχολεία με καθηγητές και όχι σχολεία που να υπολειτουργούν με κενά στην εκπαίδευση.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο ρεύμα της καθόδου της λεωφόρου αποφασισμένοι να ακουστεί η φωνή τους.

prismanews.gr

Ηράκλειο: Αρχίζουν οι Ημέρες Τουρισμού

Αυλαία ανοίγουν σήμερα οι «Ημέρες Τουρισμού 2013» που αποτελούν πλέον μια γιορτή – θεσμό για το Ηράκλειο.


Οι εργασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην πλατεία Ελευθερίας για σήμερα, γίνονταν με εντατικούς ρυθμούς μέχρι και αργά το βράδυ, ενώ ελέγχονταν μέχρι και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε σχέση με το φωτισμό και το στήσιμο των περιπτέρων.

Μετά τις 10.00 χθες παράλληλα, άρχισε να στήνεται η μεγάλη εξέδρα μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης, που πρόκειται να φιλοξενήσει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του τετραήμερου εορτασμού.

Η επίσημη έναρξη των «Ημερών Τουρισμού 2013» πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα με Αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Υπενθυμίζεται ότι στην πλατεία έχουν στηθεί περισσότερα από 400 περίπτερα, με τον αριθμό να αποτελεί ρεκόρ.

Οι "Ημέρες Τουρισμού 2013" που αρχίζουν σήμερα θα διαρκέσουν έως και τις 29 Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα τους να περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Κρήτης, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και ειδών τεχνών λαϊκής τέχνης. Στο σημείο των εκδηλώσεων παράλληλα, θα υπάρχει κέρασμα για τους επισκέπτες της πόλης, με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου και ο ΕΟΤ, ενώ συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πολιτιστικοί σύλλογοι.

prismanews.gr

"Βροχή" από αιτήσεις ρύθμισης στη ΔΕΗ - 300 την ημέρα κατατίθενται μόνο στο Ηράκλειο!

Η αδυναμία πληρωμής ακόμη και βασικων υποχρεώσεων, όπως ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι η "σκληρή" πραγματικότητα που συναντά κανείς και στο Ηράκλειο.


Τα στοιχεία που παραθέτει το μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ, κ. Γιάννης Βρέντζος είναι αποκαλυπτικά και "μιλούν" από μόνα τους! Πάνω από 300 αιτήσεις για τη ρύθμιση των χρεών προς την Επιχείρηση, καταθέτουν Ηρακλειώτες καθημερινά!

"Περνάνε από το αρμόδιο Τμημα της Εφορίας, 200 με 300 πελάτες, οι οποίοι ζητάνε να κάνουν ρυθμίσεις, είτε δίνοντας προκαταβολές, είτε μοιράζοντας το χρέος σε ισόποες δόσεις", επισήμανε ο κ. Βρέντζος.

Σημειώνεται ότι καθημερινά τα μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ανακαλύπτουν 2 με 4 ρευματοκλοπές με τον κ. Βρέντζο να δηλώνει ότι το φαινόμενο οξύνεται συνεχώς, όπως είχε τονίσει το CretePlus.gr σε σχετικό του δημοσίευμα στις 21 Σεπτέμβρη.

Φ. Κουβέλης από την Κρήτη: Συνεργασία του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Κάλεσμα για συνεργασία στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.


Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επανέλαβε ότι θα πρέπει να ορθωθεί ένα τείχος κι ένα μέτωπο όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του φασισμού και επεσήμανε ότι η Δημοκρατία μας έχει αντοχές και δυνάμεις.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φίδι έχει δυστυχώς εκκολαφθεί και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενο και συνθήκες στην κοινωνία.

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, είπε ότι αυτό που θα πρέπει πρώτα να γίνει, είναι να ελεγχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. «Αυτό που απαιτείται είναι κοινό μέτωπο κατά του φασισμού», επανέλαβε.

Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να απαγκιστρωθεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και να οδεύσει προς τη μεταμνημονιακή περίοδο, με προωθούμενο το μέγεθος της ανάπτυξης, με ανάταση των οικονομικά ασθενέστερων, επισημαίνοντας ακόμη ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει δίχτυ προστασίας των ανέργων και των ασθενέστερων στρωμάτων.

Επίσης μίλησε για την αναγκαιότητα προώθησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά σημείωσε ότι η προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, στο βαθμό που συνδέει την κινητικότητα με τις απολύσεις, δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απαρίθμηση.

Για τα όσα αναφέρονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε πως αν αφαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες που πρέπει να ενταχθούν στον συνυπολογισμό και οι οποίες ακόμα δεν έχουν μπει, τότε η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό αυτό θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε συνεργασία και απέκλεισε, την ίδια στιγμή, συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, για δε για τα περί συνεργασίας του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο κοινός στόχος, που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

Χώρος πρασίνου γίνεται μεγάλη χωματερή, στην Ιεράπετρα

Πρόκειται για έργο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Σε χώρο πρασίνου μετατρέπεται έπειτα από 25 χρόνια λειτουργίας ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Ιεράπετρας, με το έργο αποκατάστασής του, που ζήτησε ο δήμος και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Περιβάλλον- αειφόρος ανάπτυξη».

Πρόκειται για έργο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο ΧΑΔΑ Ιεράπετρας είναι από τους μεγαλύτερους χώρους του είδους απ' όλους όσοι υπήρξαν στην Κρήτη και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1985, υποδεχόμενος κατά κύριο λόγο οικιακά απορρίμματα και γεωργικά υπολείμματα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, το έργο αποσκοπεί στο να διαμορφωθεί στη θέση του ΧΑΔΑ ένας χώρος πρασίνου και να επανενταχθεί στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής με θαμνώδη βλάστηση, που ταιριάζει στα δεδομένα του τόπου.

«Είναι ένα σημαντικό έργο, που λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ιεράπετρα. Είναι σημαντικό γιατί το σύνολο της χωματερής οδηγείται προς αποκατάσταση και ο χώρος θα είναι πλέον διαθέσιμος για φύτευση» δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης.

Ιεράπετρα: Απίστευτη καταγγελία-Τοποθέτησαν Αξιωματικό Υπηρεσίας αστυνομικό μη ικανό να κρατήσει όπλο


Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησαν αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.


 Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους αξιωματικός υπηρεσίας σε Α.Τ. του Νομού, τοποθετήθηκε συνάδελφός τους ο οποίος έχει κριθεί μη ικανός να έχει όπλο. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, αξιωματικός υπηρεσίας πρέπει να τοποθετείται αστυνομικός που μπορεί να διαθέτει όπλο. Δεν είναι τυχαίο πως ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει την ευθύνη όλων των όπλων του Αστυνομικού Τμήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κ. Αρχηγέ,

Μετά λύπης μας, σας ενημερώνουμε πως στο Λασίθι πάψαμε πλέον να ασχολούμαστε με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, καθόσον πλέον τίθεται θέμα καταστρατήγησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό γιατί στην Α.Υ. Ιεράπετρας, συνέβη το παρακάτω οξύμωρο περιστατικό.

Αστυνομικός του Α.Τ. Ιεράπετρας, ο οποίος βάσει των (β), (γ) και (δ) σχετικών, κρίθηκε ως μη κατάλληλος να φέρει πυροβόλο όπλο, όπως μας γνώρισε με την (ε) σχετική αναφορά του, διατέθηκε την 22η και την 23η Σεπτεμβρίου 2013, σε Υπηρεσία Υπαξιωματικού Υπηρεσίας κατά το ωράριο 06:00-14:00, Χ Ω Ρ Ι Σ Αξιωματικό Υπηρεσίας και κλήθηκε να παραλάβει κατά την αλλαγή της βάρδιας, τους κρατούμενους και όλο τον οπλισμό του Τμήματος.

Φαίνεται πως κάποιοι αγνόησαν την ανωτέρω (α) σχετική Διαταγή σας και ιδιαίτερα την παράγραφο 6 η οποία αναφέρει: «Οι διοικούντες αξιωματικοί και γενικότερα οι προϊστάμενοι Υπηρεσιών να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο της ανάπτυξης ψυχικής επαφής και επικοινωνίας με το προσωπικό τους, ώστε να προλαμβάνονται και να εκτονώνονται τα ως άνω προβλήματα και να παραμένει το προσωπικό απερίσπαστο στην εκπλήρωση της αποστολής του».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών στον ανωτέρω συνάδελφό μας, αλλά και στο ηθικό των υπολοίπων που συνεχίζουν ακόμα να εργάζονται με φιλότιμο».

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα ζητήματα των οργανωμένων λαχαναγορών σε Ηράκλειο , Χανιά ,Πάτρα, , Λάρισα και Βόλο

Να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων  ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης  με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 230/20798/5-3-2012 κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αγροτικής Ανάπτυξης, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011.

 Η εξαίρεση αυτή δόθηκε  διότι οι Οργανισμοί των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι δυνατός ο έλεγχος τους.

 Σε όλη τη Χώρα λειτουργούν οργανωμένες λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαθέτουν δε μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση.

Ερωτασθε για ποιους λόγους δεν έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011, και οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων?

Ρέθυμνο: «Συναυλία για την Παιδεία»

Φορείς της πόλης μας από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνουν συναυλία για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 8:00μ.μ. στον Δημοτικό Κήπο και θα πάρουν μέρος μαθητικά συγκροτήματα και ντόπιοι καλλιτέχνες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

Κόντρα σε αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο μας, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες σε μια συναυλία-διαμαρτυρία για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

Συμμετέχουν:

Odd ensemble
Si Μadika
Στιχομυθία
Χορωδία Επισκοπής και Ατσιποπούλου
Μαθητικό σύνολο Πειραματικού Γυμνασίου
Μαθητικό σύνολο Μουσικού Σχολείου
Γιώργος Μανωλιούδης
Στέλιος Ζερβός
Σταύρος Μαραγκουδάκης
Μανώλης Μανουσάκης
Νίκος Σβίγγος

Διοργάνωση: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου- Σύλλογος Εκπ/κων Α’ Βάθμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου -Ένωση Γονέων Δ.Ρεθύμνου – Ενιαίοι Φορείς Διδασκόντων Π.Κ.Ρεθύμνου -Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Κ. Ρεθύμνου

Παγκρήτια ημερίδα "Προώθηση εμπορίας ελαιολάδου" στο Ρέθυμνο

Σημαντικής σπουδαιότητας ημερίδα με θέμα «Προώθηση της εμπορίας του ελαιολάδου» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο την Τρίτη 1 Οκτώβριου με συμμετοχή των  υπηρεσιών και φορέων της Κρήτης που σχετίζονται με το θέμα αλλά και κυρίως των τυποποιόταν, ελαιοτριβείων, έμπορων και παραγωγών που ασχολούνται με την εμπορία του ελαιολάδου.

Η σημασία της ημερίδας αυτής, που οργανώνεται από τον ΣΕΔΗΚ, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ρέθυμνου, κάτω από τις κρίσιμες σημερινές περιστάσεις της οικονομίας αλλά και της ελαιοκομίας της Κρήτης είναι προφανής γι’αυτό και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων και άμεσα ενδιαφερόμενοι που εμπλέκονται στο φάσμα της εμπορίας του ελαιολάδου.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου» το οποίο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου»

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν και συζητηθούν στα πλαίσια της ημερίδα αυτής περιλαμβάνονται:

-Η επισήμανση των προβλημάτων και προοπτικών που υπάρχουν σήμερα στον τομέα της εμπορίας του Ελαιολάδου χύμα και τυποποιημένου

- Η παρουσίαση των τάσεων και προοπτικών που διαμορφώνονται σήμερα στις βασικότερες ξένες αγορές

- Η παρουσίαση των δράσεων και αποτελεσμάτων των τοπικών και εθνικών φορέων στην προώθηση των εξαγωγών ελαιολάδου

-Η ανάπτυξη του ρόλου των ΠΟΠ/ΠΓΕ και διατροφικών προτύπων στις εξαγωγές ελαιολάδου.

- Η ανάλυση των ποιοτικών απαιτήσεων για εξαγωγές ελαιολάδου σε Κοινοτικές και τρίτες χώρες

-Η παρουσίαση των Διοικητικών και Τραπεζικών διαδικασιών καθώς και των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για εξαγωγές ελαιολάδου

Έκθεση συσκευασιών ελαιολάδου

Με την ευκαιρία της ημερίδας αποφασίστηκε όπως στον χώρο της οργανωθεί «έκθεση συσκευασιών ελαιολάδου Κρητικών επιχειρήσεων» στην οποία μπορεί να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες συσκευασίες κάθε επιχείρησης, κατά προτίμηση φιάλες και δοχεία κάτω του 1lit συνοδευόμενες και από μικρό φάκελο με 10-15 προσπέκτους.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να υπάρξει μια γενική εικόνα του ελαιολάδου που τυποποιείται στην Κρήτη, για ενημέρωση του κοινού, των υπηρεσιών και φορέων και των ΜΜΕ και παράλληλα να δημιουργηθεί μια συλλογή που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τον ΣΕΔΗΚ, την Περιφέρεια και άλλους φορείς σε εκθεσιακές και άλλες προωθητικές δραστηριότητες.

Τις συσκευασίες κάθε επιχείρησης μπορεί να προσκομίσει ο εκπρόσωπος της κατά την άφιξη του στην ημερίδα.

Προσφορά βιβλίου "Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής"

Κατά το πέρας της ημερίδας θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες αντίτυπα του βιβλίου «Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή» που εξέδωσε πρόσφατα ο ΣΕΔΗΚ, ενώ στην συνέχεια θα παρατεθεί και «Κρητικό κέρασμα».

Οι εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων μπορούν να παρουσιάσουν στην ημερίδα συνοπτικές (μέχρι 2 σελίδες) τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της εμπορίας του ελαιολάδου στην Κρήτη οι οποίες, εφόσον υποβληθούν προ της ημερίδας στο e mail: info @ sedik.gr, θα παρουσιαστούν κατά προτεραιότητα στην συζήτηση και θα περιληφθέν στο βιβλίο «Πρακτικών» που θα εκδοθεί αργότερα.

Για λόγους οργανωτικούς παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν όπως ενημερώσουν σχετικά στα τηλέφωνα 28210 50800 η στo e-mails info@sedik.gr

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στο Ρέθυμνο - Διήμερο αφιερωμένο στο Κρητικό κρασί

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος, οργανώνεται σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία Aquila και συγκεκριμένα το Rithymna Beach στο Ρέθυμνο ένα διήμερο αφιερωμένο στο Κρητικό κρασί και την κρητική κουζίνα.


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οργανώνεται μια μεγάλη γευσιγνωσία κρητικών κρασιών, παρόντων 20 οινοποιών από όλο το νησί η οποία απευθύνεται στους πελάτες του ξενοδοχείου και σε καλεσμένους του κλάδου από την πόλη του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Κρητικό μενού για όσους θέλουν να γνωρίσουν κρητικές γεύσεις σε συνδυασμό πάντα με τα κρητικά κρασιά.

Το πρωινό της Δευτέρας αφιερώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου με ένα σεμινάριο γύρω από τον Κρητικό Αμπελώνα, τις ιδιαιτερότητές του, το σωστό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού αλλά και τη γνωριμία μέσα από την ίδια τη δοκιμή κρασιών μέσα από τυφλή διαδικασία.

Το διήμερο θα κλείσει με μια μικρότερη γευσιγνωσία κρητικών κρασιών για όσους από τους πελάτες του ξενοδοχείου δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι παρόντες σε αυτήν της Κυριακής.

Παράλληλα, το διήμερο θα παρακολουθήσουν 5 καλεσμένοι του ΔΟΝΗ από επιλεγμένα Wine Bars της Αθήνας όπως επίσης από 2 αντίστοιχα της Κύπρου. Θα τους δοθεί η ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσουν τους Κρήτες οινοποιούς, τα κρασιά τους, τις δραστηριότητες του ΔΟΝΗ και να αναπτύξουν ενδεχομένως νέες συνεργασίες.

Με αυτήν τη δράση ολοκληρώνεται ο κύκλος ενεργειών του ΔΟΝΗ στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ο οποίος μεταξύ άλλων περιλάμβανε την ανάπτυξη της οδικής σήμανσης στις οινοπαραγωγικές περιοχές του Ηρακλείου, την προμήθεια ευέλικτου εκθεσιακού εξοπλισμού, την πρόσκληση Δημοσιογράφων στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΟΙΝΟΤΙΚΑ-Γεύση και Οίνος καθώς επίσης και την οργάνωση αντίστοιχου με το Ρέθυμνο, επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους επαγγελματίες του Ηρακλείου.

3η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες στο Ρέθυμνο

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει την 3η διανομή προϊόντων στις 6 Οκτωβρίου, στο χώρο της λαϊκής της Δευτέρας (ρέμα Συνατσάκη).


Τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, χυμοί και παξιμάδι.

Πιο συγκεκριμένα:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Δράμας (Συσκευασία 5 κιλών) 3,15 € (0,63 €/κιλό)
- Αλεύρι ολικής άλεσης Δράμας (Συσκευασία 5 κιλών)        3,40 € (0,68 €/κιλό)
- Αλεύρι χωριάτικο από σκληρό σιτάρι (Συσκευασία 5 κιλών) 3,35 € (0,67 €/κιλό)
- Πατάτες βιολογικές Ρεθύμνου (Δίχτυ 10 κιλών)            8,00 € (0,80 €/κιλό)
- Κρεμμύδια βιολογικά Ρεθύμνου (Δίχτυ 5 κιλών)            4,00 € (0,80 €/κιλό)
- Παξιμάδι σίτου βιολογικό Ρεθύμνου (Συσκευασία 1 κιλού)* 3,20 €
- Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων 250ml (Συσκευασία 27 τμχ) 18,90 €(0,70€/ τμχ)
Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων 250ml (Συσκευασία 27 τμχ) 18,90€ (0,70€/ τμχ)

* Το παξιμάδι διατίθεται προς το παρόν σε περιορισμένη ποσότητα, γι’ αυτό  κάθε παραγγελία θα μπορεί να έχει μία συσκευασία. Μεγαλύτερη ποσότητα θα είναι διαθέσιμη στην επόμενη διανομή μας, στις 20 ή 27 Οκτωβρίου.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από την τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Οι καταναλωτές θα πρέπει να καταθέσουν τις παραγγελίες τους μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι την τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Οι παραγγελίες μπορούν να κατατεθούν ως εξής:

•    Με φόρμα παραγγελιών στη διεύθυνση: www.dareth.gr
•    Τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00- 21:00
•    Με email στη διεύθυνση: info@dareth.gr
•    Καταθέτοντας τη φόρμα παραγγελίας στα παρακάτω σημεία:
- Στο κατάστημα «Σουβλίτσα» (Στην παλιά πόλη, Κορωναίου και Κοραή γωνία)
- Στο ποδηλατάδικο του Ν. Γαλάνη (στον Αγ. Γεώργιο Καλλιθέας, Αλβέρτου Σβάϊτσερ 17)
- Στο καφενείο του Τάσου (Ηρώων Πολυτεχνείου 14, Πλατεία Νομαρχίας)
- Στο κατάστημα ο Πειρασμός της Γεύσης (Πρεβελάκη 13)
- Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου (Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου)

Η κάθε παραγγελία θα ισχύει κατόπιν επιβεβαίωσής μας μέσω sms ή e-mail στα στοιχεία που έχετε αφήσει, όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης σας στο χώρο της διανομής.

Η ποσότητα των προϊόντων που θα συγκεντρωθεί από την αλληλεγγύη που δίνουν οι παραγωγοί και οι καταναλωτές, θα διατεθεί στα απεργιακά ταμεία των σωματείων της πόλης, ως μια ελάχιστη συνεισφορά στον κρίσιμο αγώνα τους.

Εάν υπάρχουν φάρμακα τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα φέρετε μαζί σας στη διανομή προκειμένου να δοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Στο χώρο θα μαζεύονται επίσης σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια κλπ) σε καλή κατάσταση, για να μοιραστούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Όσοι έχουν τέτοια είδη μπορούν να τα κρατούν στο χώρο της διανομής.

Τέλος, το Δίκτυο θα πραγματοποιήσει την 4η διανομή στις 20 ή στις 27 Οκτωβρίου, στην οποία θα διατεθούν όσπρια και άλλα συμπληρωματικά είδη. Περισσότερες πληροφορίες για την 4η διανομή θα είναι διαθέσιμες την ημέρα της 3ης διανομής.

Νέα διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την διανομή τροφίμων που πραγματοποιεί μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου. 


Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 26/9 και Παρασκευή 27/9 στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Επίσης την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις Μοίρες η διανομή θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Μοιρών (Ρήγα Φεραίου 30).
Η νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Αλληλεγγύη Κρήτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης.


Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη Αλληλεγγύη Κρήτης όπως καταγγέλλουν και γι' αυτό τον λόγο πρόκειται να διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα. Σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης και διαμηνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στα Κοινωφελή προγράμματα αναφέρουν τα εξής:

Και ναι, είμαστε ακόμα απλήρωτοι! Πολλοί θα θυμάστε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε αρκετούς μήνες πριν στους δρόμους του Ηρακλείου. Με αγώνα πετύχαμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, δηλαδή την καταβολή του αντιτίμου για την εργασία μας. Μετά από τόση φασαρία για τους πρώτους μισθούς θεωρήσαμε ότι οι υπεύθυνοι πήραν το μάθημά τους. Μεγάλο μας λάθος όμως να περιμένουμε έννοιες όπως αξιοπρέπεια και φιλότιμο να γίνουν κατανοητές από την εργοδότρια εταιρία «Αλληλεγγύη Κρήτης» και το Υπ. Εργασίας.

Η κοροϊδία δεν έχει όριο. Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες διαβεβαιώσεις και «έγκυρες» ημερομηνίες πληρωμής έχουμε πάρει από την «Αλληλεγγύη». Το πινγκ-πονγκ κατηγοριών μεταξύ Υπουργείου και «Αλληλεγγύης» δε μας συγκινεί. Άλλωστε τις μεταξύ τους αγαθές σχέσεις δεν τις κρύβουν ούτε οι ίδιοι. Σε δύο ανακοινώσεις αναρτημένες στην ιστοσελίδα της «Αλληλεγγύης Κρήτης» (21/11/13 και 25/3/13) γίνεται εμφανής η καλή σχέση της εταιρείας με τον τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Το «αληθινό» ενδιαφέρον του Κεγκέρογλου για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε εξαφανίστηκε μόλις ανέλαβε θέση στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο λίγο καιρό πριν κατηγορούσε για αδικαιολόγητη καθυστέρηση των πληρωμών μας. Τώρα βέβαια δικαιολογείται…

Αλλά αρκετά με τον εμπαιγμό! Η πολιτική των μνημονίων και της καταστολής κοστίζει πολύ για να μείνουμε απαθείς σε αυτά που συμβαίνουν. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πεταχτήκαμε στην ανεργία, την εξαθλίωση ή στην καλύτερη περίπτωση στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί που κι αυτό μας το πετάνε όταν τους βολεύει. Σύντομα θα ανακοινωθούν 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας αυτή τη φορά μέσω ΟΑΕΔ. Όποιος άκουσε τους αρμόδιους να ανακοινώνουν το πρόγραμμα θα πίστευε ότι περιμένουν να τους φιλήσουμε και τα πόδια για τη χάρη που μας κάνουν! Αντίστοιχα θεάρεστο θέλει να παρουσιάζει το έργο της «Αλληλεγγύης» και ο πρόεδρός της, Ν. Τζανάκης, έχοντας την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε για τα χιλιάδες ευρώ που πήρε η εταιρεία του για την ανάθεση του έργου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο στα κοινωφελή προγράμματα στο Βόλο: «αν και πλασαρίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» μέσα στη θάλασσα της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια βραχύβια «παράταση ζωής» στα εκατομμύρια «μελλοθανάτων» που δημιουργεί καθημερινά η λαίλαπα των μνημονίων, των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ και της εργοδοσίας.», «Το μεγάλο ψέμα λοιπόν που κρύβεται πίσω από αυτά τα προγράμματα είναι πως όχι μόνο δεν επιδιώκουν να «δώσουν ανάσες» στους ανέργους μέχρι να «επανακάμψουν οι ρυθμοί ανάπτυξης» του κεφαλαίου, όχι μόνο δεν επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα και τα αδιέξοδα της ανεργίας, αλλά χρησιμοποιούν την ανεργία ως «δούρειο ίππο» για τη θεμελίωση των πιο απάνθρωπων σχέσεων εργασίας.»

Εμείς θα παλέψουμε από κοινού με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους αφού ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος!

Απαιτούμε:

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

-Επιστροφή των 10 ευρώ που τσέπωσε η «Αλληλεγγύη Κρήτης» από σχεδόν 1500 εργαζόμενους. Να λογοδοτήσουν για τις ψεύτικες αποδείξεις.

-Σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους. Κατάργηση των αισχρών συμβάσεων και αντικατάστασή τους από μόνιμες θέσεις εργασίας.

Αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας με πλήρη ασφάλιση".
prismanews.gr

Ηράκλειο: Αγωγή για αποζημίωση 2εκ.€ για τον θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη στο Βενιζέλειο!

Οι συγγενείς της άτυχης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο, ζητούν αποζημίωση - μαμούθ... 


Tο ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητάει με αγωγή που έχει καταθέσει κατά του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου η οικογένεια της αδικοχαμένης 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη Θεοδοσάκη, η οποία τον Αύγουστο του 2009 ξεψύχησε μόνη και αβοήθητη στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχε μεταφερθεί από τους συγγενείς της. 

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι η απόφαση της έδρας του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την υπόθεση του θανάτου της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, ήταν καταπέλτης για τους εμπλεκόμενους γιατρούς

Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα κ.Γαλήνα και έκρινε ένοχους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς.

Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Εγκαινιάζεται η έκθεση Urban Survivors στο Ηράκλειο

Πέντε πόλεις του αναπτυσσόμενου κόσμου, με τους κατοίκους τους να ζουν συνωστισμένοι σε παραγκουπόλεις, φωτογραφήθηκαν από πέντε φωτογράφους


Την 1η Οκτώβρη εγκανιάζεται η φωτογραφική έκθεση που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με την υποστήριξη του φωτογραφικού πρακτορείου Noor και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Urban Survivors (Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου). Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα και φιλοξενείται στον Κοινωνικό Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

Πέντε πόλεις του αναπτυσσόμενου κόσμου, με τους κατοίκους τους να ζουν συνωστισμένοι σε παραγκουπόλεις, φωτογραφήθηκαν από πέντε φωτογράφους του πρακτορείου Noor : Ντάκα, Καράτσι, Ναϊρόμπι, Μαρτισάν (Πορτ Ο Πρενς) και Γιοχάνεσμπουργκ. Σε αυτήν την έκθεση, η εικόνα πράγματι ισούται με χίλιες λέξεις ...

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 20.30 και η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο. Θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα ως Παρασκευή (από 1 Οκτωβρίου ως 31 Οκτωβρίου) από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και Σάββατα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Ο Κοινωνικός Χώρος με τη στήριξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και τη συνεργασία των μουσειοπαιδαγωγών του σχεδίασε μια περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου. Σε αυτήν την εκπαιδευτική ξενάγηση οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε βίντεο τους ανθρώπους που φωτογραφήθηκαν από τους φωτογράφους του πρακτορείου Noor να μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, να περιηγηθούν στην έκθεση με τους καθηγητές τους, να επισκεφτούν τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και να συζητήσουν με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους εργαζόμενους των δομών.

Για δηλώσεις συμμετοχής τμημάτων γυμνασίων, επικοινωνείτε με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο 2810244115, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους μαθητές να φέρνουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο. Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα" επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.msf.gr

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κρήτης

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου και είναι δωρεάν


Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2013 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα  για ξενοδοχοϋπαλλήλους. Προβλέπονται συνολικά 90 θέσεις για νέους/νέες έως 20 ετών.

Το τμήμα του επισιτισμού θα λειτουργήσει στους χώρους του ΟΑΕΔ, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ το τμήμα των μαγείρων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα λειτουργήσει στον ΟΑΕΔ στην Αθήνα. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ κατά τη θερινή περίοδο θα πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε ξενοδοχεία κυρίως στην Κρήτη και στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου και είναι δωρεάν. Μετά την εκπαίδευση και επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις, θα αποδοθεί στους νέους επαγγελματίες αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Γερμανία. Αυτή τη στιγμή το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε η εκπαίδευση αυτή να είναι αναγνωρισμένη και στην Ελλάδα.

Οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται τις νόμιμες απολαβές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εκπαίδευσης στα Ξενοδοχεία. Η υποβολή αιτήσεων στο e-mail education@mail.ahk-germany.de μέχρι 04/10/2013. Αιτήσεις μπορούν επίσης να υποβάλλουν Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, ή νεοπροσλαμβανόμενα άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Κα Μαρία Χλωρού τηλ. 210 6419036   m.chlorou@mail.ahk-germany.de Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες/ξενοδοχεία και στη συνέχεια θα υπογραφεί σύμβαση εκπαίδευσης μεταξύ των εταιρειών του Επιμελητηρίου και των εκπαιδευομένων. 

Ρύπανση στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε προχθες το μεσημέρι  η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για περιστατικό ρύπανσης στην προβλήτα έξι του λιμένα Ηρακλείου.


Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω περιοχή διαπιστώνοντας ρύπανση από αστικά λύματα, αυτοδιαλυόμενη, περίπου 100 τ.μ., η οποία σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α., προκλήθηκε εξαιτίας βλάβης στο σύστημα μεταφοράς λυμάτων.

Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Υποδέχθηκε το φθινόπωρο η γιορτή τσικουδιάς στο Ηράκλειο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για δεύτερη χρονιά η γιορτή Τσικουδιάς που οργάνωσε στην παραλία του Καράβολα ο δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.


Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης  έζησαν το έντονο παραδοσιακό χρώμα της Κρήτης μέσα από την παραγωγή της τσικουδιάς από ρακοκάζανο που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  απόλαυσαν  κρητικούς χορούς και άλλα δρώμενα από το Λαογραφικό Όμιλο Χνάρη και μουσική από τους καταξιωμένους κρητικούς καλλιτέχνες, Βαγγέλη Αλεξάκη – Γρηγόρη Παραγιουδάκη, Μιχάλη Κουνάλη, Νεκτάριο Σαμόλη και Γιώργη & Νίκο Στρατάκη.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου  Γιάννης Κουράκης ,αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων  οι επισκέπτες  γεύτηκαν  τη  παραδοσιακή μουσταλευριά  και  γλυκά  που έφτιαξαν  οι γυναίκες που εξυπηρετούνται στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, παρέα με άφθονη τσικουδιά και κρασί  ντόπιων οινοποιών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία παράδοσης που στέφτηκε με  απόλυτη επιτυχία δήλωσε ο κ. Κουράκης  η οποία θα συνεχιστεί, όπως είπε, αφού ο κόσμος την αγκάλιασε και συμμετείχε μαζικά.

Με τη γιορτή  αυτή, συνέχισε ο κ. Κουράκης, κλείνει μια περίοδος και ανοίγει μια άλλη  που σηματοδοτεί και την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.

Πτώχευσε μεγάλος tour operator που συνεργάζεται με 266 ξεν/χεία στην Κρήτη

Ένας μεγάλος tour operator της Ολλανδίας με δραστηριότητα σε όλα τα πεδία της αγοράς ( outgoing, incoming, χειμερινό, κ.ο.κ.), ο Oad Reisen πτώχευσε. 


O Oad είναι ένας από τους παλαιότερους και πλέον παραδοσιακούς οργανισμούς της Ολλανδίας, με έτος ίδρυσης το 1924!!!. Μάλιστα ήταν ο μεγαλύτερος tour operator σε διακοπές με ταξιδιωτικά λεωφορεία.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στον ιστότοπο της εταιρίας ανακοινώθηκε η πτώχευση.

Στον εξερχόμενο από Ολλανδία τουρισμό ο Oad προσέφερε διακοπές σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Τουρκία. Στην Ελλάδα ο Oad συνεργάζεται με 67 ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, 19 σε μικρότερα νησιά των Ιονίων, 11 στην Κεφαλονιά, 56 στην Κω, 266 στην Κρήτη, 20 στη Λέσβο και 110 στη Ρόδο.

Δυστυχώς τα ξενοδοχεία είναι πολλά και ως εκ τούτου και τα ανοίγματα είναι λογικά μεγάλα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό κάποιο ακριβές ποσό ή κάποια εκτίμηση.

http://money-tourism.blogspot.gr/2013/09/tour-operator.html

"Micro μ Festival" και στα Χανιά

ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Τα Χανιά και η Πτολεμαΐδα προστίθενται στις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο) που θα συνδεθούν ζωντανά εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις για μία μόνο ημέρα, στις 5 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχουν στις δράσεις του 3ου 'Micro μ Festival' και να ψηφίσουν την 'αγαπημένη' τους ταινία.

To 'Micro μ Festival', όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του 'Studio Οξω Νου', είναι ένα ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, το οποίο πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Το φεστιβάλ στηρίζει την ιδιαιτερότητά του στην ταυτόχρονη προβολή 15 ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες τίθενται σε ψηφοφορία του κοινού σε όλες τις πόλεις ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και ώρα. Μέσα από ζωντανές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων ανακοινώνεται η 'αγαπημένη' ταινία του 'Micro μ Festival' για την τρέχουσα χρονιά.

Στα Χανιά το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο 'Studio Οξω Νου', στα Ταμπακαριά. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. (Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7.30 μ.μ.). Είσοδος: 6 ευρώ.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη θα ακολουθήσουν πάρτι και άλλα αυτοσχέδια δρώμενα, αφού η ιδέα πίσω από το φεστιβάλ είναι μια μεγάλη βραδιά - γιορτή του κινηματογράφου που στόχο έχει να φέρει και πάλι κοντά ανθρώπους που τον αγαπούν σε όλη την επικράτεια.

Οι 15 ταινίες που θα συμμετάσχουν φέτος στο 3ο Micro μ Festival είναι οι εξής:
 ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ, του Δ. Νάκου.
 ΗΛΙΟΣ & ΒΟΡΙΑΣ, του Θ. Νεοφώτιστου.
 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, του Β. Καλαμάκη.
 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ, της Α. Μπάστα.
 ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ, του Δ. Ζάχου.
 ΤΟ ΚΟΛΙΕ, του Κινημ. Εργ. Δήμου Ιλίου.
 ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΛΗΣΤΗ, του Μ. Φελάνη.
 ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, της Ζ. Υφαντίδου.
 ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, του Α. Χαντζή.
 BΟΥ STORY, του Θ. Αγγελόπουλου.
 BUTTERFLY, του Χ. Γιουλάτου.
 EIGHT MINUTE DEADLINE, των Ζ. & Π. Παπαδόπουλου.
 FAMILY THRILL, του Δ. Στρατάκη.
 HIDDEN LIFE, του Δ. Γκότση.
 TRAVEL EXPRESS, της Ν. Ξύδη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...