Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εσπερίδα με θέμα: «Αναδασμός στην περιοχή φράγματος Ινίου- Μαχαιρά- Μοναστηρακίου»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με θέμα...
«Αναδασμός στην περιοχή φράγματος Ινίου- Μαχαιράς- Μοναστηρακίου» την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην πλατεία του Λαογραφικού Μουσείου Ινίου.


Πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Περιφέρεια Κρήτης όχι μόνο προτείνει αλλά υλοποιεί άμεσα έργα που έχουν στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών του νησιού. Στόχος είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ώστε να προχωρήσει ο αναδασμός γης, ο οποίος σε συνδυασμό με το υφιστάμενο αρδευτικό φράγμα Ινίου και τα δίκτυα διανομής θα συμβάλουν στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη του τόπου.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΝΑΤΟΣ» Ίνι-Μοναστηράκι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράς με τη στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Αυγούστου:

19:45 Προσέλευση

20:00 Χαιρετισμός από την ηγεσία της Περιφέρειας

20:15 Εισήγηση με θέμα «Εκούσιος Αναδασμός Κτηματικής Περιφέρειας Ινίου». Το θέμα θα αναλύσει ο προϊστάμενος του τμήματος τοπογραφίας, επικοισμού και αναδασμού της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, Κώστας Κατεχάκης.

20:50 θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου.

Η εσπερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2012» που πραγματοποιούνται από 3 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου στο Ίνι Μονοφατσίου, και οργανώνονται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Ίνατος’ και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2012» το Σάββατο 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο «Αρκάδειος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου», και την Κυριακή 5 Αυγούστου «Βιωματικό ταξίδι στο παρελθόν-Αναβίωση παλιών παιγνιδιών-κατασκευές-έναρξη διαγωνισμού πρέφας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...