Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά τη λειτουργία του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι

Με  τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της σχολικής  χρονιάς να τελείται στις 7 το απογευμα ξεκινά η πολυπόθητη λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου  Καστελλίου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της περιοχής του Δήμου Μινώα  Πεδιάδας και των κατοίκων του, που υλοποιήθηκε έπειτα από τις  συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και τη  συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας παραχώρησε την  αναγκαία υποδομή στέγασης εντός του κτιριακού συγκροτήματος του  Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για  τη λειτουργία του Σχολείου.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους ενήλικες  ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν διεξόδους δια βίου μόρφωσης, βελτιώνοντας  το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Σχολείου  Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου.

 Για το τρέχον σχολικό έτος δημιουργήθηκαν δύο κύκλοι.

 Ο πρώτος κύκλος  περιλαμβάνει δύο τμήματα των 35 ατόμων και ο δεύτερος κύκλος
 (τελειοφοίτων) ένα τμήμα των 15 ατόμων. Οι αιτήσεις εγγραφής στο Σχολείο  Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παραλαμβάνονται από το Δήμο  Μινώα Πεδιάδας σε όλη τη διάρκεια του έτους και γίνονται δεκτοί  ενδιαφερόμενοι και από όμορους Δήμους



neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...