Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: 44 χρόνια ψάχνει την κόρη της - Ποτέ δεν πίστεψε ότι πέθανε

Η Χρυσαυγή Κωνσταντάκη στην αγκαλιά της μητέρας της Ελένης - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Η ιστορία με τη μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα, έφερε στο προσκήνιο πολλές εξαφανίσεις μικρών παιδιών σε όλον τον κόσμο. 


Αυτή η ιστορία ώθησε και μια μητέρα από το Ρέθυμνο, για γράψει μια επιστολή με την προσωπική της ιστορία εκλιπαρώντας για βοήθεια. 

Όπως διαβάζουμε στο madeincreta.gr , εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να μάθει για την τύχη του παιδιού της - έστω και μια πληροφορία μέσα από διάφορες ενέργειες και φορείς - διότι ποτέ δεν πίστεψε ότι η κόρη της, το πρώτο από τα πέντε παιδιά της, πέθανε.

Η οικογένεια, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή της και στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Τώρα στηρίζει όλες τις ελπίδες στη δημοσιοποίηση του θέματος. 

Με μια επιστολή που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η 68χρονη σήμερα μητέρα Ελένη Κωνσταντάκη που ζει σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, προσπαθεί να αναζητήσει πληροφορίες και στοιχεία για το χαμένο παιδί της.

Συγκεκριμένα, αναζητά την κόρη της Χρυσαυγή του Ανδρέα, που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας στις 17 Φεβρουαρίου του 1967 στο Νοσοκομείο PENZBERK της Γερμανίας .
Έχασε τα ίχνη της στις 06 Μαρτίου του 1969, από το νοσοκομείο Παίδων « ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» όταν η Χρυσαυγή ήταν 2 ετών και 19 ημερών. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί πέθανε, η οικογένεια όμως δεν το πίστεψε ποτέ.

Η ιστορία

Το Δεκέμβριο του 1968 που η Χρυσαυγή ήταν 1 έτους και 9 μηνών παρουσίασε συμπτώματα ραχίτιδας και νοσηλεύθηκε για μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο Stamberg της Γερμανίας.
Μόλις έγινε εντελώς καλά και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Γερμανίας
με οδηγία των γιατρών του Νοσοκομείου, πήγαν τη μικρή στην Κρήτη λόγω καλύτερου κλίματος και την εμπιστεύτηκαν στην 56χρονη τότε μητέρα της, Δοσία (Θεοδοσία).

Το Φεβρουάριο του 1969 η Χρυσαυγή παρουσίασε κοιλιακές διαταραχές και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», της Αθήνας.


Η Χρυσαυγή Κωνσταντάκη μωρό - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Όπως αναφέρει η κ. Ελένη Κωνσταντάκη στην επιστολή της "Οι γιατροί δεν επέτρεψαν στην Μητέρα μου να μείνει πάνω από 3 ημέρες, γιατί ούτε επιτρεπόταν από τον κανονισμό του νοσοκομείου όπως έλεγαν, αλλά ούτε και ήταν απαραίτητο αφού δεν ήταν σοβαρή ασθένεια. Εξάλλου η μικρή θα έμενε «σε καλά χέρια», ισχυρίστηκαν.

Η Χρυσαυγή έμεινε στο Νοσοκομείο μόνη της και νοσηλεύτηκε περίπου 3 εβδομάδες. Η κατάσταση της υγείας της ολοένα και καλυτέρευε, όπως ενημέρωναν οι γιατροί τους συγγενείς μας στο χωριό, καθώς γνώριζαν ότι εμείς δουλεύαμε και μέναμε στην Γερμανία.
Την Τρίτη 4 Μαρτίου 1969 το πρωί επικοινώνησαν οι γιατροί με τους δικούς μου στο χωριό και τους ενημέρωσαν ότι η Χρυσαυγή είναι εντελώς καλά και θα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα να την παραλάβουν.

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 1969 που έφτασαν στο Νοσοκομείο, ο 30χρονος αδελφός μου, με τον 17χρονο τότε αδελφό του συζύγου μου για να την παραλάβουν, οι γιατροί τους είπαν ψυχρά ότι η Χρυσαυγή πέθανε».

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κ. Ελένη "Οι γιατροί αρχικά αρνήθηκαν κατηγορηματικά στους δικούς μου να την δουν νεκρή και μετά δεν τους επέτρεψαν ούτε να μεταφερθεί και να ταφεί στην Κρήτη.

Οι νεαροί τότε γονείς Ελένη και Ανδρέας, με τη Χρυσαυγή - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Οι υπεύθυνοι ως μοναδική λύση, τους πρόβαλλαν ένα γραφείο τελετών απέναντι από το νοσοκομείο, που θα αναλάμβανε την ταφή σε Νεκροταφείο εκεί κοντά.

Έτσι και έγινε, το γραφείο μετέφερε την υποτιθέμενη σορό στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου και την έθαψαν βιαστικά και με απειλές στον παιδικό τάφο με αριθμό 37".

Τα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια

Στην επιστολή της η 68χρονη μητέρα εγείρει σειρά ερωτηματων που τη βασανίζουν από τότε.
Μεταξύ αυτών είναι το γιατί επέμεναν οι γιατροί και οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών να μην ανοιχτεί το φέρετρο ούτε να ταφεί σε μέρος εκτός «ελέγχου» τους.

Επίσης, αυτό που προβληματίζει την οικογένεια είναι το πιστοποιητικό θανάτου που... "δεν μας δόθηκε ποτέ" όπως αναφέρει στην επιστολή της η μητέρα. Και συνεχίζει:

"Μία ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, που δεν ξέραμε πού; Πότε; και από ποιον συντάχθηκε; χωρίς σφραγίδες με αταίριαστες ώρες έκδοσης και θανάτου"

Η μητέρα αναφέρεται επίσης στη γραπτή επίσημη βεβαίωση του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ότι δεν έχει νοσηλευθεί ασθενής με τα στοιχεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ το έτος 1969 αλλά και... στον κενό τάφο "χωρίς ίχνη σκελετού, πιθανόν να έλιωσαν απάντησαν οι υπάλληλοι του νεκροταφείου γιατί ήταν 2 ετών".

"Είμαι σίγουρη ότι ζει και την έδωσαν για υιοθεσία"

"Αυτή είναι η ιστορία της Χρυσαυγής μου, η ιστορία του δικού μου Γολγοθά. Εξ όλων των προαναφερομένων τα οποία αποτελούν αδιάψευστα γεγονότα, κατοχυρωμένα με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, είμαι σίγουρη ότι η Χρυσαυγή μου δόθηκε παράνομα σε θετούς γονείς, οι οποίοι αν την δήλωσαν ως δικό τους γέννημα, διαγράφοντας τα 2 έτη του και δηλώνοντάς το στις υπηρεσίες ως νεογέννητο, η Χρυσαυγή μου δεν γνωρίζει την πραγματική της ηλικία που είναι σήμερα 46 ετών, αλλά πιθανών να φαίνεται σε επίσημα έγγραφα 43 με 44 ετών περίπου ανάλογα το πότε την δήλωσαν" λέει η μητέρα...

"Εγώ δεν θέλω να τιμωρηθεί κανείς, δεν με ενδιαφέρει η εκδίκηση, το μόνο που θέλω είναι να αγκαλιάσω την Χρυσαυγή μου, το παιδί που στερήθηκα 44 ολόκληρα χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...