Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκρήτιος διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης διοργανώνει φέτος στον Άγιο Νικόλαο τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας, με τίτλο:«5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής», σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων ,την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ, της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο και θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ερμής. Θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ομιλιών και παρουσιάσεων από τοπικούς παραγωγούς, φορείς του Τουρισμού και της Γαστρονομίας.

Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες λάτρεις της Κρητικής παραδοσιακής Κουζίνας που συμμετέχουν ενεργά στο διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης καθώς και πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων ,παραγόντων της Γαστρονομίας, της Εστίασης και του Τουρισμού.

Γνωρίζοντας την ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων του Νομού Λασιθίου, και με στόχο να αναδειχθεί η Κρητική Διατροφή, στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων καλούνται οι παραγωγοί τοπικών-παραδοσιακών προϊόντων, να συμμετέχουν δωρεάν σε παράλληλη έκθεση τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου Ερμής στον Άγιο Νικόλαο, καθ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού προκειμένου να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να τα διαθέσουν εφόσον το επιθυμούν και να συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας με ενδιαφερόμενους.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 31 Οκτωβρίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στα τηλέφωνα 2841027140 κα Μαρία Φλουράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...