Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Το Πολυτεχνείο Κρήτης σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Για τρίτη χρονιά, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα διεξαχθεί 6-7 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway, στο Lausitz της Γερμανίας, παρέα με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που επίσης θα συμμετέχει στο διαγωνισμό.
 
Πρόκειται για τον 26ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, στον οποίο συμμετέχουν 221 ομάδες από 24 συνολικά χώρες, με κύριο στόχο να διανύσουν τη μεγαλύτερη απόσταση με ένα λίτρο καυσίμου.

Έτσι η ελληνική αποστολή θα συμμετέχει με δύο ομάδες και αντίστοιχα προγράμματα:
Την ομάδα NTUA Eco- Marathon του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και
· Την ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον διαγωνισμό, αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη υδρογόνου και στοχεύει να διακριθεί σε μια κατηγορία όπου οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα. 

Ο Χρόνης Σπανουδάκης, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε: «Φέτος συμμετέχουμε για τρίτη χρονιά έχοντας κάνει τροποποιήσεις σε ένα όχημα με μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η σκληρή δουλειά και η καλή προετοιμασία θα μας οδηγήσουν σε μια διάκριση είτε στον κορυφαίο διαγωνισμό, είτε στους παράπλευρους διαγωνισμούς ασφάλειας και σχεδίασης που συμμετέχει η ομάδα μας».

Η ομάδα από το ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μια από τις πιο πλήρεις και καλά οργανωμένες ομάδες του Ευρωπαϊκού Μαραθωνίου Οικονομίας της Shell, την ομάδα Ntua Eco Marathon Team με όχημα τον Προμηθέα, θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά με ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην κατηγορία Prototype. 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή. 

Ο Μάνος Πολιούδης, συντονιστής και μέλος της ομάδας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε και φέτος στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell και ελπίζουμε πως με την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας, τη Chevrolet Hellas, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την Tropical, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Laskaris Motors θα καταφέρουμε να διακριθούμε στην κατηγορία μας».

Ο Γιώργος Θωμαίδης Πρόεδρος των εταιρειών Shell στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε όλοι περήφανοι που δύο κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας θα αγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ενεργειακή αποδοτικότητα παγκοσμίως. Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως φέτος θα γιορτάσουμε νέα Ελληνικά ρεκόρ»

Σκοπός του Διαγωνισμού
Ο σκοπός του Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell είναι να εμπνεύσει νέους σχεδιαστές και μηχανικούς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες για μια βιώσιμη κινητικότητα και στην ουσία του είναι διττός: να ενθαρρύνει και να ενισχύει τις καινοτόμες ιδέες σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και το μέλλον των μεταφορών αλλά και να στηρίξει τα τεχνολογικά ιδρύματα στην αναζήτηση ταλέντων για τα τεχνικά τους τμήματα και να προωθήσει την σταδιοδρομία και καριέρα νέων μηχανικών παγκοσμίως. 
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...