Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οφειλές 6 εκατ. Ευρώ προς το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου!

Ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ το χρέος της Πολιτείας απέναντι στο ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου για τη μεταφορά των μαθητών, την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει αποπληρωμή ενός  μέρος των οφειλών.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, κ. Θεόδωρος Τουλουπάκης, συμπληρώνοντας πως ο συγκοινωνιακός φορέας δέχεται πιέσεις από το Υπουργείο να 'διαγράψει' ένα 20% των χρημάτων που του οφείλονται προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο ποσό.

Ειδικότερα ο κ. Τουλουπάκης επεσήμανε πως 'τα οφειλόμενα των ετών 2007, 2008, 2009, 2010 φτάνουν τα 6.086.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα για τα οποία έχουμε δανειστεί από τις Τράπεζες προκειμένου με τη σειρά μας να τα δώσουμε στους μεταφορείς μας'.

Μέχρι στιγμής, παρά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης δεν έχει πάρει ακόμα τα χρήματα που του οφείλονται την τελευταία τετραετία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Τουλουπάκης, 'δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από το Υπουργείο να αποποιηθούμε το 20% των οφειλών, την ίδια ώρα που έχουμε πληρώσει τον Φ.Π.Α. και έχουμε δώσει τα χρήματα στους μεταφορείς - μετόχους μας. Αν το δεχτούμε αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για μας, γιατί επαναλαμβάνω, επειδή καθυστερούν την πληρωμή μας είμαστε υποχρεωμένοι να δανειστούμε από τις Τράπεζες για να καλύψουμε τις δικές μας οφειλές. Εμείς δεν δεχόμαστε αυτήν την απαίτηση της μείωση των οφειλών, δεν μπορούμε να τη δεχτούμε'.

goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...