Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Την σύνταξη ειδικού προγράμματος για την περιοχή της Μεσαράς ζητά από την Κυβέρνηση ο Κεφαλογιάννης

Την αποκατάσταση των ζημιών και υποδομών καθώς επίσης και την αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημ. Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας υποδομών, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος την Κυριακή επισκέπτεται ξανά την εν λόγω περιοχή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης στην ίδια παρέμβαση  του επισημαίνει την ανάγκη πυροπροστασίας της πυρόπληκτης  περιοχής της Μεσσαράς του Νομού Ηρακλείου το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Όπως προφορικά σας ενημέρωσα οι καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης είναι ανυπολόγιστες σε όλους τους τομείς της αγροτικής παράγωγης και της καθημερινής ζωής των πολιτών, με άμεσο αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιας ζημιάς τόσο στη τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης της περιοχής Mεσσάρας Νομού Ηρακλείου απαιτείται όπως η κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και την τοπική αυτοδιοίκηση, προχωρήσει στη σύνταξη προγράμματος που θα προβλέπει α) την αποκατάσταση των κάθε είδους υποδομών και δικτύων μαζί με την άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων\) την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών τόσο για τη φυτική όσο και για τη ζωική παραγωγή, γ)την χρηματοδότηση των αγροτών και κτηνοτρόφων για την επανίδρυση των μονάδων παραγωγής και δ) τη σύνταξη πλήρους σχεδίου μόνιμης πυροπροστασίας του Νομού Ηρακλείου που για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο πλήττεται από πυρκαγιές.

Ερωτασθε ποιος είναι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την σύνταξη και χρηματοδότηση των ανωτέρω αναφερομένων προγραμμάτων και σχεδίων και για την άμεση αποζημίωση των παραγωγών της περιοχής, δεδομένου και του ότι οι αγρότες της Βιάννου ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 30/7/2012 παραμένουν άνευ αποζημιώσεως αναμένοντες την κίνηση της γραφειοκρατίας Βρυξελλών και Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...