Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ρέθυμνο: Συνάντηση ενάντια στο ρατσισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, εναντια στο ρατσισμό, απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει:

"Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τις εκλογές του 2012. Οι εκλογές αυτές, εξαιρετικά σημαντικές για τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους, θα μνημονεύονται παγκοσμίως ως η πρώτη εκλογική διαδικασία που οδήγησε στην είσοδο ενός ανοικτά ναζιστικού (και όχι μόνο ακροδεξιού), βίαιου και εγκληματικού μορφώματος σε κοινοβούλιο μετά την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία το 1933.

Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά· η Χρυσή Αυγή έχει πλέον παγιωθεί στο πολιτικό σκηνικό ως τρίτο κόμμα και πιθανή εκλογική σύμμαχος της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας (τώρα πλέον, ακροδεξιάς Πολιτικής Άνοιξης) ενώ ταυτόχρονα ένα μαζικό, δυναμικό, ενιαίο, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα με λάθη και ολιγωρίες αλλά και σημαντικές νίκες και ιδεολογικο-πολιτικά χτυπήματα σε κάθε είδους διακρίσεις και ρατσισμό.

Η Κρήτη, το νησί με την πλούσια και ηρωική αντιφασιστική ιστορία, μπόρεσε να μείνει αμόλυντο από τους απογόνους των Σουμπεριτών και να μην εκλέξει ναζιστή βουλευτή. Άλλωστε ανέκαθεν η Κρήτη έδειχνε το δρόμο στην υπόλοιπη Ελλάδα, επομένως κανέναν δεν εξέπληξαν οι συγκλονιστικές ήττες που έχουν δεχθεί οι απόγονοι των ναζί σε αυτό το όμορφο μέρος.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα εύθραυστα. Στα σχολεία του Ρεθύμνου και σε όλο το νησί, τα ναζιστικά ζόμπι οργανώνουν ολόκληρους στρατούς από αποπροσανατολισμένους νέους που για τις δυσκολίες που περνούν κατηγορούν τους μετανάστες και καθετί που διαφοροποιείται από τα προερχόμενα από την τηλεόραση σκουπίδια.

Oι παλιοί δεξιοί νοικοκυραίοι τάσσονται πλέον ανοικτά με τη Χρυσή Αυγή, ενώ στο Πανεπιστήμιο τολμούν να εμφανίζονται φοιτητές με μπράτσα στιγματισμένα από σβάστικες. Ταυτόχρονα, η ακροδεξιά συμμορία Σαμαρά μετά τη δολοφονία της ελληνικής οικονομίας αποφάσισε να δολοφονήσει και τη δημοκρατία προκειμένου να στρώσει το δρόμο για όλο και πιο αυταρχικές επιλογές.

Ζητήματα όπως αυτό της ιθαγένειας, του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και τελευταία της ΕΡΤ δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα ότι προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα σχεδιά τους δε θα διστάσουν να συνεργαστούν με εγκληματίες που φωτογραφίζονται με περηφάνεια μπροστά σε φούρνους που έκαιγαν ζωντανούς ανθρώπους και με κομπλεξικά σκουπίδια που δέρνουν 60χρονες γυναίκες.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Μπορεί να τους στηρίζει ο εθνικός μας νταβατζής Θέμος Αναστασιάδης και ο Γιώργος-λίστα Lagarde-Τράγκας αλλά το αντιφασιστικό πρόταγμα, το πάθος για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη, προοδευτική πολιτική στηρίζεται από εκατομμύρια συναγωνιστές από όλους τους δημοκρατικούς χώρους. Ένας από αυτούς, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, με πολλά χιλιόμετρα ουσιαστικής και ακούραστης πολιτικής, αντιφασιστικής δράσης, έρχεται στο Ρέθυμνο για να μιλήσει στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Ρεθύμνου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τη Μανωλάδα και τον εντεινόμενο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Ας είμαστε όλοι εκεί.

Για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη διαφορετικότητα. Παρασκευή, 28 Ιουνίου,19:00, στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...