Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Στη βουλή οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου για το θέμα των δανείων.

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου αναφορικά με τα δάνεια, έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

«1.Άμεση επανέναρξη δανειοδότησης των ΜΜΕ και όχι μόνο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων όπως γίνεται σήμερα.
Το θέμα κινδύνου να «κοκκινίσουν» και τα νέα δάνεια αντικρούεται από τις περίπου διαβεβαιώσεις που δίνει το κράτος ότι η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών. Ας μην ξεχνούμε ότι, πράγματι, η ΜΜΕ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
2.Άμεση μείωση των επιτοκίων δανεισμού ακριβώς επειδή οι τράπεζες δανείζονται από την Ε.Κ.Τ. με 0,75% αλλά δανείζουν με 9% κατά μέσο όρο.
3.Άμεση παύση επιβολής προσαυξήσεων (πανωτόκια) σε όλα τα δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται («κόκκινα») αφού βέβαια αποδειχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης τους και βεβαίως άμεση και γενναία αύξηση του χρόνου αποπληρωμής (αναδιάρθρωση).
4.Αναφορικά με τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, άμεσος διαχωρισμός των δανείων σε βιώσιμα και μη λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
5.Άμεση παύση επανεκτίμησης των υποθηκευμένων ακινήτων ή αν αυτή γίνεται να υπάρχει άμεση και ακριβώς αντίστοιχη απομείωση και του δανείου κατά τη σύναψη του οποίου τα ακίνητα είχαν συγκεκριμένη αξία και το ποσό του δανείου συγκεκριμένο ύψος.
Να ισχύουν τα τότε δεδομένα και για τις δυο πλευρές διαφορετικά να υπάρξει ταυτόχρονη και ίση απομείωση.
6.Άμεση έξοδος από το σύστημα «Τειρεσίας» όλων όσων εισήχθησαν σε αυτό από 1-1-2010 έως και σήμερα και βέβαια αύξηση του ποσού οφειλής προκειμένου για την εισαγωγή στο σύστημα.» Είναι οι προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, που κατέθεσε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...