Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κρητική «επανάσταση» εναντίον σούπερ μάρκετ


''Καζάνι'' που βράζει θυμίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος της Κρήτης, κυρίως σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Η αθέτηση της αρχικής συμφωνίας στην τιμή και την ποσότητα προμήθεια; αμνοεριφίων από γνωστή αλυσίδα Super Market, προκάλεσε την οργή των κτηνοτρόφων που μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι εν όψει Πάσχα.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι από τα ''Κρητικά Μιτάτα'' είχαν συνάψει συμφωνία, για να προμηθεύσουν τα συγκεκριμένα Super Market με 15000 αρνιά!

Η τιμή που είχε συμφωνηθεί ήταν στα 6,40 το κιλό, με τιμή παραγωγού τα 5,65 ευρώ. Ενώ όλα ήταν έτοιμα για την επικύρωση της συμφωνίας, στέλεχος της εταιρείας ειδοποίησε τους παραγωγούς ότι η τιμή ήταν υψηλή και δε μπορούσε να δώσει περισσότερα από 4,5 ευρώ το κιλό για 1500 αρνιά και όχι 15 χιλιάδες.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, καθώς είχαν στηριχθεί σ' αυτή τη συμφωνία για το φετινό Πάσχα.

«Μια τέτοια εξέλιξη είναι καταστροφική για μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας» λέει στο flashnews.gr o κ. Μπρόκος, πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Λασιθίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οργισμένοι κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το πρωί το super market της αλυσίδας στον Άγιο Νικόλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...