Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επέκταση του δικαιώματος του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης λόγω της αύξησης των ανασφάλιστων


Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης


Τον μικρό αριθμό ωφελουμένων από το Εισιτήριο  Ελεύθερης Πρόσβασης σχετικά  με την αύξηση των ανασφάλιστων που απευθύνονται για δωρεάν εξετάσεις και περίθαλψη στα νοσοκομεία, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Ανδρέα Λυκουρέντζο αντίστοιχα.

Στη μέση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα περιστατικά που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς χαρτιά και βιβλιάρια, ζητώντας νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις δωρεάν, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς: «τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, μέσα σε μια τριετία και σήμερα φθάνει στο 35%, έναντι 29% το 2011 και 25% το 2010. Ακόμη, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί κατά 30% ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο και απευθύνονται στο ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας. Σε αυτά προστίθεται και ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων αλλοδαπών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, ο οποίος παρουσιάζει αύξηση κατά 35%».

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρωτοβουλία «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» για περίθαλψη ανασφάλιστων, μακροχρόνια άνεργων, καθώς και παιδιά και οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα καλύψει, 100.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, σε σύνολο το οποίο υπερβαίνει ήδη το1.000.000 στη χώρα μας.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «το δικαίωμα στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, αποτελεί πυλώνα για ένα Κράτος Πρόνοιας και πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» και ζητά την επέκταση του δικαιώματος του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης σε περισσότερους ανέργους, ανασφάλιστους και πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...