Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Χερσονήσου: Μέτρα για τα αδέσποτα ζώα


Σειρά δράσεων έθεσε σε υλοποίηση ο δήμος Χερσονήσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, με τη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής και της ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία. 

Όπως αναφέρει «αναγνωρίζει ότι το θέμα αποτελεί πρόβλημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς τα αδέσποτα ζώα αποτελούν εστίες παρασιτικών και λοιμωδών νοσημάτων, πρόβλημα πολιτισμικό αφού είναι θέμα παιδείας και ηθικής η αντιμετώπιση κάθε ζωντανού οργανισμού και τέλος πρόβλημα κοινωνικό, με αντίκτυπο στην εικόνα του τόπου μας και αρνητική επίδραση στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού»
Έτσι έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων μέσα από ένα πρόγραμμα ύψους 5.380 ευρώ, ενώ θα ενημερωθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί για τη χρήση του σκάνερ μικροτσίπ, καθώς και για θέματα που αφορούν την νομοθεσία περί κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου, ενδιαιτήματος και καταφυγίου, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η διάθεση κτηνιάτρου λόγω της αδυναμίας πρόσληψης από το δήμο. Επίσης θα συγκροτηθούν συνεργεία περισυλλογής των ζώων, όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαπιστώνει την αύξηση του φαινομένου δηλητηρίασης ζώων. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ενταθούν οι σχετικοί έλεγχοι και ότι  προτίθεται να επιβάλλει τις διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε όποιον ασυνείδητο προβεί σε αυτές τις φρικαλέες πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...