Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οργή καταστηματαρχών για τα μπλόκα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της πόλης

Του Γιώργου Λαμπράκη / Prismanews.gr

Με την αστυνομία τα έχουν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης, κατηγορώντας την ΕΛΑΣ για τις ώρες και τους τόπους που επιλέγει για να κάνει τα νυχτερινά της μπλόκα, καταγράφοντας κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά. Η παρουσία όμως περιπολικών και αστυνομικών έξω από τα μαγαζιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τις ώρες αυτές δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένας πελάτης τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τζίροι και τα κέρδη τους σε μια περίοδο όπου ο εμπορικός κόσμος μετράει και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός απέναντι στην κρίση.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Κορνάρου όταν κάθε εβδομάδα η αστυνομία στήνει μπλόκο, κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας, ελέγχοντας τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Όπως καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής -πρόκειται κυρίως για καταστήματα εστίασης και ψιλικών- τις ώρες που βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της αστυνομίας οι πελάτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια.
Δεν έχουμε θέμα με την αστυνομία, ούτε με τους ελέγχους φυσικά που πραγματοποιεί, αντιθέτως η παρουσία τους μας δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας. Το πρόβλημα είναι ότι στήνουν τα περιπολικά μπροστά από τα μαγαζιά μας με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο πελάτης να εξυπηρετηθεί. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε ζητήσει από τους αστυνομικούς να μετακινήσουν το μπλόκο μερικά μέτρα παραπάνω ώστε να μπορέσουμε και εμείς να δουλέψουμε. Δεν γίνεται όμως τίποτα. Η κατάσταση είναι απελπιστική, ειδικά σε μια περίοδο όπου για μας μετράει και ο τελευταίος πελάτης, ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Prismanews.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής. Μάλιστα, οι ίδιοι μας ανέφεραν ότι θα επισκεφθούν την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να θέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσουν να βρούν μια λύση, μαζί με την ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...