Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τι θα γίνει με την διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος τακτοποίησης αυθαιρέτων που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης

 Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρενέβη σχετικά με την «διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος από το ΤΕΕ για συνδικαλιστικά αιτήματα», μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Στην Αναφορά του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «Όπως συνέβη και στις αρχές του έτους (υπ’ αριθμ. 436/23-2-2011 σχετικό έγγραφο μας), η Διοίκηση του ΤΕΕ, προς ικανοποίηση συνδικαλιστικών της αιτημάτων, αποφάσισε να κηρύξει απεργία από 8/10 μέχρι 18/10/2012, κλείνοντας τις υπηρεσίες του αλλά και το ηλεκτρονικό σύστημα Δηλώσεων του 4014/2011 και τακτοποιήσεων αυθαιρέτων που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, το ΤΕΕ, μέσω της διακοπής του συστήματος αμοιβών, δημιουργεί πρόβλημα και στο ηλεκτρονικό σύστημα Έκδοσης Ενεργειακών Πιστοποιητικών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ως συνέπεια των παραπάνω, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί (Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι) πλήττονται οικονομικά ενώ δημιουργούνται και καθυστερήσεις στις διαπεραιώσεις των υποθέσεων των πελατών τους. Το ΤΕΕ αμείβεται για την διαχείριση του συστήματος και τις λοιπές σχετικές με αυτό υπηρεσίες του από το Πράσινο Ταμείο».
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής  ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της τακτοποίησης των αυθαιρέτων και των μεταβιβάσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μηχανικοί και να διαφυλαχτεί το δημόσιο συμφέρον. Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αιτήθηκε να προχωρήσει ο Υπουργός σε άμεση τροποποίηση του ν. 4014/2011, προκειμένου την διαχείριση του συστήματος να την έχει εξ’ ολοκλήρου το Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ), διασφαλίζοντας την ομαλή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...