Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα σεζόν-νέα στέγη για τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένων προβολών στον «Βιτσέντζο Κορνάρο», η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου μεταφέρεται στην «Αστόρια», μία από τις ιστορικότερες κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1958 στην πλατεία Ελευθερίας. Η «Αστόρια» θα στεγάσει την έκτη σεζόν της Λέσχης, που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου, με 27 ταινίες που θα προβάλλονται σε δύο προβολές κάθε Δευτέρα βράδυ όπως πάντοτε.
Στο φετινό πρόγραμμα της λέσχης περιλαμβάνονται 17 καινούριες ταινίες από την περσινή και τις αμέσως προηγούμενες σεζόν που δεν ήρθαν ποτέ στο Ηράκλειο, αλλά και παλιότεροι σημαντικοί τίτλοι για την ιστορία του κινηματογράφου τους οποίους το κοινό αξίζει να γνωρίσει ή να θυμηθεί. Η έναρξη της φετινής σεζόν θα γίνει με την ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μία από τις πιο συναρπαστικές ταινίες μυστηρίου του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Στιούαρτ και τη Ντόρις Ντέι.

Ανάμεσα στις καινούριες παραγωγές που θα προβληθούν φέτος από τη λέσχη βρίσκονται τίτλοι όπως ο «Albert Nobbs» που χάρισε στην εκπληκτική Γκλεν Κλόουζ την έκτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, το δανέζικο «Ίσως, αύριο» της Σουζάνε Μπίερ που στέρησε από τον «Κυνόδοντα» το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011, οι νικήτριες ταινίες του Χρυσού Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας των δύο περασμένων χρόνων: το «Somewhere» της Σοφίας Κόπολα για το 2010 και ο «Faust» του Αλεξάντερ Σοκούροφ για το 2011, το ατμοσφαιρικό «Καταφύγιο» του Τζεφ Νίκολς αλλά και το τρυφερό «Beginners» για το οποίο ο Κρίστοφερ Πλάμερ κέρδισε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου 2012.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, η λέσχη θα περάσει από σταθμούς της κινηματογραφικής ιστορίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το «Όλα για την Εύα» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με τη Μπέτι Ντέιβις σε ρεσιτάλ ερμηνείας, το «Μανχάταν» του Γούντι Άλεν με την αριστουργηματική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γκόρντον Γουίλις, τη συγκινητική «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν, τον γλυκόπικρο «Εραστή της κομμώτριας» του Πατρίς Λεκόντ, καθώς και τους απαγορευμένους «Παράνομους» του Νίκου Κούνδουρου. Η έκτη σεζόν της λέσχης θα κλείσει με την προβολή του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη που γύρισε ο Ζιλ Ντασέν στην Κριτσά το 1957. Πρόκειται για μια ειδική προβολή που διοργανώνει η Λέσχη σε συνεργασία με την «Αστόρια», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

Μετά από την εξαιρετική δουλειά που έγινε από τους σταθερούς συνεργάτες της λέσχης, το γραφείο Lazy Snail τις τέσσερεις πρώτες σεζόν και από τον Κώστα Καρνίκη την πέμπτη, το φετινό φυλλάδιο προγράμματος φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Δανάη Σύρρου, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στο Ηράκλειο.

Όπως πάντα, οι τιμές των εισιτηρίων της λέσχης παραμένουν ίδιες, 6 ευρώ το κανονικό και 4 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, ανηλίκων), ενώ η είσοδος για τους ανέργους είναι δωρεάν.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, και θα ήθελε να ευχαριστήσει γι’ ακόμη μια χρονιά τους φορείς, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους θεατές που με το συστηματικό, αυξανόμενο ενδιαφέρον τους κάνουν δυνατή την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου εναλλακτικού φορέα κινηματογραφικών προβολών στο Ηράκλειο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...