Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις τουρίστες πνίγηκαν το Σάββατο στη Κρήτη

Μάστιγα έχουν γίνει οι πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης, καθώς μόνο το Σάββατο σημειώθηκαν τρία περιστατικά πνιγμών σε Χανιά, Ηράκλειο και Μάλια ενώ  μέσα σε τρεις ημέρες έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες του νησιού συνολικά πέντε άτομα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΜΥ εξέδωσε το Σάββατο το απόγευμα εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για το κρητικό πέλαγος προειδοποιώντας για βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Πνιγμός στη Γεωργιούπολη Χανίων, κινδύνευσαν δύο ακόμη άτομα
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης στα Χανιά ένας 49χρονος τουρίστας.
Ο άτυχος άντρας βρισκόταν με την παρέα του, δύο ακόμα άτομα στη παραλία, κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής, όταν λόγω των κυματισμών η παρέα κινδύνευσε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Οι δύο εκ των τριών κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά όμως δεν ήταν το ίδιο τυχερός και ο 49χρονος ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα.
Ο 49χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γεωργιούπολης.

Δύο Ρώσοι τουρίστες νεκροί σε Ηράκλειο και Μάλια
Νωρίτερα το πρωί άλλη μια τραγωδία γραφτηκε σε παραλία της Κρήτης αυτή τη φορά στα Μάλια όπου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή έναντι ξενοδοχείου της περιοχής μια 26χρονη Ρωσίδα.
Η άτυχη κοπέλα διεκομίσθει με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Κέντρο Μαλίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες η μακάβρια λίστα των πνιγμών συμπληρώθηκε με δύο ακόμη άτομα.

Το απόγευμα την ίδια τύχη είχε και ένας 32χρονος Ρώσος τουρίστας σε παραλία στις Γούβες ο οποίος εθεάθη σε αρκετή απόσταση από την ακτή να επιπλέει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Ο 32με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η. για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

Πνιγμοί στον Πλακιά και στο Καλαμάκι
Δύο ακόμη άνθρωπο ξεψύχησαν στη θάλασσα τα τελευταία 24ωρα.
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το μεσημέρι ενας 35χρονος Ουκρανός τουρίστας που εδώ και λίγες μέρες είχε έρθει για διακοπές στον Πλακιά και διέμενε μαζί με τη σύζυγό του σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής, άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα.
Ο άτυχος άντρας εθεάθη από λουόμενους να επιπλέει στα νερά της θάλασσας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προηγουμένως έκανε κατάδυση.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και μετέβη στο σημείο για την διακομιδή της σορού του 35χρονου στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Τέλος την Πέμπτη το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας αλλοδαπός άντρας από την θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου στις Μοίρες Ηρακλείου.
Ο άτυχος άντρας, ηλικίας 71 ετών για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εντοπίστηκε από λουόμενους να επιπλέει στη θάλασσα.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και παρόλη την προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια παραλία μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό με παραλίγο πνιγμό ενός ακόμη ατόμου.
Σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο που ο λουόμενος κινδύνευσε στα νερά της θάλασσας βγηκε στη στεριά καλά στην υγεία του και μάλιστα αρνήθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε για να τον παραλάβει

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 31 Αυγούστου οι παραλίες του νησιού έχουν μείνει χωρίς ναυαγοσώστες ενώ η καλοκαιρινή περίοδος συνεχίζεται.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...