Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Προβλήματα με την αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου Τυμπακίου

Locator map of Tymbaki municipality (Δήμος Τυμ...
Image via Wikipedia
Διευκρινίσεις για την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να αναστείλει τη λειτουργία του τελωνείου Τυμπακίου, του μόνου εν ενεργεία στη Νότια Κρήτη, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «το Τελωνείο Τυμπακίου, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή της Μεσσαράς, είναι το μοναδικό τελωνείο της Νότιας Κρήτης και εξυπηρετεί συνολικά 60.000 κατοίκους». Τονίζει δε, ότι «τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, προμηθεύονται από εκεί καθημερινά καύσιμα, ενώ κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα».

Ως εκ τούτου, σημειώνει πως «η πρόθεση αναστολής λειτουργίας του τελωνείου Τυμπακίου, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους επαγγελματικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ύφεση, το επιπλέον κόστος που θα προκαλέσει η εξυπηρέτησή τους από το τελωνείο του Ηρακλείου θα είναι δυσβάσταχτο». Προσθέτει ότι «σε μία περιοχή που ζει από την αλιεία και τον τουρισμό, η αναστολή του τελωνείου που στηρίζει και βοηθά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, να διευκρινίσει «ποια είναι η πρόθεσή του σχετικά με την αναστολή ή όχι της λειτουργίας του εν λόγω τελωνείου». Τέλος, ζητά να ληφθούν σοβαρά υπόψη «οι ανησυχίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η αναγκαιότητα διατήρησης του μοναδικού τελωνείου που έχει έδρα στη Νότια Κρήτη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...